Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

האם חשבון plus מספיק או שצריך יותר גבוה ממנו בשביל מה שאני רוצה לעשות?

http://chatgpt.com/#pricing

יספיק.

הרמות מעל זה כבר קשורות לחשבונות עסקיים והיתרונות / חסרונות שלהם לא קשורים למה שאתה מנסה לעשות.

עכשיו שלא תבין לא נכון - בתיאוריה אתה יכול להריץ ולאמן מודל מקומי פשוט הוא או ש:

1. יהיה קטן מדי ויפיק יותר זבל מתועלת.

2. תצטרך חומרה די ייעודית (האמת החומרה בצורה מפתיעה של אפל בגלל הunified memory והml core היא אופציות budget סבירה כדי לסבר את האוזן. מעבר לזה כבר תצטרך שילוב של מעבד לא רע חדש + כרטיס מסך עם הרבה זיכרון / כרטיס ml ייעודי שעולים כרגע ה מ ו ן.)

אתה לא תריץ מודל שמדגדג ChatGPT על חומרה ביתית סתם כך , שלא לדבר על הזמן אימון אם אתה רוצה משהו סביר בתשובות. (והבעיה לרוב תיהיה האימון והאיכות שלו על פני ההרצה שאח״כ תהיה אפשרית).

אחרת כל אחד היה מריץ לעצמו בקטנה ככה מודלים - גם אם רק בשביל פרטיות.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התשובה, לא הייתי מצליח להגיע לתשובה כזו בצאט, אולי הייתי מגיע אבל כנראה שמפספס את התשובה שלו וממשיך לחפור ללא כיוון.

מה שכן, ל"קול" שני בראש, הוא אחלה בשביל להגיע למחשבות והתייעצויות שונות שהם לא ברומו של עולם.

או שאני פשוט גרוע בכתיבת פרומטים לצאט..   

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

משתמש בו בעבודה, בעיקר כשכותב דוחות פסיכולוגיים ומתקשה עם ניסוח מספיק ברור.

משתמש בו ביום,יום, כשרוצה לברר דברים מסוימים של ידע כללי או לתכנן טיול או סתם מטלות פשוטות אחרות.

ומשתמש בו ביצירת הסרטונים, כדי לשפצר תסריט, לתרגם את התסריט שכתבתי בעברית לאנגלית זורמת ויומיומית (מה שגודל טרנסלייט פשוט לא יודע לעשות)

ומדי פעם נעזר ביצירת טאמבנייל, למרות ששם יש לו עוד דרך, לפעמים יש לו הברקות שרק דורשות ממני ליטוש סופי.

למשל כאן - עיצוב ממש מושך עין של תיקון תקלה במצלמה

2025-04-28_00-55-01.thumb.jpg.cd491a305cb2721e58812cc642459192.jpg

וכאן שיפר איכות של תמונה באיכות נמוכה יחסית  מהטלפון מאחר וצולמה במהלך הוידאו

2025-04-28_00-55-18.thumb.jpg.b7833bb1c6e95237c49f43ae1a220925.jpg

אפרופו העיצוב מושך העין, קרה לך שמצלמה של DDPAI (Z40) פשוט לא נדלקת? קניתי לפני כמה חודשים,  ישבה בארון, חיברתי את כל החוטים והכל ופשוט לא נדלקת.. ניסיתי גם ברכב אחר עם מצת אחר והכל ופשוט לא נדלקת, הלך לפח או שיש איזה טריק להציל?

@Liviur מעניין אותי מה דעתך בנוגע למתכנתים בעידן ה AI? אני כיום מתעסק בWEB פיתוח פולסטאק וזה מרגיש לי כמו הדבר הראשון שAI ינגוס בו בעתיד המאוד מאוד מאוד קרוב. 

פורסם
לפני 21 דקות, MZN כתב:

אפרופו העיצוב מושך העין, קרה לך שמצלמה של DDPAI (Z40) פשוט לא נדלקת? קניתי לפני כמה חודשים,  ישבה בארון, חיברתי את כל החוטים והכל ופשוט לא נדלקת.. ניסיתי גם ברכב אחר עם מצת אחר והכל ופשוט לא נדלקת, הלך לפח או שיש איזה טריק להציל?

