Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר של MBQ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פה חוות דעת על כל מגבר אפשרי..

אבל על מגברי MB QUART ספציפית הRAA4200

לא שמעתי בכלל..למרות שהם ממש ברמה...

למישהו יש דעה או מידע על ה...

RAA4200??

מערכת בבנייה...!

פורסם

תנסה לבדוק בפורומים בחו"ל, כאן כולם עם JBL 75.4 , מאושרים ושמחים(מבלי לפגוע ).

ממה שראיתי , טוענים שזה מאוד דומה לרוקפורד סידרת POWER.

MBQ -עדיין שייכת לתאגיד רוקפורד-כנראה שהם משתמשים בידע נצבר.

תציץ:

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=005829

וגם

http://www.carsound.com/cgi-bin/UBB_CGI/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=18;t=010001

בכללי ,כמו שראית, מרוצים מהמגבר.

ZZR

פורסם

סתם בשביל ידע כללי...

השנה האחרונה בה רוקפורד הרוויחו כסף היתה 2002. בשנת 2004 הם הפסידו 38.8 מיליון דולר והם עובדים על מרג'ינים נמוכים מאוד. זה הרבה יחסית לחברה שמחזור המכירות שלה בערך 170 מיליון דולר.

הם נאלצים לבצע פיתוח אופקי למותגים שלהם. החברה סובלת מהחלטה אסטרטגית (אידיוטית ופשוט לא מובנת לפי דעתי) להמנע משוק ה - OEM שהוא השוק הגדול ביותר למוצרי אודיו שמהווה את מקור העיקרי לרוב חברות ה"מיין סטרים".

לשם דוגמא, רוב המכירות של JBL-MOBILE הם לשוק ה - OEM, ותאגיד הרמן הינו הרווחי ביותר בענף.

בקרוב מאוד (כנראה ברבעון 1 או 2 של 2006) תוכלו לראות "הפחתות בגין פעילות מופסקת" לאחר שהם יאלצו להפסיק את קו המגברים של MB. את המגברים מהליין ה "זול" - רפרנס הם ניסו למכור דרך המשווקים המורשים באיזור ה 600-900 דולר והיום הם נמכרים דרך משווקים מורשים בארה"ב באיזור ה 200-350 דולר. את הקו היקר הם כבר הפסיקו ליצר.

מתוך הודעה לבורסה 28/07/05:

"Another factor in our reduced sales is our continued effort to fine-tune our programs and discount structure to improve profitability even if it costs some sales. This has evolved as part of our realignment strategy and we believe we have made great strides in this area. In addition, during the second quarter of 2005, we were winding down sales of our domestic MB Quart products and revamping our European distribution network. We will continue to be in transition throughout 2005. We expect to be smaller and leaner but we also expect improved profitability in the long term."

לפני שנה יכולתם לקנות את תאגיד רוקפורד ב 15 מיליון דולר, גרושים.

היום אחרי תוכנית התיעלות שלא ברור לאן תביא אותם אפשר לרכוש את התאגיד ב 32 מיליון דולר.

אולי יהיה למגברים ערך אספני...

המגברים המדוברים הם מגברי הכלאה של מגברי רוקפורד והם כאמור משתמשים בכל מילות הקסם MEHSA ,TO-247 וכדומה מבית רוקפורד. במחיר שלהם יש אופציות עדיפות בהרבה כמו פניקס גולד קסנון, JBL סדרת POWER, קיקרים ואלפיינים.

מעניין מה יהיה מדד "תקן MIKMIK" על מגברי MB.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

במחיר שלו יש מוצרים שצריכים להיות עדיפים בהרבה (לא ביצעתי השוואה אחד מול אחד בגלל זה רשמתי "צריכים").

אני מניח שאתה מתכנן לרכוש אותו בארה"ב...

אתה יכול לרכוש סאונדסטרים ואן גוך 320.4 ובאיזור 300$ אפשר למצוא את ה 500.4.

יש את הפניקס גולד טיטניום 500.4 - יציב ב 1 אום סטריאו. יש גם את פניקס גולד קסנון שיתן לך הספק דומה ב 1,2,4 אום סטריאו מדגם 200.4 או 100.4. אפילו JBL סטרת POWER יכולה לעניין אותך עם דגם 300.4

באירופה אפשר לרכוש מוצרים טובים מבית AUDIOVOX כמו מגנט, פייז או מק-אודיו. הסדרות הגבוהות שלהם טובות מאוד עם דגש מיוחד על פייז.

