Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתי לחברים בארה"ב שמוכרים פה מיני (שבטוח הורידו לה חצי מהתוספות שיש בחו"ל) בכ-40,000$ והם חשבו שאני מסתלבט. שם RAV4 נחשב לקומפקטי אז בטח הם חושבים על אייגו שזה רכב צעצוע. אז אני לא רוצה שוב להכנס לדיון של יקר פה ושבחו"ל ברוב המדינות המפותחות גם המשכורת גבוהה יותר אז בכלל צריך הרבה פחות משכורות כדי לקנות רכב אבל עובדה שממשיכים לקנות פה גם אחרי עליות המחיר האחרונות אז המחירים ימשיכו לטפס.

לטויוטה יש את הלקוחות שלה שגם אם הם יודעים שמוכרים באותה סביבת מחירים ג'יפון סיני חזק ומפואר או אופל קורסה שעל הנייר נותנים תמורה עדיפה ברמת הרכב עצמו, עדיין ילכו ויעמדו בתור לקנות טויוטה ואני יכול גם להבין למה.

יש גם אנשים שהאורך של האוטו הוא קריטי להם בגלל חוסר חניות וצפיפות במרכז הערים. היו לא מעט פעמים שהיינו נוסעים לת"א בפיקנטו כי היו חניות שפיקנטו כן הייתה נכנסת אבל פאביה לא, כמו כן היו מקרים שרכב צר כמו 108 הצליח להשתחל בין מכוניות במרכז ת"א כשמישהו חוסם חצי נתיב "רק לשניה" אבל איביזה לא הייתה מצליחה לעבור שם ואז זה ריבים ובלאגן. אז אפשר גם להבין צורך ברכבי מיני.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

מי שחשוב לו מרווח מאחור, מיזוג מאחור ותא מטען זה מראש לא הקהל יעד של הרכב הזה. 

כנ"ל לגבי מערכות בטיחות, תא נוסעים ושאר הדברים.טויוטות המיינסטרים זה אף פעם לא רכבים שנודעים באיכויות נסיעה, אבזור או חומרים. קונים אותם בגלל שהם אמינים, חסכוניים ושומרי ערך. לגבי השאר? העיקר שלא יהיה חרפה. 

מסכים לגבי איכות נסיעה, אבזור וחומרים אבל בבטיחות טויוטה בסדר גמור.  ראה את מערכות הבטיחות ב- AYGO הזאת כבר ברמת האבזור הנמוכה ביותר

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 שעות, axSupreme כתב:

פאביה עם הגיר שלה פחות נועדה לנסיעות באמפר לבאמפר לאורך שנים שלא נדבר על טיפולים שכנראה יעלו פי 2 ויותר.

הטיפולים - אגדה אורבנית, בייחוד במוסכים במרכז.

הטיפולים ל-vag עלו לי פחות מאשר לקורולה. בשני ההמקרים במוסך המורשה של היבואן.

צריך לקחת בחשבון גם הרחבת אחריות לסוללה שמומלץ לעשות כשהרכב מגיע לגיל 5, זה לכשעצמו יצמצם את הפער בתחזוקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 שעות, dorsht כתב:

הפאביה גם נהנית משוק יד 2 טוב מאוד ומירידת ערך מתונה יחסית למכוניות כמו c3 או קורסה.

בתור בעלים של פאביה 2025.. אשמח לדעת איך אני יכול לראות את זה. כי בסוף כשבאים להחליף אוטו ולקנות חדש, עדיין צריך להוסיף סכום רציני.

ובהערת אגב, לא שוכח כשבשלב מסויים באירוע תאונה עם האיביזה 2018 שנקנתה חדשה ב 77k ש"ח ב 2018, לפי הביטוח, לפני תיקון תאונה בינואר שנת 2023, האוטו היה שווה 75k!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל רכב מאבד ערך, אל תשכח שגם הרכבים החדשים מתייקרים. 

זה לא סותר את מה שאני אומר. נהפוכו - איביזה ופאביה יחסית מבוקשות ביד השניה והדוגמה שלך מחזקת באיזשהו אופן את הטענה שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 23 שעות, Avia כתב:

לא מסוגל להבין אנשים ששמים את ה-Hard earned שלהם על דבר כזה.

אבל יוניון ימכרו אותן בערימות.

כתבת משפט וסתרת אותו במשפט השני.

אם משקללים את שמירת הערך של טויוטה בעלות והעובדה שיש לה שוק (תמכרנה בערמות), המחיר נהיה יותר הגיוני.

בטח בהתחשב שנדמה שמדובר ברכב זריז ומאגניב. 

בהתחשב בכל זה, המחיר יקר, אבל לא מופרך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 53 דקות, dorsht כתב:

והדוגמה שלך מחזקת באיזשהו אופן את הטענה שלי.

