Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשעה טובה ביצעתי אתמול (08.07.2025) לפיג'ו 108 הקרטינגית שלי עם המנוע 1.2L Puretech האטמוספרי (לא טורבו), הקרוי בפי הפורום פיורדרעק.
1. החלפת רצועת תזמון (ההיא הסוררת והמתפוררת הטבולה בשמן) - אחרי 10 שנים ו- 100,000 ק"מ.

2. טיפול תקופתי קטן (שמן מנוע + פילטר שמן + פילטר אוויר)) - טיפול 15,000 ק"מ עפ"י היצרן.

3. החלפת נוזל קירור (רדיאטור) - בקשה אישית שלי מהמוסך כי לא מצוין בתיעוד אצלי שהוחלף נוזל קירור אי פעם, והרכב כבר בן 10 שנים.

הפיג'ו מודל 2015 (איתי מאז 11/2021), תיבת הילוכים ידנית ועם 100,000 ק"מ על האודומטר.

אחלה רכב שבעולם. אני מאוד מרוצה ונהנה ממנה מאוד. אפס תקלות ב- 4~ שנים ו- 30,000 ק"מ.

בהמלצת הפורום נסעתי מהצפון למרכז (שעה וחצי נסיעה) למוסך מוכר מאוד בפורום עם שם של מומחה לצרפתיות (עזבו שמות).

לגבי החלפת רצועת הטיימינג אין לי השגות כי לא הייתי שם כדי להשגיח (טעות שלי בדיעבד)... הרצועה הישנה הייתה במצב סביר ומעלה (ראיתי ובחנתי אותה), לא התפוררה יותר מדי, לא מחורצת, ולפי הבנתי הוחלפה בזמן ולא היה שום ממצא קריטי או חמור. מצויין שפירקו את אגן השמן (קרטר) ועשו ניקוי של רשתית השמן ומערכת השמן (מה שזה לא אומר).

כמובן שהקפדתי שהשמן שהוחלף הוא ה- TOTAL Quartz 5W30 INEO HTC המומלץ עפ"י יצרן הרכב ועומד בתקן PSA B71 2290/2297.

הבעיה שלי היא שמאוד לא אהבתי את העבודה... אני לא מוסכניק, אני לא בעל מקצוע, אני לא חבר כנופיה ואני לא מבין גדול במכאניקה של רכבים.

אז תגידו לי אתם אם אני פדנט, קרציה, או שאני סתם מעיק. דברו חופשי.

1. מי למען השם סוגר פלאגים (מצתים) עם מברגת אימפקט?...

כן כן. מברגת אימפקט.

זה משהו שעושים בכלל?

אציין שזה לא היה ברכב שלי (כי אני לא הייתי בטיפול, בדיעבד עשיתי טעות והלכתי לסיבוב ארוך כי הומלץ לי ככה שלא אחכה), אלא ברכב אחר.

בחיים לא ראיתי אף מוסכניק שסוגר פלאגים עם מברגת איפקט.

מה קרה למפתח ראצ'ט מומנט? זו בקשה גדולה מדי?

2. למה לסגור פילטר שמן עם מפתח עכביש באורך של חצי מטר חזק חזק חזק (חזק!) ולא עם היד?

מה הרעיון של חלילה לשחוק את ההברגה של בית פילטר השמן?

בכל מה שראיתי וביררתי סגירה ידנית חזקה והחלטית של פילטר השמן מספיקה בהחלט (וכמובן שמשמנים לפני כן את הגומיה).

3. והדבר שהכי מפריע לי - ביקשתי אישית מהמוסך החלפה של נוזל הקירור (רדיאטור), כי הרכב כבר בן 10 שנים ולא מתועד אצלי שהוחלף נוזל קירור, אז לגמרי שהגיע הזמן.

הגעתי למוסך עם נוזל קירור אדום , שממה שהבנתי הוא Silicate-Free ומתאים לבלוק מנוע מאלומיניום (בלוק המנוע של ה- Puretech עשוי אלומיניום).

הרכב טופל עד היום במוסך מורשה יבואן ואני מניח שנוזל הקירור האדום הוא נוזל הקירור המתאים למנוע הזה (גם מחציבת מידע אינטרנטית זה מה שהבנתי).

