Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז. 

האדפטור עובד נהדר! סוף סוף המסור העגול שלי שמיש, בלי לטנף לי את החיים, הסדנה, הבגדים וכל מה שבינהם. 

גם הג'יג שבניתי לניסור עבד נהדר. 

התאמה יבשה למסגרת גילתה שיש לי GAP מעצבן בצד שלא ניסרתי עם הג'יג... כנראה ניסרתי אותו בעבר, ולא הכי טוב. 

נו שוין. למזלי ולשמחתי, הפער הוא "ישר" (קשה להסביר. יש זווית שהיא קו ישר ביחס ליישור של הפיאה)

image.png.c37af0ef31cc9f484b5db2fc2a1571e3.png

קל לפתור את זה עם הדבקת שארית מהחומר שחתכתי, אני צריך שארית ישרה וזהו- את ההפרש אנסר עם הג'יג.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 9.4.2026 בשעה 12:12, ברווז כתב:

בונים ג'יג. מוביל.

image.thumb.png.7b1c008386528b23e95db7de8a597c1d.png

שאלה לנגרים בקהל. 

מתנצל שלא עדכנתי - פשוט אין כל כך מה. נכנס לי פרוייקט דחוף באמצע, ששקדתי עליו. 

עכשיו כשסיימתי איתו אני פנוי שוב לעשות דברים אחרים (כולל גם התחייבויות שלקחתי על עצמי, מי שצריך לדעת יודע).

אותו פרוייקט העלה לי שאלה. 

הג'יג שבניתי למסור עגול, הוא מצויין - על הנייר הוא מדוייק וחצי. חתכתי לו כבר את 2 הקצוות לשימוש עם המסור עגול (2 צידי הסוליה, הרחב והצר). הכל ישר פיקס. 

אבל...

משום מה קיבלתי בניסור איתו "חצי ירח". לא סופר מורגש, אבל גם לא ישר. 

אני מניח שפשוט לא שמתי מספיק ברגים (מה שרואים בתמונה, זה מה יש. לא שמתי לו גם בתחתית). 

בקצוות אני יכול להבין למה הוא לא זז (הקליבות מנעו ממנו תזוזה) עם הלחץ, רק במרכז. 

זה מוזר לי כי לדעתי שמתי יותר ברגים ממה שהייתי צריך... 6 על אורך של סביב 80 ס"מ. 

השאלה. 

תאכל'ס, 2 שאלות. 

הראשונה- האם הבנתי נכון והתוצאה המוזרה היא בגלל שאין מספיק ברגים? הג'יג עצמו מיושר היטב, בדקתי את זה בזמן הבנייה שלו, אחרי החיתוך הראשוני של כל קצה ואחרי שקיבלתי את החצי ירח בחיתוך (עם 2 הצדדים של הג'יג אגב).

השנייה. 

אני מתלבט אם לדחוף לו DOWELS בהדבקה (זה פורניר מעל סיבית, ולא עץ מלא- לכן גם לא הודבק למקום אלא רק ברגים) או אם לדחוף לו עוד ברגים (כנראה מלמטה, עם שיקוע טוב). או גם וגם? 2 DOWELS במרכז-כזה והשאר ברגים? יש יתרון מובנה ל DOWELS על פני ברגים כשפני השטח לא מודבקים זה לזה גם כן? 

אציין שאני לא ממש רוצה לפרק את הג'יג ולשים שם גם דבק (אפוקסי או דבק מגע או משהו), כי אני חושש שלא אצליח להחזיר אותו 100% מדוייק למקום שלו. אז הבחירה שלי היא להוסיף- או ברגים, או DOWELS או גם וגם. 

אודה לתובנות. 

פורסם (נערך)

הבעיה שלך זה לא המסור, הבעיה זה שאתה משתגע מהפרשים של חצאי מילימטרים

בלי שיש לך את הכלי לפתור את הבעיה.

זה הכלי: https://tooleden.com/מקצועות-28/מקצועות-מערביות/118005/

או משהו בגזרת איכות דומה.

חותכים עם מסור שולחן בקירוב של 0.5-1.0 מ״מ, ומשתמשים במקצועה כדי לגלח 0.05-0.1 מ״מ בכל ״מעבר״

עד שמושג ניצחון... סליחה, יישור מוחלט. 

לא מרוצה מהמחיר? קח חתיכה של חומר ישר כלשהו באורך מטר (עץ/אלומיניום/פלסטיק/פיתה/גויאבה),

תדביק לחתיכה חזק נייר שיוף גס לכל האורך, פוף, איזה קסם, מקצועה בזול.