המגבר של MB בנוי מרכיבים עם פוטנציאל לא מבוטל ורובם על פי דיווחים ותמונות נמצאים גם בסדרת POWER של רוקפורד. המגבר טוב, עד כמה טוב? קשה לומר ללא השוואה אחד על אחד בנוכחותך. בנוסף, אתה חייב להתחשב גם בקושי לקבל שירות למגבר במקרה של תקלה (לפעמים יש אירוע SHTF או שקיבלת "לימון") מעבר למחיר ולתפוקה אפילו עם המגברים נזרקים לשוק כ"קו מופסק".

מאחר וכסף לא גדל על העצים המלצה שלי לאחר היתקעות ללא יכולת שירות במוצר מיובא היא "ללכת על בטוח" ולרכוש מגברים שיהיה עם מי לדבר בארץ ולטפל, בתשלום אמנם, במקרים בהם רכשת את המוצר בחו"ל.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

דבר ראשון..כל התגובה שלך בנויה אך ורק על תאוריה...

או אם תרצה..."אולי" או "אם" מה שאני מנסה לומר זה..

שאתה לא יודע..

ויותר מזה..אתה חושב שהמגבר הוא מגבר טוב...

אבל אתה לא יודע אם הוא יותר טוב או פחות טוב מאחרים ברמתו...

ואתה גם משער שאני קונה אותו בחו"ל...מה שלא נכון..

ודבר אחרון..

רוקפורד ו MB Q לא יפלו...

לכן אני מסיק ממה שאמרת עד עכשיו זה..

אם כן יהיה למי לפנות ואם רוקפורד תמשיך את קו היצור שלה והוא לא "יפסק"

אז בהחלט שווה להביא את המגבר הזה...

נ.ב

תודה על העצה!:mm_wink:

מערכת בבנייה...!

פורסם

הוא צודק במאה אחוז..

והוא אומר את זה כמובן לטובתי ולא משהו נגדי

אחרי הכל אני זה שביקשתי עזרה...

אבל נראה לי שאני אסתכן..

אלא אם באמת יש מגבר טוב ברמה הזאת שנותן 100X4 ב 4 אום

מערכת בבנייה...!

פורסם

אז בעצם אתם אומרים פה לא לקנות מוצרים של MB QUART כי תכף ההורים שלהם מתים?!

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

לפני שנה יכולתם לקנות את תאגיד רוקפורד ב 15 מיליון דולר, גרושים.

תאגיד המחזיק ב-9 חברות עם מחזור מכירות שנתי של 160-170 מיליון דולר, לא ימכר בסכום קרוב לזה שציינת.
פורסם

וגם אם הוא כן ימכר..

אני ממש לא מאמין שפתאום ללקוחות שכבר רכשו את המוצרים שלהם..

לא יהיה למי לפנות זה שטויות..

אותו הדבר מה שקרה ש"רובר" "קאיה" וחברות רכב אחרות שפטו רגל..

פשוט מישהו אחר קנה אותם!...

וחוץ מזה זה גם לא אומר שהמוצרים שלהם לא אכותיים...

ובקיצור אני לא מאמין שיש מה לדאוג..

גם אם ה"קו יפסק" הכוונה יפסיקו את מחירת המוצרים של MBQ

אני עדיין מאמין שמי שרכש מוצר שלהם..

יופנה לגורם המתאים שיטפל בו...!

מערכת בבנייה...!

פורסם
תאגיד המחזיק ב-9 חברות עם מחזור מכירות שנתי של 160-170 מיליון דולר, לא ימכר בסכום קרוב לזה שציינת.
זה פורום אודיו ולא פורום עסקים אבל...

לתאגיד יכול להיות מחזור מכירות של 10 מיליארד דולר אבל אם העלויות שלו גבוהות עד כדי כך שהוא מפסיד...

לקלאב מרקט היה מחזור של מילארדי שקלים...

בכל מקרה אתה מוזמן להריד את מודל אלטמן לחיזוי פשיטת רגל על הדוחות של תאגיד רוקפורד (סימן מסחר ROFO).

אתה מוזמן להביט בנותנים הבסיסיים:

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=ROFO

עכשיו בחזרה לאודיו...

