Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה ל Kicker CompVR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב בכיון תיבה סגורה.

התיבות שמוממלצות ע"י היצרן הם מאזור ה 30 ליטר (1 קוביק פיט) עד למעל 100 ליטר. לכל נפח יש אופי שונה. על מנת להגיע לצליל טוב תצטרך תיבה בגודל אימתני של מעל 100 ליטר. מכר שלי עבר מזוג COMPVR לאינפיניטי קאפה פרפקט בשביל לקבל את תא המטען שלו בחזרה - וכל זאת ללא איבוד עוצמה.

בתיבה קטנה תוכל לקבל עוצמת צליל גבוהה אך העינות תדר באיזור הבאס הנמוך שתהיה גרועה מאוד, על מנת "להשטיח" את גרף ההיענות אתה תזדקק לתיבה ענקית.

למרות כל ההשבזות סאב זה בתיבה בגודל ~ 100 ליטר יתן לך עוצמה ואיכות טובה (יחסית). הכל תלוי איזה באיזה תגובת באס אתה מחפש יתכן ותיבה קטנה יחסית 30-40 ליטר עם Q קרוב ל1 תשמע לך טוב (רוב הסיכויים שלא...)

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לא ולא ולא!!!

שמעתי את הסאב הזה אצלי בתיבה גדולה, גם כן בסביבות ה80 ליטר, והוא היה פשוט גרוע!!

לעומת התיבה הקטנה שיש לי (30 ליטר) שדרך אגב ההיענות לתדרים הנמוכים מעולה...

אני מזמין אותך לשמוע אצלי ברכב ולהבין על מה אני מדבר.

בכל מקרה אם כבר כזה גודל, אז רק תיבה פתוחה, או קטנה וסגורה.

תראה אם אתה הולך לכיוון הSQL אז תיבה אטומה בגודל שציינת תהיה מעולה.

היות ואתה לא הולך על SQL אלא על לשמוע טראקים ואלקטרוני (כמוני :-) ), זה תיבה גדולה (80 ליטר לפחות) ופתוחה, או קטנה (30 ליטר) ואטומה.

טוב סבבה... כפי שהבנתי, כמה שנפח יותר גדול ככה גם הסאב ינגן טוב יותר,

אני אילך על תיבה סגורה של 70-80 ליטר

:-P

SPL - 143.6DB

"

פורסם

למה גרוע...?

עכשיו כרגע הוא יושב אצלי בתיבה של 31 לליטר, שבורח ממנה קצת אויר... (תיבה קנויה),

בעיקרון חשבתי שאם אבנה לו תיבה יותר גדולה אז הוא ינגן קצת יותר חזק, בעיקר בתדרים הנמוכים...

אבל עכשיו אני ממש מבולבל.

כפי שהבנתי מהחתימה שלך, יש לך שלושה כאלה..?

פורסם

לגיל מהפורום יש אחד כזה ב30 ליטר שמקבל 400 וואט RMS (ע"י כיוון גיין - מגבר של 650) והסאב נשמע פשוט מצויין !

אגב סיימון אצלך באוטו זה לא חוכמה...יש 3 סאבים שמטיסים את כל הגג מהמקום ותאחלס חוץ מהרבה באס אין ממש מוזיקה הטוויטרים אצלך נורא לא נעימים לאוזן ובכלל כל הסט הקידמי שלך לא רק שצורך אלא גם לא נותן קונטרה ולו קטנה לבאס האימתני....בקיצור המערכת שלך SPL - אחלה SPL אבל בינה לבין SQ אין הרבה -

כמובן שזאת דעתי ואני איני מומחה או משהו בסגנון !

פורסם
למה גרוע...?

עכשיו כרגע הוא יושב אצלי בתיבה של 31 לליטר, שבורח ממנה קצת אויר... (תיבה קנויה),

בעיקרון חשבתי שאם אבנה לו תיבה יותר גדולה אז הוא ינגן קצת יותר ח-ל-ש.

אבל עכשיו אני ממש מבולבל.

כפי שהבנתי מהחתימה שלך, יש לך שלושה כאלה..?

כן יש שלושה, אבל גם אני כמו רובנו, התחלתי מאחד בלבד...

וכשהיה לי אחד עשיתי בדיקות שונות, לתיבות שונות, והעוצמה החזקה ביותר של הסאב הזה היא בתיבה קטנה ואטומה או גדולה ופתוחה (פחות מדויק)...

שוב אם תרצה לשמוע אתה מוזמן.

לגבי הסאונד במערכת שלי

יש לי ברכב 2 סטים של Xtant

ש"צורחים" רק כי אני ,אומר" להם לצרוח על ידי כיוון האקולייזר בפאנל.

למי שמכיר אלו סטים ברמה מאוד גבוהה שמיוצרים על ידי מורל, ומקבילים לדגם ההייבריד...

אין ספק שעם 3 קיקרים כאלו שום סט שבעולם לא יצליח להישמע מאוזן לעוצמת הבאס- ומנסיוני עם סטים אחרים, האקסטנטים הכי מתקרבים לכך - אבל לשמחתי, ככה אני אוהב לשמוע...:wink:

SPL - 143.6DB

"

פורסם

טוב ככה , תיבה אטומה , גודלה תלוי בגודל הפיזי של הסאב מאחור , כאשר מחשבים נפח של תיבה מכניסים את הנפח העצמי של הסאב . תיבה אטומה של 70-80 ליטר תשמע רע מאוד בסאב הזה כיון שהוא לא נגיד ה W7 של JL שהוא בעל מגנט ובניה ענקיים , הנפח של תיבה אטומה לרוב מומלץ ככמה שיותר קטן וזה למנוע החזרים פנימיים בתיבה . לגבי הקיקרים אני ממליץ על תיבות פתוחות דווקא ואולי אפילו BANDPASS .

לך על המידות מהיצרן אן טובות , לגבי איך שזה ישמע הם מפרטים בכל מידה מה סוג הסאונד שיווצר בערך , BEST BASS , BESTT PUNCH וכו...

תבחר ותבנה.

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

האמת אני לא יודע במדויק להסביר לך למה, אבל זו עובדה...

בתיבה קטנה הסאב הזה הרבה יותר חזק מאשר בגדולה, זה פשוט ככה.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אורי, אין שום קשר בין גודלו הפיזי של הסאב ולתיבה שהוא צריך. הנתונים שצריך להתייחס אליהם הם נתוני T/S. הסקת המסקנות שלך שגויה ובעצם כל ההודעה שלך מכילה מידע שגוי. הייתי מציע לך לקרוא קצת על סאבים ותיבות בFAQ.

• תוכן חדש...