Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולמים ל-306 XSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוני צהובים יעלו סביבות ה2700 פלוס מינוס ( להזמין דגם לZX , ההבדל - ברז מתכוונן לעומת צורך בפירוק לכיוון מקדימה ), בילשטיין B6 סביבות ה3500 ( זה לחברי מועדון PSI , קצת יותר כנראה ל"אנשים מהרחוב")

לזה תוסיף עבודה +

כריות בולם ( 300 לחלופיות 700 ו+ למקוריות )

מסבים - כ140 לאחד ( מקורי )

באמפ סטופ - כ120 לאחד

גומיות אבק - כ70-100 לאחת

תבדוק גם תפוחי היגוי באותה הזדמנות ( 120 לאחד לפני מעמ למקורי )

+ כסף על עבודה.

אני נוסע על בילשטיין B6 ומאוד מרוצה ( B6 - לגובה המקורי - B8 להנמכה )

נהגתי גם על קוני וגם הם מצויינים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ROMER , דווקא לא כזה מדויק , לדוגמא ראלי וGTI שקיבלו אותם בולמים , וצריך לבדוק מקטים , אני דיי בטוח שלא מדויק.

אפילו לא בדקתי , פחדתי לגלות את המחיר , במיוחד אחרי עליית המחירים האחרונה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ROMER , דווקא לא כזה מדויק , לדוגמא ראלי וGTI שקיבלו אותם בולמים , וצריך לבדוק מקטים , אני דיי בטוח שלא מדויק.

אפילו לא בדקתי , פחדתי לגלות את המחיר , במיוחד אחרי עליית המחירים האחרונה.

ליביו

לא הבנתי.

ראלי ו-GTI קיבלו אותם הבולמים כמו הדגמים הסטנדטיים (XN,XR,XT) וזה לא מתאים להם?

ולגבי המחיר (לפי הפחד שלך) - יכול להיות יותר גבוה מהמחירים שציינת קודם?

בכל מקרה, אני שאלתי על בולמים לדגמים הסטנדרטיים, שאני מניח שהם יחסית יקרים, בגלל ייחודם לדגם ספציפי.

פורסם

מה הכוונה ל-ZX והאם צריך לקנות בנוסף לבולמים קפיצים או שהם כבר מגיעים איתם.

לידע כללי אני רוצה להנמיך את הרכב מעט .

תודה מראש .

פורסם

ROMER ראלי וGTI קיבלו אותם דגמים - בכוונה שאין הבדלים בין הדגמים הספורטיבים , ובקשר למחיר , בא נגיד שאני מוכן לשים התערבות קטנה על ארוחה בפיצריה ( יאם ) שזה יגיע הרבה יותר קרוב לקוני ממה שהיית מאמין ( בקלות יעבור את קו ה2 ... וזה אני מאמין עוד לפני מע"מ , כרית בולם מקורית עולה 350 ש"ח לפני מע"מ ... לאחת ... )

תמירוגלעד - הכוונה שיש שני דגמים של קוני צהובים שמתאימים מקדימה לשני רכבים זהים ( 306 וZX )

האחד הוא עם ברז ( ZX )

השני מתכוונן רק בפירוק של הבולם (306)

( מאחורה זהים )

אלו של הZX מתאימים אם עושים חור קטן בבטנת בד של ה306 , ויותר נוח לכוון את הקושי שלהם בלי לפרק את כל הבולם מהרכב.

ולא , קפיצים ממש לא מגיעים איתם , צריך לקנות נוספים ( בין 700-1200 ש"ח לזוג קדמיים - תלוי מאוד באיכות , אתה משלם על מה שאתה מקבל והביצועים בהתאם לרוב - המלצה מחברים - אייבך )

ובמקביל אתה צריך להנמיך את הסרן האחורי שלך כדי להשאיר אותו מאוזן עם הקדמי , זה כבר ענין טיפה יותר מסובך וצריך מכונאי שמכיר את העבודה ( המדקדקים משפצים גם סרן אחורי באותה הזדמנות - עוד כסף )

או בקיצור די חור בכיס :)

אבל בהחלט , אתה לא תכיר את האוטו אחרי , זה פשוט בלתי יאומן, מי שלא מחליף בולמים באוטו ספורטיבי שנמצא איזה 10 שנים על הכביש על הבולמים המקוריים לא מתחיל להבין אפילו כמה הוא לא יכול להנות מהאוטו.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו...

כל הרשימה הזו ומה שכחת בסוף (מה עושים יומיים שלושה אחרי כל העבודות?)?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

לכוון את הגלגלים (חובה!).

עוד קצת כסף ועדיף לשלם במקום קצת יותר מקצועי מראש, מקום חאפר שלא יודע לכוון טוב לא ממצה את יכולות המיתלים בגרוש.

מוטי.

פורסם

עם מחיר כזה, פלא שאנשים לא חושבים אפילו להחליף בולמים לרכב בן יותר מ-7-8 שנים..

