Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה הדגם 600.2 זה מגבר חזק מאוד, ואכן זו סידרה רצינית, בניה מרשימה.

תמיר

פורסם
אם זה הדגם 600.2 זה מגבר חזק מאוד, ואכן זו סידרה רצינית, בניה מרשימה.

תמיר

1.המגבר שהראית באמת נראה בנוי טוב.

2. נראה לי שהוא מדבר על חברה בשם AUDIO-ART .

כל המגברים שאני ראיתי, נראים אותו הדבר :מגברים חומים,עבים,ומכוערים מאוד.

לי בבית יש מגבר מדגם 240.4 (הדגם הוא מכפלה של הואטים 4*60 ואט)

מגבר תוצרת ארה"ב , החברה הייתה פעילה בטח בשנות ה90 המוקדמות,

כי לפני 5 שנים כשקיבלתי אותו,הוא היה דגם ישן מאוד ולא מצאתי כל מידע על החברה,

למעט ה-manual עם כל הנתונים שקיבלתי עם המגבר.

ZZR

פורסם
ממש לא קשה למצוא דברים באיכות בניה גבוהה. מגברי ההיי אנד של היום לא נופלים מהמגברים שציינת (שגם לא היו היי אנד ממש).
היום מייצרים מוצרים חד פעמיים. היצור כלכך זול וכך גם המוצרים שברוב המקרים לא כדאי לתקן.

לא ממש מזמן - סוף שנות ה - 90 ההבדל בין מגברים זולים (קונקורד, זיופי אלפיין גרועים ועוד בררה זולה שיובאה לארץ) לבין מגברים "בעלי שם" היה משמעותי. המגברים הזולים החזירו את נשמתם לבורא במהירות מפחידה והגבירו כמו הזבל החדש שמוכרים "FIRST-AUSTRIA".

היום מעט מאוד חברות מייצרות מגברים לרכב שאי אפשר לקרוא להם חד פעמיים.

לגנסיס יש את סדרה שלוש שבגדול לא שונה מהותית מהמגברים שיוצרו באמצע שנות ה-90 ע"י החברה ומדובר באבולציה קלה. אפילו גנסיס מיצרת מגברים "חד פעמיים" והם מנסים להרחיק לתת מצג של של שני עולמות לא הכי קשורים PROFILE וסדרה 3. סדרת PROFILE נמכרת במחירים של רוקפורד/ מק אודיו/ אוריון ומהתרשמות שלי אינה מרשימה כמו סדרה 3 מלבד ייתרון הגודל והדקות של מגברים אלה. ניתן למצוא PROFILE 2 באנגליה ב 160-170 פאונד. זה נראה שהם פשוט צריכים מוצר bread and butter כדי שיממן להם את המשך הפעילות.

תופעה זו אופיינית לא רק וג'נסיס. היום אודיוטק-פישר מוכרים מוצרים במחירי זנות בגרמניה, HELIX מוכרים מגברים במחירים במחירים של 150 יורו ואף פחות וכל זה כדי לממן את פעילות BRAX. דברים דומים קיימים אצל אודיסון, זפקו ועוד מותגים שמוכרים היום מגברים "חד פעמיים" בניגוד למה שנהגו בעבר.

החברות שלמיטב היכרותי וידעיתי מתמקדות בהי אנד והם בעצם חברות איזוטריות לחלוטין הם:

בטלר אודיו. המוצרים הבייתים שלהם לדוגמא..

MONAD001.jpg

נותנים רמז למה מסתתר בתוך המוצרים לרכב שלהם...

tdb2150_335.jpg

מגבר של פעם בחיים.

פעם ראשונה שנתקלתי בחברה הזו היה בטיול בארה"ב בו בדרך לגרנד קניון עצרנו באורורה, קולורדו. והיתה שם חנות אודיו לבית ולרכב שהחזיקה מוצרי היי אנד כולל את את כל מגוון מוצרי בטלר שמקורם מסתבר במפעל שנמצע סמוך "לעיירה". זה אזור עשיר והרבה אנשים עושים שם עצירה גם בדרך לעיירת הסקי לטחונים באמת הנקראת אספן - ASPEN. שם גם נתקלתי בסינפוני.

קיימת גם חברה איטלקית בשם סינפוני שצריך לראות בעיניים, כל מגבר שוקל כמו פיאט פנדה... כמו שהוא נראה - מסיבי ואיכותי כך גם הוא נשמע.

