Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שנפתחו המון שרשורים על מחשבים ולפטופים בזמן האחרון, אני חושב שהדרישות שלי מעט שונות..

נכון להיום יש לי 2 לפטופים של אפל בבית, ואני מרגיש מחסור בPC.

התלבטתי מה לרכוש, לפטופ? פיסי? מיני פיסי? מרגיש לי שלפטופים יש לי מספיק והדרישות שלי לא מספיק גבוהות בשביל פול סייז פיסי, לכן חשבתי בכיוון של מיני פיסי.

התקציב שלי הוא עד 3K שקל. צרכים בעיקר סביב גלישה ברשת, הזרמת מדיה ואולי אפילו אני אשים אותו בתור מדיה סנטר בסלון.

מסקירה קצרה בחנויות בארץ, עושה רושם שמוכרים בעיקר מותגים (לנובו\דל\HP) במחירים של לפטופ ועם חומרה חלשה משמעותית מלפטופ. כל מיני מעבדי אינטל חלושים מלפני 4-6 דורות.

בדקתי גם באמזון, ומצאתי כמה מחשבים מעניינים עם מעבדים של AMD, ממותגים לא מוכרים דוגמת BEELINK ובמחירים טובים משמעותית ממה שציפיתי, דוגמת זה
https://www.amazon.com/Beelink-SER6-PCIE4-0-Display-Computer/dp/B0CYPV1LBZ/ref=sr_1_3?crid=30X31866GM6L5&dib=eyJ2IjoiMSJ9.PUUZY5jwmwBCd6sa_j3s9c7fYlw01Y4LM17_-jegnNnBpKd0HbnaH1Q0uc61LdefnLame19WOo79bO-AhJu61AyckSlXDFXwUGKjH1InCqwbj9Ecy71m9wAVNp9Z5TXCwMfvwvHGUYF_UwlHl2ZbH8lpU4ViVs04uq9vOb9mpgzkSjcE7dnXisi9pr7IeWkT5mpWJIrao4P8c_RltgAXjf35xKAaWlj_brmrFmolsn4.0Rk5coJwpYSIVfXZ70iPLm6fWAZyZYSuF15sMeESO30&dib_tag=se&keywords=mini+pc+beelink+erq6&qid=1734946869&sprefix=mini+pc+beelink+erq6%2Caps%2C253&sr=8-3

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על מחשבי מיני פיסי?

מה הייתם ממליצים לאדם במצבי?

האם למשהו יש נסיון עם המותג הזה beelink? באמזון ניראה שרוב הביקורות חיוביות, אבל פה ושם יש פאשלות.

יום טוב גם לך

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שמשתמשים במחשבים של beelink (לדרישות סבירות) ומרוצים.

אני אישית קניתי לאחרונה מיני פיסי של chatreey מעלי, ובינתיים הוא עומד בציפיות.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

לא רוצה להדליק אותך אבל יצא MAC MINI עם מעבד M4 במחיר מעולה :D

נתחיל מהסוף, לא הייתי קונה מיני פיסי מהסיניים, תן להם את חשבון הבנק שלך מראש וזהו... לא סומך עליהם בשיט, אפילו לא על המוכרים יותר כמו CHUWI וכו'..

בא לך להתעסק עם הרכבה בעצמך? אפשר לבנות מחשב עם קייס שהוא דיי קטן ויצא לך אחלה חומרה, יותר גדול מהמיני PC שתקנה מוכן אבל קטן ממחשב נייח 'רגיל'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני כמה חודשים רכשתי לאשתי מיני pc  minisforum un1290.  מגיע עם חלונות עליו למי שזה רלוונטי, אני כרגיל התקנתי לינוקס.

קטנטן, עובד מעולה,  חסרון יחיד שראיתי ביצועי wifi לא ממש טובים (זה די בעייה ברוב המיניס).  עדין,  מאד מרוצה.

פורסם

לא חושב שבמחיר הזה אפשר לנצח מק מיני חדש ואם אתה רוצה חלונות אז גם עם פראללס הוא אוכל את כל מה שיש בתקציב לדעתי

פורסם

הייתי מציע לחשוב על דאסקטופ-פיסי, החשסרון הוא שהוא אמנם גדול יותר פיזית אך ישנם המון יתרונות בהנחה שתשתמש בו ב 5-7 שנים קרובות.

-מעבד חזק יותר עם גוף קירור נורמלי.

