Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, PASHUT כתב:

אם המידה של הרצועה מתאימה לרכב, נשמע שזה רק ענין של לסדר את המותחן שלה שיישב טוב.

לא אמור להיות מסובך למוסכניק ממוצע. 10 דק' עבודה גג.

[לא מסתבר ששמו מידה לא תואמת לכן אומר]

אני צריך לנסוע אליו נסיעה של בערך 25 ק"מ, זה עלול להיות מסוכן ולפגוע במשהו כשרצועה עושה רעש/רפויה?

הוא אמר לי שאפשר לנסוע ועדיף בלי מזגן.. מה אומרים?

כדאי לנסוע אליו חזרה או ללכת כבר למוסכניק קרוב אלי?

עריכה אחרונה על ידי ariel44
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי תישאר אצלו כי יש לך אחריות על העבודה, עד אז תישאר בלי מזגן, עדיף אי נעימות זמנית למנוע נזק.

אם מישהו אחר ייגע בזה אולי יבטל לך את האחריות שלו..

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, PASHUT כתב:

לדעתי תישאר אצלו כי יש לך אחריות על העבודה, עד אז תישאר בלי מזגן, עדיף אי נעימות זמנית למנוע נזק.

אם מישהו אחר ייגע בזה אולי יבטל לך את האחריות שלו..

אוקי, לא ידעתי שיש אחריות, השאלה אם זה שווה את הסיכון לנסוע עד אליו, המוסכניק טוען שאפשר לנסוע..

בניסיון לאתר את הקוד מידה של הרצועה, שמתי לב במקרה שבאחת התמונות שצילמתי נראה שיש מעין חתך קטן ושפשוף חד לאורך הרצועה(צירפתי תמונה),
במצב כזה אני צריך לדרוש מהמוסכניק להחליף לי את הרצועה לגמרי? או שאני סתם קטנוני? 😟
WhatsAppImage2026-03-31at18_08.21copy.thumb.jpg.f6027c4037b757e0d9af253a24b41d87.jpg

פורסם
לפני 22 דקות, ariel44 כתב:

WhatsAppImage2026-03-31at18_08.21copy.thumb.jpg.f6027c4037b757e0d9af253a24b41d87.jpg

תצלם בבקשה את הצד הפנימי לא החיצוני

בתאריך 30.3.2026 בשעה 18:18, ariel44 כתב:

ממה שראיתי, הוא שאב נוזל מהמיכל בתא המנוע ואז, בלי לפרק גלגלים, שחרר נוזל בלמים בכל גלגל,

בזמן ששחררו נוזל בלמים בכל גלגל אדם אחר מילא את מיכל העודפים ככה שלא ייכנס אוויר...?

פורסם

המחירים הוגנים ממש אבל אני אישית לא הייתי חוזר למוסך שמחליף נוזל בלמים בצורה כזאת.

נכון שהוא עשה את זה במחיר סמלי אבל הייתי מעדיף לשלם 150 ש"ח על העבודה אבל שיעשו את זה כמו שצריך

פורסם (נערך)

לפני 41 דקות, נומד כתב:

המחירים הוגנים ממש אבל אני אישית לא הייתי חוזר למוסך שמחליף נוזל בלמים בצורה כזאת.

נכון שהוא עשה את זה במחיר סמלי אבל הייתי מעדיף לשלם 150 ש"ח על העבודה אבל שיעשו את זה כמו שצריך

מסכים איתך, 

אין לי ניסיון עבר ותוך כדי שראיתי אותו עושה את זה והרבה נוזל לתוך הג'אנט ומתיז על הקליפר, הרגיש לי מוזר אז צפיתי ביוטיוב איך אחרים בחו"ל עושים את זה לבד וזה חיזק לי את התחושה.
כפי שציינתי, רק אחרי שהם החליפו לי רפידות בלמים והרכיבו חזרה, ביקשתי מהם לבדוק נוזל בלמים ולהחליף אז יכול להיות שזה השפיע על איך שבוצע התהליך, אבל אני לא יודע.

לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

תצלם בבקשה את הצד הפנימי לא החיצוני

ניסיתי לצלם שוב בדרך לא דרך, זה בדיוק בצד שאין לי גישה לצד הפנימי לכן אין לי יכולת לצלם מהצד ולראות אם יש חתך לעומק.

לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

בזמן ששחררו נוזל בלמים בכל גלגל אדם אחר מילא את מיכל העודפים ככה שלא ייכנס אוויר...?

לגבי החלפת נוזל בלמים, כך זה היה ממה שאני זוכר:
במוסך היו רק שניים, רמי ועוד מוסכניק אחד.
מיכל העודפים זה המיכל שקשור לנוזל בלמים שמופיע במכסה מנוע? אם כן אז רק זה מה שביצעו:
הרכב היה על ליפט נמוך. בהתחלה רמי בעל המוסך, דרך מכסה המנוע שאב נוזל מהמיכל(אולי הוא הוסיף נוזל גם מיד אחר כך?, לא יודע). 
אחרי זה הוא נכנס לרכב וביקש מהמוסכניק השני להרים את הליפט, כדי שהוא יפמפם את הדוושה, בזמן שהמוסכניק השני פתח את הפתח שממנו נוזל הבלמים יוצא.

בשלב הזה קרה מה שתיארתי הרבה נוזל נשפך על הגלגל, וגם נראה שהתיז/נשפך על הקליפר.
אחרי כל גלגל, המוסכניק שטף עם מים מבקבוק והתקדם לגלגל הבא. את כל ארבעת הגלגלים הם עשו אחד אחרי השני כשהרכב מורם.
זה מה שזכור לי.

מכאן אני כבר לא זוכר בדיוק:
אחרי שסיים עם הגלגל האחרון, הורידו את הליפט והוא שטף בלחץ מים. לא שמתי לב אם מילאו בסוף נוזל בלמים דרך המיכל, אבל הוא כן לקח את הרכב לסיבוב מיד אחרי ההחלפה.

מאוחר יותר, אחרי שחזרתי וכתבתי לכם, צפיתי שוב בסרטונים ביוטיוב של התהליך. בגלל שלא היה זכור לי שהם מילאו, בדקתי את המיכל והוא נראה מלא עד ה-max ואפילו קצת מעבר.

פורסם
לפני 3 שעות, ariel44 כתב:

אוקי, לא ידעתי שיש אחריות

אני משער שכל מוסך הוגן לוקח אחריות על העבודה 

זה לא לכל החיים כמובן אלא על העבודה הספציפית שנעשתה כרגע..

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ariel44 כתב:

אחרי שסיים עם הגלגל האחרון, הורידו את הליפט והוא שטף בלחץ מים. לא שמתי לב אם מילאו בסוף נוזל בלמים דרך המיכל, אבל הוא כן לקח את הרכב לסיבוב מיד אחרי ההחלפה.

במידה ואתה בטוח שאף אחד מהם לא מילא את המיכל בין לבין, יש כאן בעיה. לא יכול להיות שמנקזים בלי שמישהו תוך כדי מדי פעם מציץ למיכל עודפים לראות מה קורה ולמלא כמובן..

אסור שייכנס אוויר..

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אתה לא יכול לדעת אם יש לך אוויר או לא, זה הקטע

אם אתה בטוח שלא החזיקו בקבוק עם נוזל ומילאו תוך כדי, לך אליהם שוב, בגלל זה צריך לעמוד לידם כל הזמן בפעולה הזו

זה יותר מורכב מלהחליף שמן, או נוזל קירור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, PASHUT כתב:

אני משער שכל מוסך הוגן לוקח אחריות על העבודה 

זה לא לכל החיים כמובן אלא על העבודה הספציפית שנעשתה כרגע..

זה לא מעוגן בחוק או משהו?