הייתי מנסה להחליף את הקבל, לשמחתך הוא מתנתק עם קונקטור

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ניסיתי לחסוך לעצמי זמן. 

היי, צ'יפופו, אתה יודע לתרגם מאנגלית לעברית? קח קובץ אקסל.

על הדרך גיליתי כמה תובנות. 

1) לוקח לו הרבה יותר זמן ממה שלוקח לי לעשות את זה.

2) תוך כדי שלוקח לו זמן ואני מציק לו עם "מתי", הוא נזכר לומר לי שייקח לו הרבה יותר זמן אם ארצה להשאיר את התמונות והעיצוב של האקסל כמו המקור (WTF, בחייך, סה"כ ביקשתי לתרגם??? לא לשנות עיצובים).

3) והתובנה הכי חשובה שלמדתי, אם אתה לא מציק לו, השרת שלו עשוי לעבור איפוס מה שיעיף את כל המידע וההתקדמות שלו עד עכשיו לפח. תשאלו אותי איך למדתי את זה. 

תובנות שעוד לא קיבלתי:

1) איך נראה קובץ שעבר תרגום מאנגלית לעברית ע"י צ'יפופו.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

משום מה זה נראה שהוא עובד "מאפס"

נגיד הוא יוצר תמונה ואני מבקש ממנו ליצור אותה בלי הטקסט, אז הוא מייצר תמונה דומה אבל שונה לגמרי, בלי טקסט.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

1) איך נראה קובץ שעבר תרגום מאנגלית לעברית ע"י צ'יפופו.

לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

משום מה זה נראה שהוא עובד "מאפס"

נגיד הוא יוצר תמונה ואני מבקש ממנו ליצור אותה בלי הטקסט, אז הוא מייצר תמונה דומה אבל שונה לגמרי, בלי טקסט.

אתם משתמשים בחשבון חינם ?

חוזרים לאותו צ׳אט או פותחים חדש כל פעם ?

לפני 3 שעות, MZN כתב:

@Liviur מעניין אותי מה דעתך בנוגע למתכנתים בעידן ה AI? אני כיום מתעסק בWEB פיתוח פולסטאק וזה מרגיש לי כמו הדבר הראשון שAI ינגוס בו בעתיד המאוד מאוד מאוד קרוב. 

זה מאוד מגביר פרודוקטיביות למי שיודע להשתמש בזה טוב. אבל במקביל הדרישות שלנו מכל דבר עולות ועולות.

האם מחר / בעוד עשור - לא צריך יותר מפתחים אלא מנהלי פרוייקטים מכניסים דרישות ומקבלים מוצר ? לא ממש , האם זה יחתוך את כמות המפתחים שצריכים ? גם לא ממש - לרוב החברות יש roadmap של דברים דיי ארוך שחלקם לא נעשים כי העלות פיתוח שלהם לא בטוח תיהיה משתלמת - אז זה עם הגידול בפרודוקטיביות יגדיל מאוד את הסיכויים שנראה את הפיצ׳רים האלו שבעבר לא התממשו כי יקח יותר מדי זמן / כסף

בטוח יהיו דברים שיהפכו לנוחיות שלא צריך משהו טכנולוגי (כמו שאף אחד היום כבר לא כותב HTML ישר כבר כן ? אם צריך דף ווב אפילו מעבר לסטטי - אז פונים לאחת הפלטפורמות - והשלב הבא יהיה כנראה שגם הן יכניסו AI ויפשטו את יצירת האתר אפילו עוד יותר) - אבל זו עוד קפיצה.

מי שצריך להיות מודאג מתחלק ל2:

1. אנשים שלא יתקדמו ויבינו שצריך / איך להשתמש בכלים האלו כדי לפתח את עצמם ואת הסט יכולות שלהם.

2. ג׳וניורים בצורה מפתיעה. כי המערכות האלו - אפשר להשתמש בהם כעזרה או כקביים - ואם משתמשים בזה כקביים ולא לומדים את המערכות ואת העקרונות ויודעים לפתור בעיות מורכבות איפה שהמערכות האלו לא עוזרות / צריכים להתוות את הרעיונות והעקרונות בעצמך (שיפורי ביצועים , ארכיטקטורה , פתירת בעיות) - יהיה פה פער של למידה משמעותי (שאני מתחיל כבר לראות היום)

בקיצור - אתה צריך להיות מודאג? בעיקר אם אתה מתכוון לעשות אותו הדבר לשאר הקריירה שלך ולא להתפתח.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

או שאני פשוט גרוע בכתיבת פרומטים לצאט..   

