Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון על פיאט פונטו 95-97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהליו.

רציתי לבקש חוות דעת על פיאט פונטו שנת 95-97.

איך האוטו בכלליות מבחינת אמינות.

יש הבדל משמעותי בביצועים בין מנוגע ה 1100 ל 1300?

צריכת הדלק שלה יחסית נמוכה זה נכון?

יש לה כל מיני בעיות? זה נכון שאומרים שיש בעיות חשמל?

אם יש המלצות אחרות לרכבים אחרים דומים יותר מומלצים גם אשמח (חוץ מפג'ו).

תודה מראש לכל מי שעוזר.

פורסם

בתור אחד שהיה בעלים של אחת שנת 2000, נפח 1300 במשך 4 שנים אני אספר לך על הרכב:

מבחינת אמינות, הרכב שלי היה מאוד אמין שזה אומר -אפס, כן אפס בעיות חשמל (בניגוד לסטיגמה שהייתה אגב נכונה לפיאט של שנות ה80 תחילת ה90), המערכת קירור של הרכב מאוד רגישה -שזה אומר שחייב וחובה להקפיד להשתמש אך ורק בנוזל קירור ייעודי של פיאט!.

ההבדל בין ה1100 ל1300 מתבטא בעיקר כשאתה מפעיל מזגן, רצוי לחפש אחת עם מזגן מקורי ולא אחד שהותקן בארץ. (מתכון לבעיות)

צריכת דלק מצויינת של בערך 1 ל15/16 קילומטר לליטר ב1300 בנסיעה משולבת.

הבעיה של הפיאט היא פח דק מידי (כזה שאתה לוחץ עליו והוא מתעקם) אתה מוזמן ללחוץ באזור הדלתות. איכות פלסטיקים לא משובחת ורעשי קירקושים. לטעמי היא גם קצת נוקשה על הכביש, אבל המושבים נוחים ומפצים. (שים לב שאני מדבר על דגם הHSD בעניין הזה או SX)

עדיף לדעתי לחפש HSD שהייתה גם בשרות הצבא, בשנים המדוברות היא יותר מאובזרת ויותר חזקה (75 כ"ס).

בברכה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

ברוך הבא לפורום!

אנא קרא את הכללים, ותעיין גם בשירשור הזה.

חיפוש יתן לך הרבה מידע.

פה יש גם שירשור שמדבר על פונטו.

אם תרצה אופציות נוספות, מומלץ לכתוב את התקציב.

באופן כללי אני אצטרף לרוב ההמלצות שתשמע על פונטו (מהחיפוש). מניסיון של 3 שנים עם אחת שהיתה בהשכרה, שכמעט ולא עשתה אצלנו בעיות. הייתי בודק את מצב הגיר, אם השילוב לשני בעיקר, קשה או נשמעות חריקות כל שהן.

גיא

פורסם
ברוך הבא לפורום!

באופן כללי אני אצטרף לרוב ההמלצות שתשמע על פונטו (מהחיפוש). מניסיון של 3 שנים עם אחת שהיתה בהשכרה, שכמעט ולא עשתה אצלנו בעיות. הייתי בודק את מצב הגיר, אם השילוב לשני בעיקר, קשה או נשמעות חריקות כל שהן.

גיא

שי, מילים כדורבנות, גם אני לקוח מרוצה מאוד של HSD שבמקרה לא הייתה בצבא, תמיד ועודנה מטופלת בידיים מקצועיות וטובות, ולא ע"י ניסוי וטעייה".

גיא, מה בנוגע לשילוב קשה בגיר, מה המשמעות ? (בהנחה וזה לא שטנגות).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לרוב מדובר בסינכרונים. אין לי מושג מה העלות תיקון, אצלנו היתה בעיה בהילוך השני של חריקות, ומדי פעם (נדיר מאוד) קפיצה של ההילוך השלישי. זה לא דרש תיקון מיידי, ולכן לא בוצע התיקון (הרכב לא היה שלי..) ולאחר שנה בערך מתחילת הבעיה הרכב נגנב :?.

גיא

פורסם

כרגע יש לי פונטו 98 HSD, אני יד שניה, יד ראשונה = ממשלת ישראל.

רכב ממש סבבה, ח"ח קדמיים, ה"כ, כ"א, נ"מ, ABS, מזגן מעולה ואימובילייזר במפתח.

יש לי אותו כבר 3 וחצי חודש וכ6000 ק"מ, והדבר היחידי ששמתי באוטו זה סבון לשפריצרים.

הוא נוסע ממש יפה. מרווח מאוד בפנים, ליושבים מקדימה יש תחושה של המון מקום בגלל דש בורד ארוך יחסית ודיפון דלתות דק שמשאיר המון מקום בצדדים.

אני מתדלק בין 200 ל250 ש"ח בשבוע וזה בשביל מסלול קבוע של בת-ים גבעתיים מדי יום + 4 נסיעות מבת לנתניה וחזרה באמצע השבוע.

אמנם לא חסכוני כמו הסיריון אבל ממש ממש חסכוני ביחס לשאר (הסיריון נוסעת על ריח של דלק)

אני ממליץ בחום, רק תבדוק טוב טוב את השילדה במיוחד אם מדובר ברכב צבאי\ממשלתי לשעבר.

haters will hate

• תוכן חדש...