כנראה בגלל שהרכב "ישן", החליפו במוסך לנוזל קירור ירוק זבאלה ברמה נמוכה של Maxol-Max מתוצרת סאסא-טק שעולה 30~ ש"ח (גבו עליו כמובן 100 ש"ח).

מילא היו שמים לרכב צרפתי איזה נוזל קירור איכותי Zerex של Valvoline או אפילו Prestone רחמנא ליצלן (אני משלם על זה, מה הבעיה?)...

יש סיבה טובה מספיק להחליף סוג של נוזל קירור ככה באמצע החיים של הרכב?

האם בעוד שנה הרדיאטור הולך לקפוץ לי מהצוק?

האם לגשת למוסך מורשה יבואן ולהחליף שוב לנוזל קירור אדום איכותי ונורמלי ולא הזבאלה הירוק הזה שעולה 30 ש"ח?

תודה לכל המגיבים והעונים. אשמח לדעתכם.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • מעניין 1
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי אתה צודק.

1.המינימום שבמינימום זה לסגור ידנית עם ראצ'ט וללא ידית מומנט. העבודה הנכונה לפי הספר היא להדק אם ידית מומנט במומנט שקבע היצרן. אין שום סיבה לעבוד עם אימפקט למעט עצלות של הפועל.

2. אכן סגירה ידנית בכוח היד. למיטב זכרוני אצלך הפילטר הוא חיצוני וממתכת אז מילא, אבל להדק בכוח הזרוע עם פילטר פנימי (כמו ב nfu, thp של פיג'ו ) גורמת לנזילות מהגומיה והמכסה פילטר שמן.

3. אך ורק נוזל מקורי, הצבע שלו כחול כשהוא חדש. אם אין מקורי אז נוזל מבוסס glysantin g33 של basf.

למשל כזה:  https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-צהוב-iada/

אבל בטח שלא נוזל סוג ז' של מקס אול ( בקושי ספריי קרבורטור שלהם אני קונה אז נוזל קירור?) או שיט בסגנון.

לא סגור על המלצת היצרן עבור הפיורטק (מאמין שלא שונה מהthp שאומרת רק למדוד חומציות ולהחליף בעת הצורך) אבל סביר להניח שלאחר 10 שנים הנוזל עשה את שלו ואכן הגיע הזמן להחליפו.

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם

לגבי המוסך אגב (מאמין שזה מוסך בחולון או בתל אביב ששניהם מומלצי הפורום לצרפתיות) זו בדיוק תופעת המוסכים המומלצים בפורום.

הם אכן מומלצים אבל בסוף מי שעובד ועושה טיפולים שוטפים זה לא הבעלים והוא לא עומד על הראש של הפועל כל הזמן. מי שמבצע את העבודה זה בסופו של דבר פועל פשוט ולרובם (התרשמות שלי) הידיים צומחות מהתחת, Hence עבודה עם אימפקט בסגירה של פלאגים.

• רעיון טוב! 2

ROOONEEYY

פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

אני לא מבין, לגבי הנוזל - תיאום ציפיות? מה שמים? לא הייתה הצעה כתובה?

תיאום ציפיות? מה הכוונה?... לפני הטיפול אמרתי לו שישים לי אך ורק שמנים ונוזלים מקוריים בלבד (או OEM) וששום דבר סיני לא מתקרב לי לרכב.

התאכזבתי מאוד לראות כשחזרתי מהסיבוב שהוא שם לי נוזל קירור Maxol Max זבאלה ב- 30 ש"ח (וואלה לא סיני, ישראלי)... בחייאת. לפחות תשים משהו איכותי של Valvoline או Valeo, אלו צרפתיות! הן מתנקמות על נוזלים חרא, ואני הרי משלם על זה גם ככה.

הייתי צריך להיות יותר אסרטיבי ולהתעקש על המקום שאני לא מוכן שהרכב שלי יסע עם נוזל זבאלה כזה ושיחליף למשהו נורמלי. אפילו לא פאקינג Preston של הום סנטר.

אז זה מתוך עצלנות לא לשים לי משהו איכותי כי אין לו? או שלדעתו זה מספיק איכותי בשביל רכב ישן בן 10 שנים ושאני צריך לומר תודה ששמתי 4,000 ש"ח ולא יותר?

מה הכוונה הצעה כתובה? אני הולך לשכור דירה ולפני זה חותמים זכרון דברים?...

אתה אי פעם קיבלת הצעה כתובה ממוסך עוד לפני הטיפול? בחיים שלי לא נתקלתי בזה.