לפני 48 דקות, נומד כתב:

מסכים עם קודמי

אלא אם כן ניקזו ממש מעט נוזל

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

במידה ואתה בטוח שאף אחד מהם לא מילא את המיכל בין לבין, יש כאן בעיה. לא יכול להיות שמנקזים בלי שמישהו תוך כדי מדי פעם מציץ למיכל עודפים לראות מה קורה ולמלא כמובן..

אסור שייכנס אוויר..

לפני 30 דקות, גולדן191 כתב:

אתה לא יכול לדעת אם יש לך אוויר או לא, זה הקטע

אם אתה בטוח שלא החזיקו בקבוק עם נוזל ומילאו תוך כדי, לך אליהם שוב, בגלל זה צריך לעמוד לידם כל הזמן בפעולה הזו

זה יותר מורכב מלהחליף שמן, או נוזל קירור

הרכב היה למעלה למשך כל הזמן שפמפמו את הדוושה והוציאו נוזל בכל גלגל..
אולי הפכו נגיד בקבוק מלא על המיכל וככה כל פעם שהתרוקן זה מילא חזרה? יכול להיות דבר כזה?

אפשר להגיד שזאת פעם ראשונה שלי שאני ניגש לטיפול רציני ברכב, וכן הייתי לידם, רק ככה ראיתי את מה שתיארתי קודם לגבי הנוזל שנשפך כי הרכב היה למעלה בזמן הזה.., אבל לא ידעתי לגבי זה שצריך למלא נוזל אחרי כל גלגל.

ניסיתי לבדוק את הברקסים בנסיעה, קשה לי לקבוע אם הוא נלחץ על ריק כמו ספוג או מגיב ישר.

פורסם (נערך)

זה עובד ככה:

נניח אתה יורד ירידה מאד ארוכה, אפילו יותר תלולה וארוכה מירושלים לכיוון בית שמש.

אם אתה לא משלב הילוך נמוך, ולוחץ הרבה על הברקס, ויש אוויר במערכת, לא יהיה מספיק נוזל הידראולי לעצור. יש אוויר במערכת, שהוא גז ולא נוזל הידראולי, הוא מאד דחיס. ניתן להגיד שגז כמו אוויר - הוא ההפך מנוזל הידראולי.

בכל מקרה, בירידות תמיד תשלב הילוך נמוך. נניח בירידות של כביש 1, אני שם על הילוך 3 מתוך 4. גם אם זה מגיע ל90 קמ"ש.

הדבר הכי חכם זה ללכת ולשאול האם בזמן ההחלפה מישהו מילא לך והאם זה היה DOT 3 או DOT 4 ואיזה מיכל זה היה, לחקור בנחמדות.

בעקרון, להגיד שאתה מפחד שנכנס אוויר. הבנת? ללכת קשוח זה להגיד שאתה רוצה לראות מצלמות מאותו הזמן. 

אולי אם תלך קשוח יגידו לך בוא מחליפים לך מחדש, לא יודע. 

אני יכול להגיד לך שאם אני הייתי מוסכניק שמבצע את זה, והלקוח מסתכל, הייתי אומר לו : הנה מנקזים לך נוזל ושמים לך בוא זמנית חדש. 

לא מבין איך לא עושים את זה. אתה הרי שם! צריך להסביר. שלקוח לא יחשוד וזה לא ישאל שאלות, שיבין מה עושים.

תתחיל נטו מלשאול לא מצלמות ותראה תגובה.

לפני שעתיים, נומד כתב:

אם מישהו מנקז, ומישהו בצד השני כל הזמן בודק מפלס וממלא בוא זמנית - ודואג שיש 0 אוויר שנכנס - קחו גם 200 על העבודה בכיף. ו 60 על הנוזל.

זה אמור לקחת איזה 20 דקות, אבל זה הכי חשוב שלא יהיה אוויר במערכת, וגם נוזל חדש, למלא עד שהנוזל שמתנקז נראה חדש לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, גולדן191 כתב:

זה עובד ככה:

נניח אתה יורד ירידה מאד ארוכה, אפילו יותר תלולה וארוכה מירושלים לכיוון בית שמש.

