Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

כתבתי כאן בעבר על המנוע שהתקלקל ברכב סיטרואן c4 ספייסטורר, מודל 2019, אחרי 92,000 ק"מ (מנוע 1600).

בסופו של דבר, החלפתי את המנוע במוסך מרכזי במנוע משומש מייבוא, כשבמוסך אמרו לי שהם לא יכולים לדעת כמה קילומטראז' יש למנוע, אבל המנועים האלה חדשים יחסית למנוע שלי.

אחרי 1000 ק"מ בערך, נדלקה נורת שמן, ובאמת היה חסר בערך 0.8 ליטר. מילאנו, אבל אחרי עוד 1,000 ק"מ, שוב היה חסר שמן. כדי לקצר, החליפו שוב את המנוע. 

במנוע הנוכחי, נסעתי קצת יותר מ-2,000 ק"מ, ושוב חסר שמן. המוסך טוען, שזה שקנו ממנו את המנועים אומר, שלפי התקן, חצי ליטר ל-2000 ק"מ זה תקין. זה נכון? לא מוכר לי שבמכוניות חדשות יחסית (והמנוע הזה אמור להיות חדש יחסית) מוסיפים שמן... אני טועה? 

יכול להיות שיש בכלל בעיה אחרת?

תודה מראש לכולם

פורסם

גומיות שסתומים, ממה שאני מכיר וזוכר, העלות 3000 שקל לפחות.

אוכל לכוון אותך לפתרון זול יותר, ללא פשרה בחלקים 

שלח לי בפרטי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

קשה מאוד לאבחן בהתכתבות, אבל כדי לפתור את התקלה המוסך שלך צריך ראשית להגיע אל שורש הבעיה.

אלה הגורמים הנפוצים לצריכת שמן במנועי THP, כשזה קורה:

• גומיות שסתומים
  • שריפת/נזילת שמן מהטורבו - אם הטורבו/צנרת השמן שלו הועבר ממנוע אחד לשני, אני ממליץ מאוד לבדוק את זה.
  • אטם מכסה שסתומים (אבל קשה לי להאמין שזה נכון לצריכת שמן חריפה)
  • קולר שמן, שהוא למעשה מחליף חום בין נוזל הקירור לשמן. במצב כזה סביר להניח שיהיו תופעות נוספות כמו ערבוב שמן בנוזל הקירור.

כך או כך האחריות צריכה להיות על המוסך והוא מחויב לספק מנוע תקין לחלוטין - תמיד יש את האפשרות שקיבלת מנוע שעבר הזנחה. באיזה מוסך מדובר?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה על התגובות, ומתנצל שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות, פשוט עשיתי המון ימי מילואים מאז ה-7.10, אז פחות הגעתי לזה...

בכל מקרה, בדקנו שוב, והפעם נדלקה שוב נורת השמן, אחרי בערך 2,700 ק"מ, והיה חסר בערך חצי קילו - 0.7 קילו שמן. 

השאלה שלי היא בעיקר אם התשובה של המוסך היא הגיונית - שעל פי היבואן, אם צריך להוסיף חצי קילו שמן כל 2,000 ק"מ, זה תקין לא מדובר בתקלה או שמנסים לסובב אותי...

וסליחה על הבורות, גומיות שסתומים זה חלק מהמנוע שהוחלף או שהתקלה היא בכלל ברכיב אחר?

תודה מראש שוב

פורסם

נשמע לי כמו צריכה לא תקינה, ממליץ להתייעץ עם יוסי ממוסך גבע כדי לאתר את הגורם לצריכת השמן ולראות אם אפשר (ובכמה) לתקן אותו.

אם הטורבו עבר מהמנוע הקודם לנוכחי והוא שורף שמן, זה יכול להסביר למה גם המנוע החדש שותה שמן. אז כדאי לבדוק גם אותו...

לגבי גומיות שסתומים - עד כמה שאני יודע דורש פירוק מכסה שסתומים אבל לא מחייב פירוק של ראש מנוע. למשל, בגרסה של מיני למנוע פרינס:

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, מושיק22 כתב:

השאלה שלי היא בעיקר אם התשובה של המוסך היא הגיונית - שעל פי היבואן, אם צריך להוסיף חצי קילו שמן כל 2,000 ק"מ, זה תקין לא מדובר בתקלה או שמנסים לסובב אותי...

יש ברדיט הרבה אנשים שמוסיפים כחצי ליטר שמן על כל 2000 ק"מ עם מנוע Prince EP6 וגם עם THP.

זה נחשב נורמלי למנועים האלה, להוסיף ליטר שמן על 5000 ק"מ אז המקרה שלך כמעט תקין לגמרי.. נשמע הזוי קצת אבל אני מבין שזה המצב.

(מדובר באנשים עם מנועים של בערך 80-100K ק"מ)

למנוע שלי יש רק 42K ק"מ ואני מוסיף רק 1.2 ליטרים על 15,000 ק"מ. נראה מה יהיה בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

קניתי לפני חצי שנה

C4 2018 מנוע 1600 98,000 ק"מ זולל שמן

כל 1,000 ק"מ צריך להוסיף ליטר שמן

עבר טיפול אחרון לפני 9,000 ק"מ, עד היום אצל הבעלים הקודם כל הטיפולים בחברה,

למי כדאי ללכת בירושלים והסביבה, בי לקרוע את הכיס?

עריכה אחרונה על ידי מחליף רכבים
פורסם (נערך)

תתחיל מלבדוק את ה PCV, אטם מכסה השסתומים וגומיות שסתומים (כמו שכבר כתבתי פה), סיכוי גדול מאוד שמשם רוב אכילת השמן - בעיה ידועה במנועים האלה ויש מצב שזה יפתור את הבעיה.
עוד אפשרות שהיתה נפוצה בעיקר בדורות הקודמים של המנועים האלה, לא יודע אם זה בכלל יכול להשפיע - פיח על השסתומים, ניקוי מתבצע אך ורק על ידי פירוק סעפת היניקה והזרמה של שבבי אגוז על גבי השסתומים, "ניקוי בגז" לא יוכל לנקות אותם ולפי מה ששמעתי גם יכול לגרום לנזק בלתי הפיך למנוע.

לפני 14 דקות, netanel1014 כתב:

כן נורמלי. הרכב הזה בולע שמן

לי זה לא נשמע נורמלי למנועי פרינס בתקן יורו 6, רוב הסיכויים שזה פתיר לפחות באופן חלקי.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...