Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה נגד נהג ללא רישיון והביטוח שלו אינו בתוקף

פוסטים מומלצים

הייתה תאונה בספטמבר 2024, יש סרטון שמוכיח אשמה של הצד השני, פגע וברח. תאונה קטנה, אין נפגעים בגוף.

הרכב תוקן במוסך הסדר בנובמבר, השארתי צקים ל-90 ימים.

הבוקר אני מקבל טלפון מחברת סילוקים, נאמר לי שהתביעה נדחתה מכיוון שלנהג הפוגע לא היה רישיון בתוקף ולכן הביטוח לא תקף.

להבנתי, המשמעות של זה היא שאני צריך לתבוע את הביטוח שלי וזה מעלה את הפרמיה.

למה חברת הביטוח לא מטפלת בזה ?

מבוטח ב-WE SURE, האם אצל סוכן פרטי זה היה אחרת ?

שוקל לתבוע את האדם שפגע בי. יש המלצה לעורך דין ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עברתי כזה סיפור בעבר, מול ביטוח ישיר,

בגלל שזה היה נזק לא גדול מידי עצרתי ולא המשכתי בתביעה, אבל אז היו שאמרו לי שהביטוח אמור לכסות גם תאונה בזמן שלילה,

שווה לברר את הפרט הזה, אם זה אכן החוק - יתכן שמדובר בשיטת מצליח של חברת הביטוח, ואז מכתב מעו"ד ככל הנראה יפתור את הסירוב שלהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שאתה מבוטח במקיף.

אז כן, או שאתה מוציא את הכסף מהביטוח שלך (ותובע את הפוגע על עליית הפרמיה), או שאתה מוציא את כל הכסף מכיסך ותובע אותו על הכל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עלות הנזק 8,800 שקל כולל התיקון, הערכת שמאי, השתתפות עצמית והפרמיה.

יש משהו שפספסתי ?

לא מתכוון לוותר. שוקל לתבוע אותו באופן אישי על הזמן שבזבזתי רק בגלל החוצפה של הפגע וברח.

איך אפשר לבדוק האם זה תרגיל בשיטת מצליח ?

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. בשביל להגיש תביעה , עלייך לכמת בצורה מדוייקת את הנזק הממוני שנגרם: עלות תיקון אם שילמת עליו, עלות פרמיה אם הביטוח שילם. עלויות נוספות כמו איבוד יום עבודה כדי לאסוף רכב מהמוסך למשל או עלות רכב חליפי אם לא סופק כזה עי הביטוח.

2. לגבי שיטת מצליח, ממש לא מדוייק. הפוליסה מפרטת באופן מדוייק התנאים לכיסוי ביטוחי. ייתכן בהחלט שתנאי של רשיון נהיגה תקף הוא אחד מהם. יש מספר פסקי דין שחייבו את חברות הביטוח לשלם גם כאשר הנהג היה פסול נהיגה, אבל למיטב זכרוני, אלה היו מקרים של ביטוח חובה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו ראיתי את זה

https://www.kalir.co.il/articles/2055

כאן חייבו את הביטוח לשלם כי הם לא וידאו שהנהג ידע שהרישיון לא בתוקף.

בכל אופן לדעתי זה בין הפוגע לביטוח שלו, לא חושב שכדאי לך לבנות על זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטענת סוכנת הביטוח שלו הוא החליט לשלם את התיקון והערכת שמאי ישירות למוסך ההסדר.

אם כך, אין לי תשלום השתתפות עצמית ואין עליה בפרמיה.

עכשיו נותר לי להחליט אם אני רוצה לתבוע אותו על הזמן, העצבים ועוגמת הנפש שהוא פגע לי ברכב שמאוד השתדלתי לשמור עליו, לא שזה מעניין את בית המשפט.

fiat x1/9

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על עוגמת נפש ועצבים כהגדרתך, תקבל מעט מאוד , אם בכלל. כי זה עניין סובייקטיבי שלך.

כפי שציינתי, אם יש נזק ממוני מדיד שנגרם לך, על זה תוכל להגיש תביעה קטנה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ישולם על ידו הנזק של התיקון ועלות השמאי לא יהיה נזק ממוני.

