Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, היו זמני בומבה כתב:

הייתי משקיע בעסקים. באוינג, גוגל, אפל, מיקרוסופט, DHL, חברות נפט, חברות רכב, רכבות, צינורות. הכל. בכל חברה ממש טיפה.

זה נקרא השקעת ערך (בנג'מין גרהם "המציא" את התחום)... ומי ששואל שאלה כזו כמו פות"ש, בטח לא מכוון לאיזור הזה ולא מבין מספיק בכדי להתחיל ולהפוך למשקיע ערך מאוד מוצלח ברמה שיצליח לעשות את מה שאחרים בתחום עושים.

וגם השאלה אם מתחילים לסחור ולהמר (עוד יותר בעייתי) או שבגישת "קנה ושכח".

מעט מאוד אנשים הצליחו להיות וורן באפט למשך 20 שנים רצופות.

זו עצה בעייתית מאוד חבר :-(

סליחה.

פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 16:34, borsood כתב:

אם היועצת לא הוכיחה את עצמה, לא להתבייש ולהחליף.

הטיפ הכי שימושי בשרשור.

אנחנו אומת ה"לא נעים",תמיד חוששים מפחדים ומהססים.

תמיד כשמקבלים שירות לא וואוו מפחדים,"מה,הוא עשה ככה וככה","מה,ללכת למישהו אחר? ומה ההוא יגיד? לא נעים"

שילמת למישהו ולא סיפק תמורה? תעיף אותו ותביא מישהו אחר.

לא היום,אתמול

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אתה מדבר על טווח 20 שנה פלוס מינוס. האם הכוונה להשתמש כחסכון פנסיוני? אם כן, שיקולי מס מכוונים להשקעה במכשירים פנסיוניים כמו קופות גמל והשתלמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

אתה מדבר על טווח 20 שנה פלוס מינוס. האם הכוונה להשתמש כחסכון פנסיוני? אם כן, שיקולי מס מכוונים להשקעה במכשירים פנסיוניים כמו קופות גמל והשתלמות.

ספירל, מה?...

פות"ש מדבר על כסף חופשי. נניח ירושה שנכנסה או איזה RSU שהתקבל ונפתח.

כסף "חופשי" לא יכול להיכנס לקרן השתלמות סתם ככה... וגם יש תקרת הפקדה אז מה הטעם? לשלם דמי ניהול יקרים מאוד?...

מכשירים פנסיוניים לא "פתוחים" לכסף "חופשי" סתם ככה... וגם אם כן, נניח בצורת הפקדה כעצמאי, מה הטעם? לשלם דמי ניהול יקרים מאוד?...

אפשר להפקיד עצמאית, אבל אז נועלים את הכסף עד גיל הפרישה וגם משלמים אינסוף ביטוח אובדן כושר עבודה (בקרן פנסיה מקיפה) - כגודל ההפקדה העצמאית (זה מגדיל את הברוטו).

פות"ש מוכרח לשאול את השאלה הזו בפורום הסולידית.

אני סבור שיענו לו מה שאני עניתי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

איפה כתבתי קרן פנסיה? כתבתי קרנות גמל והשתלמות.

שמעת פעם על קיבוע זכויות? בפרישה מהעבודה אתה יכול לקבל פטור ממס הכנסה ומס רווחי הון על סכומים שמגיעים ליותר ממיליון ש״ח. אז, כן, בתלות במכשיר מדובר בנעילת הכסף לתקופות מסויימות. מצד שני, הטבת מס גדולה מאוד. לכן נשאלת השאלה מה ייעוד הכסף.

וכמובן שאפשר ומומלץ לפצל את ההשקעה. אפשר חלק במכשירים האמורים (לפי כללי הטבות המס) וחלק בכלים אחרים. אם מדובר בזוג אפשר על שם כל אחד מבני הזוג. שוב, זו סיבה להעזר ביועץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

איפה כתבתי קרן פנסיה? כתבתי קרנות גמל והשתלמות.

מה הן קרנות גמל ברשותך? אתה מתכוון לקופות גמל?