בגדול - http://www.sinfoniamerica.com/items/902x-top%20view%20full.JPG

ובקטן:

7342fb3195d9b2757371550b854841ce.jpg

למרות המחירים שנראים בהתחלה גבוהים כמו באיזור ה 1,000$ למגבר 2 ערוצים חזק המחירים בהם נמכרים מגברי ה-"היי אנד" לרכב הינם נמוכים משמעותית מציוד "הי אנד" לבית שם PA יכול בקלות לעבור 10K דולר.

אני עדיין חושב ש "they dont make them like they used to" בכל הנגוע למגברים. הטכנולוגיה לא השתנתה משמעותית מאז המעבר ממנורות לטרנזיסטורים והיום מחירים המרכיבים ועלויות הייצור במזרך גורמות לכך שמיוצרים מגברים "חד פעמיים". לא תמיד מה שחדש יותר טוב יותר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ראשית כל אם לטענתך סדרה שלוש של ג'נסיס לא שונה מהותית מהמגברים שיוצרו בשנות ה90 אזי זה דבר טוב שכן אמרת שלא מייצרים היום כמו פעם.

שינויים קיימים במגברים של חברות היי אנד גם באותה הסדרה (כשמדובר על עבודת יד יותר קל לעשות שינויים) ולי בתור יבואן לשעבר של ג'נסיס היו סכמות שהגיעו אם זכרוני אינו מטעני לגירסה מספר 9 תחת "סדרה 3" ככה ששינויים תמיד יש ובסדרה הזו תמיד השינויים הם בניסיון לשפר ולא בניסיון לחסוך בעלויות.

אם אתה קורא לPROFILE מגבר "חד פעמי" זה מראה על אחד משני דברים - או שבחיים שלך לא התנסת עם מגבר שכזה או שאינך יודע על מה אתה מדבר (אין לי שום אינטרס או קשר מסחרי לג'נסיס כיום).

הפרופייל 2 שהוא מגבר של סך הכל 2X50W עולה באנגליה 200 פאונד, זה לא מחיר זול ואני אומר לך בוודאות שהעלות שלו ליבואן יחסית לליין "נמוך" יקרה מאוד. הסיבה שג'נסיס (וגם חברות היי אנד אחרות) התחילה לייצר את הליין הזה הייתה דרישה של הדילרים וגם כמו שאמרת, רצון לגדול ולשרוד. קשה להתבסס רק על ליין היי אנד וקיומו של ליין זול יותר מגדיל את המכירות.

זה לא אומר שהסדרות הגבוהות של BRAX, GENESIS, AUDISON וכו' ירדו ברמתן כי הן לא.

במקרה כמעט והייתי היבואן של SINFONI לארץ ומבחינת העלות ליבואן המוצרים לא יקרים יותר משאר חברות ההיי אנד שצויינו למעלה. מי שדווקא כן היו קצת יותר יקרים הם BRAX למשל (יתכן וזה גם קשור לעובדה שהם גם מייצרים בעצמם את הקבלים שלהם לדוגמא).

SINFONI למשל היא חברה חדשה בת בערך שנתיים שלוש. זה שדווקא נתפסת אליה וטענת שהיא כביכול עדיפה על חברות היי אנד ותיקות בעלות ניסיון ומוניטין מוכח, שלטענתך "התקלקלו", מראה לי שאתה לא מדבר על סמך ידע ממשי בנושא.

פורסם

הפרופייל 2 שהוא מגבר של סך הכל 2X50W עולה באנגליה 200 פאונד

הפרופייל 2 שאני נתקלתי בו היה 2X75W והוא התפחם לחלוטין והפך ושיחרר ניצוצות ברגע שהופעל באוקטובר השנה. המגבר אומנם הגיע מEBAY אבל ההתנערות של החברה מלתת איזו שהיא עזרה (לא חיפשנו תיקון מאחר והוא לא באחריות אבל איזשהו הסבר היה מתקבל בשמחה) וחוסר שיתוף הפעולה היה מפתיע. הכסף התקבל לבסוף חזרה דרך "ebay dispute center".