באותה תקופה אחרי הקורונה כל המחירים עלו, של כלי הרכב.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 53 דקות, dorsht כתב:

זה לא סותר את מה שאני אומר. נהפוכו - איביזה ופאביה יחסית מבוקשות ביד השניה והדוגמה שלך מחזקת באיזשהו אופן את הטענה שלי.

נכון, אול לא שומרות את הערך שלהן באותה מידה.

אבל הן אפורות בהשוואה. 

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

בתור בעלים של פאביה 2025.. אשמח לדעת איך אני יכול לראות את זה. כי בסוף כשבאים להחליף אוטו ולקנות חדש, עדיין צריך להוסיף סכום רציני.

כשתמכור תציץ לראות מה קורה למי שמוכר c3 או קורסה ותבין שמצבך טוב לעומתם

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

נכון, אול לא שומרות את הערך שלהן באותה מידה.

אבל הן אפורות בהשוואה. 

ביחס למה? ביחס ליאריס נניח?

אף רכב לא באמת שומר, יש רכבים שפשוט ירידת הערך שלהם קטנה יותר.

פורסם

נו. שומר ערך לא אומר שומר על ערך המכירה כחדש....

הסתכלתי על מחירי האייגו בחו"ל התמחור בארץ די תואם. 

פורסם

התמחור הגיוני לחלוטין, עבר טויוטה והלקוחות שלה שיעמדו באולם ויראו מצד אחד אייגו X במחיר החל מ-124 אלף שקל ומהצד השני יאריס קרוס במחיר החל מ-159 אלף שקל עם אותה יחידת הנעה. הלקוחות שרוכשים יאריס קרוס עבור נהג בודד או זוג במקסימום, בהחלט יכולים להתפשר ולרכוש אייגו X ולחסוך על הדרך 30,000 שקל ולומר לעצמם שמה שחשוב זה שהם רכשו טויוטה ששומרת על הערך. 

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

כתבת משפט וסתרת אותו במשפט השני.

לא מוצא כאן סתירה:

- למכונית הזו לא מגיע להיות רבת-מכר, לדעתי (החסרת כל חשיבות).

- אני צופה שהיא תהיה רבת-מכר.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, madmaxx כתב:

התמחור הגיוני לחלוטין, עבר טויוטה והלקוחות שלה שיעמדו באולם ויראו מצד אחד אייגו X במחיר החל מ-124 אלף שקל ומהצד השני יאריס קרוס במחיר החל מ-159 אלף שקל עם אותה יחידת הנעה. הלקוחות שרוכשים יאריס קרוס עבור נהג בודד או זוג במקסימום, בהחלט יכולים להתפשר ולרכוש אייגו X ולחסוך על הדרך 30,000 שקל ולומר לעצמם שמה שחשוב זה שהם רכשו טויוטה ששומרת על הערך. 

היא סה"כ גבוהה מהיאריס הרגילה ב-2.5 ס"מ. יהיה קל מאוד לראות את זה באולם התצוגה. 

אם מישהו נעול על טויוטה, ועם תקציב מצומצם, היאריס היא המתחרה שלה ולא היאריס קרוס. 

להיט מכירות אני לא חושב שהיא תהיה כי יש לה מגבלות גדולות מדי- מושב אחורי ותא מטען לא פרקטיים בשום צורה. לכן על מנת למקסם רווחים אני גם חושב שהתמחור הוא הגיוני. 

פורסם
לפני 8 שעות, Avia כתב:

לא מוצא כאן סתירה:

- למכונית הזו לא מגיע להיות רבת-מכר, לדעתי (החסרת כל חשיבות).

- אני צופה שהיא תהיה רבת-מכר.

הבנתי.

אני לא יודע אם המכונית תהיה רבת מכר, כי אכן מאוד קטנה ויקרה לגודל.

אבל התמחיר שלה בארץ לא שונה מחו"ל וטענתי היא שהתמחיר גבוה במידה רבה של צדק, בהתחשב בתמורה ומוניטין האמינות ושמירת הערך.

לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

להיט מכירות אני לא חושב שהיא תהיה כי יש לה מגבלות גדולות מדי- מושב אחורי ותא מטען לא פרקטיים בשום צורה. לכן על מנת למקסם רווחים אני גם חושב שהתמחור הוא הגיוני. 

ככתוב למעלה, אני מסכים לגבי הספק לכמות המכירות, אבל התמחיר, כאמור, הוא דומה לחו"ל (אם משווים לפאביה, למשל), כך שאני לא רואה ניסיון למקסם רווחים ברמת היבואן, אלא... כך הרכב ממוצב. 

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...