Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני שנים רבות (14?) רכשתי אל פסק (APC BR 900GI) ששרת נאמנה את הצרכים שלי.עומסים נמועים שהיו מחוברים אליו - מדפסת (שבעיקר כמובן בתנומה) נתב ומודם של ספק האינטרנט (לעתים).  עומסים גבוהים יותר שהיו מחוברים אליו - NAS (עם 8 דיסקים גדולים) והדסקטופ שלי שלעתים היה מעמיס את האל פסק עם 100% CPU.  המחשבים עצמם מריצים לינוקס (Archlinux kn,gbhhbho) והמעקב אחר נתוני האלפסק התבצע בעזרת תוכנת apcupsd ו conky לצורך הצגת הנתונים על המסך (ואחרים נוספים כמובן).

(ושלא תגידו שאין תמונות - conky בפעולה [היום]:)

Screenshot_20251223_080236.png.241b66ca956ec09c109f5b5150206260.png

הכל התנהל על מי מנוחות.  האל פסק העריך את זמן העבודה בכ 60 דקות ללא עומד מיוחד עד שהסוללות היו מזדקנות ואז הייתי רוכש חדשות (איזה 3 החלפות עד היום).

בקיץ האחרון זמן העבודה נפל לכ 16 דקות והחלפתי סוללות (הקודמות היו בנות 4 או 5).  רק שלשם שינוי לאחר ההחלפה לא השתפר זמן העבודה.  צרות אחרות מנעו ממני להתעסק עם זה.  אבל לפני כשבוע החלטתי לוותר על אחד המחשבים (ה NAS עם 8 הדיסקים) העברתי למחשב שלי את 2 הדיסקים הגדולים ששמשו לפריטי, בניתי תוכניות גיבוי חדשות אצלי  ופעם ראשונה גם במחשב של אשתי (Archlinux כמובן) (ותודה ל Borg) והחלטתי שהגיע הזמן לברר למה מה 16 דקות.

ככל שראיתי הטענה היא שיש לבצע ריסט להגדרות האלפסק.  הבעייה היא שלא ברור איך לבצע זאת באל פסק שלי.  כמינימום ההצעה היתה להוציא הסוללה, ללחוץ 5 שניות על כפתור ההדלקה להחזיר את הסוללה ולקוות לטוב.  הוצאתי, לחצתי, קיוויתי ואפילו ניסים לא בא.  כמקסימום ההצעה היתה שצריך "ללמד" אותו כמה זמן הוא יכול לעבוד על הסוללה - לוודא שהסוללה טעונה במלואה, לנתק מהחשמל להעמיס האלפסק בכ 35% ולתת לעסק לעבודה עד שהסוללה מתרוקנת והאלפסק כבה.  ולקוות לטוב.  אז טענתי, נתקתי, העמסתי קיוויתי ועדין ניסים לא בא.

במקביל, וכהכנה לכך שיש בעייה באלפסק עצמו ואצטרך להחליפו הבנתי שאצטרך להפסיק לעבוד עם תוכנת ה apcupsd שכשמה כן היא - מיועדת לעבוד רק עם מכשירים של APC וכבר כמה שנים לא באמת מתוחזקת.  התקנתי תוכנה בשם NUT (Network UPS Tools) שמצד אחד מסוגלת להתחבר פחות או יותר לכל אלפסק קיים ומצד שני מכילה תכונות ויכולות שלא היו בקודמת.  אחת היכולות זה לשנות ערכים מסויימים באלפסק עצמו.

התוכנה גם מציגה הרבה יותר  נתונים מהאלפסק מאשר apcupsd ואחד הנתונים שראיתי היה battery.mfr.date שמשום מה הציג תאריך בשנת 2011 (שזה או תאריך הסוללה המקורית או הסוללה הראשונה שהחלפתי לו.  30 שנה ... לך תזכור).  ונתון זה גם ניתן לשינוי על ידי.  אז שיניתי ליולי השנה.  ואיך שהשיוני בוצע זמן העבודה המוערך של האלפסק קפץ לכ70+ דקות .....

אז מצטער על החפירה הארוכה, אבל למישהו יש הסבר מדוע נתון זה משפיע על הערכת זמן העבודה?  ניחוש שלי - APC משתמשים בתאריך הייצור כדי להביא בחשבון את גיל הסוללה בחישוב זמן העבודה האפשרי, אבל זה רק ניחוש.  וזה גם אחלה להם כי רוב המשתמשים לא יודעים בכלל שהערך קיים ושמור באלפסק ובטח שלא מסוגלים לשנותו - plannd obsolescence?

אז אם למישהו יש הסבר - אשמח.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • מעניין 2
פורסם

מעניין מאוד! יש לי גם APC 550 שחשבתי שהתפגר כי אחרי החלפת מצברים הראה 0 דקות אבל לא התייחסתי כי יש לי אחד חזק וחדש יותר אז הסטתי את הכל אליו 

אנסה את הכלי הזה עליו ונראה מה יהיה. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

-- ^ -- בפועל, כשרוקנתי תחת עומס החזיק 25 דקות (בניגוד ל 16 ללא עובד) כשכמעט כל הזמן הסוללה הראתה 0% טעינה ו(כמובן) 0 דקות עבודה.  היכן הבעייה?  התוכנה גם מוגדרת להוריד את המחשב כשהסוללה מתרוקנת.  ואם הנתונים המגיעים מהאלפסק שגויים, המערכת תוריד את המחשב כי האלפסק דיווח שהסוללה התרוקנה בעוד שבפועל יש הרבה זמן עבודה.

@hunter22 - שים לב לכלים הבאים של NUT (יש נוספים, אבל אלה הבסיסיים לדעתי) -

- upsc יציג את הערכים שמגיעים מהאלפסק (לפחות כל אלה ש NUT מכיר).

- upsrw יציג ויאפשר לשנות ערכים שהם read/write באלפסק.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, dani666 כתב:

NUT

NUT

Nut Nut ! T’en veux ? 🐧 @Mathias @nourredinebn au montage ✨#pingu #nootnoot

מצטער, הייתי חייב. 

אני עוקב אחרי השרשור, אבל אין לי כל כך מה לתרום... 

לפני 14 שעות, אלעדית כתב:

לא הבנתי האם זמן העבודה (בפועל, מסוללה מלאה) ירד באמת ל-16 דקות או לא

ובהתאמה, האם היום זמן העבודה האמיתי הוא 70 דקות או פחות?

עם סוללה חדשה, זמן העבודה לא באמת ירד ל-16 דקות (מעשית). לגבי תוכנתית, אני לא יודע. לא מכיר את התוכנות, כמו שענו- התוכנה מורידה את המחשב כשהיא רואה שהסוללה הולכת להיגמר ואני לא יודע איך היא מודדת את זה (זמן? OUTPUT מתח?).

זמן העבודה האמיתי הוא גם כן, סוג של מוערך. סביב ה-70 דקות, כפי הנראה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...