ספציפית לגבי הג׳יג שבנית - אני לא מצליח לדמיין מצב שחתיכת העץ שהברגת זזה.

כנראה שיש סיבה אחרת ל״חצי ירח״. ניחוש - משתמש מפוזר שלא הצמיד את המסור חזק מספיק לגובל במהלך הניסור.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, hans כתב:

הבעיה שלך זה לא המסור, הבעיה זה שאתה משתגע מהפרשים של חצאי מילימטרים

זה לא זה. 

מחרפן אותי שפעם אחת הצלחתי לבנות משהו מדוייק ברמה גבוהה עם הציוד שיש לי- והוא עושה לי בעיות! :lol:.

יש לי מקצועה סבירה לחלוטין שאני יכול להשתמש בה לזה. איפה שזה ישים אני גם בהחלט נהנה להשתמש בה. 

יבוא יום ואחליט לקנות אחת באמת טובה. זה לא האישיו כרגע. 

לפני 20 דקות, hans כתב:

לא מרוצה מהמחיר? קח חתיכה של חומר ישר כלשהו באורך מטר (עץ/אלומיניום/פלסטיק/פיתה/גויאבה),

תדביק לה חזק נייר שיוף גס לכל האורך, פוף, איזה קסם, מקצועה בזול.

זה רעיון מעניין בשביל לפתור את החצי סהר. לא חשבתי על זה (בדקתי עם פלס קפרו 80 ס"מ שיש לי שאוכל אולי לנדב אותו למשימה :lol:). זה בדיוק יפתור את הנקודה הזו- יוריד את 2 הנקודות הגבוהות עד שיגיע למרכז ה"עמק".

לפני 20 דקות, hans כתב:

ספציפית לגבי הג׳יג שבנית - אני לא מצליח לדמיין מצב שחתיכת העץ שהברגת זזה.

כנראה שיש סיבה אחרת ל״חצי ירח״.

יש לי מוביל נוסף, ענק (120 ס"מ) שבניתי בצורה כמעט זהה, ההבדל היחיד הוא שהעץ שם מודבק (ועדיין כמה ברגים בודדים FOR GOOD MEASURE :rofl:). שם אין תזוזה כלל. 

הברגים שהשתמשתי בהם קטנים (3.5*30). החור המקדים שלהם היה רק 2 מ"מ (הכי יעיל עבורי לברגים כאלו). אין GAP בין ה"מסילה" לבין הבסיס, לא אחד שניתן לראות בעין לפחות. עם זאת אבדוק את זה שוב. אולי יש לי JACKED SCREW או שניים שמה. סקפטי, אבל לא בדקתי את זה קודם. 

שמע, תוצאה אחרת (ניסור לא 90 מעלות למשל לפינה) הייתה אומרת לי שיש לי טעות איפה שהוא או שהג'יג זז (לא עוגן טוב לחומר) או משהו. 

אם האשמה הייתה במסור הייתי רואה באגים אחרים (איכות הניסור הייתה מראה לי שיש לי WOBBLE למשל).

הפינות לא יכלו לזוז כי שם היו הקליבות. 

ההסבר ההגיוני היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה מעט FLEX במרכז - זה בדיוק מסביר את התוצאה שקיבלתי. זה יחד עם הפעלת כפי הנראה יותר מדי כח בהצמדה למסילה :rofl:.

אם הייתה לי אפשרות לשים עוד קליבה באמצע יכלתי לבחון את הנקודה הזו. 

ההבדל היה יחסית זניח, בערך חצי מ"מ (בחזרה לשורה הראשונה שכתבת...), אבל מחרפן אותי שהוא קיים בכלל ממשהו שאני יודע בוודאות שהוא מקביל ומדוייק מאד בטולרנס גבוה וסטייה זניחה ביותר. ואני פשוט רוצה לתקן את זה כך שהמשהו יעבוד כמו שתוכנן ובהתאם לדיוק שלו עצמו. 

לא אסון אם יישאר ככה, כן? בינינו. אבל אם כבר השקעתי אני רוצה לראות את זה משתלם לגמרי ולא חצי כח. 

