Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הקונספציה שלנו לגבי צמיגים סינים שגויה ?

Ishay Atia

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

נוהג על BYD SEAL

נוהג על אומרים על עגלה, אתה נוהג ברכב. (אלא אם אתה נותן לרכב לנהוג במקומך 😜)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 40 דקות, Jack457 כתב:

בתחום של צמיגי שטח (MT או AT) המצב עוד יותר (יותר מה, לא ברור לגמרי - אבל לא טוב). בשנה-שנתיים האחרונות קשה למצוא צמיגים מוכרים (טויו, BF, אפילו מקסיס מהסדרות הגבוהות) שתמיד קונים. וכשיש המחירים בשמיים. אם אתה מטייל אתה חייב להחליף אחת ל-3 ורצוי לפני, אי אפשר למשוך. יש הרבה פיתוי לקנות צמיג סיני והם נראים מעולה. אלא שלא פגשתי אף אחד שקנה שמרוצה לאורך זמן, גם אם בחודשים הראשונים הם נראים לו טובים (כי הוא משווה סובייקטיבית לישנים היבשים הסדוקים שהיו לו).

בדיוק ככה.
לפני החורף אחד החברים בקבוצת מחלצים שאני חבר בה חיפש צמיגים לטריוס (כמובן אחרי שנכשל בטסט) ושמח שהוא מצא באיזה חור צמיגים סיניים שנראו קרביים.

אני נשכתי את השפתיים ושתקתי.

חודשיים לאחר מכן - בגשם, החליק לתוך מרצדס, עשה טוטל לוס ונשברו לו 2 רגליים.

• מבאס 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, נירו72 כתב:

אני מכיר חברה סינית שנקראת GT RADIAL, בארץ מוכרים בעיקר את GT Champiro.

חברה שמשקיעה הרבה בפיתוח עם מפעלים בארה"ב והשתתפות במירוצים.

היה לי נסיון טוב עם הצמיגים שלהם. הם בין מדיום לפרימיום ושמים הרבה מותגים בכיס הקטן.

ומי שאמר שצמיגים סינים עדיין זבל, שיסתכל במבחן הזה. על רטוב הם לפני מישלין, גודייר איגל וקונטיננטל.

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2021-Tyre-Reviews-UHP-Summer-Tyre-Test.htm

שייכים לתאגיד שהוא סינגפורי במקור ונראה giti.

אותם צמיגים של giti מגיעים בארץ כהתקנה מקורית על חלק מדגמי MG, צ'רי, אורה...

באופן מפתיע מגיעים גם כהתקנה מקורית על רכבי VAG - ארונה, טי-קרוס, קאדי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, itsik170 כתב:

שייכים לתאגיד שהוא סינגפורי במקור ונראה giti.

אותם צמיגים של giti מגיעים בארץ כהתקנה מקורית על חלק מדגמי MG, צ'רי, אורה...

באופן מפתיע מגיעים גם כהתקנה מקורית על רכבי VAG - ארונה, טי-קרוס, קאדי.

לא בדקתי לעומק, אבל לדעתי זו חברה סינית שמטשטשת עקבות שהיא מסין בגלל המוניטין. גם באתר שלהם לא מופיע מקור.

כשאני שמתי צמיגים שלהם לפני 10 שנים פלוס, לפי מיטב זכרוני עוד הופיע שהם חברה סינית. לאחר מכן שדרגו מפעלים ועברו לייצר ולפתח בכל העולם כולל ארה"ב ואירופה, אבל אולי טועה. בכל מקרה לא סתם שמים אותם מקוריים ב VAG, ביחס לעלות תועלת זה כנראה הצמיג הכי טוב בשוק.

אותי שכנע לנסות הפנצ'רמעכר שלי ואמר לי תשים, סע ותבחן, תחזור, לא טוב מחליף לך אותם ומזכה למרות שנסעת.

היו לי צמיגי קונטיננטל ולא היו לו במידה שלי טובים, אז השתכנעתי בגלל הביטחון של הפנצ'רמעכר (והמחיר).

ממש ממש הופתעתי מאוד לטובה. שחיקה נמוכה, אחיזה טובה, לא מתעוות, לא מאבד לחץ אוויר במאמץ, ולא נקרע בדופן מכל נגיעה במדרכה. אם מישהו מחפש צמיג טוב וזול, זה ה-צמיג.

