Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי, שאלה בקשר להחלפת גומיות צירייה חוזרות ונשנות בטויוטה יאריס.
לפני 4 שנים החלפתי במוסך גומיות צירייה פעם ראשונה אחרי שנים רבות עם הגומיות המקוריות שהיו טיפה קרועות (הגומיה החיצונית, 2 הצדדים). ההחלפה בוצעה בהלבשה עם גומיות אוניברסליות, שאחרי שנתיים ונסיעה של פחות מ4000 ק"מ בשנה, נקרעו שוב. אז הפעם החלפתי במוסך אחר  בשיטה של פירוק וניקוי הציריה כדי שיולבשו גומיות כביכול יותר מתאימות ועבות מהאוניברסלית, שגם עלה המון כסף בהתאם. שנתיים עברו, שוב 2 הגומיות קרועות, אני כבר מיואש, מה אתם ממליצים לעשות?  קראתי קצת בנושא והבנתי שצריך להקפיד על גריז גרפיט שאני לא יודע אם הקפידו בהחלפות שעשיתי ואקפיד להבא, וגם לוודא תאריך יצור על הגומיות ששמים. מה עוד כדאי לעשות?  יש אולי מישהו שיודע איך מוודאים ששמים לי גומיה איכותית?
את ההחלפה הנוכחית אני רוצה לעשות שוב עם אוניברסלית כי אני לא מוכן להוציא שוב סכום ענק על החלפה בשיטת פירוק ציריה רק כדי לגלות אחרי שנה ששוב קרוע וגם בשיטה הזו יש סיכון  לשבירת הצירייה.
אולי בפורום יודעים מי היצרן של האוניברסליות הכי איכותי?
אגב למורשה יבואן אין במלאי גומיות מקוריות רק חליפיות.
בדקתי אפשרות להזמין מחו"ל גומיות מקוריות אבל הבנתי שכדי להלביש אותן אצטרך לפרק שוב את הצירייה.
תדה רבה לעונים

פורסם

שים גומיה מקורית לציריה ויהיה לך שקט ל 10 שנים.

כל המכשירים שמותחים את הגומיה בכדי לחסוך את פירוק הפעמון הורסים את הגומיה ובגומיה מקורית הם לא יצליחו בכלל להרחיב את הגומיה לצורך הלבשה על הפעמון.

אין קיצורי דרך - 

הדרך הנכונה להחליך גומיה זה לפרק את הפעמון, לשים את הגומיה, להחזיר את הפעמון לאחר ששמנו גריז חדש וכמובן הידוק הגומיה באמצעות בנדי מתכת ולא אזיקונים מפלסטיק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

זה מוכר בהרבה חלקים תחליפיים, המקורי החזיק 10 - 15 שנה, התבלה, שמו תחליפי ומאז החלפה כל שנתיים שלוש.

הסיבה ברוב המקרים זה לא עבודה לא טובה של המוסך אלא פשוט איכות נמוכה של החלפים תחליפיים שמייבאים לארץ.

כמה עולה גומיה מקורית? לא משהו שאומרים לך שזה איכותי של יצרן טוב אלא גומיה מקורית עם המק"ט של טויוטה? נגיד 200 או 250 ש"ח? שווה לשלם פעם אחת ולסגור את הסיפור לעוד 15 שנה. 

אין במלאי? אז להזמין מחו"ל. אין מה לעשות...

• רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 59 דקות, Buki כתב:

כמה עולה גומיה מקורית? לא משהו שאומרים לך שזה איכותי של יצרן טוב אלא גומיה מקורית עם המק"ט של טויוטה? נגיד 200 או 250 ש"ח? שווה לשלם פעם אחת ולסגור את הסיפור לעוד 15 שנה. 

אין במלאי? אז להזמין מחו"ל. אין מה לעשות...