אני כבר לא יכול לצלם את החצי סהר הזה, הקרש נחתך והותאם למטרתו עם FLUSH TRIM BIT, אין לי כבר את החלק המנוסר. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

אין לי מושג איך העסק הזה עובד במפעלים,

אבל ממה שאני מכיר בסדנאות קטנות שאין להן מקום למסור שולחני עצום-יקר-רב-תכליתי,

יש פשוט הנחה שהיא חלק מעובדות החיים ש״מה שיוצא ממסור שולחן אף פעם לא פיקס״

ותמיד משייפים/מקציעים קצת. נכון כמובן גם למסור עגול - הטולרנס הבסיסי שלו הוא כך וכך וזהו, עובדות החיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

נכון כמובן גם למסור עגול - הטולרנס הבסיסי שלו הוא כך וכך וזהו, עובדות החיים.

אם כך, למה הניסורים הקודמים יצאו פיקס (מבחינתי)? ללא ה"חצי סהר"? 

פורסם

טוב. 

בדקתי אתמול את הג'יג. כל הסטייה אגב- חצי מ"מ בערך, בנקודת האמצע (על מעל 80 ס"מ אורך. זניח אבל סתם מעצבן ורוצה להבין מה קרה פה כי זה היה פרפקט קודם). לפחות זה לא מפריע ליישור עם החומר שזה דבר שהיה חשוב לי. 

המסילה מהודקת, אין מרווח. 

שפת הג'יג (2 הצדדים) קיבלה גם כן את החצי ירח הזה. הגיוני, הייתי מאד מתפלא אם לא. בבדיקה הקודמת שעשיתי זה לא היה- וגם הניסור יצא מעולה. משהו קרה בין לבין.

המסילה עצמה- ישרה פלס. מילולית. כי כך היא נבדקה. עם פלס... נבדקה משני הצדדים, אין מרווח כלל בין שפת המסילה לפלס.

כך ששפת הקרש נחתכה כשהמסור עקב אחרי המסילה. אין אפס. 

יש רק מסקנה אחת שאני יכול להגיע אליה- המסילה קיבלה פלקס בזמן השימוש, כי השתמשתי ביותר מדי כח הצמדה. זו המסקנה המקורית שלי שרק קיבלה חיזוק מהבדיקה. אם זה היה הוספת זווית בטעות למסור או WOBBLE או כל אפשרות אחרת היו רואים סימנים לזה. אם המסילה הייתה עקומה, היו רואים את המרווח. 

סיבות אפשריות?

-סידור הברגים לא מותאם להפעלת כח. "6 בטור", במרכז החומר ולא בתצורת V כלשהי לפיזור העומסים, יכולה לאפשר קצת פלקס. 

-מעט מדי ברגים. 

-ברגים קטנים מדי. 

-חורי הברגים התרופפו מעט (מאד) בזמן השימוש כי הפעלתי לחץ לא הגיוני בעליל... כדי להיצמד למסילה. יותר מדי הצמדה זה גם לא טוב :lol:

אנסה לפתור:

-הוספת ברגים בתצורת V מהחלק התחתון עם שיקוע מתחת לפני השטח. 

-אולי אנסה ברגים גדולים יותר (4 או 4.5 ולא 3.5 כמו אלו שהשתמשתי בהם). 

אם זה יפתור, יופי. אם לא, אוסיף 2 (או יותר) DOWELS לתוך הג'יג בהדבקה. יחד עם הברגים, והעובדה שה DOWELS לא יוכלו להתרופף (כי דבק), אני אמור לקבל משהו יציב דיו. זה כבר יעלים לחלוטין כל אפשרות לפלקס.

פורסם

האם אתה יכול לשחזר בלחיצה על המסילה עם הידיים את ה-flex?

לדעתי לא, זה בכלל לא מסתדר לי במוח מה שאתה מנסה לתאר.

בכל הקשור לניסיונות עם ברגים - אל תברבר, תבריג. תתחרע. תתפרע. ברגים זה זול ורב פעמי...

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, hans כתב:

האם אתה יכול לשחזר בלחיצה על המסילה עם הידיים את ה-flex?

ניסיתי, הקטע זה שאין לי דרך לדעת אם אני משחזר את זה או לא- אין לי מספיק ידיים פנויות, ומאידך אין לי אינדיקטור. 

אם אנסה לתפוס קליבר עם קליבה ולמדוד התקצרות, הקליבה "תנעל" את החלקים הנעים שלו במקום, לא יעזור. 

לפני 12 דקות, hans כתב:

בכל הקשור לניסיונות עם ברגים - אל תברבר, תבריג. 

