Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפורה של FIAT 238 1977

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו סיפורה של פיאט 238 בת 28 .

לפני מספר חודשים ראיתי ממש ליד ביתי מחסן על גלגלים ששוכב בחנית בניין.

אדם שהיה בחניה אמר שהאוטו של חמו ושאין מצב לשקם את האוטו מה גם הוא משמש לחמו מחסן.

אתמול ראיתי במקרה אדם מבוגר מתעסק במחסן.

ניגשתי והתחלתי לשאול שאלות, האוטו יד שנייה ונמצא אצלו במצב עמידה לפחות 15 שנה אם לא יותר,לא היתה כדאיות לתקן את הסטרטר אצלו באוטו!!

מתברר שבזמנו היתה הפיאט הזו קרוואן שהוא בנה לעצמו עם מיטות נפתחות, כיור, מקלחון,גז מטבח וכל המשתמע מכך,ועם הקרוואן הזה הוא היה יוצא את גבולות מדינת ישראל כדי לטייל בעולם עם קרוואן מישראל, מסתבר שפעם היתה אפשרות לצאת את גבולות המדינה עם האוטו דרך מעבורת שהיתה יוצאת 1 לשבוע מהנמל.

הוא סיפר לי שבאחד הטיולים הוא נסע עם הילדים והאוטו ליוון ובמשך חודשיים של טיול בחופש הגדול הפיאט גמעה לא פחות מ- 16000 ק"מ!!!

בכל אופן אותו אדם איתגר אותי וסיפר לי סיפור מעניין לגבי חוקים שהיו פעם וחוקים היום!!

אני אומר שפעם היה ממש לא רע, והיום הכל יותר מורכב ומסובך מבחינת חוקים!

היום אם יהיה צורך ליסוע עם אוטו חדש 16000 ק"מ ברצף אז מן הסתם בדרך ילך הגיר, המחשב,היוניט יישרף וכדומה!

מוסר השכל,

המכוניות של פעם נולדו לעבוד בתנאים קשים ולא להתפנק כמו המכוניות של היום.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

התמונה המוצגת היא של הגרסה המוקדמת של הדגם שאינני זוכר בכביש ארצנו.

גירסה מאוחרת יותר מובאת בתמונה הבאה להלן.

הגירסה הנפוצה בארץ היתה דווקא הדבל קבינה.

fiat238.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

די קשה לי לומר זאת (כחובב איטלקיות ופיאטים בפרט) אבל ה 238 לא היתה סוס עבודה "אמיתי" מעולם. יתרונותיה היו חלל העמסה רב,העמסה נוחה בשל המנוע וההנעה הקדמיים אך מהר מאד החלו תקלות שונות להופיע ורובן המכריע עברו לעולם שכולו טוב.

אם הרכב היה חדש יחסית ונהגו בו במקצועיות,במיומנות והסלחנות,היה יכול לגמוע 16000 ק"מ ללא תקלות (משמעותיות) וקראוונים על בסיס ה 238 היו פופולריים למדי (בגלל המבנה הרכב התאים מאד,גם מחירו לא היה יקר.

זה נכון שרובן לא זכו ל"פינוק" אך רובן הצריכו נהג שמתמצא גם במכונאות ולא מפחד להתלכלך

המנוע היה מנוע ה פיאט 124 ספיישל בנפח 1438 סמ"ק,מנוע מעולה כשלעצמו אך באופן שבו הותקן ב 238 (רוחבי עם הנעה קדמית) יתרונותיו התמוססו.

ושלא תבינו אותי לא נכון,אני מאד רוצה לשים יד על אחת,היתה אחת על הכוונת (עומדת כ 10 שנים או יותר ) אך הבעלים דורש מחיר מופקע ביותר (לדעתי) בן 5 ספרות (זה גם היקף ההשקעה הסביר שנדרש כדי לשקם הרכב).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
הוא סיפר לי שבאחד הטיולים הוא נסע עם הילדים והאוטו ליוון ובמשך חודשיים של טיול בחופש הגדול הפיאט גמעה לא פחות מ- 16000 ק"מ!!!
נשמע מוגזם. הם לא נחו? לא טיילו? רק נסעו...?

מסתבר שפעם היתה אפשרות לצאת את גבולות המדינה עם האוטו דרך מעבורת שהיתה יוצאת 1 לשבוע מהנמל.

בכל אופן אותו אדם איתגר אותי וסיפר לי סיפור מעניין לגבי חוקים שהיו פעם וחוקים היום!!

אני אומר שפעם היה ממש לא רע, והיום הכל יותר מורכב ומסובך מבחינת חוקים!

והיום אין אפשרות? החוק אוסר עליך? בדקת או שאתה סתם מנחש?

היום אם יהיה צורך ליסוע עם אוטו חדש 16000 ק"מ ברצף אז מן הסתם בדרך ילך הגיר, המחשב,היוניט יישרף וכדומה!