אם עוגמת הנפש שלי לא שווה כלום, אם הביטוח לא מוכן לשלם כי הרישיון שלו לא בתוקף, אם לא הייתה לי מצלמת דרך... מה מונע ממנו לחזור על זה ?

בעיניי התשובה היא, שום דבר.

מדינת, כל דאלים גבר. 

fiat x1/9

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, amir74 כתב:

עכשיו נותר לי להחליט אם אני רוצה לתבוע אותו על הזמן, העצבים ועוגמת הנפש שהוא פגע לי ברכב שמאוד השתדלתי לשמור עליו, לא שזה מעניין את בית המשפט.

חבל לך על הזמן, העצבים ועוגמת הנפש שתקבל, כשתבין שלא תקבל על זה פיצוי.

נהגים בלי רשיון בתוקף ובלי ביטוח הם בדרך כלל מהסוג שקשה להוציא ממנו כסף.

קודם כל תלך על מה שהסכים לתת. אם באמת תקבל ממנו את עלות התיקון והשמאי, ראה את עצמך כבר מזל.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, amir74 כתב:

מה מונע ממנו לחזור על זה ?

מה שיכול למנוע ממנו לחזור על זה היא העובדה שהטעות הזאת עלתה לו כמה אלפי ש"ח, ואם יש לו שכל הוא יעשה חשבון של 1+1 ויבין שפעם הבאה זה יכול להגיע גם למאה אלף ש"ח.

אם אין לו שכל אז באמת שאין לך איך לחנך אותו מלבד לאזוק אותו לשארית חייו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

יש מספר פסקי דין שחייבו את חברות הביטוח לשלם גם כאשר הנהג היה פסול נהיגה, 

אבל למיטב זכרוני, אלה היו מקרים של ביטוח חובה.

ביטוח חובה זה משהו אחר.

מין תערובת של ביטוח עם חוק סוציאלי שמטרתו שכל מי שנפגע מרכב (נוסע/חונה וכו') יקבל פיצוי מלא על נזק גופני.

במקרה של פוגע לא מבוטח או שפגע וברח, קרנית תשלם את הפיצוי.

גורם האשמה לא משחק בביטוח חובה, ותמיד הנפגע (המבוטח) תובע את הביטוח של עצמו.

חב' הביטוח מתקזזות מאחורי הקלעים, וגם קרנית בהמשך יכולה לתבוע פוגע שאינו מבוטח, אבל אז הנפגע כבר לא מעורב בתהליך.

פסול רישיון הוא נטול ביטוח למיטב ידיעתי, גם אם הונה את חב' הביטוח ויש לו פוליסה בתוקף.

אולי עם לא מבוטח שנפגע בתאונה עצמית זה אחרת, בזה אני לא בטוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי איך נכנס לפה רשיון הנהיגה של הנהג הפוגע?

יש כיסוי ביטוחי גם אם קוף נהג ברכב השני וגם אף רוח רפאים הזיזה אותו. הוא כלפי הביטוח שלו לא מבוטח בביטוח רכוש. ברור.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי את תנאי הפוליסה (החוברת של-AIG, אבל זה סטנדרטי) - רישיון נהיגה תקף הוא תנאי לכיסוי הביטוחי החריגים הם רישיון שתוקפו פג בעלך אי תשלום אגרה ורישיון שבוטל על ידי ההוצאה לפועל, במצבים אלה הביטוח מכסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, fatboy1340 כתב:

2. לגבי שיטת מצליח, ממש לא מדוייק. הפוליסה מפרטת באופן מדוייק התנאים לכיסוי ביטוחי. ייתכן בהחלט שתנאי של רשיון נהיגה תקף הוא אחד מהם. יש מספר פסקי דין שחייבו את חברות הביטוח לשלם גם כאשר הנהג היה פסול נהיגה, אבל למיטב זכרוני, אלה היו מקרים של ביטוח חובה.

דוקא בביטוח חובה בעבר היה כתוב בפוליסות שפסילת רישיון מבטלת את הפוליסה. אולי שינו את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...