Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לשמן מנוע

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחדשתי ברכב ועוד מעט יגיע זמן לטיפול שנתי.

מחפש המלצה לאיזה שמן מנוע כדאי לשים, ביררתי במוסך ותאכלס אמר לי שיכול להשיג Castrol, Motul, LM, Valvoline אז אין כל כך בעיה מבחינת חברות.

אני פחות מבין איזה חברה עדיף רק מה שאני יודע צריך סינטטי מלא לפי ספר הרכב:

20251105_213137.thumb.jpg.ed03c166e17f11b9a6d5d0c7042663d8.jpg

מדובר בסוזוקי קרוסאובר מנוע 1.4 טורבו 2018.

בדקתי קצת באינטרנט ומצאתי את השמנים האלה שנראים שמתאימים: CastrolLMMotulValvoline

אני מאמין שכל אלה נחשבים לשמנים טובים אבל אשמח להמלצה לאיזה שמן כדאי אולי מניסיון עם אחת החברות.

תודה מראש.

פורסם
בתאריך 11.11.2025 בשעה 22:12, Tom_22 כתב:

ברוך הבא לפורום.

לרוב, ע"י חיפוש ניתן למצוא נושאים דומים. הנה למשל, דיון בדיוק על אותו הרכב:

עברתי על ההודעות בדיון שצירפת ולרוב הדיון הוא לגבי שמן של פז.

אני לא מטפל במוסך יבואן אלה מוסך מורשה רגיל וברכב הישן לא התעניינתי כל כך של איזה חברה השמן והפעם ניתנה לי האופציה לבחור באחת החברות כי התחלתי להתעניין יותר בנוזלים/חלקים שמחליפים.

האם לדעתך יש הבדל מבחינת איכות מאחת החברות שציינתי בהודעה הראשונה או שהם כולן יחסית דומות ויתאימו לרכב בלי בעיה?

תודה רבה.

פורסם

ארבעת החברות שציינת הציגו דו"חות מעבדה ל ACEA וכנראה שהשמן זהה בכל אחת מארבעת החברות מבחינת הטווח המותר בכל הערכים הנדרשים, אין הבדל

תקן A5/B5 החליף את A1/B1 אבל ממשיכים להזכיר אותו:

https://www.acea.auto/uploads/news_documents/ACEA_European_oil_sequences_2016.pdf 

• אהבתי 1
  • פיתרון
פורסם
לפני 44 דקות, Elec93 כתב:

האם לדעתך יש הבדל מבחינת איכות מאחת החברות שציינתי בהודעה הראשונה או שהם כולן יחסית דומות ויתאימו לרכב בלי בעיה? 

כולן חברות טובות, השמנים שצירפת עומדים בתקן ובצמיגות הנכונה.

סביר שכל אחד מהם יתאים היטב למשימה.

איני יודע להמליץ לך על אחד ספציפי.

@גולדן191 המסמך שצירפת איננו העדכני. כמדומני זה האחרון הרלוונטי: 

https://www.acea.auto/files/2023_ACEA_oil_sequences_light-duty_engines.pdf

• אהבתי 3
פורסם

יש במרשתת פורום שנקרא BobIsTheOilGuy שם תמצא אין ספור דיונים על שמן והמסקנה היא, שאין סיכוי שתזכה לקבל שם המלצה על איזה שמן טוב יותר, פחות טוב, מה נכון ומה לא נכון :-) באופן עקרוני, שמן סינטטי מלא מיצרן גדול ומוכר, כמו אלו שברשימה שלך, בצמיגות ובתקן אותו דורש היצרן זה כל מה שאתה צריך, לצד הקפדה על טיפולים בזמן ואף פעם לא מזיק לצמצם מרווחי טיפולים, במיוחד לדוגמה לרכבים שמבלים בעיקר בתנועה עירונית ופקקים. כמובן שגם פילטר שמן מקורי או מיצרן OEM מוכר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שהבנתי מכם אחד מאלה שצירפתי יתאימו וטובים, אז אלך על הזה שיהיה זמין באותו רגע.

כמובן בגלל שהתחלתי לעבוד קרוב לבית אז אני מקפיד לעשות טיפולים כל שנה לפעמים קצת לפני או 7,500 עם פילטר שמן ואוויר מקורי.

תודה רבה על העזרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...