When you have to shoot, shoot. Don't talk. - MagicalQuote

:lol:

פורסם (נערך)

אתה מחזיק כלים ואז צריך כלים כדי  לבנות להם ארון. זרוק את הכלים )והסכינים(ולא תצטרך כלים מלכתחילה

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

כן, זה בהחלט לולאת היזון חוזר :lol:

אתמול דפקתי עוד לא מעט ברגים למתקן המסכן הזה. בקרוב אשתמש בו שוב, ואז אוכל לדעת אם זה אכן פתר לי את הבאג או לא. 

הכנסתי אותם מלמטה (עם שיקוע), ברגים גדולים יותר מאלו שלמאלה, בתצורת זיגזג סביב 2 ס"מ מקצה המסילה. אם זה לא יפתור לי את הבאג, אני מחליף ג'יג ומסור. :rofl:

נראה לי שרק בשבוע הבא (אולי) אגיע לזה- כרגע אני מתעסק עם פרוייקט אחר- נקרא לזה, עבודת יד (ראשונה, לרופא).

כשאחזור לארונית, הדבר הבא שאבצע זה הדבקת חומר לסתימת הפער שיש לי בין הפנל והקורה- וניסור שלו עם הג'יג כך שיהיה לי קנט ישר בסוף.

ועכשיו תמונות- קצת קשה לראות אז הגדלתי:

image.thumb.png.8f9113278e92baa2dc6f965108e3b181.png

והברגים החדשים (הקווים בתחתית מציינים מיקום של הברגים למעלה, כדי שבכוונה לא אתיישר מולם בטעות):

image.thumb.png.3a3d0e847b4ed3453a67b3b3995a7f09.png

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מזמן לא עדכנתי. נכון? אז הנה. 

הצלחתי לתפוס את מיקום החורים כמו שצריך. 

image.thumb.jpeg.d439ed0df3c0e2ef3e452e5e4037259a.jpeg

המסגרת למעשה גמורה (מינוס שיוף וצבע כמובן). עכשיו אוכל להתחיל לעבוד על הדלתות. סוף סוף. 

פורסם

חצי שנה של בירבורים ובסוף הצלחת לחבר 4 דיבלים עם ברגים למסגרת עם גב לקיר ? 🤣

• מצחיק 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לך מושג כמה חלקים פה נפסלו ונבנו מחדש, וכמה הפסקות היו באמצע? 

הפרוייקט הזה הוא הכי הזוי שעשיתי עד היום מהבחינה הזו, לא זוכר פרוייקט שהלך לי ב"צעד תימני" כמו זה. ובכנות אם הייתי מוצא חומר מתאים הייתי בונה מחדש גם את המסגרת החיצונית. לא הצלחתי לאתר עצים ארוכים מספיק (אורך סביב 110 ס"מ) בשביל זה. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מזמן לא עדכנתי. 

בתאריך 27.1.2026 בשעה 16:02, hans כתב:

פשוט תעשה מרווח גדול וזהו...

זה מה שעשיתי בסוף. 2 הדלתות יכולות להיפתח בו זמנית.

בתאריך 25.2.2026 בשעה 10:26, ברווז כתב:

התמונה מוקצנת, אבל ממחישה את הכוונה שלי:

image.thumb.png.4c3f646183d119ead4423257cb323ffb.png

השתמשתי בכמה קלפי משחק בתור ספייסר כדי לקבל רווח אחיד. כן הייתי צריך לשקע את החלק המרכזי של הציר- הוא בולט בגובה. עשיתי תעלות עם אזמל שיקבלו אותו. 

בתאריך 11.3.2026 בשעה 11:41, hans כתב:

לפעם הבאה - rabbet שנמשך לכל האורך (עם מסור שולחני 

כמו שתיארת בפסקה הראשונה, אחר כך משלימים עם קוביה קטנה של עץ.

וזה מה שעשיתי. הפעם הלכתי על "בקטנה"- הבנתי שלא הייתי צריך יותר מעומק של "עובי להב המסור" (3 ממ במקרה שלי). 

עכשיו. שאלה: 

המסגרות עשויות אורן. השתמשתי בבוק כדי לסתום את ה RABBET איפה שנותר פתוח. זה לא עלול לגרום לבעיות עם תזוזות העץ? חשבתי על זה רק אחרי (הרבה אחרי) שהדבקתי. 

מבחינת המראה לא ממש מוטרד, זה ממילא ייצבע. לא יראו כלום. 

image.thumb.png.834f542da625a975d9ab9ff984cb1224.png

תודה. 

• תוכן חדש...