Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מכיר, לצערי הוא לא הסכים לעקור לי את העליונה שממול התחתונה. רציתי.

כשאתה הולך לרופא סמוך על שיקול הדעת המקצועי שלו או שתלך לרופא שאתה כן סומך עליו.

ועדיף לטעות ולהשאיר שן בריאה מאשר הפוך. תמיד ניתן לעקור אבל להחזיר זה סיפור אחר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

מכיר, לצערי הוא לא הסכים לעקור לי את העליונה שממול התחתונה. רציתי.

הוא לא הסכים לעקור באותה נקודת זמן שבה עקר את השן התחתונה (או בסמיכות לאותו זמן), או שלא הסכים לעקור אותה בכלל כי זה מיותר? ומה אמרה הרופאה שהלכת אליה לשיוף של הסד? או שאני מבלבל הכל?

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

כשאתה הולך לרופא סמוך על שיקול הדעת המקצועי שלו או שתלך לרופא שאתה כן סומך עליו.

ועדיף לטעות ולהשאיר שן בריאה מאשר הפוך. תמיד ניתן לעקור אבל להחזיר זה סיפור אחר.

עקרונית זה נכון, אבל אתה מתעלם מזה שלא הולכים לרופא שיניים כל שבוע, ושיכול להיווצר נזק משני משן הבינה לשן הצמודה לה. אז עלולים להגיע לחור או אפילו לטיפול שורש שהיה אפשר למנוע בפרוצדורת עקירה יחסית פשוטה. כל זה נכון עוד יותר כשממש בשרשור הזה גולדן מדבר על זה שיש שם אי נוחות ואולי דלקות בעקבות (לדעתו) ניקוי לא מספק.

בהמשך למה שנהג לילה אמר, אם הרופאה הנוכחית לא פותרת את הבעיה, הייתי מחפש חוו''ד נוספת. כמובן, פתרון לא חייב להיות עקירה או פרוצדורה רפואית, גם הסבר סביר ממה האי נוחות נובעת ומה אפשר לעשות (והשגת שיפור) זה מעולה.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, daniel.asu כתב:

הוא לא הסכים לעקור באותה נקודת זמן שבה עקר את השן התחתונה (או בסמיכות לאותו זמן), או שלא הסכים לעקור אותה בכלל כי זה מיותר? ומה אמרה הרופאה שהלכת אליה לשיוף של הסד? או שאני מבלבל הכל?

הכירורג לא קשור לרופאה שמבצעת את התהליך לקראת התאמה של סד לילה במעבדה חיצונית.

בסופו של דבר היה לי מצב שכל 3 חודשים בערך, במקום אחר בפה, הייתי צריך לשקשק מי מלח (שילוב של שיניים צפופות, לא מנקה מספיק טוב ליד שיני הבינה)

מקום אחד הפריע לי בתדירות יותר גבוהה מ3 חודשים והחלטתי להוציא את השן הזו, ימנית תחתונה.

הרופא אמר שאין מצב כי לפי מה שהבנתי מהרופא שדיבר איתי לפניו, לא כירורג, אלא רופא שיניים "רגיל", אם זה לשקשק מי מלח פעם ב-3 חודשים, על זה לא עוקרים שן בינה.

כי זה בקטנה.

אתה סתם מרתיח מים, שם בכוס כפית מלח עם קצת מים רותחים ומים קרים ומשקשק, על זה לא יוציאו שן אם זה כל 3 חודשים.

לגבי הסד, היא שייפה צד אחד, והסתדר. אני חושב שב 2026 היה לי פחות צורך לשקשק מי מלח בסה"כ, פחות מ 2025. פעם ב4-5 חודשים אולי.

אם זה ימשיך, אצטרך לראות מה עושים באמת. או פשוט אנסה לנקות טוב יותר אבל להיזהר לא לפצוע שם, כי לא רואים טוב מה קורה כשנוגעים עם השפיץ קרוב לשיני הבינה.

כשאני שואל על חיכוך של שיני הבינה עם הסד, זה בגלל ששיני הבינה קצת נוטות לכיוון הלחי אולי. אתה מבין? בגלל זה גם יש סיבה שאוציא את הבינה למעלה מתישהו. אבל שוב, אם זה פעם ב-3 חודשים, לא רציני.. זה בקטנה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תוכן חדש...