אני מניח שרובנו לא טובים בזה.

יש אנשים שלומדים מהר מאוד איך לכתוב פרומפטים, אני עדיין שובר על זה את השיניים. אין לי ברירה... הפרומפטים הטובים לא מנוסחים כמו שאני כותב בפורום בכלל, למשל, אני צריך לחווט מחדש. הרבה יותר תמציתי עם ציון מסודר של נתונים וכו'.

ואפשר כמובן להמשיך בטאוטולוגיה עד הסוף ולשאול את ג'בטה "איך כותבים פרומפט טוב בנושא כך וכך בשביל claude" 🤪

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Liviur כתב:

חוזרים לאותו צ׳אט או פותחים חדש כל פעם

חשבון חינם אבל אין קשר בין מה שכתבתי למה שאתה שואל... לא אמרתי שהוא מתחיל איתי שיחה חדשה, אלא בהמשך לאותו צאט, במקום לתקן את הקיים הוא כאילו מאפס את עצמו ומתחיל מחדש..

דוגמא

IMG-20250413-WA0004.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

אני מניח שרובנו לא טובים בזה.

הכי טוב להאשים את הרצפה העקומה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

חשבון חינם אבל אין קשר בין מה שכתבתי למה שאתה שואל...

האמת זה קצת קשור אבל מכיוון אחר - בחשבון בתשלום הם שמו ה מ ו ן שיפורים לגבי להחליף טקסט ואיטרציות על אותה תמונה + על הדיוק של הטקסט בתמונות שהם מג׳נרטים.

במודל הקודם - אכן עבודה על תמונות מחילה מליצור את התמונה מחדש מ0 בכל המקרים (גם במודל בתשלום זה לא מושלם - אבל אפשר לבקש רק איזורים מסוימים , טקסט מסוים וכו - ולרוב זה פועל)

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 27.4.2025 בשעה 21:20, DareDevil כתב:

כן, הבנתי שאני צריך תוכנה אחת בשביל AI ועוד אחת לML ועוד כמה תוספות בשביל הצד המשפטי של המלל.

אתה יכול לעשות את זה כנראה בחינם עם NotebookLM  של גוגל, מקסימום תפרק את הספר לכמה פרקים בקבצי PDF ותטען אותם לכלי. אחר כך אתה יכול לשאול איזה שאלות שאתה רוצה על התוכן.

אני עושה את זה בעבודה עם מענים למכרזים שהלקוח מספק עשרות מסמכים ואין לי כוח לקרוא מאות עמודים

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

אתם משתמשים בחשבון חינם ?

חוזרים לאותו צ׳אט  ?

כן וכן.

לפני 16 שעות, hans כתב:

ואפשר כמובן להמשיך בטאוטולוגיה עד הסוף ולשאול את ג'בטה "איך כותבים פרומפט טוב בנושא כך וכך בשביל claude" 🤪

אני שמח ששאלת! זו שאלה חשובה בימינו. 

כדי לכתוב פרומפט מוצלח אתה צריך להבין מראש מה אתה רוצה, ולנסח את השאלה כך שהבוט יענה עליה - ולהקל על שניכם כך שהשאלה תהיה מנוסחת בפשטות ועם יעדים ומטרות ברורים.

שאלה כמו "איך אני בונה ספרייה" היא גדולה מדי. 

שאלה כמו "איך עדיף לבנות ספריה, ברגים? מסמרים? רק דבק?" יותר טובה. 

שאלה כמו "יש לי מידות לספריה, תוכל להמליץ לי על איך להתקדם עם תכנית בנייה?" תהיה גם סבבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

שאלה כמו "איך אני בונה ספרייה" היא גדולה מדי. 