לשם דוגמא מגבר של NAIM משומש שנרכש מEBAY הגיע עם כפתור ווליום שבור. בארץ הציעו לשלוח אותו לאנגליה לתיקון וכל הסיפור כולל משלוחים וביטוח היה עולה יותר מה 150 יורו שעלה המגבר. אימייל אחד ל-NAIM וכפתור ווליום חדש היה בדרך, כל מה שהייתי צריך זה לקחת אותו לטכנאי בשכונה ולשלם 50 שקל על התיקון.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אז בגלל שנשרף מגבר (שזה יכול לקרות משלל סיבות חלקן גם באשמת ההתקנה) אתה שולל את כל הליין, מאוד רציני. גם מגבר היי אנד הכי יקר יכול להשרף. לי לא הייתה בעיה עם אף מגבר פרופייל והיה לי ניסיון עם יותר מאחד. הייתה חנות אחת שטענה שמגבר מסויים לא תקין, החלפתי להם אותו ובמעבדה התברר שאין למגבר שום בעיה, זו ה"תקלה" הכי גדולה שהיתה לי עם הסדרה. מה שכן אציין שצורת החיבור לגישור במגברים האלה שונה מרוב המגברים והרבה פעמים היתה למתקינים בעיה עם זה והיה צריך להסביר להם איך לחבר.

זה לא מפתיע שהחברה לא רוצה לתת שירות למגבר שנמכר דרך EBAY. מכירות דרך EBAY הן לא דרך מפיצים מורשים והן פוגעות במפיצים המורשים ובכך בחברה עצמה. יש חברות רבות שפשוט מצהירות על כך שהן לא נותנות שירות למוצרים שלא נקנו ע"י מפיץ מורשה. למרות זאת אם יש לך אימיילים ששלחת להם ואת התשובה אשמח אם תשלח לי אותם בה"פ. אם המגבר עדיין ברשותך אולי אצליח לעזור לך.

אני יכול לתת לך גם דוגמאות לשירות טוב בהרבה מכזה שמסתכם בשליחת כפתור בדואר.

פורסם

המגבר נרכש מאדם בבריטניה שרכש אותו מסוכן מורשה - CAD, צורפה גם החשבונית INOVICE שכוללת תאריך רכישה שהיה עדיין באחריות 12 החודשים.

genesis שלחו תגובה אחת שהאחריות היא "non transferable".

בגדול הטעות היתה שהיה צריך להציג בפניהם מראש שמדובר במתנה, הנה הקבלה מסוכן מורשה והמגבר בדואר לטיפולכם ולשלוח העתק לIBE - האיגוד הבריטי לאתיקה בעסקים.

אני יכול בדוק אבל למיטב ידעתי המגבר נמצא בידי סטודנט להנדסת חשמל שטען שאפשר לתקן הכל ומיקומו הנוכחי לא בדיוק ידוע. אני אבדוק עם נשמר משהו מהמגבר והתכתובת.

כאמור יש חברות שהולכות את הצעד הנוסף בשביל כל מי שמחזיק מוצר שלהם כמו NAIM.

פורסם

כאמור אני יכול לתת לך דוגמאות של שירות שעלה יותר מעלות של שליחת כפתור ווליום, לא רק של ג'נסיס אלא של חברות נוספות. זה גם לא ממש קשור לדיון שלנו שכן דנו על איכות הבניה של המגברים ולא על השירות.

אם אתה רוצה להעתיק לכאן את ההודעה הארוכה שכתבת אתייחס גם אליה.

פורסם

זו היתה צריכה להיות תגובה בט'רד בנוגע למגבר משומש ישן שגלש לדיון על מגברי HI END אבל מאחר והנושא כבר שונה מהותית אז אני פותח ט'רד חדש. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=81004

אני העליתי טענה שלא בונים מגברים כמו שפעם בנו אותם החברות "המוכרות" וה"הי אנד" של היום אינו כל כך "קיצוני". ההסבר לכך נובע בעיקר ממבנה התעשייה כיום; פופולאריות של מנטליות "שלי הכי גדול" – תחרויות ה SPL, לחצי מחירים חזקים ודרישות בעלי התאגידים לרווחים.

