Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, asix כתב:

אני יכול לתת את עצמי כדוגמא.

בעל רישיון c ועוד מגוון כלי שיט וכלים יעודיים.

נוהג עדיין מדי פעם על רכב ידני בעבודה ( הרכב של המחסן).

שנים הייתי עם רכב עם גיר רגיל עד שב 2013 קיבלתי רכב מהעבודה ומאז הרכבים האישיים שלי הפכו לאוטומטיים.

לאחרונה נאלצתי להוציא רישיון a1 מכיוון שמתוכנן להרכש קטנוע לצי הרכב בחברה.

לא הולך להשתמש בקטנוע אך אאלץ לבדוק אותו ולכן הרישיון.

עולם הדו גלגלי מעולם לא עניין אותי ( אך בשיעורים מצאתי שזה נחמד) ולכן לא מתאמץ להוציא a1 ידני אלא a1 אוטומטי שייתן מענה לדרישות החוק מבחינתי. דיי ברור לי שאני לא ארכב על דו גלגלי אבל אם באמת אתאהב בעולם הזה נשלים ל a ידני ( בשלב זה זה לא נראה באופק).

טוב אם התחלנו עם זה.

עד היום הרכב שלי ידני, למעשה יש לי 3 מכוניות, הספק של שלושתן ביחד כמו חשמלית סינית עממית אחת, מחיר של שלושתם ביחד כמו קיה פיקנטו 2017 אחת...😁 שלושתן ידניות. 

הקילומטרז' המצטבר שלי מאז שהוצאתי רישיון הוא בערך 1.2 מיליון ק"מ מתוכם אולי 1000 ק"מ על אוטומטי בארץ ועוד כמה אלפים על מכוניות אוטמטית שכורות בחו"ל.

יש לי בנוסף רישון C1 ידני, A1 ידני, טרקטור, מלגזה ומכונה ניידת...

• אהבתי 1

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבכור שלי הוציא שנה שעברה רשיון על ידני ונוהג היום ברכב ידני.
הצעיר תכף מתחיל ללמוד וילמד גם על ידני, ואז ינהג בג'ימני (הידני)

אה, וגם אמא שלי בת 77 נוהגת ב i10 ידנית.

כנראה משהו במשפחה 😉

• אהבתי 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

2006-2007

למדתי על ידני, אבל תכלס יצא לי לנהוג על ידני ב2008:

בעלה של דודה שלי טס לחו"ל ועזרתי לה עם הילדים, אז הוא השאיר לי את הרכב כדי שאוכל להגיע לבית ספר.

עשיתי סיבוב בשכונה, הפנייה האחרונה הייתה ברמזור שהיה בעליה (גבעת משואה - ירושלים, לפני שהייתה שם כיכר), לקח לי 5-6 דקות להצליח לעשות זינוק בעליה.

כשחזרתי אמרתי לדודה שלי תודה רבה אבל אין מצב, והחלפנו רכבים.

וזהו, זו הייתה הפעם אחרונה שנגעתי בידני.

אין שום סיבה לגעת בזה מבחינתי, אולי רק עם סיוע זינוק בעליה וגם אז, הספיק לי.

אם מישהו ישאל אותי אגיד שאין שום סיבה ללמוד על זה.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 1 דקה, avizaz כתב:

2006-2007

למדתי על ידני, אבל תכלס יצא לי לנהוג על ידני ב2008:

בעלה טס לחו"ל ועזרתי לה עם הילדים, אז הוא השאיר לי את הרכב כדי שאוכל להגיע לבית ספר.

למדתי ב 2005-2006

יצא לי לנהוג ב 2009, חבר רצה לראות אם אני מסוגל

לא הייתי מסוגל. זה היה בכביש ולא הצלחתי לנהוג בכלל.
מניח שאם הייתי מסוגל זה אחרי שעתיים במגרש ריק, לא בכביש, אמנם היה לילה אבל היו קצת מכוניות ולא יכולתי לתפקד.

פורסם (נערך)

הניסיון אצלי הפוך:

הבכור שלי קיבל רישיון בתחילת 2008, מאז נהג באוטומטי עד שב-2014 נסענו לפינלנד. מצאתי איזה מגרש ריק, החלפנו מקומות, הבחור התניע, שילב ראשון, הרים קלאץ׳ ונהג בטבעיות. היה לי נוח לעבור למושב הימני.

עם השני היה סיפור דומה - ההבדל שמי שישב לידו היה הבכור ושזה היה בספרד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לוקח את הילדים בני 13-15 במפשחה המורחבת איתי מדיי פעם בפיאט 500 הידנית.

כולם לא מבינים מה זה המקל הזה שאני כל הזמן משחק איתו ימינה שמאלה למעלה למטה.

רגילים לרכב חשמלי.

הבת שתלמד נהיגה בעתיד לדעתי רק אוטומטי ועדיף לא בירושלים. 45 דקות שיעור= 38 דקות לעמוד בפקק לשמוע רדיו ,7 דקות מטכ"לי לנהוג להביא את התלמיד הבא

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הבעיה העיקרית היא שאין כמעט מורים שמלמדים על גיר ידני.

הסיבות לדעתי בעיקר צמצום פער בצריכת דלק.

פעם דיזל ידני היה פעם לעומת בנזין גיר אוטומט 4 הילוכים.

למדתי נהיגה ב11' ובאותם שנים היה גל של רכבים ידניים שהגיעו לארץ ונמכרו יפה (אלטו,איביזה, ספארק רק ידני,מיקרה, ובלי קשר פרט למאזדה רוב היצרנים הביאו גרסאות ידניות).

שמתי לב בערך משנת 2020 הרבה מורים לנהיגה התחילו לעבור לרכבים היברידים.

גם שיעור נהיגה על גיר ידני היה זול ב10 שקלים לפחות.

כן הייתי לומד על גיר ידני אבל במציאות של ימינו לא בטוח שיש כמעט אפשרויות כאלה וחבל.

• אהבתי 1
פורסם

הגל של הרכבים הידניים לפני 15-20 שנה היה של רכבי מיני וסופרמיני בלבד. פה ושם משפחתיות קטנות שנמכרו במספרים זעומים. סה״כ הפרש המחיר בין רכב ידני לאוטומטי הצטמצם מאוד - כשרכשתי סוויפט ב-2013 הוא היה כ-7%, ובדיוק כמו מזגן - הפך לסטנדרד בשוק הישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב 2006 היה נדיר למצוא מורי נהיגה שמלמדים רק על אוטומט, ואם היית מדבר עם מישהו כזה שהיה מספר לך שהוא לומד ככה, זה היה ממש מוזר.

היום זה 180 מעלות שונה אני מבין.

פורסם
לפני 4 דקות, yuval1111 כתב:

באותו עניין - חוץ מסוזוקי, האם יש עוד יבואנים שמאפשרים רכישת גיר ידני לדגמי המיני/סופר מיני?

לא. 

פורסם
לפני 37 דקות, yuval1111 כתב:

באותו עניין - חוץ מסוזוקי, האם יש עוד יבואנים שמאפשרים רכישת גיר ידני לדגמי המיני/סופר מיני?

דציה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...