Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

גיסי מחפש רכב חדש ומתלבט בן יונדאי טוסון היברידי 2025 לבין טיוטה ראב 4 2025 היברידי

מה שחשוב לו זה בעיקר נוחות ואמינות

נסיעה משולבת עירוני ובן עירוני

יש למישהו המלצה \ מידע על הדגמים (מדגיש שמדובר על הדגמים החדשים של 2025 - להבנתי אחרי מתיחת פנים)

פורסם

לגבי הראב 4 הדגם החדש אמור להגיע עוד 9 חודשים - אז מדובבר על הדגם החדש שהוא בעל אמינות מוכחת.

הטוסון ההברידי החדש רק הושק - אמינותו צריכת הוכחה, לזכותו יש לומר שהוא זול משמעותית מהראב 4.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא יודע עם איזו סוכנות דיברת, בהודעה לעיתונות היבואן מסר שהדגם צפוי להגיע במרץ 2026. 

מה שבטוח הוא שהוא יהיה יקר יותר מהדגם הקיים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יצא לשוק לפני שבוע - אפילו מבחני דרכים עוד אין...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני הייתי בוחר בטוסון בעיקר בגלל יחידת ההנעה הנעימה יותר - מנוע טורבו ותיבה 6 הילוכים פלנטרית לעומת מנוע אטמוספרי ותיבה רציפה הרועשת ולא נעימה במאמץ.

פורסם

אם מותר לדעת, מה הסיבה שמעדיף  את ה- RAV4 החדש?

אם צריך דחוף, ה- RAV4 הנוכחי עם אמינות מוכחת, ואמור להתאים לו יותר מאשר דגמים חדשים שטרם הוכיחו את עצמם.

מצד שני, טויוטה זאת חברה יפנית שמרנית, אז הצפי הוא  שגם האמינות והמוניטין של הדגם יהיו בהתאם.

העניין הוא שגם כשהם עושים מתיחת-פנים, לרוב היא לא משמעותית.

קח בחשבון שה- RAV4 נחשב לרכב גניב, והביטוח יקר בהתאם. 

אם אכן שוקל ברצינות את ה- RAV4 הנוכחי מול הטוסון החדש, מציע שייקח לנסיעת-מבחן, ויחליט.

בהצלחה

פורסם (נערך)

יתרונות ראב 4 החדש:

אמינות- ראב 4.

הארכת אחריות- ראב 4.

עיצוב- ראב 4 (בפער לדעתי הטוסון די מכוער ולא נראה מספיק קרוסאובר).

תא מטען- ראב 4 יתרון קל בגלל גובה תקרה גבוה יותר וחלק אחורי זקוף יותר ותא מטען רחב יותר (למרות מידות נפח רשמיות דומות).

גלגל רזרבי- בחו"ל לפחות הראב 4 גם מגיע עם גלגל רזרבי והטוסון עם ערכת ניפוח, יתרון גדול מאד לראב 4.

יתרונות טוסון:

מושב אחורי- טוסון (מרווח רגליים עדיף ותנוחת ישיבה גבוהה יותר. בראב 4 המושב נמוך בסגנון רכבים חשמליים).

יחידת הנעה- בטוסון שקטה יותר תחת עומס (ביצועים דומים) (אבל מוגבלת ב- 6 יחסי העברה מצריך בדיקה. בראב 4 אינספור יחסי העברה).

איכות חומרים- טוסון (בראב 4 החדש הורידו את רמת החומרים של הדשבורד- החלק העליון עשוי מפלסטיקה נוקשית).

יכולים להיות הבדלי אבזור לשם ולכאן, לא ניתן לדעת עדיין מה יהיה המפרט הישראלי של הראב 4 החדש.

שורה תחתונה:

אם אתה שואל אותי מה השורה התחתונה שמכריעה אצלי, זה מה שציינתי לגבי המושב האחורי.

לי באופן אישי זה חשוב מאד לכן הייתי בוחר בטוסון.

אחרת בוחר בראב 4 החדש.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בתאריך 25.5.2025 בשעה 11:58, bigzoltar כתב:

עיצוב- ראב 4 (בפער לדעתי הטוסון די מכוער ולא נראה מספיק קרוסאובר).

ראיתי את הטוסון ההיברידי היום.

במציאות הוא נראה מעולה לטעמי!

משהו בהבדלי הגודל לעומת הטוסון הרגיל ושינויי העיצוב גורמים לנוכחות מאד מרשימה!

הטוסון מאד מרווח בפנים, תנוחת הישיבה מקדימה ומאחורה גבוהה ונוחה (בגירסה עם מושבים חשמליים מקדימה), אין קונסולה מרכזית שמפריעה לרגל כמו בסיניות (יש קונסולה צפה שמסתיימת לפני כן) איכות החומרים והעיצוב מצויינים, הנדסת האנוש טובה ולא הכל מתופעל מהמסך, תא המטען גדול מאד (ויש הכנה לגלגל רזרבי! יש את החור לבורג של הגלגל הרזרבי ומקום מתחת לריצפה לגלגל עצמו).

בקיצור אם אני צריך לקנות היום רכב למשפחה ולא נעול דווקא על רכב חשמלי (מס נסועה בקרוב - יתרון עלויות הנסועה של חשמליות ופלאג אין יצטמצם משמעותית בייחוד למי שלא נוסע הרבה), אני לא חושב פעמיים, פשוט הולך וקונה את הטוסון. 

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע מה חסר בו אם בכלל אשמח אם תפרט.

אבל יש בו יתרון גדול שאין את המערכת המציקה שמצפצפת במעבר מעל המהירות החוקית שיש ברכבים לפי התקינה החדשה האירופאית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...