Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, גולדן191 כתב:

מה ההבדל בין רגילה לכירורגית?

אצלי הכירורג פירק את השן והוציא כל שורש בנפרד (3 שורשים שכל אחד עקום לכיוון אחר) ובסוף תפרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

כירוגית, כשמו, כל מצב שצריך כירוג בשביל התהליך. תפרים למשל.

1. תפרים כל רופא שיניים יודע לעשות. 

2. אין קשר בין צורך בתפרים להגדרה של עקירה "כירורגית".

למעשה כל עקירה היא פעולה כירורגית. 

המונח עקירה כירורגית נובע מכל מיני סיבות אצלנו, החל מכל מיני קודים שונים שמשתמשים בהם לצורך חיוב ועוד ועוד.

לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

צודק.

אם הן ישרות, ולא עושות בעיות. אפשר להשאיר.

אבל אין להם צורך בפה שלנו. והרבה פעמים עדיף להוציא מסיבות שונות.

חבר, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע שלך אבל:

נקודת המוצא שלך היא לא נכונה, זה לא שאפשר להשאיר.

שיני בינה צריך להשאיר. לא צריך לעקור שיני בינה שהן תקינת. 

זה כמו שתגיד שתוספתן אפשר להשאיר. זה לא נכון - צריך להשאיר. נוציא אותו אם יש סיבה.

לשיני הבינה כן יש תפקיד. הן הטוחנת השלישית שלך. 

במידה וישנה בעיה הנגרמת משיני הבינה, אז כן נוטים יותר לעקור אותן.

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

עקרו לי שיני בינה עקירה כירורגית. בכל המקרים הלכתי מהרופא חזרה לעבודה כאחלו כלום חוץ מזה שאסור לשתות חם.

אבל גם נרדמתי באנצע טיפול שורש.

אני לא מתפלא כבר מהסיפורים שלך...

חייב לציין אחרי ניתוח שלא קשור בכלל לנושא השרשור. ממליץ לבדוק לעומק את כל האופציות העומדות בפנייך ולא סתם YOLO..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

שיני בינה צריך להשאיר. לא צריך לעקור שיני בינה שהן תקינת. 

יש גישה שסוברת שיש להוציא כי כשאתה צעיר יותר קל להוציא והגוף מחלים טוב יותר 

אבל לא בטוח שזו גישה הגיונית. אני מסכים עם כל מה שכתבת. 

שיני בינה היו חשובים יותר בעבר הרחוק לבני האדם כי לא תמיד היה איך לבשל את האוכל והיה צריך שן טוחנת נוספת. היום פחות צריך אותם, אבל לא כל אחד צריך סתם להוציא אותן. 

פורסם

יש לי סד לילה קשיח

הרופא שיניים עשה סריקה של השיניים שלי ולאחד שבוע הגיע סד לילה מותאם אישית בשבילי. 

משתמש בו מעל שנה פשוט נותן לו שטיף קצר במים חמים לפני השימוש וזהו. 

לא הוצאתי שיני בינה והרופא גם לא ממליץ לי לעשות את זה כל עוד הן בריאות והסד לילה שומר גם עליהן

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

יש גישה שסוברת שיש להוציא כי כשאתה צעיר יותר קל להוציא והגוף מחלים טוב יותר 

אבל לא בטוח שזו גישה הגיונית. אני מסכים עם כל מה שכתבת. 

שיני בינה היו חשובים יותר בעבר הרחוק לבני האדם כי לא תמיד היה איך לבשל את האוכל והיה צריך שן טוחנת נוספת. היום פחות צריך אותם, אבל לא כל אחד צריך סתם להוציא אותן. 

היום יש גם בלנדר אז נוציא את כל השיניים?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מבלי להכנס לדיון של האם נכון לעקור שיני בינה או לא, לגבי סוג העקירה והכאב, זה משתנה בין אדם לאדם ומבנה השיניים שלו.

הסיבוכים לא תלויים בשאלה האם זו לסת עליונה או תחתונה, אלא מצב השן ומיקומה בתוך הלסת.

אצלי הוצאו כל ה-4 בלי קושי, בעקירה רגילה, כי לא היה צורך בעקירה כירורגית.

לגבי סד, אני כבר כשנתיים עם סד לילה בגלל הידוק שיניים. הידוק שונה מחריקה, שהיא דווקא המצב הנדיר יותר, הרוב מהדקים שיניים ויש בלבול בין המושגים.

לאחרונה עלתה אפשרות לעבוד לסד קשיח במקרה שלי, עקב חשש שההידוק גורם לכאבי ראש. כרגע זה ירד מהפרק (הסד, לא הראש).

יש יתרונות וחסרונות לכל סוג סד, כתלות במקרה. אם הסד מציק לך או לא עושה את העבודה, חזור אל רופא השיניים ותאר לו את הבעיה. אפשרות נוספת היא לגשת למומחה פה ולסת להתייעץ איתו, אם יש לך ביטוח פרטי, שקול את האופציה הזו.

פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

אצלי הוצאו כל ה-4 בלי קושי, בעקירה רגילה, כי לא היה צורך בעקירה כירורגית.

