Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים ל CX5 2023/מיסב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י BassDriver,

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נרכש יד שניה מודל 08-2023 עם 10,000 ק"מ.
יש רעש של המהום/זמזום שהתדירות שלו עולה כפונקציה של המהירות. החשד הוא הצמיגים או מיסב גלגל.
הצמיגים המקוריים TOYO Proxes R36 99v 225-55-19 שבוע 48 2022 - כלומר בני כשנתיים וחצי. הצמיגיה טוענים שהם יבשים, שמזה הרעש ונדרשים החלפה. לדעתי רק הקדמיים מעט יבשים יש התפתחות ראשונית של סדקים. האחוריים תקינים לגמרי, אם כי רואים מעט סימני יובש בין החריצים.
על מנת לשלול מיסב - הלכתי למוסך בסוף היום ולא היה זמן לבצע נסיעת מבחן. הנחו אותי לבדוק בהטיית גלגל ההגה ימינה או שמאלה אם הרעש משתנה. ואכן בהסטה ימינה הרעש נחלש, בהסטה שמאלה נשאר אותו דבר. האם זה אומר שמיסב גלגל הלך? ב 10,000 ק"מ? המיסב ייבדק בשבוע הבא.
בכל מקרה אשמח להמלצה על צמיגים איכותיים ונוחים. פאלקן איכותי לא ראיתי במידה הזו. ואעדיף להקפיד על 99v עם דירוג חסכון לא פחות מ B, אחיזה לא פחות מ B ורעש לא יותר מ 70Db. הצמיגיה ממליצה על Continental ContiPremium Contact 6. במחיר של 4,000 לרביעיה כולל ביצוע Road Force Balance במכונת Hunter Elite. נראה לי יקר.
יש המלצות על דגמים אחרים? איך GoodyearEfficientGrip SUV 2 TL?

פורסם (נערך)

אולי @Mazdaman2010 מהשרשור הזה (שגם הגבת בו) ו/או @MZN מהשרשור הזה, יוכלו לעדכן ולהביע דעות רלוונטיות (מאחר ולא בגיבוש בשרשורים שלהם יותר).

לגבי הגודייר המדובר, זה לא הצמיג שהיה לך נסיון רועש איתו במידה והמאזדה האחרים? כאן הצעתי עוד כמה אפשרויות, לא בדקתי אם יש כעת משהו נוסף. 

האם אתה יכול לפרק את עלות הקונטיננטל לצמיגים עצמם מול ההתקנה והאיזון?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

הלכתי לצמיגיה לאבחון ראשוני והם אמרו שזה מהצמיגים. שמראים סימני התייבשות, אבל לא מצדיק כזה רעש בצמיגים בני שנתיים וחצי עם 10,000 ק"מ. גם לא מצדיק שיתייבשו כל כך מהר. יחד עם זאת - כל צמיגי TOYO שהגיעו מקוריים OE במזדות שהיו לי (והיו) היו ירודים.
קבעתי למרכז שירות וינסו לאבחן את הרעש. לדעתי זה יגמר במיסב (גם לא טיפוסי לרכב עם 10,000 ק"מ).
צודק לגבי הרעש שהיה ב CX30 עם ה Goodyear (ויפה שזכרת :-))  - הדגם שלהם היה Performance 2. לא SUV.
הם לא התאימו לאוטו, כי היו עם קוד עומס ומהירות גבוהים ו 71 או 72 dB. מאז אותו מקרה הבנתי שצריך להקפיד על קוד עומס ומהירות מקוריים, ומינימום dB.
בפאלקן ZE310 ב CX5 הקודמת הם 67dB (נכון, מודדים את זה מחוץ לרכב, אבל לדעתי זה נותן אינדיקציה גם בפנים).
ללא קשר לתקלת מיסב אם קיימת, אני צריך לבחור צמיגים premium summer טריים 225-55-19 99v. ואין יותר מדי מבחר של משהו איכותי.
על הקונטיננטל ביקשו לצמיג לפני איזון דינמי 950. ולרביעיה כולל איזון 4000. שלדעתי - RFB זה שדרוג בחווית נסיעה בעיקר בחתך נמוך וקוטר גדול.
אם אין פער במחיר בין הגודייר לקונטי - איזה ביניהם עדיף? והאם יש אפשרויות נוספות במידה הזו?