לפני שהגעתי דיברנו בטלפון, הוא אמר לי את המחירים, נראה לי הגיוני ואז הגעתי עד לת"א בשביל הטיפול.

לפני כשעה, פליקס כתב:

הם אכן מומלצים אבל בסוף מי שעובד ועושה טיפולים שוטפים זה לא הבעלים והוא לא עומד על הראש של הפועל כל הזמן. מי שמבצע את העבודה זה בסופו של דבר פועל פשוט ולרובם (התרשמות שלי) הידיים צומחות מהתחת, Hence עבודה עם אימפקט בסגירה של פלאגים.

בול. לא בערך, לא בצד, לא מסביב.

בול.

באמת שאני מאוכזב.

מוסך מומלץ בפורום, כל הזמן מזכירים את השם שלו, אבל הפועלים לא מקצועיים בשיט. והבעלים של המוסך הסתובב שם ושמע כמו כולנו את התיקתוקים של האימפקט.

מבין שהוא עסוק, מבין שהוא מנהל מוסך, אבל זה רק מראה כמה ההכשרה של העובדים שלו לא ואוו.

נטו מעצלנות להבריג החוצה ופנימה פלאגים עם ראצ'ט... הפועל שלו לא היה מקצועי. ראיתי את זה בעיניים שלי וקלטתי את זה מאוד מהר.

יכול להיות שלרוב המכוניות זה לגמרי מספיק ולא יקרה להן כלום והן ישארו אמינות. אבל מהניסיון שלי עם מכוניות צרפתיות, כשהמוסכניק לא רציני ולא מקצוען, הבעלים סובל.

לא יכול לפרט יותר כי לא רוצה שיזהו מי אני אם הם קוראים פה.

לפני שעתיים, פליקס כתב:

3. אך ורק נוזל מקורי, הצבע שלו כחול כשהוא חדש. אם אין מקורי אז נוזל מבוסס glysantin g33 של basf.

אתה מתכוון שהנוזל המקורי של פיג'ו הוא כחול כשהוא חדש?...

בטח מתכוון לנוזל הזה, כן?

לפני שעתיים, פליקס כתב:

אם אין מקורי אז נוזל מבוסס glysantin g33 של basf.

למה אבל שלא יהיה נוזל קירור מקורי אם קובעים טיפול מראש ומזמינים תור?...

זו התייחסות מזלזלת.

אתה חושב שהנוזל האדום של החברה הזו מתאים ל- Puretech?

הבנתי מהרשת משהו בסגנון שלבלוק מנוע מאלומיניום כמו של ה- Puretech מתאים תקן G12 או G12+ או משהו כזה וחשוב שיהיה נקי מסליקאטים... אבל האמת היא שאני לא מבין מה זה אומר.

בשמנים זה די ברור איזה תקן מתאים.

פה הרבה פחות ברור איזה תקן ואיזה צבע נוזל מתאים. לא מבין למה לא כתוב ב- Handbook של היצרן לרכב. חיפשתי שם ולא מצאתי.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

אכן הלינק שנתת ל justmotor הוא הנוזל המקורי. כשהוא חדש הוא כחול, עם הזמן הופך להיות בצבע חום/ צהבהב עכור.

בכדי למנוע תהיות וקושיות הכי פשוט לשים נוזל מקורי ואז לא צריך להסתבך ולחפש נוזלים תחליפיים שאולי מתאימים ואולי לא מתאימים לתקן שpsa ברוב אדיבותם לא טורחים לפרסם ולציין בהוראות האחזקה שלהם :)

הלינק של אוטוסטור לא עובד לי כרגע אבל בכל מקרה לא הייתי מחפש נוזל חליפי. ממילא זו החלפה של פעם בכמה שנים ובמחיר של המקורי לא שווה לשבור את הראש.

לגבי המוסך אין מה להוסיף, פשוט צריך להיות כל הזמן ליד הרכב ולשבת לפועל על הראש תוך כדי העבודה או להשלים עם זה שתקבל עבודה ברמה בינונית וחיפוף בפרטים. זו לא תופעה ייחודית למוסכי צרפתיות וקיימת בכל ענף הרכב.

