Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריל גז עד 3500?

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מעוניין לקנות גריל גז עד 3500 ש"ח, עד היום יש לי גריל פחמים שבניתי מעצמי על בסיס רשתות נירוסטרה שרכשתי מאמזון, ורוצה קצת להשתדרג בנוחות.

לא מבין בזה כלום, חשובה לי אמינות ועוצמה.

כשאני מארח זה סדר גודל של 30 איש, פרגיות וקבבים, לא עניני טעם ובדר"כ אין סטקים או בשר יקר.

הדגם הזה משך את תשומת ליבי, מה שכן הייתי מעדיף רשת נירוסטה מאשר פלדה.

https://ksp.co.il/web/item/161277

יש תובנות?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אני לא מבין בגרילי גז, אני איש של פחמים ונתחים בעשייה ארוכה.

אבל מהתרשמויות שלי אצל אחרים ושל אחרים אצלי, הדבר הכי חשוב בגריל גז זה שאפשר יהיה להחזיק טמפ' שהיא לא גבוהה מדי.

כלומר, לרב הבעיה היא לא "עוצמה" אלא יותר מדי עוצמה.

גם כשעושים קבב/פרגיות/לבבות וכו', שמתי לב שגרילי גז מייצרים טמפ' גבוהה מדי, מה שמוציא בשר מיובש.

אם הגריל חם מדי, אז אי אפשר במקום להשאיר פחות זמן, כי אז הבשר לא עשוי מספיק בפנים, ועדיין חרוך מבחוץ.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הנוחות הצליחה לשבור אותי... תמיד אמרתי שאין מצב לעבור לגז, אבל יוצא איזה 10 אירועים בשנה לכמות גדולה, וזה פשוט הרבה התעסקות. 

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אם רב מה שאתה עושה זה זה קבבים/עוף בצלייה מהירה, היתרונות של פחמים פחות משמעותיים. 

לי יש את הגריל הזה, שהיתרון שלו הוא שצריך מעט מאוד גחלים וקל לפרק ולעשות ניקוי יסודי, כל כמה סבבים.

https://www.thueros.com/EU/en/thueros-t4-4-feet?srsltid=AfmBOopFCFFW7Fa0EtPza5-AcwG2aCdV94hy4DGPbTjqbDyk1XDkje7M

עוד יתרון זה שיש לו מכסה שמכסה היטב, וזה מאפשר צלייה איטית, עם איזור בלי ואיזור עם גחלים (למעשה אני עושה סוגשל עישון עדין).

עדיין גריל גז יותר נוח, בייחוד לשרוף את השומן בסוף על חום גבוה והעובדה שלא צריך כמעט לחכות שיתחמם.

מקבבים אני נמנע, כי כי הם עושים מלא עשן (בייחוד הסוגים שמפוצצים בשומן יותר מהכל...).

אם צריך, יש לי גריל ב-50 ש"ח שאני שם בפינה של המרפסת בשבילם (קומה אחרונה).

תכלס, גריל כזה מתאים לכל עשייה בצלייה מהירה, אלא אם ממש צריך כמות. 

להדלקת הפחמים יש לי מדליק חשמלי. הזוגה התעקשה, אני לא רציתי (זה כמו להשתמש בויברטור, מרמז שאתה לא בכושר...)

אבל... זה מדליק את הפחמים כ"כ מהר, שאני מודה שזה היה כדאי.

פורסם
בתאריך 6.12.2025 בשעה 21:36, D1winner כתב:

שלום לכולם

מעוניין לקנות גריל גז עד 3500 ש"ח, עד היום יש לי גריל פחמים שבניתי מעצמי על בסיס רשתות נירוסטרה שרכשתי מאמזון, ורוצה קצת להשתדרג בנוחות.

לא מבין בזה כלום, חשובה לי אמינות ועוצמה.

כשאני מארח זה סדר גודל של 30 איש, פרגיות וקבבים, לא עניני טעם ובדר"כ אין סטקים או בשר יקר.

הדגם הזה משך את תשומת ליבי, מה שכן הייתי מעדיף רשת נירוסטה מאשר פלדה.

https://ksp.co.il/web/item/161277

יש תובנות?

Napoleon Rogue זה מניה בטוחה. 

שים לב שעוצמה של גרילי גז משתנה בגדול מאוד בין 3 קצוות - גרילים של WEBER שמאוד מתאימים לעבודה עם מכסה סגור כל הזמן, גרילים באמצע כמו הNapoleon Rogue, והעוצמתיים ביותר הם גרילים לעבודה עם מכסה פתוח בלבד של יצרנים כמו ויקטור/שאולי/שדר.

בחירה רגילה זה Napoleon Rogue

אני אישית מעדיף (בטח באירוח) גריל חזק שאפשר להריץ איתו. יש לי כזה: https://www.outdoor-kitchens.co.il/product/6316334/ וצריך להוסיף לו עגלה/שולחן.

בניגוד למה שנרשם, מי שמכיר עבודה עם גרילים כאלו יודע להוציא בשר מעולה כי אפשר לשלוט על הטמפ' - כל עוד זה לא נתחים עבים.  (סטייק בעובי אצבע זה רגיל)

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

בניגוד למה שנרשם, מי שמכיר עבודה עם גרילים כאלו יודע להוציא בשר מעולה כי אפשר לשלוט על הטמפ' - כל עוד זה לא נתחים עבים.

איך זה בניגוד למה שנרשם?