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 44 דקות, BassDriver כתב:

צודק לגבי הרעש שהיה ב CX30 עם ה Goodyear (ויפה שזכרת :-))  - הדגם שלהם היה Performance 2. לא SUV

פעם כתבת ככה (פרפורמנס בשרשור המקורי שלך) ופעם כתבת ככה (SUV 2 בשרשור הראשון שקישרתי אליו לעיל). אז תחליט 😉

לפני 47 דקות, BassDriver כתב:

על הקונטיננטל ביקשו לצמיג לפני איזון דינמי 950

אכן הצעה יקרה. השאלה היא אם האיזון ה"דינמי" אכן עולה רק 200 ש"ח.

כאן החל מ-750 לצמיג (כולל איזון רגיל), כאן ב-862 (גם כולל איזון).

לפני 53 דקות, BassDriver כתב:

והאם יש אפשרויות נוספות במידה הזו?

בקישור השלישי בהודעה הקודמת שלי. אבל כאמור, אולי יש עוד הצעות רלוונטיות בשוק.

פורסם

בדקתי ברישומי

זה היה Performance 2 XL.

לא SUV. 

היה לו rolling resistance מעולה, אחיזה מצוינת. אבל קשיח מאוד ורועש מאוד. ה cx30 אוטו רגיש..( באמת) והותקנו במקום primacy 4 + מצוינים. 

עכשיו מדובר ב cx5 חתך 55 19''.

שואל שוב - ה cpc6 עדיף? או דגם אחר? 

לגבי המחיר - זה לקנות ב 3000-3400 בצמיגיה אחת, ולקחת ל rfb ב 600 בצמיגיה אחרת.. הייתי מעדיף במקום אחד. 

פורסם (נערך)

צודק @Tom_22 לגבי ה Goodyear EfficientGrip 2 SUV - מבירור במרשתת הוא דומה ל Goodyear EfficientGrip Performance 2 - הצמיג שעשה לי רעש יתר.
ה CPC6 נראה לי ספורטיבי מדי לדרישות שהן בעיקר נוחות ושקט, וגם יקר.
אני בודק לגבי ה Kleber Dynaxer SUV - נראה אטרקטיבי יחסית למחיר, דירוג צריכת דלק C, דירוג אחיזה A, ודירוג רעש (חיצוני) 69dB. רביעיה מחיר כ 3,000-3,400.
יש כנראה דגם חדש יותר שלו Kleber Dynaxer HP5 SUV שטרם נמכר בארץ - הוא עם 71dB.
לא מצאתי סקירה של Dynaxer SUV הזה ב tyrereviews. מדוע? האם הצמיג הזה מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
בתאריך 10.4.2025 בשעה 20:28, Tom_22 כתב:

אולי @Mazdaman2010 מהשרשור הזה (שגם הגבת בו) ו/או @MZN מהשרשור הזה, יוכלו לעדכן ולהביע דעות רלוונטיות (מאחר ולא בגיבוש בשרשורים שלהם יותר).

לגבי הגודייר המדובר, זה לא הצמיג שהיה לך נסיון רועש איתו במידה והמאזדה האחרים? כאן הצעתי עוד כמה אפשרויות, לא בדקתי אם יש כעת משהו נוסף. 

האם אתה יכול לפרק את עלות הקונטיננטל לצמיגים עצמם מול ההתקנה והאיזון?

לא התחברתי הרבה זמן חח
אני אישית הייתי עם TOYO מקוריים עייפים שהבעלים הקודם החזיק, החלפתי לקונטיננטל premium contact 6 ואני מרוצה, לא ירדתי לכל מיני רזולציות אבל הנהיגה נוחה הרבה יותר, פחות רעש כביש ואחיזה מעולה. עשו לי מחיר טוב בסוף(נראלי), יצא לי 2,800 לפני מעמ. 

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • פיתרון
פורסם

מעדכן.
האוטו באחריות. הוחלף מיסב ימין אחורי - לא פתר הבעיה.
הנחו להחליף צמיגים אחוריים - אותר צמיג אחורי שמאלי בשלבי התפוררות מבפנים (הבעלים הקודם תיקן פנצ'ר, כנראה נסע בלי אויר ונדפק הצמיג - חיצונית לא ראו שום דבר, כבר קרה לי ברכב אחר שקניתי יד 2). הוחלפה רביעיה ל Kleber Dynaxer SUV - מצוינים (בצמיגי זוארץ - ממליץ בחום). הרעש נחלש - נותר עדיין.
הוחלפו 2 מיסבים קדמיים - נפתרה הבעיה (אני רק שאלה איך הולך מיסב קדמי ב 10,000 ק"מ). שקט ונוח למשעי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, BassDriver כתב:

(אני רק שאלה איך הולך מיסב קדמי ב 10,000 ק"מ). 

ברוב המקרים זה פגם יצור (יכול להיות סדרתי ויכול להיות נקודתי).

מה שאומר - אף יצרן לא חף מבעיות.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...