כאנקדוטה, אני נסעתי מהמרכז לצפון על מנת להחליף קלאץ מכיוון שלא סמכתי שהעבודה במרכז תתבצע כמו שצריך. תמיד צריך לחפש את בעלי המקצוע הטובים וגם שם לבדוק פעמיים, או לחילופין להצטרף לכנופיה :) 

• אהבתי 1

ROOONEEYY

פורסם (נערך)
לפני שעה, DAHUJI כתב:

אתה אי פעם קיבלת הצעה כתובה ממוסך עוד לפני הטיפול? בחיים שלי לא נתקלתי בזה.

זה דבר די סטנדרטי. הצעת מחיר כתובה, כולל מקטים ופירוט חליפי/מקורי

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 5 דקות, שחר 1 כתב:

אמת.

בהגעה למקום יושבים ומקבלים הצעה. לא רוצים? הוא זורק אותה לפח.

איזה שמן, איזה נוזל, כמה עלות כל חלק, כמה העבודה.

• מעניין 1
פורסם

לצערי המוסכים בקנטים. רואים רכב אחרי אחריות. מיצידם שימות. עובר את גיל 10. שימות.

אכנסתי את ריכבי. בסוף יוני. ראיתי את אחד העובדים משחק במדיד שמן. שסיים הבן של אחד הבעלים. סיבוב אם הרכב. וקיבלתי מפתחות. פתחתי מכסה מנוע. המדיד היה בחוץ. החזרתי ונסעתי. אין טעם להעיר.

אני התייאשתי ממוסכים. אנחנו בפורום נחשבים למשוגעים. לפי היחס שהם מגיבים.

לי נותנים פירוט של העבודה וחלקים ומחיר. אני חותם. ואז מכניסים תרכב לטיפול.  נדיר שמוצעים משהו. לי מצאו פעם שהבולמים מאחורה נוזלים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני שעתיים, yor2 כתב:

לצערי המוסכים בקנטים. רואים רכב אחרי אחריות. מיצידם שימות. עובר את גיל 10. שימות.

ממש ככה.

מוסכים לא מעוניינים לטפל ברכבים ישנים (מעל 10 שנים?) ולא ברור לי למה... הכסף אותו הכסף.

אולי הם מפחדים שברכב ישן כשמשהו משתבש אז מסובך יותר לטפל ולשרת אותו?

הרי גם ברכבים חדשים יותר דברים יכולים להסתבך, אז לא ברורה לי הגישה הזו.

לפני 4 שעות, שחר 1 כתב:

לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

בהגעה למקום יושבים ומקבלים הצעה. לא רוצים? הוא זורק אותה לפח.

איזה שמן, איזה נוזל, כמה עלות כל חלק, כמה העבודה.

תודה.

מעולם לא עשיתי את זה וגם לא חשבתי שאפשר בכלל... מודה שתמים ולא עד כדי כך מנוסה.

לקבל הצעת מחיר (טלפונית ומפורטת) ברור שקיבלתי, אבל לא ידעתי שאפשר לקבל אותה כתובה ומודפסת כמו שצריך ולעיין בה.

תודה רבה על העצה.

לפני 5 שעות, פליקס כתב:

אכן הלינק שנתת ל justmotor הוא הנוזל המקורי. כשהוא חדש הוא כחול, עם הזמן הופך להיות בצבע חום/ צהבהב עכור.

בכדי למנוע תהיות וקושיות הכי פשוט לשים נוזל מקורי ואז לא צריך להסתבך ולחפש נוזלים תחליפיים שאולי מתאימים ואולי לא מתאימים לתקן שpsa ברוב אדיבותם לא טורחים לפרסם ולציין בהוראות האחזקה שלהם :)

הלינק של אוטוסטור לא עובד לי כרגע אבל בכל מקרה לא הייתי מחפש נוזל חליפי. ממילא זו החלפה של פעם בכמה שנים ובמחיר של המקורי לא שווה לשבור את הראש.

חלילה, לא מחפש נוזל קירור תחליפי... רוצה ומוכן לשלם עבור אך ורק עבור הנוזל המקורי של פיג'ו.

מה שאומר שאני כנראה אצטרך ללכת שוב למוסך המורשה יבואן (היקרן) ולהחליף שוב את נוזל הקירור הירוק מאיכות נמוכה מאוד ששמו במערכת הקירור.