זה בדיוק מה שנרשם.

חוצמי מהקטע של "בשר מעולה", כי מעולה (1) זה לא קבבים ועוף ו-(2) מעולה זה טעם של פחמים.

מהבחינה הזו, היתרון של גריל גז על מחבת ברזל זה שהוא בחוץ והגודל.

נ.ב. לגבי ההבדלים בין ברזל לנירוסטה.

היתרונות של ברזל הם אגירת חום וצריבה של הבשר. לצרכי טעם "על האש", יתרון מוחלט

נירוסטה לא מתחממת יחסית וקלה לניקוי.

אני משתמש בשניהם. בצד של הגחלים אני צורב על ברזל, בצד של החימום/המתנה, אני שם על נירוסטה.

פורסם

אין לי כח לפילוסופיה.

אם אתה יודע לתת לבחור המלצה למנגל מעולה, ואם לא אז לא.

הוא הגדיר צרכים אני סייעתי במענה לצרכים שלו.

כיוון שהוא ציין עוצמה נתתי המלצה ספציפית לא שגרתית אך מצויינת.

• אהבתי 1
פורסם

אני יודע לבחור המלצה. 

גריל שיכול להחזיק לא יותר מ-200 מעלות. 

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

חוצמי מהקטע של "בשר מעולה", כי מעולה (1) זה לא קבבים ועוף ו-(2) מעולה זה טעם של פחמים.

2 מסכים כי אין על פחמים, 1 לא.

בשר מעולה זה לא רק נתחי פרימיום ארגנטינאים שנבחרו על ידי ארגנטינאי שליטף אותם אחד אחד, מישהו שיודע לארח 10-12 איש ולהוציא קבבים, פרגיות וכנפיים במידה המתאימה, בטעם הנכון ובקצב מהיר זה גם מישהו שיודע להוציא "בשר מעולה".

לא כולם אוכלים אותו דבר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

פרגיות וכנפיים במידה המתאימה, בטעם הנכון ובקצב מהיר זה גם מישהו שיודע להוציא "בשר מעולה".

לא כולם אוכלים אותו דבר.

פרגיות וכנפיים יכולים להיות אחלה על האש אבל זה לא בשר.

יש גם מנלים טבעוניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אם זה לא הוואגיו על המרפסת של טרנספורטר זה לא בשר. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

ולהוציא קבבים, פרגיות וכנפיים במידה המתאימה

להוציא במידה המתאימה זו המומחיות של המנגליסט, וזה לא כזה מסובך. בתור מי שגם עשה בשר באירועים של 50 איש, זו לא תורה מסיני.

האיכות היא בבשר, המנגליסט צריך רק לא להרוס.

1. קבבים: בהנחה שלא מדובר בקבבי מונסדיוט גלוטומט, עם 95% חומר סינטטי כלשהו, 4% שומן טראנס ו-1% חתול, אלא בקבבים איכותיים, מדובר עדיין בבשר פשוט, כמו המבורגר. לא שזה רע, אבל זה לא יכול להיות ״מעולה״.

2. פרגיות: בסדר. מרקם אחיד, טעם אחיד, קל לא לייבש. סבבה עם מרינדה. שוב, פשוט.

3. כנפיים - יותר קלוריות בפירוק מאשר מקבלים מהאכילה. לא לטעמי.

בזמן שאנשים מנפנפים והופכים ומזיזים ומתעסקים, אני שם נתח, צורב אותו חמש דקות, עושה אותו לאט שעה-שעתיים, בודק כל רבע שעה, ובא לחתוך כשהוא מוכן. בינתיים אני עם החבר׳ה, ואתה מנפנף...

פורסם (נערך)

וזאת החוכמה הכי גדולה במנגל 👆להתאים אותו לקליינטורה. אם אתה מצליח להכיר מראש את הנפשות הסועדות אפשר לחסוך כאב ראש / מפח נפש ולהימנע לגמרי מבקר, למשל. שיאכלו ציפורים אם זה מה שמשמח אותם...

הבעיה במנגלי גז היא שרוב המתפעלים לא מבינים שדרושה הרבה יותר תשומת לב בהשוואה לפחמים. אוקסימורון. כשאני מוזמן זה ברוב המקרים מפח נפש, ציפורים מיובשות ופרגיות-סוליות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כן... ולא.

בגילי, אני עושה מה שאני אוהב לאכול, ומי שרוצה לאכול צמחוני או מעושן או מונסודיום גלוטומט, יכול להביא אוכל מהבית.

כשישלמו לי, אני אכין מה שאחרים רוצים...

פורסם
לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

פרגיות וכנפיים יכולים להיות אחלה על האש אבל זה לא בשר.

כי עוף זה ציפור ופרה זה חיה...

ג'פטו בהחלט נמצא בכריסטין מוד:

ציטוט

נכון — עוף הוא סוג של ציפור, ופרה היא סוג של חיה (יונקת).

ג'מיני לעומת זו מרחיב "מדעית" אבל גם הוא נמצא בכריסטין מוד:

ציטוט

המשפט "עוף זה ציפור ופרה זה חיה" הוא משפט נפוץ שמבטא טעות בסיסיתשכן עוף הוא סוג של ציפור, ופרה היא סוג של חיה.

•  עוף וציפור: ציפור היא בעל כנף...
  • פרה וחיה: פרה היא יונק אוכל עשב...

ולצעירים המקור:

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...