הבעיה שהאירוע מתגלה לרב בטיפול לפני טסט ואז אין זמן למשחקים עם חו"ל. בנוסף מוסכים לא יקחו אחריות על חלק שלא הם הביאו (לא שהם לוקחים על חלקים שכן..) בכל מקרה, זה קישור לגומייה המקורית שמצאתי:

https://www.toyotapartsdeal.com/oem/toyota~boot~kit~front~drive~shaft~in~outboard~lh~04438-52041.html?vin=&make=Toyota&model=Echo&year=2004&submodel=Hatchback&extra1=&extra2=&filter=()

בערך 50 דולר לגומיה ועוד 60 דולר משלוח

מישהו הזמין מהאתר הזה? אפשר לסמוך עליהם שהחלקים באמת מקוריים כמו שהם אומרים? אגב, אין להם יאריס מהשנים האלה אני חושב שאצלם קראו לדגם ECHO, אני צודק?

לפני 43 דקות, mcaspi כתב:

כמה זמן בערך אורכת החלפה "כשרה" של גומייה?

הרבה. גם מאוד קשה להוציא אותה כי היא ישנה, דופקים על הצירייה כמו משוגעים עם פטיש בכל רגע הרגשתי שהם הולכים להרוס אותה. לכן גם בפיתרון של לעשות "לפי הספר" יש סיכון

לפני 36 דקות, לירון .ה. כתב:

איזה שנה היאריס?

2005

פורסם
לפני 19 דקות, גל_123 כתב:

לכן גם בפיתרון של לעשות "לפי הספר" יש סיכון

אז שים עוד פעם את האוניברסליות המתרחבות שמרכיבים בלי להוציא את הציריה, יחזיקו עוד שעתיים - שלוש.

אלו שתי האופציות. 

פורסם
לפני 35 דקות, Buki כתב:

אז שים עוד פעם את האוניברסליות המתרחבות שמרכיבים בלי להוציא את הציריה, יחזיקו עוד שעתיים - שלוש.

אלו שתי האופציות. 

1. שנתיים שלוש גם ברכב שנוסע פעמיים בשבוע 3500 ק"מ שנתי? וכמובן לא בשטח או  משהו כזה

2. האוניברסליות המתרחבות, יש יצרנים שונים בדרגות איכות שונות? איזה יצרן נחשב הכי טוב? להתעקש על תאריך יצור? כמה תאריך יצור אחורה זה סביר? 

3. קראתי שצריך להשתמש בגריז מסוג גרפיט, שאיתו הגומיות מחזיקות יותר, להתעקש גם על זה?

4. יכולים להיות הבדלים באיכות ההרכבה בין מוסכים? אם כן איך לאתר מוסך שעושה את זה כמו שצריך?

פורסם

תפסיק לקחת סיבובים מהירים עם הגה מלא לצד והבעיה תיפתר (;

לפחות 50% מהמכוניות בשנתונים של פות"ש עם אוניברסלי ולא הולכות בתדירות כזו. לכן קשה לי להאמין שהבעיה היא מהגומיות עצמן.

יצא לי כבר לשים אוניברסליות ולא הייתה לי שום בעיה ואני חובב סיבובים "מאתגרים". מה שכן בארץ לא אוהבים לשים חבקים עליהן, ושמים במקום אזיקונים.

פורסם
לפני כשעה, גל_123 כתב:

אפשר לסמוך עליהם שהחלקים באמת מקוריים כמו שהם אומרים?

אני חושב שאצלם קראו לדגם ECHO, אני צודק?

חפש ביקורות עליהם בפורומי רכבים.

נראה כך. שים לב שהמק"ט הוחלף ל-04438-52042 שגם יש להם.

פורסם
לפני 21 דקות, נירו72 כתב:

תפסיק לקחת סיבובים מהירים עם הגה מלא לצד והבעיה תיפתר (;

לפחות 50% מהמכוניות בשנתונים של פות"ש עם אוניברסלי ולא הולכות בתדירות כזו. לכן קשה לי להאמין שהבעיה היא מהגומיות עצמן.

