Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרציף רועש במאמץ, אבל בעיר לדעתי הוא מצוין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 12 שעות, Erel כתב:

תודה רבה על הדעות.

האוריס סטיישן ממש נראית לי, רק חושש שוב ליפול עם הגיר הרציף.

מישהו עם הרכב שיודע להעיד איך הגיר?

מאזדה 3 ו6 ההוצאות ביטוח קצת גבוהות כזכור לי.

את הסיוויק סטיישן אני לא מכיר, אבחן את העניין.

עוד רכב שעלה לי בשיטוטי ביד2 הוא הפורד פוקוס בין 2020-2022. מפורסמות במחירים בין 50 ל70K, ועל פניו נשמעות כמו עסקה מעניינית ואולי אפילו קצת מהנה לנהיגה (במיוחד הST-LINE).

מישהו אולי מכיר את הדגם ויודע להעיד על רמת האמינות?

ביטוח מאזדה הוזל משמעותית השנה. שווה לבדוק עלויות אם זה השיקול העיקרי לשלילה. 

פוקוס מספקת לדעתי הרבה ערך לכסף. רכב מהנה מאוד לנהיגה ומאובזר מאוד ביחס למחיר.

צריכת דלק יחסית גבוהה אבל תלוי נסועה ואופן הנסועה. 

יש לו שתי בעיות: 

גליצ'ים במולטימדיה. 

גיר פלגמטי בנסיעה עירונית וכן צריך לבדוק את תקינות הגיר לפני רכישה. 

ביטוח זול, טיפולים זולים, לא ידוע לי על בעיות נוספות. 

פורסם
בתאריך 9.3.2026 בשעה 13:23, Erel כתב:

פשוט מגיע למסקנה שאני לא מתחבר.

קניתי מלכתחילה את הרכב כאיזושהי פשרה, ככה שמצד אוכל כן אוכל להמשיך לטייל מעט בשטח בדומה לגימני אבל יוכל לשמש כרכב משפחתי.

לצערי אין חיבור ביני לבין האוטו (בעיקר בגזרת הגיר הרציף שלא מתחבר) והשימושיות שלו קצת בעייתית לי, מוצא את עצמי יותר מדי מתעסק בלהנדס את הבגא'ז ומקפל מושבים וזה עוד לפני שבעז"ה בקרוב נולד לי ילד.

שואל שאלה במטרה לנסות ללכת מהסוף להתחלה:

לאיזה רכב אתה כן מתחבר ?

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, mottis כתב:

עלות ביטוח רכבים היברידיים גבוהה. נראה לי שעלויות הביטוח הגבוהות של מאזדה הן על ה-CX5, גם הגנבים מעדיפים רכבי פנאי...

אפשר כבר להפסיק להריץ את השמועה הזו.

כמו שכתבו פה, עלויות הביטוח של רכבי מאזדה ירדו דרמטית השנה - כנראה בגלל שעברו להתמקד בלגנוב חשמליות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

שוב,

תודה לכולם.

כרגע מהקריאה והסרטונים שראיתי:

מהאוריס אני חושב שארד, ההיברידית פחות קורצת- בעיקר שתדרוש התפשרות על השנתון או הקמ לגרסה ההיברידית והגרסא הרגילה בעלת גיר רציף. מעדיף להימנע מהחוויה בשנית למרות שמדובר על טויוטה.

על המאזדות אני באמת אבדוק את המחירי ביטוחים, אם באמת הם התיישרו חזרה יכול להיות שיהיה רלוונטי מאזדה 3 (ה6 פשוט ארוכה מדי לאשתי שמתנגדת).

יודע שהמאזדות בנוסף להיותן משפחתיות גם מתנהגות נחמד מאוד (לא ספורטיבי אבל גם משהו).

מישהו שאולי יודע להעיד האם הגרסה של ההאצבק סבירה כמשפחתית או ללכת ישירות לסדאן למרות ההטענה שתהיה קצת יותר קשה לעגלה?

הפורד פוקוס,

מקריאה אני רואה שזה רכב עם לא מעט VFM.

מצד אחד מוניטין מורכב, בעיקר בגלל הגיר הרובוטי והמנוע עם הרצועה הטבולה עד ששניהם הוחלפו במתיחה שיצאה ב2020.

מצד שני אני רואה רכב שדיי משבחים במבחני דרכים מבחינת ההתנהגות, האבזור והבטיחות לעומת המחיר.

ככה שיהיה אפשרי למצוא פוקוס דיי חדשה- סביב 2020 במחירים שאוכל להגיע אליהם.

מישהו שחיי עם אחת כזאת כמשפחתית? האם הST LINE מספיק שימושית (כן אני משתעשע במחשבה בשימושיות גם כספורטיבית לייט).

ובהתייחסות ישירה לשאלה של איציק ושאולי באמת כדאי לתחיל משם,

מה אני כן מתחבר? זאת שאלה קשה.

עד הצורך ברכב משפחתי הייתי בעיקר עם רכבים שיש בהם טוויסט וחוויה מסויימת- וגם מאוד נהניתי מהם.