אם אתה לא משלב הילוך נמוך, ולוחץ הרבה על הברקס, ויש אוויר במערכת, לא יהיה מספיק נוזל הידראולי לעצור. יש אוויר במערכת, שהוא גז ולא נוזל הידראולי, הוא מאד דחיס. ניתן להגיד שגז כמו אוויר - הוא ההפך מנוזל הידראולי.

בכל מקרה, בירידות תמיד תשלב הילוך נמוך. נניח בירידות של כביש 1, אני שם על הילוך 3 מתוך 4. גם אם זה מגיע ל90 קמ"ש.

הדבר הכי חכם זה ללכת ולשאול האם בזמן ההחלפה מישהו מילא לך והאם זה היה DOT 3 או DOT 4 ואיזה מיכל זה היה, לחקור בנחמדות.

בעקרון, להגיד שאתה מפחד שנכנס אוויר. הבנת? ללכת קשוח זה להגיד שאתה רוצה לראות מצלמות מאותו הזמן. 

אולי אם תלך קשוח יגידו לך בוא מחליפים לך מחדש, לא יודע. 

אני יכול להגיד לך שאם אני הייתי מוסכניק שמבצע את זה, והלקוח מסתכל, הייתי אומר לו : הנה מנקזים לך נוזל ושמים לך בוא זמנית חדש. 

לא מבין איך לא עושים את זה. אתה הרי שם! צריך להסביר. שלקוח לא יחשוד וזה לא ישאל שאלות, שיבין מה עושים.

תודה על ההסבר והמידע,
היו נקודות שהם כן הסבירו לי, למשל המוסכניק שהיה איתו הראה לי את התושבת של הגיר, וגם לפני החלפת נוזל הבלמים רמי הראה לי שהנוזל לא כהה, ובכל זאת ביקשתי להחליף.

הקטע הוא שבגלל חוסר הידע שלי, לא ידעתי באותו רגע מה נכון ומה נכון לשאול, ולא רציתי סתם להציק… אבל רק ככה לומדים..
בעיקר בנושא נוזל הבלמים שהרגיש לי מוזר, שאלתי אותם מספר פעמים לגבי כך שהנוזל התפזר שם על המנגנון והאם זה לא בעייתי, כי הבנתי שזה לא אמור להכנס לרפידות. והם אמרו לי שככה הם עושים שנים..

אבל לגבי המילוי נוזל חזרה, בהתחלה עוד לפני שהעלו למעלה את הליפט ראיתי שהיה בקבוק אדום, אבל לא ראיתי תווית או משהו מעבר.
הבעיה העיקרית כאן היא שכמו שתיארתי, הרכב היה למעלה בכל הזמן שהוציאו נוזלים מכל הגלגלים, אז לא מסתדרים לי דברים ועולים כמה סימני שאלה בעקבות כך..
ואני גם פשוט מנסה להעביר כאן ממה שאני זוכר, ולא רוצה להגיד משהו לא נכון,
אז אנסה לברר מולם כמו שהצעת כשאגיע לסדר את הרצועה החורקת, אולי גם אלך קשוח כמו שהצעת 😅 למרות שזה קצת מציק ומבאס.

אבהיר שוב - לא ראיתי הכל אבל שאר הטיפולים האחרים על פניו נראה שבוצע כנדרש ועשו את מה שצריך.
רק הנקודה של נוזל הבלמים הרגישה לי מוזרה ודורשת בירור, ועכשיו גם הרצועה החורקת שאני תקוע איתה עד יום ראשון.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, PASHUT כתב:

הייתי מתחיל ומנסה בנחמדות, לא בכוח מופרז..

ברור שאשאל קודם כמו ש@גולדן191 המליץ, 
איך אתה היית ניגש לזה? הרי כל שאלה שלי לגבי זה תעורר תחושה של "חשד" וחוסר אמון בהם.. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...