Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי כעת אחרי כמה ימים שלא הייתי מול המחשב והופיעה לי ההודעה הבאה

20250517_211328.thumb.jpg.3480f2aaeb139de2a7993c3383dbb641.jpg

לחצתי f2 וזה נראה שהמחשב חוזר לעצמו.

האם כדאי להחליף הארד דיסק כפי שמופיע בתמונה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן, זה בדיוק ההודעה השניה מהסוף. המחשב הריץ בדיקה מסוימת ורואה סימנים לכך שהHD בדרך להפסיק לתפקד. 

תוציא את המידע החיוני ותחליף אותו. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה

לפי מה שאני מבין זה חיבור sata, האם זה נכון? או שאני צריך לבדוק יותר לעומק?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אכן SATA כפי שרשום. אתה יכול לראות שהכונן דיסקים מחובר בIDE. יש לך את השם של הדגם של הHD בתמונה אם אתה רוצה לגגל בשביל פרטים.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 9 דקות, DareDevil כתב:

לפי מה שאני מבין זה חיבור sata, האם זה נכון? או שאני צריך לבדוק יותר לעומק?

ככה זה נראה, מה שאומר שאתה יכול להחליף אותו בssd בפחות ממאה שקל.

https://ksp.co.il/mob/item/223261

למרות שעם ddr2 והמעבד שעליו יש מצב שזו קריאה להתחדש.

• אהבתי 1
פורסם

אם הבנתי נכון (אחרי שבדקתי טיפה לעומק), זה מחשב לנובו. בערך משנת 2009-2010 (פחות או יותר).

בהנחה שאינני טועה, תגיד תודה שהמחשב החזיק מעמד כל כך הרבה זמן.

חבל להחליף דיסק קשיח -> משהו אחר יכול לקרוס מעט אח"כ (וסביר להניח שזה יקרה).

כדאי להתחיל לחפש את המחשב הבא שלך.

במידה ואתה מחליט להחליף הארד דיסק בלבד, אתה צריך לבדוק מה הדרישות והמגבלות של המחשב שלך (מבחינת גודל דיסק קשיח).

אם זה מחשב ThinkCentre M70e -> אז אתה יכול דיסק קשיח בגודל מקסימלי של 500GB.

https://support.lenovo.com/il/he/solutions/pd000897-detailed-specifications-thinkcentre-m70e-type-0806-0810-0821-0823-0827-0829-0832-0835-0842-0844-0846-0848-0851-and-4089

• אהבתי 1
פורסם

קודם כל לגבות ואז להתחיל לחשוב על מחשב חדש. יש כבר מחשב אחד בצד אבל צריך לבדוק לעומק אם שווה להתעסק איתו.

לגבי הגיבוי - קניתי הארד דיסק של 1 טרה של WD. הביאו איתו תוכנה בשם acronis אבל היא איטית לאללה. יש המלצה לתוכנת גיבוי אחרת? יש משהו של windows שיגבה את כל המערכת וכל המידע שיש לי במחשב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)

קודם כל, איזו מערכת הפעלה?

גיבוי בסיסי כולל העתקה ידנית של תיקיות המדיה/מסמכים (הורדות, מוזיקה, מסמכים וכיוצ"ב). העברת הדפדפן היא חתיכת כאב ראש (תאמין לי, עברתי את זה) ותצטרך לחפש הוראות ספציפיות בהתאם לדפדפן. כנ"ל לדואר, חפש הוראות ספציפיות בהתאם. הבעייה העיקרית תהיה בהעתקת ה AppData, כל אחת מהאפליקציות הרצות תחת ווינדוס שומרת שם את ההגדרות שלה ותצטרך להתקין א התוכנה על המחשב החדש ואז להעתיק את הנתונים מה AppData במחשב הישן לאותו מקום ב AppData במחשב החדש.

יש פיתרון עקום שתוכל לנסות. תכין את מדיית ההתקנה (CD או דיסקון) למערכת ההפעלה הנוכחית שלך ודיסק שיחזור (לא בטוח מה תצטרך). ה MiniTool Partition Wizard עושה העתקה מלאה של הדיסק, התקן במחשב הישן ושכפל את הדיסק של מערכת ההפעלה לדיסק אחר (כל מה שיש על הדיסק החדש ימחק!). התקן את הדיסק האחר במחשב השני כדיסק הפעלה (אם תתקין רק אותו אז אוטומטית הוא יהיה הדיסק הפעלה).

כשתפעיל את המחשב השני תקבל בהתחלה הודעה כי WIN7 אינו תקין ותישאל אם ברצונך לתקנו, אשר. עם קצת מזל המערכת תעלה ותעדכן את ההתקנים במחשב החדש בעזרת מדיית ההתקנה/דיסק שיחזור. הרווחת מחשב חדש שכולל את כל מה שהיה לך במחשב הישן, פשוט להמשיך לעבוד מאותה נקודה בה הפסקת במחשב הישן.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הצלחתי להעתיק את כל המחשב, לקח כמה שעות טובות אבל הצליח לי. נראה לי שהתוכנה העתיקה לי את כל הAppData על הדרך.

תודה לכולם !

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)
בתאריך 18.5.2025 בשעה 22:15, guya72 כתב:

במידה ואתה מחליט להחליף הארד דיסק בלבד, אתה צריך לבדוק מה הדרישות והמגבלות של המחשב שלך (מבחינת גודל דיסק קשיח).

יכול להגיד שבמחשב DELL שמתי הארד דיסק SSD גדול יותר ולא היתה שום בעיה. כלומר הנתון שהם אומרים והמציאות - אפשרי מעבר לנתון שלהם.

אחרי עריכה: רואה שעלו פה רעיונות טובים.. שכבר באתי לכתוב.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

מה הכוונה ב "להעתיק את כל המחשב"? מה היה התהליך?

להוריד ולהתקין את התוכנה, לפתוח אותה לבחור את האופציה של clone disk, ולבחור את המדיה שאליה אתה רוצה להעתיק את המערכת.

לקח לי כמה שעות. 

מדקה 5:33 זה התהליך פחות או יותר. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

מצוין.

אני אף פעם לא עבדתי עם ה ACRONICS, תמיד השתמשתי ב MiniTool Partition Wizard  החינמית.

ד"א, שיכפלת דיסק ונשארת עם אותו מחשב או עברת למחשב החדש?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, Haim_gds כתב:

ד"א, שיכפלת דיסק ונשארת עם אותו מחשב או עברת למחשב החדש?

כעת רק שיכפלתי את הדיסק, מתכוון להתחיל להתעסק עם המחשב ה"חדש" במהלך שבוע הבא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן - המחשב המיועד שהיה אמור להחליף את הנוכחי, לא עובד. לא מוכן להתעסק איתו ורוצה לקנות חדש.

איזה מהדגמים הזולים של אייבורי וksp הכי טוב?

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21107&gad_source=1&gad_campaignid=19449731945&gclid=Cj0KCQjw0erBBhDTARIsAKO8iqRrPOwesh-mVdlGkhDh361n4cOCSblqa3oYPndniF2mVk2zYQS3VxEaAmGxEALw_wcB

בדקו את זה ב-KSP https://ksp.co.il/mob/item/19493?s_source=share

שכחתי לציין, השימוש בעיקר לאינטרנט וצפייה בסרטים, קצת עריכת מסמכים באופיס.

ביום יום אני לא משחק במשחקים, לא משתמש בתוכנות שדורשות משאבים רבים.

מקרי קצה יהיו מאוד מועטים עד לא קיימים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...