יצא לי כבר לשים אוניברסליות ולא הייתה לי שום בעיה ואני חובב סיבובים "מאתגרים". מה שכן בארץ לא אוהבים לשים חבקים עליהן, ושמים במקום אזיקונים.

אני נוהג כמו זקנה זה בטח לא העניין..

אז צריך לבקש מהמוסך לשים חבק ולא אזיקון?

אגב, מה לגבי סיבובים איטיים? בחניה שלי אני בבניין חייב לבצע סיבוב מלא כדי לחנות יכול להיות שמכאן הבעיה?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, גל_123 כתב:

שנתיים שלוש גם ברכב שנוסע פעמיים בשבוע 3500 ק"מ שנתי?

זו בדיוק הסיבה, ברכבים שהנסועה בהם מאוד נמוכה ולא נמצאים בשימוש יומיומי ולרוב אף מבלים בחנייה הבלאי אצלם על הגומיות הללו יהיה הרבה יותר גבוה והם התייבשו ויקרעו הרבה יותר מהר מרכב שנוסע על בסיס יומיומי .

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Camaro 92 כתב:

זו בדיוק הסיבה, ברכבים שהנסועה בהם מאוד נמוכה ולא נמצאים בשימוש יומיומי ולרוב אף מבלים בחנייה הבלאי אצלם על הגומיות הללו יהיה הרבה יותר גבוה והם התייבשו ויקרעו הרבה יותר מהר מרכב שנוסע על בסיס יומיומי .

מה שלא הגיוני במה שאתה אומר שלפי התיאוריה הזו גומיה חדשה שנמצאת במוסך ומחכה לחתן שלה אמורה להרקב עוד יותר מהר מזו שנמצאת ברכב עם הנסועה נמוכה מה שאומר שאם לא הוצאת אותה ישר מהמפעל יום אחרי הייצור תקבל גומייה בסוף חייה..

אני מקבל את מה שאתה אומר שנגיד גומייה בת 10 ברכב שלא נסע תרקב אבל אנחנו מדברים פה על גומיות שלא החזיקו שנתיים

עריכה אחרונה על ידי גל_123
פורסם (נערך)

במוסך/מחסן בתנאי אחסנה ראויים במקום יבש ומוצל בתוך קופסא סגורה שלא חשוף לפגעי מזג האוויר והסביבה הגומיות נשמרות יחסית במצב ״חדש״ אבל בתנאי חוץ כשהן מורכבות על רכב שממעט בשימוש ונסועה נמוכה הן בהחלט פגיעות יותר ועלולות להתייבש ולהקרע גם לאחר שנתיים/שלוש בלבד.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 55 דקות, גל_123 כתב:

אני נוהג כמו זקנה זה בטח לא העניין..

אז צריך לבקש מהמוסך לשים חבק ולא אזיקון?

אגב, מה לגבי סיבובים איטיים? בחניה שלי אני בבניין חייב לבצע סיבוב מלא כדי לחנות יכול להיות שמכאן הבעיה?

קשה לדעת מה הבעיה ברכב שלך. יכול להיות שילוב דברים וקצת חוסר מזל שנפלת על גומיות דרעק.

הדרך הכי טובה היא ללכת על הכל נכון ולפי התקן בתקווה שאם היה משהו בעייתי בדרך הזו הוא נפתר.

לשים גומיות אפטרמרקט טובות, לשים גריז טוב ובמידה הנכונה, לשים חבקים ולא אזיקונים, וכן לעשות בדיקת כיוון פרונט.

יכול להיות שמשהו שם לא תקין ברמה שגורם לחץ יתר על הגומיות הפחות איכותיות והחניה בסיבוב מלא יומיומי מאיץ את הבלאי שלהן.

יצא לך לראות מאיפה הן נקרעו? זה היה עוזר לאבחן יותר במדויק

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...