Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי לשאול איך אתם הייתם משקיעים סכום גדול חד פעמי עכשיו ב-2025 לתקופה ארוכה.

הפרמטרים:

סכום של מיליון שח

תקופה של לפחות 20 שנים

לא מיועד להשקעה בנדלן

פורסם (נערך)

השקעה בישראל?

השקעה בבחינת ״שגר ושכח״ או עם נכונות למעורבות וניוד הכספים מפעם לפעם?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, SurfHigh כתב:

השאלה אם זה ל 20 שנה בול או ל 20 פלוס מינוס 5. 

20 פלוס מינוס 5 גם בסדר. הכוונה לטווח ארוך יחסית.

לפני 27 דקות, sperial כתב:

השקעה בישראל?

השקעה בבחינת ״שגר ושכח״ או עם נכונות למעורבות וניוד הכספים מפעם לפעם?

לא משנה המדינה יותר מידי - רק מכיוון סיכון מקומי ומס - אבל זה נלקח בחשבון.

עם נכונות למעורבות, אבל לא מסחר יומי/שבועי. יותר בכיוון איזון פעם בחצי שנה/שנה.

פורסם

אם לא נדל"ן, לסכום הזה שווה לקחת משהו מנוהל, אם אתה לא מבין בזה בעצמך. ללמוד את זה - זה עולם.

בגדול התשובה תלויה כמה אתה מוכן לסכן, הריבית היום גבוהה יחסית ואתה יכול לקבל X אחוזים "מובטחים" בבנק או משהו דומה. ציפייה ליותר רווח משמעותה חשיפה לסיכון. בין אם זה מניות, אגרות חוב או קרנות מחקות.

פורסם

בונה תיק מגוון בשוק ההון תוך ייעוץ עם אנשי מקצוע בתחום, מאזן אותו פעם ב3-5 שנים, וזהו.

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

האם מדובר בהשקעה חד פעמית או שיש צפי למשהו מחזורי, סכומים שיצטברו, נניח, פעם פעמיים בשנה?

אישית אני נעזר ביועצת שאתה אני נפגש אחת למספר חודשים לצורך עדכון ההשקעות.

רוב ההשקעות שלי במגוון קופות גמל/השתלמות/פוליסות חסכון וכו׳ עם סוגים שונים של מדיניות השקעה ובאמצעות בתי השקעה שונים כך שיש גם ניהול שוטף, והכסף מוגן בכך שהוא מופקד בנאמנות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 45 דקות, avargel כתב:

בונה תיק מגוון בשוק ההון תוך ייעוץ עם אנשי מקצוע בתחום, מאזן אותו פעם ב3-5 שנים, וזהו.

זה כנראה מה שאני הייתי עושה. וגם קובע נקודה שממנה מתחילים להוריד בהדרגה את רמת הסיכון.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא לשים את כל הביצים בסל אחד. בסכומים כאלה, אפילו לא יותר מ10% = מאה אלף ₪. לפזר ולגוון את ההשקעות.

למצוא יועצת השקעות טובה.

ללמוד את עולם ההשקעות כדי שתוכל לשאול את היועצת שאלות, לאתגר את ההמלצות שלה ולהבין את התשובות.

פעם ברבעון עד חצי שנה לערוך שיחה של "איפה אנחנו עומדים ומה אם בכלל צריך לשנות". יועצת טובה תיזום שיחה איתך כאשר קורים שינוים שמשפיעים על ההשקעות.

אם היועצת לא הוכיחה את עצמה, לא להתבייש ולהחליף.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 5 שעות, borsood כתב:

פעם ברבעון עד חצי שנה לערוך שיחה

ממש לא. יותר כמו פעם בשנה שנתיים וגם אז להשתדל לא לגעת.

לפני 4 שעות, nglancer כתב:

קונה קרן מחקה מדד  S&P 500

אני חושב שכדאי לגוון יותר מזה.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מציע ללמוד את התחום כדי שתהיה הבנה בסיסית, להתייעץ עם כמה מומחים ובסופו של דבר ללכת עם האסטרטגיה שיותר מדברת אליך.

אני אישית יותר מאמין ב S&P ונסדק (מסלול שבישראל נקרא מסלול מחקה מדדים אם אני לא טועה), עם נטיה לנסדק.

יש כאלה שהולכים על מדד עולמי לפיזור גדול יותר.

כל אחד ומה שהוא יותר מתחבר אליו.

בנוסף - הייתי לוקח סכום כסף קטן שלא איכפת לי להפסיד אותו לגמרי *ומהמר* על מנייה שנקראת BMNR (גילוי נאות - עשיתי את זה), שהיא חברה ששואפת להיות "בנק האיתריום". אם יעבוד לה או לא, לא יודע, אבל מכל כיוון יש רחשים לגבי הקריפטו ונראה שלאט לאט הוא תופס יותר ויותר מקום בעולם המודרני.

פורסם

לא ציינת מה גיל החוסך ומה מטרת החיסכון. ולא מה הסבילות להפסדים.

לכל מי שמציע להתמקד במדד מנייתי אחד - מה תעשה אם תזקק לכסף בדיוק כאשר יש מפולת בבורסה הרלוונטית? לכן לגוון - לגוון - לגוון. אולי הרווח יהיה יותר קטן, מצד שני - אולי תצמצם הפסדים.

פורסם
לפני 17 שעות, garicho כתב:

סכום של מיליון שח

תקופה של לפחות 20 שנים

לא מיועד להשקעה בנדלן

אם אתה לא מבין כלום ולא בא לך לקבל אלף עצות שונות ומבלבלות, ממש כמו בשרשור הזה, ובעיקר להסתובב סביב הזנב של עצמך עם אלף תהיות ומחשבות שאולי עשית משהו פחות טוב ממה שקיווית לו - פונה ליועץ פיננסי (נניח שור פיננסי שהוא מעולה, או להשקיע נכון של רונן מרגוליס המצויין).

משלם 5-7K ש"ח, שוכח מהם, וסוגר עניין. יש מי שמוכן להיות הגב שלך ומקבל את הכסף ממך ישירות ולא עם ניגוד אינטרסים.

אם אני אתה - פותח תיק השקעות עצמאי ממוסה באחד מבתי ההשקעות (אקסלנס טרייד, פסגות או IBI), קונה קרן אירית מחקת מדד (תברר לבד איזה), בוחר בהשקעה פאסיבית מחקה מדד, ושוכח מהכסף ל- 20 השנים הבאות.

בשום אופן לא הייתי נותן למישהו אחר לנהל לי את הכסף ובוחר בתיק השקעות מנוהל.

כשמגיע הזמן להבין קצת - אז מגיע הזמן להבין קצת וזה מה יש.

זה לא יותר מדי מסובך בסופו של דבר.

ג.נ. - בעל תיק השקעות עצמאי באקסלנס טרייד. משקיע פאסיבי. קורא המון בנושא. חבר ותיק בפורום הסולידית.

• תוכן חדש...