אחד מבין עוונותיי הרבים הוא התעסקות באנליזה עסקית בתור הדרך שבה בחרתי לכלכל את עצמי. תחת מגבלות של חוזים, הסכמים, תקנות וחוקים אני יכול לומר כך. נתבקשתי לבצע בדיקת כדאיות וקביעת מדיניות תמחיר פוטנציאלית ע"י גוף עסקי מוכר שרצה לבדוק את הכדאיות הכלכלית של הרחבת יבוא מוצרי "היי אנד" לבית, לרכב, למטוסים פרטיים וליאכטות כמו כן הערכת יעילות שיווק ישיר מול פתיחת "חנות דגל" בה ירוכז המאמץ השיווקי.

מאחר ומן הסתם אתם לא שמעתם על שום מיזם שכזה שיצא לפועל אתם בטח מבינים ש... לא כדאי כלכלית.

מה שכן אפשר לפרט עליו זה מידע שאינו נמצא תחת חיסיון והוא נגיש לכל (למי שיודע מה ואיפה לחפש)

אז ככה:

תעשיית האלקטרוניקה "סובלת" בשנים האחרונות מקונסולידציה (M&A) תחת חברות אחזקה וכל זה במטרה אחת - צימצום עלויותוהשאת הרווחים.

כל עוד מדובר בחברות פרטיות אז המידע הנגיש הוא מצומצם (כמו מורל למשל...) כאשר מדובר בחברה ציבורית אז קיימת כמות נכבדת ש מידע בנוגע לפעילות החברה.

לדוגמא אודיסון, היא חלק מחברת אחזקות איטלקית בשם אלטרומדיה. בבעלות חברה זו נמצאים אודיסון, הרץ, AZ AUDICOMP - חברה המייצרת רכיבים למוצרי אודיו, קונקשין אודיסון - חברה ליצור כבלי אודיו הבסיס ממנה החלה החברה.

קבוצת הרמן (חברה ציבורית הנסחרת בנסדאק, סמל מסחר HAR) מאחר וזו חברה ציבוריתניתן לראות בדוחות המאוחדים ודוח האחזקות בדיוק מהם אחזקותיה. חברה זו מחזיקה אתהמותגים;BECKR, JBL, JBL PRO, REVEL, MARK LEVINSON, CROWN, INFINITY אלטק לנסינגועוד. חברות היי אנד כמו מרק לוינסון ורוול הפכו בשנים האחרונות למוצרי מיין סטריםכתוצאה מהפיכתה של החברה לציבורית ולחץ של בעלי המניות להראות רווחים.

D&M אחזקות (חברה ציבורית הנסחרת בבורסת טוקיו, סמל מסחר TSE II 6735) אחזקות חברה זו כוללות את McIntosh, DENON, MARANTZ בתחילת השנה רכשה את מותגהנגנים RIO וממש לא מזמן, ביוני רכשה חברה זו את השליה בבוסטון אקוסטיקס תמורת 76מיליון דולר.

עד 2003 היתה קיימת חברה בשם RECOTON חברה זו החזיקה בין היתר את MAGNAT, MAC-AUDIO, PHASE LINEAR, NHT, JENSEN, PYLE והיו לה החזקות אך לא שליטה ב JM-LABs. חברה זו נכנסה לקשיים הגישה בקשה לצ'פטר 11. במהלך הליך פשיטת הרגל מכרה את הזכות לשימוש בשם NHT למי? לקבוצת רוקפורד. ב2003 נרכשה נכסי החברה ע"י audiovox (חברה ציבורית הנסחרת בנסדאק VOXX) חברה זה מחזיקה כיום מעבר לנכסי רקוטון גם את acoustic research ואת ADVENT.

איך אפשר בלי רוקפורד? אז ככה ישנה חברה בשם Rockford corporation (חברה ציבורית הנסחרת בנסדאק סימול ROFO) חברת אחזקות זו מחזיקה את rockford fosgate, lightning audio, NHT, MBQUART, Fosgate audionics, Halfer ועוד...

קבוצת MAXXSONICS חברה פרטית המחזיקה בין היתר את Hifonics, Crunch, Autotek. החברה נמצאת במגעים לצורך מיזוג עם כמה מחברות האחזקה.

יש את קבוצת DIRECTED שמחזיקה את PPI, ORION, XtremeA/D/S.

ויש את Epsilon Electronic, inc. חברה קוריאנית שמחזיקה שרכשה את השליטה ב-סאונדסטרים ב2001 (שהוחזקה אז ע"י נקמיצ'י) והם גם מחזיקים במותגים פאוור אקוסטיקס, פארנהייט, SPL ועוד.

