Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שוקל לרכוש רנו מגאן דיזל, אבל מאוד מתלבט לגבי כול הנושא של הדיזל

אני מבין שהרכב חשב לחסכוני מבחינת צריכה

אבל לא הצלחתי להבין כמה עולה בפועל ליטר סולר... אני מבין שהמחירים שמפרסמים זה לא המחיר של הסולר בפועל

אשמח אם מישהו יכול לייעץ או להפנות אותי לאתרים רלבנטיים

תודה רבה

• אהבתי 1
פורסם

הסולר אינו מפוקח והשינויים קיצוניים במחיר

יש תחנות ידועות שמוכרות בזול למזומן דור אלון נתב''ג, מיקה זבוטינסקי פ''ת ועוד

נכון שהחודש מחיר הסולר האמיר אבל אמור לרדת בהמשך

אבל הנושא של דיזל הוא בעיקר אוריאה ומסנן חלקיקים שעלול להיסתם, יותר מאשר מחיר הדלק..

משתדל לעזור

פורסם

סולר בתחנה מוזלת לרוב יהיה יותר זול מבנזין (למזומן),

לחלק גדול מהרכבים עד 2018 אין אוראה,

ברנו שים לב היטב לצינור טורבו (מקורי ורצוי לקנות מקורי) 1300 ש"ח

קלאצ'ים - 4500K ש"ח לערך

טיימינג - גם יקר

משולשים - 2000 ש"ח בערך.

הרכב נוח, חסכוני ולא סחיר בעליל.

פורסם (נערך)

מצטרף לשאלות אוסיף ממה שאני מכיר כי אני בחיפושים אחר הרכב.

להבנתי בדגם 2018 אין מערכת אוריאה ככה שהרכב פטור מסתימה עקב פיח וכיוצא בזאת.

בדגם 2020 ומעלה (אחרי מתיחת פנים) עברו לגיר 7 הילוכים שנחשב אמין יותר מומלץ יותר.

ניתן לבטל אוריאה בדגמים שישנם בהם אך לא ידוע לי אם זה לא מונע את הצטברות הפיח ועד כמה זה בטוח, הבנתי שצריך למצוא מישהו טוב.

הייתי שמח לדעת מה עלות טיפול 10 אלפים, האם זה  כל 10 אלף קמ או בתדירות שונה.

נ.ב - להתרחק מדגם zen חסר כל מערכות מולטימדיה 

עריכה אחרונה על ידי davidy1122
פורסם

עד 2018 כולל היה גיר יבש ומנוע עם 110 כס לדעתי וללא אוריאה ומ2019 הגיר רטוב המנוע התחזק ל116 כס וכולל אוריאה 

לפני כשעה, davidy1122 כתב:

מצטרף לשאלות אוסיף ממה שאני מכיר כי אני בחיפושים אחר הרכב.

להבנתי בדגם 2018 אין מערכת אוריאה ככה שהרכב פטור מסתימה עקב פיח וכיוצא בזאת.

בדגם 2020 ומעלה (אחרי מתיחת פנים) עברו לגיר 7 הילוכים שנחשב אמין יותר מומלץ יותר.

ניתן לבטל אוריאה בדגמים שישנם בהם אך לא ידוע לי אם זה לא מונע את הצטברות הפיח ועד כמה זה בטוח, הבנתי שצריך למצוא מישהו טוב.

הייתי שמח לדעת מה עלות טיפול 10 אלפים, האם זה  כל 10 אלף קמ או בתדירות שונה.

נ.ב - להתרחק מדגם zen חסר כל מערכות מולטימדיה 

פורסם
לפני 28 דקות, ELIA56 כתב:

עד 2018 כולל היה גיר יבש ומנוע עם 110 כס לדעתי וללא אוריאה ומ2019 הגיר רטוב המנוע התחזק ל116 כס וכולל אוריאה

בקיצור שיפרו משהו אחד, והלכו אחורה במשהו אחר 😁 מה שנקרא במקורות ''החליף פרה בחמור''

משתדל לעזור

פורסם

מחיר הסולר בכל הקשור לרכישת רכב מסוג זה הוא משני. רנו מגאן רכב נוח מאד וחסכוני מאד בנסיעות בינעירוניות. איכות ההרכבה בתא הנוסעים לא משהו. הגיר, בין אם רטוב או יבש רגיש מאד. מחירי הטיפולים יקרים יחסית ולא כל מוסך יודע לטפל. היה לי בליסינג משנת 2018 שלוש שנים. הרכב שאני הכי מתגעגע אליו, אבל הוא היה חדש והחזרתי אותו עם 48K. אותו רכב הגיע היום ל 245K ועוד נוסע. הרכב רגיש מאד לטיפולים לפי הוראות היצרן.