באיזה מחיר אתה קונה אותו? אני בטוח שיהיו לי ולאחרים המלצות טובות יותר לתקציב שלך.

שמעתי מגברים מעולים שנמכרים במחירים דומים לMBQ שיהיה לך עם מי לדבר מחר ומחרתיים. מגברים אלו יתנו לך 100 RMS בקלות. ההמלצה שלי היא הפניקס גולד קנון 100.4 או 200.4 מגברים אלו יתנו לך את אותו הספק (בערך) לכל התנגדות 1-4 אום סטריאו - בעלי מערכת דומה למגברי JL, מגברים אלו מעולים בעלי קירור אקטיבי -מאוורר. יש את הJBL 300.4 מסדרת POWER שהוא מרשים גם פיזית וגם מבחינת ביצועים.

גם הרובר 75 היא מכונית טובה אבל... היית רוכש כזאת חדשה אפילו שהיא נמכרת במחירי מציאה כיום?

פורסם

אני לא מחליף את האימפרזה...

:mm_wink:

למרות הכל אני דיברתי עם כמה אנשים מארה"ב...

יותר נכון עם חנויות שמה..

והם אמרו לי שכדאי לקנות כרגע את הMBQ

שאלתי אותם כי אני לא מאמין לאנשים בארץ..זאת אומרת לחנויות

כי אני לא חושב שיש להם מספיק נסיון עם מערכות ברמה...

תאכלס לכמה באמת יש מערכות ב20 אלף ומעלה...

בקיצור הם אמרו שכדאי לקנות אותו כי עכשיו שילבו בתוך המגבר

רכיבים גם של הרוקפורד סדרת POWER

זאת אומרת שיש גם את הכוח של הרוקפורד וגם את האיכות של MBQ

עם מגבר כזה אי אפשר לטעות....!

אבל האם כדאי לקחת סיכון??

לקחת ב.מ.וו ב300 אלף או רובר 75 עם מנוע של ב.מ.וו

הייתי קונה את הרובר...:mm_wink:

מערכת בבנייה...!

פורסם

המגבר המדובר עולה כ 350-400 דולר בארה"ב. אתה מחפש 100X4, יש מגברים שעולים פחות אבל... לא יתנו לך פחות תמורה.

פניקס גולד קסנון 100.4 שיתן לך 100X4 בכל התנגדות 1-4 אום ועולה ~ 250 דולר

http://www.etronics.com/product.asp?icatid=306&stk_code=phox1004&svbname=403

JBL PX300.4 - האבא הגדול של 75.4 חביב הפורום עולה ~ 300 דולר

http://store.yahoo.com/discountsonline/jblpxmuam.html

ב 400 דולר אפשר לרכוש מגבר של נקמיצ'י PA2004 - 100X4. מה שי לך לחפש אצל MB?

http://www.electronicsbonanza.com/comersus/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=5656&sku=Nakamichi-PA2004&src=g

ב350-400 דולר אפשר לרכוש מגברים של נהדרים. אלפיין, קיקרים, סאונסטרים, PPI...

הMB לא "חרא" הוא ככל הנראה טוב (ויתכן גם טוב מאוד) אבל בסכומים שאתה מוכן להוציא יש אפשרויות עדיפות.

פורסם

וגם אם הוא כן ימכר..

אני ממש לא מאמין שפתאום ללקוחות שכבר רכשו את המוצרים שלהם..

לא יהיה למי לפנות זה שטויות..

אותו הדבר מה שקרה ש"רובר" "קאיה" וחברות רכב אחרות שפטו רגל..

פשוט מישהו אחר קנה אותם!...

וחוץ מזה זה גם לא אומר שהמוצרים שלהם לא אכותיים...

ובקיצור אני לא מאמין שיש מה לדאוג..

גם אם ה"קו יפסק" הכוונה יפסיקו את מחירת המוצרים של MBQ

אני עדיין מאמין שמי שרכש מוצר שלהם..

יופנה לגורם המתאים שיטפל בו...!

המגבר של MBQ מצוין (משמיעה בחו"ל). הוא תוכנן ע"י רוקפורד פוסגייט ויועד להיות יותר יוקרתי מהמגברים של רוקפורד פוסגייט עצמם. זו גם הסיבה שהוא לא הצליח, המחיר הגבוה- השוק העולמי מושך למטה, למוצרים זולים.
  • תוכן חדש...