-הרבה יותר קל וזול לשדרג אותו ע"פ לאפטופ.

-הרבה מקום להרחבות עתידיות במקרה הצורך. אם למשל תרצה להרים עמדת HTPC אז יש לך מקום לתקוע נגן דיסקים, קשיח מכני בנפח גבוה וכרטיס מסך שיכול לדחוף 4K (או בעתיד הנראה לעין גם 8K) בלי לטחון את המעבד.

פורסם (נערך)

דסקטופ היום זה רק לגיימרים / תלתיסטים / חובבי DIY.

הלפטופ הכי צעיר אצלי בבית בן 4.5 והכול טס.

שני מק ואחד dell xps... (לא כולל מחשב מהעבודה).

לא ידעתי על המק מיני, במחיר הזה אין תחרות. יחזיק לך עשור. המעבד הזה *חיה רעה*.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המק מיני M4 החדש הוא מפלצת במחיר רצפה... קניתי אחד ברגע שהוא הגיע לארץ והוא המחשב העיקרי שלי בבית.

יש לי גם מחשב קטן של מיניזפורום עם מעבד של AMD שקניתי מאמאזון לפני שנה וחצי ומחובר לטלויזיה בסלון. הוא בסדר אבל הוא לא בר תחרות לM4.

פורסם
לפני 45 דקות, Igalz כתב:

כאמור מק'ים יש לי מספיק.. מחפש משהו עם וינדוס

Parallels לא יעשה את העבודה? או VMWare Fusion Pro שהפך להיות חינמי לשימוש ביתי?

פורסם
לפני 16 דקות, Nemesis כתב:

Parallels לא יעשה את העבודה? או VMWare Fusion Pro שהפך להיות חינמי לשימוש ביתי?

לא יודע, לא התנסתי בהרצה של וינדוס על מכונה וירטואלית על מק..

ההגיון אמר לי שאם אני רוצה וינדוס אז עדיף לרכוש PC, מאשר להריץ מכונות וירטואליות. אולי אני טועה

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

מסקירה קצרה בחנויות בארץ, עושה רושם שמוכרים בעיקר מותגים (לנובו\דל\HP) במחירים של לפטופ ועם חומרה חלשה משמעותית מלפטופ. כל מיני מעבדי אינטל חלושים מלפני 4-6 דורות.

אני לא יודע מה ראית, אבל מחיפוש של 5 דקות:

מחשב נייח Intel Core i5 Lenovo ThinkCentre neo 50q Gen 4 12LN0024IV לנובו - Lenovo - מחשבי Mini (orpc.co.il)

מעבד דור 13, שכניראה יותר טוב מרוב הלפטופים בטווח המחיר הזה.

לא הבנתי עד הסוף , מה יש ב- PC שאתה חושב שלא תקבל במחשבי אפל שכבר יש לך?

לפני 4 שעות, hans כתב:

דסקטופ היום זה רק לגיימרים / תלתיסטים / חובבי DIY.

לא הייתי אומר... בשביל לקנות מחשב וינדואס מסדרה סבירה ועם מסך סביר(מסך ברמה של דסקטופ ב-300 שקל כן? לא עכשיו איזה אולד 4K) הוא יעלה לך פי 3, ויחזיק לך שליש מהזמן. 

לי יש רק דסקטופ שכבר חוגג אצלי 12 שנים ולא ניראה שהולך להתפגר מחר. 

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

לא הבנתי עד הסוף , מה יש ב- PC שאתה חושב שלא תקבל במחשבי אפל שכבר יש לך?

שני הלפטופים של אפל שיש לי הם מחשבי עבודה. 

אני רוצה מחשב אישי, שלא קשור לעבודה, ועל הדרך אולי להשתמש בו כמדיה סנטר. ואם כבר אני קונה עוד מחשב, אני מעדיף שתהיה לי את הגמישות להריץ עליו תוכנות של pc.

המחשב ששמת קישור אליו הוא בערך בתחום התחתון של מה שאני מחפש. הוא בעל מעבד סביר מינוס, כלומר אולי הוא i5 דור 13, אבל מסוג מסורס מאוד בסדרה. חוץ מזה הזיכרון מיושן, הייתי מעדיף ddr5, ואין פורט thunderbolt שזה די דיל ברייקר מבחינתי. מצאתי מחשבים כאלו שעונים לדרישות שלי, אבל המחירים צפונה מ3k, אם כי לא בהרבה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...