אבל כן בוצעו תפרים, נכון?

לפני 3 דקות, Be roo כתב:

יש יתרונות וחסרונות לכל סוג סד, כתלות במקרה. אם הסד מציק לך או לא עושה את העבודה, חזור אל רופא השיניים ותאר לו את הבעיה. אפשרות נוספת היא לגשת למומחה פה ולסת להתייעץ איתו, אם יש לך ביטוח פרטי, שקול את האופציה הזו.

אם יש לי כאבים בקטנה ליד שיני הבינה פעם ב3-4 חודשים, אי אפשר להגיד שזה בעיה בסד, אולי נכלא אוכל ונוצרה דלקת קטנה או משהו.

זה קרה בעליונה הימנית ועכשיו בעליונה השמאלית, הכי בקטנה שיש. ככה שנחכה ונראה מה המצב. 

שקשוק של מי מלח 2-3 פעמים ביום ליומיים שלושה פותר את הבעיה.

כשזה היה יותר גרוע ויותר תדיר עם הבינה התחתונה הימנית, זה מה שגרם לי לרצות להוציא אותה. הרבה יותר טוב עכשיו.

פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

אבל כן בוצעו תפרים, נכון?

לפני 6 דקות, Be roo כתב:

לא. גם תפרים עושים רק אם יש צורך. שלי יצאו בקלות, וזו היתה עקירה רגילה כמו כל שן אחרת.

לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

שקשוק של מי מלח 2-3 פעמים ביום ליומיים שלושה פותר את הבעיה.

נשמע כמו דלקת חניכיים טיפוסית, מה שמרמז שאולי אתה לא מצחצח טוב במקום הזה, כולל חוט.

פורסם
לפני 2 דקות, Be roo כתב:

כולל חוט.

לא מצליח להגיע לשם. כאילו, עם השפיץ של הצד השני של החוטים החדשים שמגיעים עם פלסטיק כזה, את בטח מכירה, זה כן. 

אבל לא עושה כל יום, צריך להקפיד.

פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

לא מצליח להגיע לשם.

נשמע מוזר, אבל פעם הבא כשאתה אצל השיננית, בקש הדגמה איך אפשר להגיע לשם.

וכן, חשוב להקפיד, כל יום, פעמיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גולדן, בגדול, מקובל לעקור שיני בינה כי הן בהרבה מאוד מקרים עושות צרות. מעוותות את סידור השיניים, לא מנוקות כראוי, גורמות נזקים לשיניים הצמודות להן וכו. גם אם הן יושבות פיקס, הן מצריכות שינוי הרגל בצחצוח השיניים (להגיע קצת יותר רחוק ממה שפלוני התרגל אליו 20 שנה) שלא כולם מקפידים עליו, ואז חזרנו לעניין הצרות שהן מביאות איתן.

להבנתי, עקרת את השיניים התחתונות בלבד, נכון? אם כן, כשעשיתי את העקירות אצלי שאלתי את הרופא על האפשרות להשאיר את העליונות והוא אמר שמעבר לסיבוכים הרגילים, כשאין את התחתונות חסרה תמיכה לעליונות והן עלולות להתחיל לצנוח עם השנים. מה גם שלהבנתי, בהיעדר שן תחתונה, העליונות מאבדות מהשימושיות שלהן אז אין בהן תועלת כלשהי.

אתה טוען שפעם בכמה חודשים אתה סובל מדלקת באזור. זה אחלה רמז לזה שאתה צריך ייעוץ אצל בעל מקצוע. אפילו מכובדי הפורום לא יוכלו לענות לך מרחוק מה ההמלצה הרפואית שמתאימה לך.

קבע תור והבא איתך את הסד.

פורסם
לפני 16 דקות, daniel.asu כתב:

שלא כולם מקפידים עליו, ואז חזרנו לעניין הצרות שהן מביאות איתן.

בדיוק, צריך להעביר שם חוט או אם אי אפשר להגיע אז שפיץ כזה כמו שפורסם בהודעה הקודמת

להבנתי, עקרת את השיניים התחתונות בלבד, נכון?

עקרתי תחתונה אחת בלבד.

אם כן, כשעשיתי את העקירות אצלי שאלתי את הרופא על האפשרות להשאיר את העליונות והוא אמר שמעבר לסיבוכים הרגילים, כשאין את התחתונות חסרה תמיכה לעליונות והן עלולות להתחיל לצנוח עם השנים.

מכיר, לצערי הוא לא הסכים לעקור לי את העליונה שממול התחתונה. רציתי.

לפני 17 דקות, daniel.asu כתב:

זה אחלה רמז לזה שאתה צריך ייעוץ אצל בעל מקצוע. אפילו מכובדי הפורום לא יוכלו לענות לך מרחוק מה ההמלצה הרפואית שמתאימה לך.

קבע תור והבא איתך את הסד.

בוצע, שייפה קצת והכל טוב. אבל פעם בכמה חודשים יש אי נעימות, כנראה בגלל שאני לא מעביר חוט. אקפיד על זה יום יום ונראה מה יהיה. תודה

• תוכן חדש...