שמעת פעם על קיבוע זכויות? בפרישה מהעבודה אתה יכול לקבל פטור ממס הכנסה ומס רווחי הון על סכומים שמגיעים ליותר ממיליון ש״ח. אז, כן, בתלות במכשיר מדובר בנעילת הכסף לתקופות מסויימות. מצד שני, הטבת מס גדולה מאוד. לכן נשאלת השאלה מה ייעוד הכסף.

בהחלט ששמעתי... מניח (רק מניח) שאתה גם מתכוון קצת לתיקון 190.

מבין אותך, אבל לא מסכים שהפתרון של להכניס כסף חופשי בכמות שכזאת באופן חד-פעמי (אני מניח שלזה התכוון פות"ש) לקופת גמל כלשהיא (3 מכשירים שונים לגמרי - קרן פנסיה מקיפה/משלימה, קופת גמל משלמת לקצבה, ביטוח מנהלים), רק כדי למשוך אותו כקצבה - היא מצב רצוי.

בפרישה מהעבודה בגיל הפרישה (60 ומעלה), ובמשיכת קצבת פרישה חודשית, צריך להתחשב במגבלות (תקרות הפקדה וכו'), שהרי גם משלמים מס הכנסה (כן, משלמים מס הכנסה על הקצבה מקרן הפנסיה מעל תקרה מסויימת). אז אם פות"ש מתכנן להכניס עוד כסף למכשירים פנסיונים, שהרי בוודאות שיש לו שם כבר לא מעט כסף עפ"י החוק, בסוף הוא ימצא את עצמו משלם אקסטרא מס הכנסה.

זו סיבה להעזר ביועץ

מסכים מאוד.

או זה או לחפור את הנשמה ולנסות ללמוד שפה פיננסית חדשה.

פורסם

לא. אין שום קשר בין קיבוע הזכויות לתיקון 190. קיבוע הזכויות הוא פטור שלם ממס עד גבול מסויים, כשהפטור הוא על פיצויי פרישה לסוגיהם (אגב, גם על פיצויי פיטורין, אבל אז הפטור נגרע מהזכויות בפרישה) ועל מוצרים פנסיוניים כמו קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה וכו׳. 

הסיבה ששאלתי האם הכוונה לחיסכון פנסיוני היא בדיוק זו: אם החיסכון מיועד לפרישה הרי שמדובר בפטור נכבד מאוד ממיסי הכנסה ורווחי הון על הסכומים המותרים. אם הייעוד שונה כל שכתבתי לא רלוונטי.

אגב, ״קופ״ג להשקעה״ היא יצור כלאיים. אפשר להפקיד קצת למעלה מ-80,000 ש״ח לאדם לשנה, הסכום נזיל, אבל בתנאים מסויימים במשיכה מעל גיל 60 אפשר לקבל את הפטור ממיסים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

פות"ש, זה מה שאני הייתי עושה, מחלק את הסכום ל 6 חלקים שווה בשווה ומשקיע בקרנות מחקות עם דמי הניהול הכי נמוכים ב:
1. ת"א 90

2. ת"א 35

3. מדד ביטוח

4. מדד בנקים

5. S&P 500

6. נאסד"ק 100

לא המלצה ולא שום דבר אחר, זה מה שאני, עבורי, הייתי עושה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בתאריך 8.8.2025 בשעה 07:41, sperial כתב:

לא ציינת מה גיל החוסך ומה מטרת החיסכון. ולא מה הסבילות להפסדים.

לכל מי שמציע להתמקד במדד מנייתי אחד - מה תעשה אם תזקק לכסף בדיוק כאשר יש מפולת בבורסה הרלוונטית? לכן לגוון - לגוון - לגוון. אולי הרווח יהיה יותר קטן, מצד שני - אולי תצמצם הפסדים.

מצטער, אבל אם אתה זקוק לכסף כשיש מפולת אתה לא הכי חכם שיש.