אם זה היה נחשב לאביזר בטיחות, המחיר היה יורד מעט?

פורסם

ROMER , וזה עצוב מאוד שאנשים אפילו לא חושבים , בולמים זה חד וחלק אביזר בטיחות!

חוץ מזה לא כ"א צריך להחליף לטופ שבטופ ... יש אנשים עם משפחתיות שיכולים להחליף סט בולמים חלופי פשוט ב2000 ש"ח , ולא יחשבו על זה אפילו , למה ? מקמצנות , כי האוטו ימשיך לסוע , אבל מה לעשות , זה סכנת נפשות.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ממש תודה על העזרה

רק עוד משהו קטן האם יש אתר שאני יכול להביא את הבולמים ממנו בזול ( מחו"ל כמובן )

וכמו שאמרת על הבלישטיין B6 ו- B8 מה ההבדל אם אני מביא בולם רגיל (B6) ושם לו

קפיצי הנמכה לבין בולם מונמך (B)

יש דגמים שמתאימים לכל רכב בנפרד או שזה אוניברסלי מכיוון שבאתרים שראיתי מחפשים בולמים לפי סוג רכב ולרוב אין שם פיג'ו ..... מוזר !

תודה מראש וסליחה שאני משגע אותכם פשוט אני מעדיף להשתמש בכסף שלי על מוצר טוב

מאשר להתאכזב .

פורסם

קודם כל , אין דבר כזה בולם אוניברסלי , כל בולם כזה מיועד לסוג רכב מאוד ספציפי בסטאפ ספציפי.

אין פיזו - אין בולם מתאים.

B6 וB8 מיצגים אותו סוג בולמים , רק מה , אחד מהם מיועד לפעול כSHORT STROKE , הכוונה מהלך בולם קצר יותר - מיועד להנמכה ופועל כראוי בתנאים האלו , אתה תשים לב גם שהמחירים שלהם זהים בגלל זה , כי לא מדובר בבולמים שונים אלה ליעוד שונה.

בולם ארוך פשוט לא יפעל כראוי בהנמכה כי הוא לא מיועד לזה , תקבל אחיזה נחותה ( יותר טובה כנראה מהמקורית עדיין , אבל בכ"ז ... הבולם לא אמור לפעול ככה )

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

חוץ מזה לא כ"א צריך להחליף לטופ שבטופ ... יש אנשים עם משפחתיות שיכולים להחליף סט בולמים חלופי פשוט ב2000 ש"ח , ולא יחשבו על זה אפילו , למה ? מקמצנות , כי האוטו ימשיך לסוע , אבל מה לעשות , זה סכנת נפשות.

ליביו

אבל הנה, קח למשל פג'ו 306 בת 10 שנים, מחיר המחירון שלה הוא 20K-30K (תלוי בדגם) - להחליף בולמים זה להשקיע 10 אחוזים מערך הרכב.

אז אתה יכול לאמר שזו קמצנות - אבל אני אומר שאם אדם מחזיק רכב כזה, כנראה שאין לו את ה-2000 ש"ח הללו, בטח שכאשר חושבים על בטיחות חושבים על ברקסים ואולי צמיגים, שמחיר שניהם יחסית נמוך.

4 צמיגים ב-1000 לערך.

החלפת ברקסים קדמיים ב-306 שלנו עלה כ-500 ש"ח (נדמה לי שבנוסף לעוד כמה טיפולים קטנים).

זו אותה הסיבה שאנשים אפילו לא חושבים לבדוק אם הכרית אוויר שלהם תקינה..

אגב, אתה יודע אולי כמה עולים מחירי בולמים בחו"ל או שבוודאות לא מסירים את המיסים מחלקים אלו בארץ?

פורסם

המחירים הרבה יותר זולים אבל זה ממש לא רלוונטי ,

ולמה שאמרת , מי שלא יכול לתחזק כראוי רכב במחיר הזה , מבחינתי , שימכור ויקנה רכב יותר זול שיוכל לתחזק אותו כראוי.

הבעיה היא המודעות האפסית לנושא.

צמיגים וברקסים לא שווים כלום אם בולם קורס לך באמצע פניה , או מעבר על מהמורה בכביש גורם לך לאבד שליטה ולהכנס על מדרכה.

כמו שאמרת , צמיגים מחליפים ( במשפחתית פעם ב3 שנים , ובלמים נגיד כל שנתיים ) פעם ב6-7 שנים אפשר להשקיע גם בזה.

ובניגוד למה שאתה אומר אי אפשר להשוות את זה לכריות אויר שהוא משהו של אחרי תאונה לעומת משהו שמשפיע בצורה שותפת , מה גם שהעלות של כרית אויר ( אחת ... אני עדיין לא מדבר אפילו על רכבים עם 2 ומעלה ) היא כמו העלות של 2 סטים של בולמים משובחים + התקנה בערך.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...