מדריך מקוצר לבניית כוננית-ספרים ביתית מעץ

היקף זמן: סוף-שבוע אחד
רמת קושי: חובב עם ניסיון בסיסי בעבודה בעץ
עלות חומרי גלם משוערת: ‎₪ 350-700 (תלוי בסוג העץ, גודל, וחומרי גמר)

1. תכנון מוקדם

שלב מה עושים טיפים
מדידות מדדו את הנישה/הקיר. כתבו גובה×רוחב×עומק. עומק סטנדרטי 26-31 ס״מ מתאים לרוב הספרים. Dimensions
שרטוט שרטטו סקיצה ידנית או ב-SketchUp; סמנו מיקום מדפים וגובה רצוי. מרווח מדף טיפוסי 22-28 ס״מ; אפשר 32 ס״מ לאלבומים. Better Homes & Gardens
בחירת חומר 18-19 מ״מ Plywood/Birch או לוחות אורן; גב 4-6 מ״מ HDF. עובי זה מונע שקיעה עד רוחב 80 ס״מ. MRS Wood Craft

2. רשימת חומרים וכלים

• עץ: 2 לוחות צד (גובה), 5-6 מדפים, כובע/חצאית עליונה (אופציונלי), גב HDF

• מחברים: ברגי עץ 4×50 מ״מ, דיבלים/זוויות עיגון לקיר, דבק PVA

• כלים: מסור עגול/שולחני, מברגה, מקדחה, קליבות “F”, ניירות לטש 120-220, פלס

3. חיתוך וקידוח

1. חתכו את הלוחות לפי התכנית.

2. סמנו קו מפלס למדפים על לוחות הצד; קדו חור הובלה Ø3 מ״מ כל ‎20-25 ס״מ.

3. קדחו חריצי “כיס” (Pocket-Holes) או השתמשו בדיבלים/פינג’נים—לבחירתכם.

4. הרכבה

1. הרכבת מסגרת

• הניחו לוח צד אופקי; הבריגו מדף תחתון בפלס.

• המשיכו כלפי מעלה.

2. חיזוק והקשחה

• הדביקו והבריגו את לוח הגב; הוא מיישר את הכוננית ומוסיף קשיחות.

3. עיגון לקיר

• כדי למנוע נפילה (במיוחד עם ילדים), חברו L-Brackets או רצועת French Cleat אל קיר בטון/בלוק.

5. ליטוש וגמר

1. שיוף: לטשו פינות חדות → 120 → 180 → 220 גריט.

2. צבע/שמן/לכה:

• לצבע אטום: פריימר לעץ + 2 שכבות אקרילית.

• למראה טבעי: שמן דני/פוליאוריתן שקוף (לפחות 2 שכבות).

3. ייבוש: המתינו 24 ש׳ לפני העמסה.

6. דוגמה לחתך מידות (כוננית 200×80×28 ס״מ)

חלק כמות ‎מ״מ (גובה×רוחב)
לוחות צד 2 ‎2000×280
מדפים 5 ‎760×280
כובע עליון 1 ‎820×300
בסיס/סוקל 1 ‎820×300
גב HDF 1 ‎1980×780

7. טיפים לשיפור ועיצוב

• מדפים מתכווננים: קדחו שורת חורים Ø5 מ״מ כל ‎32 מ״מ והשתמשו בפינים.

• תאורה שקועה: פס LED תחת המדף העליון מוסיף אווירה.

• חצאית עליונה מעוטרת: קרניז MDF מודבק יעניק מראה קלאסי.

• צביעת פנים שונה: גוון כהה בגב מדגיש את הספרים.

8. בטיחות והחזקה

• עבדו עם ציוד מגן (משקפי בטיחות, מסיכת אבק).

• אל תחרגו מהמרחק המקסימלי בין אמות מדף (80 ס״מ לעץ 18 מ״מ).

• נקו אבק ורטיבות לעתים; חתיכת לבד מתחת לרגליים תמנע שריטות ברצפה.

בהצלחה! כשתסיים, נשמח לשמוע איך יצא 😊

(אם תרצה תכנית CAD מדויקת או המלצות לחנויות עצים בארץ—אשמח לעזור.)

מקורות עיקריים:

• מדריך צעד-אחר-צעד לבניית כוננית, This Old House This Old House

• מידות עומק ורוחב סטנדרטיות לכונניות, Dimensions.com Dimensions

• כללי תכנון מרווחי מדפים, Better Homes & Gardens Better Homes & Gardens

• בחירת עובי Plywood, Mrs Woodcraft MRS Wood Craft

• מדריך הרכבה וצביעה, Home Depot homedepot.com

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...