מותגי ה"הי אנד" הקטנים פועלים בדרך כלל בעזרת שותפויות ו – Joint Ventures עם חברות קטנות אחרות. כאשר מדובר במגברים את הדפסת הלוח ("הפלטה הירוקה") מבצעים על ידי קבלני משנה את הטרנזיסטורים קונים מיצרנים גדולים כמו SANKEN (שנמצאים גם בפולסר של מק-אודיו) את הקבלים ברוב המקרים קונים מיצרנים גדולים כמו Audio Cap Theta, sonic craft – sonicap ועוד...

גם בתחום הדרייברים ישנם חברות המתמחות המייצרות עבור חברות אחרות כמו פירלס – לא הפירלס ב99 שקל, סקאן ספיק, VIFA וגם מורל.

תחום ה"הי אנד" מבחינה שיווקית מבוסס על בניית מותג שנתפס על ידי הצרכנים הפוטנציאלים כנדיר/יקר/מיוחד - אקסקולסיבי. מדיניות התימחור של מוצרי קצה נובעת מהסיבה שמבנה הביקוש למוצרי קצהאינו רציונלי (חלק מהתאוריה של כהנמן שקיבל על זה נובל) והיצרנים מנצלים אתהעובדה שגמישות הביקוש (Price elasticity of demand) קתביא לכך שבגבולות מסויימיםהשפעת העלאת המחיר תהיה גבוה מהשפעת הירידה בביקוש. בדיוק כמו שאם ימכרו SL600 ב 1.5 מיליון או 1.7 מיליון הביקוש יושפע ברובו ממחיר היבוא המקביל לאותו מוצר ולאלעלות המוצר עצמו. תפישת האיכות אצל אנשים מורכבת גם ממחיר ואלמנט זה הופך לחלק מהמשחק.

שוק ה-"הי אנד" לרכב נמצא בצמצום בשנים האחרונות מאחר וקהל היעד שלו הרוכש מכוניות (יקרות מן הסתם) המכילות מוצרי אלקטרוניקה בידורית המובנים ברכב שרובם באיכות גבוהה (בלקסוס LS430 יש אפילו הורנים). דבר הדוחק את מוצרי הקצה מהשוק מאחר ורוב המשתמשים מעדיפים לא "לפרק" את הרכב לצורך ההתקנה ולא רוצים להתעסק עם האלקטרוניקה הרגישה ברכבים אלו. יצרני רכב בסגמנט היוקרה פונים ישירות ליצרני אודיו מוכרים על מנת שיתאימו מוצרים לרכבים, כחלק מהייתרון לגודל יכולים יצרני הרכב לבצע מכרזים בין יצרני האודי ולהשיג תמורה עדיפה לכסף מול האפשרויות העומדות אצל הלקוחות. היום ניתן להשיק וולוו עם מערכות הכוללות דרייברים של דיינהאודיו, לקסוס עם מרק לווינסון ופעם עם מערכות של נקמיצ'י, מרצדס מציידת את רוב הדגמים עם מערכת של BOSE ועוד.

מה שנותר לחברות ה"הי אנד" זה לפנות לרגש ופחות לראש. מלבד כל מיני גרסאות לימיטד עם קישוטים מוזהבים - ברקס, אודיסון, בטלר... הם לפעמים מנסות כל מיני גימיקים כמו הצורה בה ג'נסיס מוכרים את סדרה 3 שלהם שלהם ביפן - בתוך תיבות עץ כאשר המגבר יושב בתוך שבבי עץ/נסורת ... הרבה הרבה דאווין ו"חתימת האומן".

מחוסר ברירה ורצון לשרוד מבחינה עסקית רוב יצרניות ה"הי אנד" נאלצות לפנות לקהל שונה ממה שציפו בהתחלה דבר שמוביל אתם לבנות תמהיל מוצרים אחר ולהוזיל את עלויות הייצור.

פורסם

יש חברות היי אנד שנשארו באותה בעלות פרטית. ג'נסיס היא דוגמא לכך והבעלים, גורדון טיילור, הוא מי שפתח את החברה, מתכנן את המגברים ומי שהחברה בבעלותו גם היום (מצטער ששוב אני מביא אותם כדוגמא, זה פשוט הכי קל לי). ככל הידוע לי גם בעבר רוב החברות לא יצרו לעצמן את הקבלים והבורדים וכבר נתתי לך דוגמא לחברה שמייצרת לעצמה את הקבלים - BRAX (אודיו פישר).