אם אני מייעד לכסף 15 שנה בשוק ההון - שים מדדים,  גם על הנסדק ה"ריכוזי"* אם בא לך. גם אם יפול בעוד שנה, זה יתאושש אחרי שנתיים-3-4. 

כשתגיע לכיוון שנה ה10 תתחיל להוריד רמת סיכון.

אם לא הייתה נפילה עד השנה ה10 אתה גם כן בסדר - כי התחלת להוריד את הסיכון לפני.

* מנסים תמיד להראות שהs&p והנסדק ריכוזיים, אבל בואו, המדדים העולמים מורכבים מ60 אחוז ארצות הברית. אין איך לברוח מזה.

ואני משקיע במדדים עולמיים לא בsnp.

אגב, מצטרף להמלצות, מיליון שקל זה ארגז.

תשקיע 990,000 בשוק ההון ו-10,000 על יועץ טוב.

פורסם

תודה לכולם על התשובות. בגדול ממה שאני מבין התשובות מתחלקות לשתיים - ללכת ליועץ פיננסי ולהשקיע בעזרתו או להשקיע לבד ב-ETF עוקבי מדד ולא לשבור את הראש יותר מידי. 

לגבי הדיון על הבנה פיננסית ויכולת - אני לא ברמה של לצייר פרפרים עם שורט קול ולונג פוט, אבל יש מעט ידע. 

יותר עניין אותי ב-2025 האם יש אפיקי השקעה שלדעתכם כדאי לחשוב עליהם ולשלב בפורטפוליו. לדוגמא מתכות יקרות או לחילופין קריפטו?

בתאריך 7.8.2025 בשעה 15:21, sperial כתב:

האם מדובר בהשקעה חד פעמית או שיש צפי למשהו מחזורי, סכומים שיצטברו, נניח, פעם פעמיים בשנה?

כן, יש צפי לעוד 100-200 אלף כל שנה. בכל מקרה הם יתחלקו בהתאם לאסטרטגיה הראשית ובשביל לאזן את חלקי ההשקעה.

בתאריך 8.8.2025 בשעה 00:27, phpclub כתב:

בנוסף - הייתי לוקח סכום כסף קטן שלא איכפת לי להפסיד אותו לגמרי *ומהמר* על מנייה שנקראת BMNR (גילוי נאות - עשיתי את זה), שהיא חברה ששואפת להיות "בנק האיתריום". אם יעבוד לה או לא, לא יודע, אבל מכל כיוון יש רחשים לגבי הקריפטו ונראה שלאט לאט הוא תופס יותר ויותר מקום בעולם המודרני.

יש כבר כמה השקעות אנג׳ל ולונג שוט, אבל זה בחלק של ״וואלה אם יצליח אני מיליונר, אם לא אז לא נורא״ של התיק, פה אני מדבר על השקעה להרבה מאוד שנים, אז מעדיף להמנע ממניות בודדות.

בתאריך 8.8.2025 בשעה 06:41, sperial כתב:

לא ציינת מה גיל החוסך ומה מטרת החיסכון. ולא מה הסבילות להפסדים.

לכל מי שמציע להתמקד במדד מנייתי אחד - מה תעשה אם תזקק לכסף בדיוק כאשר יש מפולת בבורסה הרלוונטית? לכן לגוון - לגוון - לגוון. אולי הרווח יהיה יותר קטן, מצד שני - אולי תצמצם הפסדים.

גיל סביב ה-40, סבילות גבוהה להפסדים. לא מדובר בכסף לאוכל או למשכנתא.

בתאריך 9.8.2025 בשעה 10:01, sperial כתב:

לא רלוונטי אלי. מצד שני מס רווחי הון יותר נמוך מישראל, אז לפחות זה משהו.

בתאריך 9.8.2025 בשעה 19:33, SurfHigh כתב:

פות"ש, זה מה שאני הייתי עושה, מחלק את הסכום ל 6 חלקים שווה בשווה ומשקיע בקרנות מחקות עם דמי הניהול הכי נמוכים ב:
1. ת"א 90

2. ת"א 35

3. מדד ביטוח

4. מדד בנקים

5. S&P 500

6. נאסד"ק 100

לא המלצה ולא שום דבר אחר, זה מה שאני, עבורי, הייתי עושה. 

