Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, ראיתי בסרטון של שיפוץ שעונים שהכוכית הייתה שרוטה והוא לקח נייר זכוכית ושייף הרבה זמן והזכוכית נהייתה נקייה בלי אף שריטה. מישהו יודע איזה עובי צריך לזה? אולי נייר מסוג אחר?

עריכה: בערוץ הזה יש סרטונים שבהם הוא עושה את זה. https://www.youtube.com/@RedDeadRestoration/featured

עריכה אחרונה על ידי ברונקו

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

פורסם

איזה שעון וזכוכית יש לך? זכוכית ספיר לא באמת ניתן ללטש. לזכוכית מינרלית "רגילה" לרוב משתמשים ב Polywatch שזאת משחה ולא נייר עם ראש לבד על מכשיר ליטוש גמו דרמל. לזכוכית "פלסטיק" או אקרילית שוב משתמשים ב Polywatch.

אל תשכח למסך מסביב לזכוכית או לפרק את ה Bezel כדי לא לפגוע בשעון עצמו, ולשאת תפילה לבורא השעונים כי ביד לא מקצועית (ולכן מעולם לא ניסיתי לבד) קל מאד להזיק יותר מאשר להועיל.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לעניות דעתי מדובר בתהליך שבו מעורבים מספר ליטושים, הכוונה לגס עד עדין (במונחי זכוכית שעון, כן? לא פחחות של טרקטור).
אבל בימינו הטרופים של עליאקפסרס, לדעתי כבר זול, פשוט וקל יותר להזמין זכוכית חדשה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

ברונקו, אתחיל במילים פשוטות: אם אינך מיומן בליטוש מוצרים עם נייר לטש, אני ממליץ לך בחום לא לנסות בעצמך. גם בתור חובב DIY, יש דברים בסגנון שאני לא הולך לנסות בעצמי- אפילו שאני דווקא כן מיומן. 

אוסיף: מהתיאור שלך לא ניתן להבין במה הבחור השתמש. יכול להיות שמדובר על נייר מים פשוט בגריט מאד גבוה; יכול להיות שהוא משתמש במוצר אמריקאי שנועד לפוליש ומגיע ב"כריות" או "ניירות" קטנים, עגולים, עמוסים במשחה יעודית (נתקלתי בזה אצל חרטי עץ שעושים עטים למשל); יכול להיות עוד דברים, יעודיים, שהם חוסים תחת "טריקים של המקצוע". 

שיוף זה משהו שצריך לפתח בו מיומנות על דברים לא חשובים, לפני שאתה מתחיל לגעת ברציניים יותר. למדתי את זה בין היתר בהשחזת סכינים, הכנות לפיניש לפרוייקטים שאני בונה, ועוד כל מיני דברים על הדרך. 

צריך גם להתאים את הנייר לחומר, וזה מצריך ידע. מעבר לזה צריך להיות מקור שבו תוכל לרכוש את החומרים היעודיים, שהרבה יותר מדי מהם לא זמינים בארץ כל כך. 

יש קיטים יעודיים (כמו זה), אבל עדיין צריך להבין מה אתה עושה לפני שאתה קונה ומגלה שזה לא הכי מתאים לך (ועוד מגלה בדרך הקשה לפעמים). 

פלוס, אל תשכח שלשיוף עצמו יש טכניקה שצריך להכיר וללמוד, ואתה לא מדמיין לעצמך את הזמן שצריך להשקיע בשפשוף. רמז, הרבה הרבה יותר ממה שאתה חושב (הכנתי סכין בזמנו מלהב משומש של מסור חרב; המטרה שלי הייתה להביא אותה לפיניש מבריק. האמצעי: לשייף, והרבה, בגריטים עולים- התייאשתי ב-600 (80, 120, 220, 400, 600). תוצאה לא להיט בשלב שבו עצרתי. אין עצבים להמשיך :LOL: ובכל מקרה עשיתי עליה כל כך הרבה טעויות, פרוייקט למידה מה שנקרא. אז התייאשתי. 

ואלו גריטים גסים מאד! בשביל פוליש לזכוכית. לא הייתי מתחיל מתחת ל-1500 אפילו, לדעתי- אציין במפורש, אין לי ניסיון בפוליש לזכוכית. ייתכן שציינתי גרעין גבוה מדי. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ירחמיאל, יקירי, 

אני חושש שהשתמשת באצבע הלא נכונה :rofl:

• מצחיק 5

פורסם

אני שמח שאכן השתמשת באצבע הלא נכונה! ושזו לא הנכונה מבחינתך, אחרת היינו בבעייה :rofl::rofl::rofl:

הכל טוב, גרמת לי לצחוק קצת בקול רם :LOL:

• מצחיק 1

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

ירחמיאל, יקירי, 

אני חושש שהשתמשת באצבע הלא נכונה :rofl:

אחותי לא מבינה מה גרם לי להחנק מצחוק

• מצחיק 1

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

פורסם

זה דומה לליטוש פנסים. 

תלטש עם נייר זכוכית במספר גבוהה סטייל 1500-2000 . תיישר את השטח ותעשה פוליש עם דרימל וחומר ייעודי. 

כמובן אם מדובר בשעון ישן שקשה למצוא לו זכוכית (או פלסטיק) בגודל שלו. אחרת תקנה חדש וזהו 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...