Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילה ללא תקנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פיג'ו 106 קטנה, יום אחד שמתי לב למחוג מים שהוא למטה קצת הרבה (לפני שמניעים).

אז מילאתי מים ירוקים והנעתי. אחרי שהמחוג חום מים הגיע לרבע הראשון שמתי לב לנזילת מים ומיד כיביתי את המנוע.

1. באיזה שלב המשאבת מים מתחילה לעבוד?

2. מה קורה אם ממלאים יותר מידי מים? הם יוצאים דרך איזה שסתום?

3. איך יודעים אם באמת חסר מים? על מנוע קר לפני הנעה יש מים במיכל עצמו, האם בודקים על מנוע חם או קר אתה מיכל מילוי מים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש פיג'ו 106 קטנה, יום אחד שמתי לב למחוג מים שהוא למטה קצת הרבה (לפני שמניעים).

אז מילאתי מים ירוקים והנעתי. אחרי שהמחוג חום מים הגיע לרבע הראשון שמתי לב לנזילת מים ומיד כיביתי את המנוע.

1. באיזה שלב המשאבת מים מתחילה לעבוד?

2. מה קורה אם ממלאים יותר מידי מים? הם יוצאים דרך איזה שסתום?

3. איך יודעים אם באמת חסר מים? על מנוע קר לפני הנעה יש מים במיכל עצמו, האם בודקים על מנוע חם או קר אתה מיכל מילוי מים?

1. תמיד עובדת

2. בשביל זה יש פקק מילוי (ברדיאטור או במיכל עיבוי, אין דבר כזה יותר מידי מים ברדיאטור).

3. בודקים על קר את המים ברדיאטור (אם יש פקק) ובמיכל העיבוי (אם קיים).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מניח שהכוונה לא למחוג מים אלא לגובה המים במיכל העיבוי...

אינני מכיר את המערכת הספיציפית בפז'ו 106

משאבת המים מתחילה לפעול מיד עם פעולת המנוע.

עודף מים או שחרור לחץ יוצאים מהמערכת הסגורה (מנוע-רדיאטור) למיכל העיבוי דרך שסתום במכסה הרדיאטור.

במערכת תקינה לא צריך להיות הבדל ממשי בגובה מי הקירור במיכל העיבוי,ככלל ,כאשר המים חמים מאד תתכן עליה קלה ביותר במפלס. די בבדיקה כאשר המנוע קר.

חבל שלא פירטת מהיכן הנזילה ומכל מקום אם יש נזילה יש לתקנה מיידית.

אתמול התפרסמה הודעה בדבר אובדן מים והתחממות בלאדה ותוכל למצוא שם התייחסות לנושא שמעניין אותך.

נ.ב. תוך כדי כתיבת תגובתי הגיב כבר איציק ואני מצטרף לאמור בתגובתו (שלי בעצם חוזרת על אותו הדבר)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

במיכל עצמו יש מים כשהמנוע קר, זה אומר שיש מספיק מים?

זאת אומרת שאין ממש סיבה לדאגה?

או להניע ולתת לו להתחמם ולראות אם הוא מתחמם מעבר לרצוי?

אין לי מושג מאיפה הנזילה (חשבתי שהיא מהרדיאטור אבל לא בטוח). יכול להיות שהמים שראיתי זה מה שנזל לי החוצה כשסגרתי את הפקק, ובעצם ההעלמות של המים היא בגלל שריפה שלהם, למרות שאין ענני עשן, רק ראיתי מיד עם ההנעה קצת רטיבות בקצה של האגזוז. האוטו עמד כמה ימים.

in the face

with a chair

פורסם
במיכל עצמו יש מים כשהמנוע קר, זה אומר שיש מספיק מים?

זאת אומרת שאין ממש סיבה לדאגה?

או להניע ולתת לו להתחמם ולראות אם הוא מתחמם מעבר לרצוי?

בעקרון נכון,אך אם אתרת נזילה או אם הרכב מתחמם ואפילו מעט מעל לרגיל יש סיבה ממשית לדאגה ויש לטפל מיידית!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

טוב אז הנעתי, נתתי למנוע להחמם. ומצטער להגיד לכם שכל העזרה שלכם היתה לחינם.

המנוע הגיע ל90 מעלות, לא עלה מילימטר מעבר לקו האמצעי. אני יכול רק להניח 2 דברים

1. המחוג שמראה שאין מים מההתחלה, כנראה שהחיישן שלו מת והמחוג נשאר ברצפה (איפה החיישן הזה יושב בפיג'ו 106 GTI?).

2. המים שנזלו היו המים שמילאתי וגלשו החוצה כשסגרתי את הפקק.

תודה לכל מי שעזר וניסה לעזור, אם יהיו בעיות אחרות בנושא אני אשאל שוב רק כדי למנוע בעיות גדולות יותר.

אני מתנצל על הפאניקה שנכנסה בי, פשוט המצב הכספי בבית לא משהו כרגע ואני מנסה לשמור על האוטו כדי שלא יהיו בעיות גדולות יותר בגלל הקטנות.

כרגע המנוע נכבה רק כשהוא קר, כשהוא מתחמם הוא בסדר, אני אחליף מסנן דלק בימים הקרובים בתקווה שזה זה ואם לא אז אני אצטרף כנראה לבצע בדיקת חיישנים. או שיש למישהו רעיון לתקלה אחרת שגורמת לבעיה הזאת.

הפלאגים והמסנן אויר חדשים.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...