אתה לא חושש ש-2/3 מההשקעה תהיה במשק בישראל?

פורסם
לפני 7 שעות, garicho כתב:

תודה לכולם על התשובות. בגדול ממה שאני מבין התשובות מתחלקות לשתיים - ללכת ליועץ פיננסי ולהשקיע בעזרתו או להשקיע לבד ב-ETF עוקבי מדד ולא לשבור את הראש יותר מידי. 

לגבי הדיון על הבנה פיננסית ויכולת - אני לא ברמה של לצייר פרפרים עם שורט קול ולונג פוט, אבל יש מעט ידע. 

יותר עניין אותי ב-2025 האם יש אפיקי השקעה שלדעתכם כדאי לחשוב עליהם ולשלב בפורטפוליו. לדוגמא מתכות יקרות או לחילופין קריפטו?

כולם חושבים שארה״ב זה מרכז העולם... זה אולי לא יהיה ככה בעתיד.

כיוון שהכסף לא נמצא בישראל (?) החשיפה שלך למדדים ישראלים תצטרך להיות מאד קטנה.

שים לב שהשקעה במתכות היא לא במטילים כמו שאנשים חושבים אלא ב"תעודות החזקה". אם החרX יפגוש את המאוורר לך תחפש את מי שיממש לך את התעודה. אם אתה רוצה תקנה זוג פמוטים גדולים או חנוכיה מכסף.

לדעתי אתה צריך פיזור יתר גלובלי, מדד אירופאי שכולל את פוטסי קאק ודקס, או כל אחד מהם בנפרד לפי טעמך. מה עם המדד ה"ביתי" שלך ויג20? 

אם אתה לא חושב שתפרוץ מלחמה בים סין, הייתי מסתכל גם על ניקיי והנגסנג.

לטעמי קריפטו עדיין צעיר ותנודתי מדי, יכול להיות שעוד כמה שנים הוא יתייצב ואז תוכל לשקול אותו.

אבל כמו שכתבתי תמצא יועץ טוב, ותאתגר אותו בשאלות שלך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 15:15, sperial כתב:

השקעה בישראל?

לפני 12 שעות, garicho כתב:

לא רלוונטי אלי. מצד שני מס רווחי הון יותר נמוך מישראל, אז לפחות זה משהו.

סוף סוף ענית על השאלה החשובה ביותר.

אנחנו מתווכחים כאן בלי סוף על כלים ישראליים ומיסים ישראליים.

כיוון שההשקעה לא כאן (פולין?) אתה צריך להתייעץ עם בעל מקצוע במדינה בה אתה מתכוון לבצע את ההשקעה. הדבר היחיד שנותר רלוונטי הוא חשיבות פיזור הכסף.

פורסם
לפני 15 שעות, garicho כתב:

אתה לא חושש ש-2/3 מההשקעה תהיה במשק בישראל?

אני לא חושש. 

אני גם לא מציע שגר ושכח ל 20 שנה. 

צריך בקרה אחת לתקופה, נניח חצי שנה או שנה.

זה היתרון של השקעה בני"ע לעומת נדל"ן למשל, הגמישות והקלות שבה מוכרים/קונים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

עוד דבר חשוב - איפה הכסף נמצא כעת? בגלל חוקי מס ומניעת הלבנת הון העברה של סכום כזה בין מדינות יכול לגרור לא מעט ביורוקרטיה מורכבת שיכולה לקחת זמן. שוב עניין של התייעצות עם גורמים מוסמכים.

לי היה לפני מספר שנים אירוע של העברת כסף מארה"ב ארצה, התהליך ארך חודשים ועירב עורכי דין בשני הקצוות, והיה מדובר בסכום קטן מזה שלך. אז אם מדובר בהעברת הכסף בין מדינות תתליל בבדיקת הדרישות המשפטיות בשני הקצוות.

• תוכן חדש...