פורסם
לפני 19 שעות, davidy1122 כתב:

להבנתי בדגם 2018 אין מערכת אוריאה ככה שהרכב פטור מסתימה עקב פיח וכיוצא בזאת

מערכת אוריאה נוספה בתקן יורו 6 כדי לטפל בפליטת NOX (תחמוצת חנקן) ממנוע דיזל. זה הזרקת תמיסת אוריאה לממיר SCR במערת פליטה שגורמת לתגובה מסויימת ומפחיתה את ה NOX, הופכת אותו לחנקן  ואדי מים שלא מזיקים לסביבה.

אין בין זה לבין מסנן חלקלקים שלוכד את חלקיקי הפיח וקיים ברכבי דיזל כבר מ 2011 (יורו 5) שום קשר.

מערכות נפרדות. 

גם ברכב ללא מערכת אוריאה מסנן החלקיקים יכול להיסתם. 

מה שעוזר למנוע סתימה של מסנן חלקיקים זה שימוש בשמן בתקן היצרן והחלפה בזמן או לפני הזמן ומיעוט נסיעות עירוניות. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 דקות, Buki כתב:

מערכת אוריאה נוספה בתקן יורו 6 כדי לטפל בפליטת NOX (תחמוצת חנקן) ממנוע דיזל. זה הזרקת תמיסת אוריאה לממיר SCR במערת פליטה שגורמת לתגובה מסויימת ומפחיתה את ה NOX, הופכת אותו לחנקן  ואדי מים שלא מזיקים לסביבה.

אין בין זה לבין מסנן חלקלקים שלוכד את חלקיקי הפיח וקיים ברכבי דיזל כבר מ 2011 (יורו 5) שום קשר.

מערכות נפרדות. 

גם ברכב ללא מערכת אוריאה מסנן החלקיקים יכול להיסתם. 

מה שעוזר למנוע סתימה של מסנן חלקיקים זה שימוש בשמן בתקן היצרן והחלפה בזמן או לפני הזמן ומיעוט נסיעות עירוניות. 

מה ההמלצה לטיפול כל כמה זמן?

תוכל לתת טיפים למה לשים דגש בבדיקה של הרכב לפני קנייה?

פורסם

הטיפים שלי לאו דווקא לרנו מגאן אלא לרכבי דיזל מודרניים באפון כללי.

1. לא לקנות רכב עם דיזל אלא אם כן נוסעים רחוק והרבה. 

2. לא לקנות מכוניות שמישהו התעסק איתן כמו ביטול אוריאה, ביטול מסנן חלקיקים וכו'.

אם כבר קונים אז רכב מקורי שהכל בו עובד ולהיות מוכן לזה שמשהו יתקלקל ויעלה יקר לתק את זה.

3. לא לקנות מכוניות ללא תיעוד טיפולים מלא ממוסך מורשה יבואן או מומחה לצרפתיות ורנו בפרט. 

• אהבתי 2

פורסם

החזקתי אחת כזו במשך כמה שנים (2018 ללא אוראה),

כפי שכתבתי וכתבו מעלי, חסכונית מאוד, מושבים מעולים ושקיטה,

טיפולים שוטפים (במוסך שמכיר היטב רנו אבל לא מוסך מורשה רנו) סבירים,

אבל כשמתחיל בעיות צריך סבלנות, הציעו לי לעקוף את הממיר בזמנו אני לא הסכמת אבל בסוף הסכמתי...

ההוא שקנה ממני לפני שנה+ מרוצה מאוד מהרכב והרכב "נוסע מצויין" (לדעתי נושק ל200K ק"מ עכשיו).

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...