Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אם מישהי בת 53 בערך עברה תאונת עבודה(נפלה במהלך העבודה) וכתוצאה מכך נגרמו לה 2 קרעים שונים במיניסקוס בשני הברכיים(קרע בכל ברך) המדיאלי(ביטוח לאומי כבר הכיר את זה כתאונת עבודה), ובנוסף לכך יש לה 7 פריצות דיסק סכ"ה(4 פריצות דיסק צוואריות ו3 פריצות דיסק מותני) מה הסיכוי שהיא תקבל אובדן כושר עבודה מלא אם היא עובדת בבית חולים בתור אחות והעבודה שלה דורשת תזוזה רבה וכ'ו?

זה סתם משהו שהתעניינתי בו, לפי מה שאני יודע זה מטופל על ידי עורך דין אבל זה לא קשור אליי, לכן אני שואל כאן.

תודה רבה.

פורסם

רופא תעסוקתי מטעם מקום העבודה או מטעמה. יכול להיות שימליץ להעביר אותה לתפקיד אחר בבי״ח. לא יודע בדיוק איך זה מתנהל בשירות הציבורי.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אם היא מפסיקה לעבוד יש גם עניין של הכרה על ידי ביטוח אכ״ע/קרן הפנסיה, מי שצריך לשלם את שכרה עם הפסקת העבודה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

רופא תעסוקתי מטעם מקום העבודה או מטעמה. יכול להיות שימליץ להעביר אותה לתפקיד אחר בבי״ח. לא יודע בדיוק איך זה מתנהל בשירות הציבורי.

לפני שעתיים, sperial כתב:

אם היא מפסיקה לעבוד יש גם עניין של הכרה על ידי ביטוח אכ״ע/קרן הפנסיה, מי שצריך לשלם את שכרה עם הפסקת העבודה.

תודה רבה לכם על המענה.

פורסם (נערך)

בעקרון זה גם תלוי אם ביטוח האובדן כושר שלה מכסה אובן כושר **במקצוע שלה**.

אם לא, אז יכולים לטעון שיש desk jobs שהיא יכולה לעבוד בהם בבית חולים והיא לא חייבת להיות אחות.

הנה דוגמה למצב שזה לא מכוסה:

"ביטוח מפני אובדן כושר עבודה במסגרת קרן פנסיה מגן בדרך כלל רק מפני אובדן מוחלט של כושר עבודה לעבוד בכל מקצוע שהוא המתאים לכישוריו. משמעות הדבר היא שאם בעתיד יאבד המבוטח את יכולתו לעבוד במקצוע הספציפי שבו הוא עוסק אך יוכל לעסוק במקצוע אחר, הוא לא יהיה זכאי לקבל קצבת אובדן כושר עבודה."

https://www.kolzchut.org.il/he/ביטוח_נכות_(אובדן_כושר_עבודה)_במסגרת_הביטוח_הפנסיוני

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, FuriousLift כתב:

זה סתם משהו שהתעניינתי בו, לפי מה שאני יודע זה מטופל על ידי עורך דין אבל זה לא קשור אליי, לכן אני שואל כאן.

כפי שאמרו רופא תעסוקתי. 

ולבירור זכויות אני ממליץ על בירור מול אתר "כל זכות" ויש מיצוי זכויות בmygov.

יש גם אפשרות להרים טלפון לתוכנית רדיו של גילי תמיר בכאן. או לתוכנית יהיה בסדר בגל"צ. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לאחות בבית חולים ממשלתי יש אחלה גב מהוועד. שתפנה אליו.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ומה הקשר לוועד? לא נאמר שפוטרה או הושעתה, לפיכך לא מדובר ביחסי עבודה, אלא בבט״ל וביטוח אכ״ע ובהכרה זמנית או קבועה בהגבלות הרפואיות.

אני מניח שבינתיים היא בחופשת מחלה או תאונת עבודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

לפיכך לא מדובר ביחסי עבודה, אלא בבט״ל וביטוח אכ״ע ובהכרה זמנית או קבועה בהגבלות הרפואיות

זה לא נכון.

קודם כל, הוועד יכול להכווין לייעוץ משפטי, יכול לסייע בהגדרת המגבלות שרלוונטיות לתפקיד ולסייע במציאת תפקיד שמתאים למגבלות. זה במקרה שמשא״נ לא עוזרים.

עוצמת הוועד ומידת המעורבות שלו משתנה בהתאם למוסד, אבל בשירות הממשלתי יש ה-מון ידע וניסיון במנגנון, בוודאי בבתי החולים הגדולים, וגם יש להם קשרים בביטוח לאומי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...