עכשיו אני שואל את עצמי עד כמה זה נוראי, והאם לחכות עם ההחלפה הנוספת של נוזל הקירור ברכב לטיפול הבא (בעוד 10,000~ ק"מ) או לעשות את זה כבר בימים הקרובים, שוב לקחת יום חופש מהעבודה ושוב לספוג נזק כספי נוסף (מניח שעוד 500 ש"ח לפחות).

אני רק מניח שלנסוע עכשיו 10,000~ ק"מ עם נוזל קירור ירוק וחדש זה לא סוף העולם... אבל לא באמת יודע את זה.

לפני 5 שעות, פליקס כתב:

לגבי המוסך אין מה להוסיף, פשוט צריך להיות כל הזמן ליד הרכב ולשבת לפועל על הראש תוך כדי העבודה או להשלים עם זה שתקבל עבודה ברמה בינונית וחיפוף בפרטים. זו לא תופעה ייחודית למוסכי צרפתיות וקיימת בכל ענף הרכב.

לגמרי... מבאס.

מתחרט שלא עשיתי כהרגלי, להישאר ליד הרכב, לתצפת ולהתעניין, לשים לב מה עושים ואיך עושים. הייתי מעיר לפועל אם צריך.

כשטיפלתי ברנו קליאו B שלי אצל "שאפט" בת"א שגם הם נחשבים מעולים בצרפתיות ומומלצי הפורום (דודי/ניצן והפועלים שלהם), מעולם לא נתקלתי אצלם בהתייחסות כזו, אפילו שהרנו קליאו B ההיא הייתה טרנטע לגמרי ומיושנת.

הם התייחסו לרכב בכבוד ובהוגנות. מאוד אהבתי לטפל אצלם, היו מעולים.

פורסם

מבחינת החלפים מעולם לא נתקלתי במוסך ששם שמן מנוע מהטופ, כולם דופקים איזה חאלטורה שמצאו ב-5 שקל לליטר (אמיתי! במוסך יבואן)

לכן אין סיכוי בעולם שאני לא מגיע למוסך עם השמן והחלפים שקניתי, גם אם זה יקח לי עוד זמן וכסף

פורסם (נערך)

יש לי לפחות 15 שנה ניסיון עם מוסכים מכל הסוגים והמינים.
ברכב הראשי, אפילו שמזמן אינו באחריות, אני מטפל רק במוסך יבואן.
אם הם מגזימים במחיר אני מביא את החלפים בעצמי או מביא הצעת מחיר נגדית ומגיע איתם להבנות. בחיים לא עשו לי פרצופים כשהבאתי חלפים.

שמן אני בחיים לא קונה דרכם, התחליפי שלהם לפעמים מתחת לשמן של של מוסך כללי.
לקוחות קבועים בד"כ ממילא מקבלים גם הנחה קבועה במחשב.

אני יושב אצלם בחדר המתנה ונהנה לראות את הרכב מטופל על ידי מכונאי שנראה שמזמן כבר עבר את גיל ה40, וכנראה ידע לטפל ברכב שלי גם מתוך שינה. אין לי בעיה גם עם הצעירים יותר, אלף כי אני בד"כ מזהה אותם מטיפול קודם אז הם כנראה לא מתלמדים (על חשבוני), ובית כי תמיד יש בסביבה את המנהל הטכני שצמוד אליהם.

יצא לי שמוסכי יבואן לקחו אחריות על תקלות גם שנה אחרי שהאחריות על החלפים הסתיימה.

כמובן לא כל מוסכי יבואן באותה רמה, יש מוסכי יבואן עם שירות לקוי, ויש גם מוסכי יבואן עם מכונאות טובה ומחלקה אחרת גרועה.
בד"כ המלצות עובדות.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כשהתחלתי לעשות טיפולים בעצמי, היו מצבים שהייתי שואל את עצמי "למה אני עושה את זה ולא משלם למוסך שיעשה את זה במקומי".
ככל שעבר הזמן, המקצועיות שלי עלתה, והתשובה לשאלה מתבררת יותר ויותר... 😖

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

פות"ש, רשמתי לך שאלה בפרטי האם מדובר במוסך XX,

אם התשובה תהיה חיובית אז נצטרך לפרסם כאן בפורום (בכפוף לאישור מנהלי הפורום) שהמוסך איבד את המקצועיות והאמינות המפורסמות שלו,

אישית הגעתי אליהם ממרחק עקב ההמלצות כאן, וגרמו לי נזקים משמעותיים במחדלים חמורים.

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...