Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, 

רוצה לרשום את החוות דעת שלי לבעלי רכבי ליסינג הרבים שיש בארץ. כאלה שתופרים עשרות אלפי קילומטרים בשנה ושוקלים אפשרות מעבר ועדיין לא החליטו או יחליטו בעתיד. 

קודם כל נסעתי על 2 הקורולות ב 6 שנים האחרונות, אחת סטיישן שהוחזרה עם 210k 

והשניה סדאן ברמת גימור sun  שהוחזרה עם 175k. שתיהן 0 תקלות. בשניה הוחלפה פעם אחת נורה ראשית בכל התקופה, בראשונה היה לד לא הולחף בכלל. 

מה נגיד ומה נאמר על טויוטה שעדיין לא נאמר, מכונת עבודה אמיתית, רכב שעבורו קילומטרים זה לא מילה גסה, אמינות חסרת פשרות פשוט תענוג של מכונה. ולא משנה מה יגידו זהו רכב יחסית נוח עם נסיעה חלקה ונעימה, נכון זה לא מרצדס אבל מעולם לא סבלתי באוטו. ונכון היא נמוכה ולא חזקה מספיק, אבל לדעתי בתור מכונה זאת מכונת עבודה אולטימטיבית, רכב שהייתי קונה לעצמי בלי לפחד גם עם 200k. 

החסרונות לדעתי זה קצת חוסר של כוח, רכב מאוד נמוך, הרבה רכבים נפתחים להם הפגושים מפגיעה במדרכות, אצלי לא היה. 

אני לא חושב שאני מחדש משהו למישהו אז אני יעבור צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד רמת גימור קומפורט שהחליפה אותה. 

קודם כל חייב לציין שהזמן יראה לגבי אמינות ובאמת קשה היום לדעת מה יוליד יום ועד כמה הרכבים הללו ישרדו קרוב ל 200k ב 3 שנים. 

לאחר כמה ימים של שימוש כרכב חברה רוצה לציין שמדובר בשדרוג גדול. קודם כל רכב גבוה בצורה משמעותית, שדה ראייה ותנוחת ישיבה טובה. רכב מאוד חזק ומהיר ולאחר קורולה זה מורגש מאוד.  למי שלא מכיר לצ'רי יש 3 רמות גימור וקונפורט זאת הכי נמוכה מבית כולם, מה שרוב חברות הליסינג ככל הנראה יזמינו. 

אז מה לא נקבל

טעינה אלחוטית 

תאורת אווירה

קיפול מראות( קצת באסה )

פתיחה חשמלית של תא המטען 

תצוגה עילית

גג פנורמי 

זכרון במושבים, חייב לציין שהם כן חשמליים אבל ללא זכרונות. 

תא פנימי שחור דמוי עור ולא צבע יין או משהו כזה. 

אין גלגל ספייר

אין מצלמת דרך מקורית. 

אין חיישני חניה אבל יש מצלמה. 

מעבר לזה לא זכור לי משכו מאוד משמעותי ואמת הרכב מגיע עם רמת אבזור גבוה מאוד בבסיס. 

קודם כל מדובר על אוטו עם שני מסכי ענקיים, תאורת לד עם פנסי ערפל, מה שבדרך כלל אין ברמת גימור נמוכה. פתחי מיזוג אוויר קדימה ואחורה, אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי אלחוטי. 

בקרת שיוט מעולה הרבה יותר טובה מ קורולה. 

לדעתי תא המטען לא יותר גדול למרות שיש נפח בגובה אבל מפסידים די הרבה עומק ומי שלא מעמיס לגובה ימצא תא מטען לא כזה גדול. 

יש די הרבה מקומות אחסון, מתחת לקונסולה מרכזית יש תא די גדול, מתחת למשענת יד יש תא ענק עם פתח מיזוג אוויר שזה נחמד מאוד. 

יש חיבורי type-c + usb 

וגם שקע 12v  מקידמה וגם בתא המטען. 

אהבתי שיש וו תליה לשקית או משהו אחר בצד נוסע לאלה ששמית שקית זבל, ויש גם בתא המטען. 

מאחורה המון מרווח פנים גם שיושב מקדימה אדם גדול מאוד. 

משענת יד ופתחי מיזוג.

לא ברור לי מה הקטע שאין כפתור הדלקת אורות מרכזי ברכב אלא בלחיצה על האור הספציפי. 

יש 2 כאלה ליד כל ידית אחיזה לנוסעים מאחור. 

מאחורה יש חיבור usb.מעולה!

לרכב אין כפתור start  בגלל וגם אין בכלל כפתור בלם יד.

אתה מגיע לאוטו הוא נפתח ומוכן לנסיעה ברגע שאתה יושב ולוחץ על ברקס. לצערי הרב קשה להנות מזה כי בארץ מתקינים קודן אז בלי לשים קוד זה לא עובד. בסיום נסיעה מעבירים ל p ואז אתה אמור פשוט לצאת מהרכב בלי לעשות כלום וללכת, הוא מכבה עצמו נכבה וננעל סופית ועוד מעיר לך את הדרך הביתה. 

חייב לציין שלרכב יחידת תאורה אחת הטובות שראיתי. 

למפתח אין לשונית טליה על מפתחות אז כמעט כולם מזמינים מעלי כיסויים.. 

אהבתי מאוד שיש כפתורים פיזיים בקונסולה המרכזית לניהול מיזוג אוויר ולא הכל במסך בלבד לדעתי הרבה אנשים יאהבו את זה מאוד. 

כולל גלגל ווליום בקונסולה המרכזית. 

סביבת הנהג מעולה ועשירה כל הכבוד לסיניים, הרכב מרגיש עשיר מאוד. איכות חומרים טובה אבל הרכב די חדש אז נמתין בסבלנות ונראה איך הוא ישרוד. 

