Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , יש לי מגבר BOSS מדגם BA2900 אני רוצה לחבר לו מגבר נוסף, השאלה שלי האם אני צריך למשוך עוד סט של כבלים מהמצבר ומהמערכת (הכוונה ל- RCA, כבל +, וREMOTE) או שאני אמור למשוך מהמגבר הקיים?? אשמח אם למישהו יש תמונה שמראה את אופן החיבור ולהסבר קצר איך אני עושה את החיבור הזה

פורסם

טוב, אז כרגע כמו שאמרתי יש לי מגבר BOSS מדגם BA2900, רדיו-דיסק של JVC דגם KD-S890 סאב PIONEER דגם TSW305C ורמקולים PIONEER 6*9 260W.

בקשר לערכת חיווט אין לי מושג לגביה אבל אני יודע שהכבלים איכותיים ובעובי המתאים.

צירפתי תמונה של המגבר שאני רוצה לחבר בנוסף, אני אשמח אם מישהו יכול לענות לי על השאלה ששאלתי למעלה.

z_VNTX1000.jpg

פורסם

המגבר הוא זבל סיני, לא הייתי מתקרב וזה טעמי האישי (אסף אל תבוא ותצא נגדי חח)..

כמה יציאות RCA יש לך במערכת ? כעיקרון אתה צריך מפצל לRCA במידה ואין לך מספיק יציאות מהמערכת . אומרים שזה מוריד באיכות , אני לא מאמין בזה....

פורסם

אני אומר זאת לכולם, ואומר גם לך:

תמיד, תמיד, תמיד כדאי לחווט כל רכיב בנפרד.

כך - אתה יודע שפתרון בעיות יכול להיות ממוקד, ולא מבולגן עם רכיבים נוספים.

שלא לדבר על מניעת "צוואר בקבוק" בזרימת החשמל, בעיות רעשים, וכו'.

תעשה את השיקולים שלך...

גל

פורסם

אם אני מחבר 2 מגברים חזקים נגיד 2 מגברים של 4 ערוצים של קיקר שכל ערוץ נניח מוציא 80 RMS

אני מושך כבל 4 גייז' מהמצבר ומפצל אותו עם מפצל מתאים ל-2 של 8, יכול להיות שבגלל זה אני אקבל רעשים?

יכול להיות שאם אני אוליך 2 של 4 גייז' אחד לכל מגבר אני אמנע רעשים שכאלו?

פורסם

ברדיו-דיסק יש לי 2 יציאות RCA שמיציאה אחת יוצא כבל RCA למגבר שמותקן כרגע, באותו מגבר גם יש יציאת RCA מן הסתם לחיבור מגבר נוסף כמו כן קראתי פה בחיפוש שכדאי לחבר את הפלוס והמינוס ממגבר למגבר וזאת כדי למנוע הפרשים במתחים

פורסם

ג'וני - אתה יכול לערוך את ההודעה שלך, כך שלא צריך לפתוח הודעה נוספת עם תיקון דקה אחרי.

רועי - אם אתה מחבר כבל 4G, ומפצל אותו, היכן תבצע את הפיצול?

האם קרוב לתא המטען, או קרוב למצבר?

אם זה קרוב למצבר, למה לא לחווט בנפרד וזהו?

אם זה קרוב לתא המטען, וחס וחלילה יש לך קצר שיגרום לשריפה של החוט, היכן "תרצה" שזה יקרה?

באמצע הרכב? בסופו? בהתחלתו?

אני לא יודע אם מישהו מכם ראה מה קורה לרכב לאחר שחוט שרץ לאורכו נשרף, אבל המחזה לא נעים...

השטיח - ז"ל, הריח - נורא, ועוד...

לכן אני מחווט כל רכיב בנפרד, עם פיוז תואם לכל חוט, או מפצל, אבל כל חוט יהיה לו פיוז משלו,

כולל "חוט האם" שממנו נפצל, למניעת מבוכות מיותרות.

פורסם

וואלה צודק, לא שמתי לב ל"ערוך", תיקנתי, בקשר למה שכתבת, ההתחממות והשריפה, המרחק ממגבר למגבר הוא פחות מ-20 ס"מ והשאלה במקור הייתה אם אפשר לעשות את החיבור הזה ככה, כלומר למשוך כבלים ממגבר למגבר כאמור פחות מ- 20 ס"מ אתה חושב שיש סיבה שזה יתחמם אם אין קצר או משהו?

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין המרחק לבין מה שכתבתי?

אני לא מחווט גם אם המרחק הוא 5 ס"מ אחד מהשני.

לכל מגבר צריך להיות מינוס משלו, אחרת יכול להיווצר ground loop, ולגרום לרעש.

remote - ניתן לחבר יחדיו, כל עוד שהרדיו דיסק יחזיק אותם ללא relay.

מתח +: צריך להיות עם פיוז על הכבל, אחרת אם חלילה יהיה קצר, הוא יגרום נזק לשני המגברים יחדיו.

גל

פורסם

אוקיי סבבה, הבנתי למה אתה מתכוון אבל דווקא פה בפורום בהודעה אחרת אמרו שאת המינוס צריך לחבר ביחד אחרת יווצר מה שאמרת מקודם (גם ככה אם אני לא יחבר אותו למגבר הראשון ישירות הוא יחובר לאותו בורג בגוף הרכב אז בעיקרון זה אותו דבר לא ?) עכשיו בקשר ל + אם אני ימשוך מהמגבר הראשון ויחבר פיוז וממנו למגבר השני זה יהיה בסדר ?

פורסם

אם אתה מושך כבל + מהמגבר הראשון ולשני והכבל הוא באותה סגולה של הכבל הראשי אשר בא מהמצבר למגבר הראשון אז אין צורך בפיוז נוסף היות והפיוז בא אך ורק להגן על הכבל מפני עומס והתלקחות ואם מדובר על כבלים באותה סגולה אז הפיוז ליד המצבר יכול להגן על יתר הכבלי מתח .במצב של קצר /עומס ישירות למגבר תהיה בטוח שהמגבר שלך מצוייד בפיוז ראשי לעצמו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני בקרוב מתכנן להתקין מגבר נוסף באוטו, האם כדי להעביר כבל מתח של 8G נוסף מהמצבר, כולל פיוז וכו?

כלומר לכל מגבר כבל מתח משלו כולל פיוז ליד המצבר?

(כי אין לי תקציב עכשיו לכבל 4G+מפצל)

פורסם
אם אתה מושך כבל + מהמגבר הראשון ולשני והכבל הוא באותה סגולה של הכבל הראשי אשר בא מהמצבר למגבר הראשון אז אין צורך בפיוז נוסף היות והפיוז בא אך ורק להגן על הכבל מפני עומס והתלקחות ואם מדובר על כבלים באותה סגולה אז הפיוז ליד המצבר יכול להגן על יתר הכבלי מתח .במצב של קצר /עומס ישירות למגבר תהיה בטוח שהמגבר שלך מצוייד בפיוז ראשי לעצמו.

אני מאוד מקווה שהתכוונת ל:

"תוודא שהמגבר שלך מצוייד בפיוז ראשי לעצמו"

ולא שהוא יכול להיות רגוע שהמגבר מצוייד בפיוז כברירת מחדל - כי יש מגברים רבים שאין עליהם פיוז.

• תוכן חדש...