Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש מוכר ששאלתי אותו על שיעבוד של רכב.

הוא טען שהרכב משועבד לחברת המימון, ושהוא יכול לסלק את השיעבוד בזמן ביצוע הרכישה.

שהוא יעביר את הכסף שאשלם לו ובכך יבטל את השיעבוד על המקום.

האם זה בר ביצוע?

האם זה נהוג? אין איזה סיכון?

פורסם

זאת הדרך היחידה לעשות את זה.. הרי הרכב שלו משועבד לחברת מימון אז מן הסתם אין לו כסף לשלם להם להוריד את השיעבוד ולכן אתה תצטרך לשלם להם

פורסם

זאת לא הדרך היחידה.

הדרך הבטוחה היא שיקח הלוואת גישור ויסיר את השיעבוד.

קניה בטוחה של רכב משועבד.

• אהבתי 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 שעות, yulianx כתב:

זאת לא הדרך היחידה.

הדרך הבטוחה היא שיקח הלוואת גישור ויסיר את השיעבוד.

קניה בטוחה של רכב משועבד.

וואו תודה רבה.

אחרי שקראתי את הכתבה בלניק ששלחת, אני חושב שעדיף לרדת מהעיניין. יותר מידי סיכונים והסתבכויות.

וגם בתוך הכתבה הכותב מדגיש ומתריע לא לבצע תשלום למוכר לפני שיבצע בעצמו ניקוי של שעבוד ומשכון.

וגם למדתי מהכתבה..

לפני 10 שעות, חגאי א כתב:

זאת הדרך היחידה לעשות את זה.. הרי הרכב שלו משועבד לחברת מימון אז מן הסתם אין לו כסף לשלם להם להוריד את השיעבוד ולכן אתה תצטרך לשלם להם

אם זה היה בטוח שחלק מהמוכרים הגונים, ולא ינסו לגזול ולגנוב אז זה היה לגיטימי..

פורסם

אני למשל פסלתי רכב על זה.

למה אני צריך את הכאב ראש בזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני שאתה פוסל, אני מציע לבדוק מול המוכר האם הוא יכול לשחרר את השיעבוד.

שיעבוד זו לא מילה גסה עם הרכב טוב ומתאים לך, אבל כמובן שעדיף לא לקחת סיכונים מיותרים.

הניסיון שלי - חיפשתי רכב פורד גלאקסי (די נדיר למצוא זמין במצב טוב כיום), כשמצאתי הסתבר אחרי בדיקה שהרכב משועבד. בעל הרכב היה קצת מופתע (לפחות כך אמר) כי חשב שהשעבוד כבר הוסר. סיכמתי איתו שידאג להסרת השיעבוד, וכך אכן היה. אחרי שקיבלתי אישור רשמי שהשיעבוד הוסר, רכשתי את הרכב, והוא משמש אותי היטב עד היום. 

לא היתה לי שום כוונה לשלם לו שקל לפני הסרת השיעבוד, ואכן לא עשיתי זאת, ובכל זאת העסקה בוצעה.

פורסם
בתאריך 1.7.2025 בשעה 22:42, רוכברכב כתב:

אהלן

יש מוכר ששאלתי אותו על שיעבוד של רכב.

הוא טען שהרכב משועבד לחברת המימון, ושהוא יכול לסלק את השיעבוד בזמן ביצוע הרכישה.

שהוא יעביר את הכסף שאשלם לו ובכך יבטל את השיעבוד על המקום.

האם זה בר ביצוע?

האם זה נהוג? אין איזה סיכון?

שיעבוד גם קיים ברשם המשכונות / רשם החברות. יש להסיר שעבוד גם משם ולוודא שאין עיקולים בדרך. 

פורסם
לפני כשעה, new here כתב:

שיעבוד גם קיים ברשם המשכונות / רשם החברות. יש להסיר שעבוד גם משם ולוודא שאין עיקולים בדרך. 

למרות שמה שכתבת במשפט הראשון הוא נכון עובדתית, המסר כולו מבלבל בין סיבה לתוצאה.

אסביר:

רשם המשכונות לא מטיל שיעבודים או עיקולים או כל דבר מסוג זה. הוא רק רושם אותם, ונותן את המידע למי שמבקש.

השיעבוד עצמו מוטל בהסכמת הבעלים על-ידי גורם שמלווה לו כסף (למשל, בנק) ועיקול מוטל ללא הסכמתו על-ידי רשות של המדינה אם הוא חייב כסף ולא משלם.

כאשר אתה רוצה להסיר את מה שהוטל, אין כל טעם לפנות לרשם המשכונות - הוא לא ייענה לפניה כזו. 

מי שהטיל את השיעבוד או העיקול צריך לפנות אליו ולבקש להסיר אותו.

לכן, אם מדובר בבנק או גורם מימון אחר, שזה המצב הרגיל לגבי שיעבודים, צריך לפנות לבנק וקודם כל להסיר את השיעבוד.

לאחר שזה בוצע ויש לך אישור על-כך למעשה 90% מהבעיה נפתרה, ואנחנו בדרך הנכונה.

אבל, אנחנו לא רוצים בעתיד לרוץ אחרי הבנק של מי שמכר לנו את הרכב, כדי שידאג להסיר את רישום השיעבוד אצל הרשם כשאנחנו נרצה למכור את הרכב.

לכן, חייבים לדרוש מהמוכר, שידרוש מהבנק, שיפנה לרשם ויבקש להסיר משם.

ורק לאחר שזה בוצע ובדקנו שוב אצל הרשם, להשלים את העסקה.

למעשה, במקרה שתיארתי קודם, הרכב היה כבר בן כמה וכמה שנים וההלוואה כבר מזמן שולמה במלואה, אבל הבנק "שכח" להסיר את השיעבוד. האיש שמכר לי את הרכב לא היה צריך לשלם לבנק כלום, הוא רק היה צריך לדאוג שהבנק יסיר את הרישום מהרשם, כיוון שאני לא הסכמתי לרכוש את הרכב עד שהרישום הזה יוסר, למרות שהוא הראה לי אישור מהבנק שמבחינת הבנק השיעבוד לא קיים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...