דבר חשוב אם אחת הדלתות לא סגורה על הסוף הרכב לא יזוז מילימטר וגם ללא חגורת בטיחות, או ביטול פונקציה במסך. 

בקרות סטיה ותיקון מנתיב מופעלות תמיד וניתנות לביטול לנסיעה אחת וחוזרות לפעול לאחר התנעה חדשה, קצת מעצבן למי שלא חובבי הז'אנר. 

מסכים ברמה גבוה מאוד ברורים ופשוטים להבנה בעברית. 

יש מערכת הזהרה לשטח מת גם בגרסת בסיס. 

הרכב יחסית רך, לא מורגשת ירידה ברמת רכות מקורולה. אוטו נוסע ממש טוב, אבל ההגה די מנותק מהכביש ולא לצפות פה לאיזה קשר מיוחד, לא שבקורולה היה😂

בסופו של דבר חשוב להבין למה יוצרו הרכבים הללו, עלות ותועלת שלהם ותמורה למחיר. 

לא סתם צ'רי וג' אקו מופיעות יותר ויותר על הכביש הם מספקים חבילה מעולה ותמורה טובה מאוד למחיר. הדבר היחיד והכי חשוב זה נעלם האמינות ויכולת שלהם לשרוד את הזמן. 

את זה קשה להגיד מהיום, אבל מדובר ביצרן רכב בקנה מידה עצום שלא לדבר על זה שלא צריך להסביר היום לאף אחד שהסיניים עושים בית ספר לעולם הרכב. 

מה הם יהיו שווים בעוד 3-5 שנים לא ניתן לדעת. 

בגלל שזהו רכב חברה, לא מעניין אותי אישית עניין הדלק, הרכב יודע לנסוע עם טעינה כ 90 ק"מ על חשמל, מה שפחות רלוונטי עבורי אבל יעשה אחלה עבודה למי שיש עמדת טעינה זמינה בבית. מעבר לזה הוא מתנהג כרכב היברידי לכל דבר ועניין ואמור לספק כ 900 - 1000 קילומטר למיכל, אני בודק את זה. 

מקווה שעזרתי למישהו, אם יש שאלות, טיפים או דברים נוספים שלא ציינתי אשמח לשמוע. 

למי שמעניין לראות משהו אשמח לספק תמונות. אני לא ממש הצלחתי לראות את הרכב ברמת גימור הנל בשום מקום עד שקיבלתי. 

20260107_141749.jpg

עריכה אחרונה על ידי timur2008
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הגיר בצ’רי מגיב טוב? מתעניין..

שמעתי ממישהו שהלך גיר בשלב מוקדם (תחי האחריות)

ועוד אחד שהחליף מנוע בחינם במסגרת אחריות אחרי 60 אק’’מ

אבל אין מה לומר, רכב מפנק מאוד!

משתדל לעזור

פורסם

רק אציין שכל קשר בין המנוע והגיר של הגרסה הבנזינית של הטיגו 7 (אליה מתייחס @PASHUT בדבריו) - למנוע הגיר של גירסת הפלאג-אין, מקרי בהחלט.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זהו שאני לא מכיר כרגע שום בעיה, הרכב מגיב ונוסע מעולה אפילו מעל מהצופה. אבל אני חושב שצריך לבחון את העניין עם הזמן קילומטרים ואז נקבל החלטות.  

חשוב לי לציין עוד כמה דברים שלא ציינתי 

אין מצלמה הקפית 540°

אין חימום או אוורור כסאות 

אין חיישני חניה קדימה. 

מתייחס לדגם קומפורט כמובן. 

יש חיישני תאורה אוטומטים וחיישני גשם

ושמשות כהות אחורה. 

דברים שלא ציינתי מקודם. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני 33 דקות, פשטות כתב:

מענין למה לא בחרתה את הגאקו [בעיני היא יותר יפה..]

אישית אוהב את הצ'רי יותר מבחוץ ומבפנים. 

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
בתאריך 9.1.2026 בשעה 11:18, timur2008 כתב:

מצלמה היקפית 540°

?

למה ציפית? תמונות מעל ומתחת לרכב נוסף לאילו שסביב ?😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 27 דקות, zaf כתב:

?

למה ציפית? תמונות מעל ומתחת לרכב נוסף לאילו שסביב ?😉

לא ציפיתי רק ציינתי. הכל בסדר. 

לפני 34 דקות, nissan1211 כתב:

איך הנדסת האנוש מבחינת כפתורים בהגה ותפעול המזגן, ואיך הממשק מולטימדיה לעומת הטויוטה ?

הכל מעולה, כל התפעול של מזגן קיים בכפתורים חיים בקונסולה המרכזית. 

בקרת שיוט מצויינת אבל בד שמאל ולא ימין של קורולה, אבל עובדת מעולה כולל 3 דרגות מרחק. 

מולטימדיה עובדת מעולה בצורה אלחוטית מתחברת חלק עד עכשיו אין תלונות. 

IMG-20260107-WA0088.jpg

לפני 13 דקות, timur2008 כתב:

לא ציפיתי רק ציינתי. הכל בסדר. 

הכל מעולה, כל התפעול של מזגן קיים בכפתורים חיים בקונסולה המרכזית. 

בקרת שיוט מצויינת אבל בד שמאל ולא ימין של קורולה, אבל עובדת מעולה כולל 3 דרגות מרחק. 

מולטימדיה עובדת מעולה בצורה אלחוטית מתחברת חלק עד עכשיו אין תלונות. 

IMG-20260107-WA0088.jpg

IMG-20260107-WA0064(1).jpg

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...