מוסר השכל,

המכוניות של פעם נולדו לעבוד בתנאים קשים ולא להתפנק כמו המכוניות של היום.

אני מבין.... פעם המוסכניקים היו נזקקים, לא היתה להם עבודה.

מקרה אחד הוא לא בסיס להסקת מסקנות.

בברכה,

גלעד

פורסם
כך נראה הדגם המדובר.

לא מדובר ב 238!!

זוהי מסחרית בעלת מנוע אחורי (מבוסס פיאט 850 עם מנוע ה 903 סמ"ק),אני לא בטוח שנמכרה בישראל באופן מסודר,אינני יכול להעיד על אמינותה,היא קטנה וחביבה ונתקלתי בלא מעט כאלו באירופה .

פורסם

לפי דעתי אוסר , ואם לא בטח כרוך בתשלום נטול היגיון כיאה במדינתינו העושקת:shock:

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
לא מדובר ב 238!!

זוהי מסחרית בעלת מנוע אחורי (מבוסס פיאט 850 עם מנוע ה 903 סמ"ק),אני לא בטוח שנמכרה בישראל באופן מסודר,אינני יכול להעיד על אמינותה,היא קטנה וחביבה ונתקלתי בלא מעט כאלו באירופה .

נקרא 850T

הכרתי אחד כזה בארץ - לפני הרבה שנים.

:turn-l:
פורסם

כעקרון הכל פה אסור, אלא אם כן אתה מוצא איזה פרצה בחוק שמתירה, ואז זה כרוך במיליון אגרות והיטלים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
כעקרון הכל פה אסור, אלא אם כן אתה מוצא איזה פרצה בחוק שמתירה, ואז זה כרוך במיליון אגרות והיטלים.
אני חושש שאין שום בסיס לטענות ש"פעם" היה מותר לצאת עם רכב לטיול והיום "אסור" או שזה כרוך "במיליון אגרות והיטלים".

כל אזרח ישראלי רשאי לקחת את רכבו ולצאת לטיול אל מחוץ לגבולות המדינה באותם תנאים של יציאה ללא רכב (כלומר לא לארצות עויינות ובכפוף לקבלת ויזה היכן שצריך).

נכון שחלק מקווי המעבורות ליוון וקפריסין אינו פעיל,לדבר אין שום קשר לחוק ישראלי כלשהו אלא נובע ממיעוט תיירים והבעיות הבטחוניות שגורם לחברות לוותר על ביקור בנמלי הארץ. אגב,יש אפשרות להוציא רכבים עם מעבורות ישראליות (מנו ספנות וכיו"ב).

אינני בטוח שצריך לשלם משהו בגין אגרה או מס ואם כן אני מניח שמדובר בסכום זניח בגין קבלת שירותי נמל .

פורסם

הפיאט 238 בדניה שלימה לחלוטין אך זקוקה כבר לשיפוץ , מנוע , (ראש )

פחחות , לא קשה , ופינוקים בפנים למרות שהרכב שלם לחלוטין כולל סלון ומיטות אחוריות .

הבעיה שהבעלים רוצה סכום גבוה מאוד משהו כמו 10,000 שקל בעקשנות

ואם לקחת בחשבון את עלות השיפוץ עד למצב נסיעה עם טסטס , מחיר הקניה ממש ממש לא זול .

אבל , רכב מושלם ויפה יחסית .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אני חושש שאין שום בסיס לטענות ש"פעם" היה מותר לצאת עם רכב לטיול והיום "אסור" או שזה כרוך "במיליון אגרות והיטלים".

כל אזרח ישראלי רשאי לקחת את רכבו ולצאת לטיול אל מחוץ לגבולות המדינה באותם תנאים של יציאה ללא רכב (כלומר לא לארצות עויינות ובכפוף לקבלת ויזה היכן שצריך).

נכון שחלק מקווי המעבורות ליוון וקפריסין אינו פעיל,לדבר אין שום קשר לחוק ישראלי כלשהו אלא נובע ממיעוט תיירים והבעיות הבטחוניות שגורם לחברות לוותר על ביקור בנמלי הארץ. אגב,יש אפשרות להוציא רכבים עם מעבורות ישראליות (מנו ספנות וכיו"ב).

אינני בטוח שצריך לשלם משהו בגין אגרה או מס ואם כן אני מניח שמדובר בסכום זניח בגין קבלת שירותי נמל .

טוב לדעת. לא התכוונתי לעניין הזה באופן ספציפי; פשוט נראה שכמעט הכל אסור פה, ולרוב, מה שמותר, יקר.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

.....

פשוט נראה שכמעט הכל אסור פה, ולרוב, מה שמותר, יקר.

מותר להתבכיין כאן, וזה בחינם.

למעשה, אפשר אפילו להרויח מבכיינות. ישנם בארץ כאלו שהפכו זאת למקצוע....

בברכה,

גלעד

• תוכן חדש...