מהמיטו, ה208GTI, הגימני ועד שהגעתי לסובארו- שהייתה מלכתחילה ברעיון של פשרה שפשוט מסתמנת כלא מתאימה לי.

לצערי הפשרה בין השטח, לבין רכב כביש- "גיפון" בשפת העם פשוט לא נכונה בעיניי. מקבלים רכב שלא כ"כ טוב בשטח וכל ירידה מעבר לשביל נהיית מאתגרת ורכב שעל הכביש הוא לא "יושב" כמו רכב כביש אמיתי. נוסיף לזה את הגיר הרציף שלא מגיב כ"כ טוב (כנראה שיש לי רגל דיי כבדה), והבגא'ז שמתקשה להכיל את הציוד של הרכב שטח וציוד נוסף ביומיום. אם כי הרכב מאוד מאוד נוח וחמותי אהבה ;).

לכן אני חושב שהפעם אני מחפש רכב משפחתי אבל רכב כביש מלא.

ומצד שני אחד עם טוויסט קטן שיהיה לי נחמד לנסוע עליו.

ואחרי שבאמת אני עונה על השאלה הזאת,

אני חושב שהכיוונים שמסתמנים לא בראש הם:

1. מאזדה 3. בעיקר אם הביטוחים התאזנו חזרה למחירים סבירים. רכב שאמור להיות שימושי בגרסת הסדאן, ואשמח לפידבק אם מישהו מכיר גם הנושא בגרסת ההאצבק.

2. פורד פוקוס בין 2020-2022. שאני מאוד אשמח אם מישהו שהחזיק או מחזיק את הרכב, ידע לתת פידבק אמיתי על נושא האמינות, השימושיות, ההתנהגות ועלויות האחזקה. כמובן שבעיקר בגרסת הST-LINE, אך אם אראה שהשימושיות לא מספקת אז בגרסת הסטיישן- הActive Tourer.

תודה לכולם,

לא מובן מאליו

עריכה אחרונה על ידי Erel

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם
לפני 18 דקות, Erel כתב:

ה6 פשוט ארוכה מדי לאשתי שמתנגדת

בסיס הגלגלים של ה- 6 סטיישן קצר מזה של הסדאן וכך גם האורך הכללי... אבל כנראה שעדיין מדובר ברכב ארוך

פורסם
לפני 34 דקות, Erel כתב:

לצערי הפשרה בין השטח, לבין רכב כביש- "גיפון" בשפת העם פשוט לא נכונה בעיניי. מקבלים רכב שלא כ"כ טוב בשטח וכל ירידה מעבר לשביל נהיית מאתגרת ורכב שעל הכביש הוא לא "יושב" כמו רכב כביש אמיתי. נוסיף לזה את הגיר הרציף שלא מגיב כ"כ טוב (כנראה שיש לי רגל דיי כבדה), והבגא'ז שמתקשה להכיל את הציוד של הרכב שטח וציוד נוסף ביומיום

הרכב שאתה מתאר כאן הוא גרנד שירוקי אבל הוא לא מתאים לפרמטרים האחרים שאתה מחפש (גדול מדי, בזבזני בדלק, לא הכי אמין בעולם ועלויות אחזקה יחסית גבוהות). לעומת זאת הוא מרווח, מחיר רכישה נוח, ועם שיפור קל מסתדר יפה בשטח מתון). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 8 שעות, yulianx כתב:

פעמים זה חריג

דיברתי על ורסו 2017 נהיגה אגרסיבית היום עם 185K וכבר טיפלו בגיר 3 פעמים [נס שהאריך אחריות]

לפני שעתיים, Erel כתב:

פורד פוקוס בין 2020-

אני חושב שזה רצועה טבולה, וקריטי שטופלה בשמן מקורי והוחלפה בזמן

משתדל לעזור

פורסם

שוב, תודה לכולם.

המאזדה 3 נראית כמו אופציה ראויה.

לצערי ל6 אשתי מתנגדת באופן נחרץ כיוון שארוכה לה מדי לטענתה.

הגראנד שירוקי אכן אופציה מתאימה בכל הפרמטרים, פרט באחזקה של המפלצת.

יש לי היכרות טובה עם הרכב- נהגתי עליו המון כנהג חדש. חוויה ממש בשטח ובכביש, אבל יקר מדי לאחזקה בשבילי כרגע.

@PASHUT  הרצועה בפוקוס שטבולה היא הרצועת אביזרים ולא הטיימינג מהעדכון שהחל בשנת 2020. ככה שאכן הסיכון קיים אבל לפחות זול משמעותית להקדים תרופה למכה ולהקדים את ההחלפה של הרצועה.

לגבי האלנטרה,

אישית לא מת על הרכבים של יונדאי. אבל אפשרות ראויה בהחלט כנראה.

כנראה אבל שכבר אעדיף את האוריס על פני האלנטרה.

הסיוויק ממה שאני רואה יותר יקרה מהשאר, מה שכנראה ישאיר אותה לא רלוונטית

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...