ודרך אגב, זו חברה שמשקיעה המון בפיתוח וגם כספונסר במירוצים, והיו מבחנים בעבר שניצחו צמיגים כמו יוקהומה ומישלין על המסלול. שזה קצת יותר מאמץ מנהיגה אפילו ספורטיבית על הכביש. יכול להיות שלנהג עם 500 כו"ס לא הייתי ממליץ לנסות, אבל לפיקנטו של אמא שלי בהחלט שכן. צמיגי פרימיום זה מותג, ולפעמים השם הרבה יותר טוב מהצמיג. היה לי גם נסיון רע עם מותגים ידועים. יש צמיג של מותג ידוע ומוביל שידוע כרוצח מכוניות על. כל מכונית ששמה אותו מצאה עצמה מקופלת מהאמצע.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה עם מרבית הצמיגים מסין בישראל היא שזו פשוט רכישה של חתול בשק. משיקים שם מותגים חדשים כל שני וחמישי ואין לנו מושג מי נגד מי. יש חברות ראויות מסין, הן לא ברמה של יצרן אירופאי/אמריקאי מוכר אבל בהחלט סבירות, הבעיה שאותן קשה יותר למצוא ולכן בשביל עוד 100-200 שקל לצמיג, עדיף לבחור במותג מוכר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי שהgiti הגיעו כ"התקנה מקורית" על ארונה שהיבואן שידרג לה גאנטים בחצר האחורית שלו.

בעקרון יש מספר צמיגים וכנראה שזה חלק מהדרך לחסוך כסף.

השאלה אם הגיטי שמגיע מותקן מהמפעל באירופה, זהה לגיטי שפנצריה מוכרת לך בארץ... כי הפנצריה אפילו לא יודעת מה השם של הסיני התורן שסגרו עליו דיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה-giti שמגיעים מקוריים על הארונה נקראים synergy e1

והם מגיעים מקוריים, אף ייבואן לא מתעסק עם החלפת צמיגים ברכבים חדשים.

https://giti-tire.eu/en/news/giti-tire-equips-city-suv

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Giti/GitiSynergy-E1.htm

בקיצור, לפי המבחנים, לא להיט בכל הקשור לאחיזה ובלימה ( גם ביבש וגם ברטוב).

אבל לא נשחקים מהר, יחסית שקטים, תורמים לצריכת דלק וזולים.

בכל יום עדיף לקנות Falken ZE310, ולא בטוח שיהיה יותר יקר.

אני כבר לא מדבר על הדגמים המובילים של מישלין, גודייר, קונטיננטל.

בשביל לקשור לנושא השרשור - וזה עוד דגם שעבר מבחנים, מגיע בתור סט מקורי של רכב אירופאי.

מה אתה מקבל במותג שאין עליו שום מידע, חוץ מזה שהוא מיוצר בסין?

לא חבל להסתכן?

בכל זאת נוסעים ברכב אנשים הכי יקרים לך..

זה שחברות ליסינג/ אנשים שלא מבינים מחפשים את הדגם הכי זול, ולכן יש המון רכבים על הכבישים עם צמיגים לא מוכרים,  לא הופך את זה לטוב.

מזל שרוב השנה יבש כאן...

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהפאלקן הייתי סופר מאוכזב עזוב שחיקה כולם סדוקים ויבשים בפחות מ3 שנים. 

היו מורכבים על פיקאסו בפרופיל נסיעה מנהלתי לחלוטין במקומם הרכבתי סיניים. נראה מה יהיו ההבדלים.

מה שכן ברכב הנוסף שלי אני מתלבט (מודל 3 לונג ריינג) הרכב כבד ועם 480 כ"ס אם כי הוא ננהג רגוע 99.9% מהזמן. על צמיגי המישלין פיילוט ספורט הוא ממש נעוץ לכביש גם שניסיתי אקטיבית לשבור אחיזה, מצד שני הם יקריםםםם משמעותית מהחלופות מסין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת , מי שחונה בחוץ בשמש, יש לו ציפיות שצמיג כלשהו לא יתייבש אחרי 3 שנים?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

מהפאלקן הייתי סופר מאוכזב עזוב שחיקה כולם סדוקים ויבשים בפחות מ3 שנים. 

היו מורכבים על פיקאסו בפרופיל נסיעה מנהלתי לחלוטין במקומם הרכבתי סיניים. נראה מה יהיו ההבדלים.

מה שכן ברכב הנוסף שלי אני מתלבט (מודל 3 לונג ריינג) הרכב כבד ועם 480 כ"ס אם כי הוא ננהג רגוע 99.9% מהזמן. על צמיגי המישלין פיילוט ספורט הוא ממש נעוץ לכביש גם שניסיתי אקטיבית לשבור אחיזה, מצד שני הם יקריםםםם משמעותית מהחלופות מסין.

אל תשקול את זה בכלל, אם חייך יקרים לך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, yd b-4 כתב:

יש טווח גדול בין מישלין OE של טסלה לסיני עלום שם. אני לא יודע אם אתה על חישוקי "18 או "19 אבל במידות של טסלה יש מבחר של לפחות 4-5 צמיגים אחרים, טובים ומוכרים שלנהג נינוח במרבית הזמן הם יופי של בחירה וחלקם בכלל עדיפים על הפיילוט ספורט 4 של מישלין. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...