לדעתי, גם אם הן יצרו לעצמם את הקבלים זה לא אומר שהם טובים מאלו שניתן לרכוש היום מאחת החברות שציינת.

לגבי החברות שנקנו ע"י תאגידים בין אם היי אנד או לא, אין בכך חדש והכל כבר נכתב בפורום בעבר. חלקן ירדו ברמת היצור וחלקן שמרו על רמת יצור בליינים הגבוהים והוסיפו להם ליינים זולים טובים פחות. האם מלבד עצם האיחוד והדעה האישית שלך שזה הביא לירידה ברמה יש לך גם מידע אמיתי על איכות המוצרים לפני ואחרי שהחברות נקנו? האם מקינטוש ירדה ברמה? דנון? מרנץ? אם כן על פי מה אתה קובע זאת?

חברות רמקולים שמייצרות עבור חברות אחרות זה דבר שקיים מאז ומתמיד.

"תחום ה"הי אנד" מבחינה שיווקית מבוסס על בניית מותג שנתפס על ידי הצרכנים הפוטנציאלים כנדיר/יקר/מיוחד - אקסקולסיבי" - זה לא חדש, גם זה היה מאז ומתמיד.

אני דווקא לא בטוח ששוק ההיי אנד נמצא בצמצום שכן רוב חברות ההיי אנד החזקות נשארו והתווספו להן חברות נוספות בשנים האחרונות. שוק היי אנד לא פונה בעיקר לבעלי מכוניות יוקרה או כאלו עם הכנסה גבוהה במיוחד. כנס למשל לפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז ותגלה שרבים מאלו שיש להם מערכות היי אנד הם לא מהעשירון העליון ואף לא קרוב לכך. מוצרי היי אנד הם למשוגעים לדבר ולרוב אלו שקונים אותם עושים זאת ללא יחס פרופורציונלי להכנסתם החודשית.

גימיקים שיווקיים תמיד היו ואם אתה רוצה למכור מוצר במחיר גבוה אז הביצועים שלו בלבד לרוב לא יספיקו. אף אחד לא היה קונה פרארי במחירה אם היא הייתה נראית כמו סובארו ג'אסטי (בכוונה הקצנתי).

הבאת כדוגמא את ג'נסיס, אז ג'נסיס מוכרת את המגברים שלה בקופסאות קרטון פשוטות. המשווק במזרח מכניס אותם לקופסאות עץ כי זו הדרישה של קהל הלקוחות שם. אין קשר בין הדברים הללו לבין הטענה שחלה התדרדרות ביצור של חברות ההיי אנד.

נכון, חברות רבות פתחו חברת בת או הוסיפו ליינים נמוכים על מנת לפנות לקהל יעד גדול יותר. בין אם לשרוד ובין אם פשוט בשביל להרוויח יותר. זה לא אומר שהן הורידו מאיכות מוצרי הדגל שלהם.

כתבת דברים ארוכים אך לא הצלחתי למצוא בהם הוכחה לטענותייך הקודמות.

פורסם

למי שהעלה את עניין איביי.

אז ככה רוב חברות היוקרה אינן לוקחות אחריות על מוצרים שנמכרו באיביי דרך מפיצים לא מורשים.

לדוגמא קלריון, אם אתה פונה לקוסטומר ספורט,הם שואלים איפה רכשת אם תגיד איביי אם לא יסכימו לתת תמיכה תכנית או כל שירות אחר.

וראיה לכך, שרוב ה"חנויות" הגדולות באיביי, מספקות אחריות ושירות אחזקה והחזרה משל עצמם, לתקופה בה הם נוקפים.

בכל מקום רציני נותנים את המשקל למפיץ מורשה, שמבחינת החברה הוא מתן המענה במדינת היעד, כי לא כל אחר יכול לקבל בלעדיות או הרשאה לייבוא.

בכל מקרה חברות ההיי אנד גם בתחום האודיו הבייתי נוקטים בשיטה זו , על מנת לשמור על היוקרה שלהם.

ולמנוע פגיעה ב"שם הטוב" של מוצריה כאשר הם מותקנים ע"י אנשים לא מקצועיים-מבחינתם.

under construction..

• תוכן חדש...