Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, asix כתב:

אתה סתם מפחיד אותו.

כשאתה קונה מוצר משומש ( בית, רכב, טלפון וכו') אתה צריך לבדוק אותו ולקבל החלטה בידיעה שזה מוצר משומש וקיימת האפשרות שפיספסת משהו ולא ראית.

אם המוכר עשה טיפולים תקופתיים במועד, במוסכים מורשים של משרד התחבורה ולא הרגיש בליקוי המדובר מה אתה רוצה ממנו?

אם הקונה לא לקח את הרכב לבדיקה הוא יכול רק להלין על עצמו ולבוא בתלונות רק לעצמו.

כל זה כמובן לא רלוונטי במידה שהוא ידע על הליקוי והסתיר אותו במכוון ( ולהבנתי לא זה המצב).

אתן את עצמי כדוגמא - כבעל מקצוע בעולם הרכב שיודע לזהות דבר או שניים, כשאני קונה רכב ( לעצמי,לאישתי, למשפחה) תמיד אקח את הרכב לבדיקה. סכום זניח שיכול לתת לי עוד זוית לפני הרכישה.

כשאתה קונה משהו ואתה מתלהב ממנו יש מצב שתפספס מנורות אדומות. כשמישהו לא אובייקטיבי בודק את המוצר, סבירות גבוהה שהוא ימצא ליקויים במידה שפיספסת. 

לדעתי אתה מטעה
בבית משפט במצב כזה אתה תפסיד מתוך "חוסר תום לב, ואי גילוי נאות" שאתה מחוייב אליו במכירת רכב.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, llaavvii כתב:

לדעתי אתה מטעה
בבית משפט במצב כזה אתה תפסיד מתוך "חוסר תום לב, ואי גילוי נאות" שאתה מחוייב אליו במכירת רכב.

איזה חוסר גילוי נאות אם המוכר לא היה מודע לזה?  איך אתה יכול לפעול בחוסר תום לב ואי גילוי נאות על משהו שלא ידעת עליו עד שהקונה אמר לך את זה אחרי הרכישה? 

מספיק שיוכיח שעשה טיפולים בזמן לפי הוראות היצרן לפי מפרט יצרן במוסכים מורשים של משרד התחבורה. אם אין תיעוד שאמרו לו שצריך להחליף סעפת פליטה ( ואז כל השרשור הזה לא רלוונטי) הקונה יכול ללכת לחפש את החברים שלו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, asix כתב:

אתה סתם מפחיד אותו.

כשאתה קונה מוצר משומש ( בית, רכב, טלפון וכו') אתה צריך לבדוק אותו ולקבל החלטה בידיעה שזה מוצר משומש וקיימת האפשרות שפיספסת משהו ולא ראית.

אם המוכר עשה טיפולים תקופתיים במועד, במוסכים מורשים של משרד התחבורה ולא הרגיש בליקוי המדובר מה אתה רוצה ממנו?

אם הקונה לא לקח את הרכב לבדיקה הוא יכול רק להלין על עצמו ולבוא בתלונות רק לעצמו.

כל זה כמובן לא רלוונטי במידה שהוא ידע על הליקוי והסתיר אותו במכוון ( ולהבנתי לא זה המצב).

אתן את עצמי כדוגמא - כבעל מקצוע בעולם הרכב שיודע לזהות דבר או שניים, כשאני קונה רכב ( לעצמי,לאישתי, למשפחה) תמיד אקח את הרכב לבדיקה. סכום זניח שיכול לתת לי עוד זוית לפני הרכישה.

כשאתה קונה משהו ואתה מתלהב ממנו יש מצב שתפספס מנורות אדומות. כשמישהו לא אובייקטיבי בודק את המוצר, סבירות גבוהה שהוא ימצא ליקויים במידה שפיספסת. 

ברוב העולם אין חיה כזו מכוני בדיקה; אם כבר, קונה פוטנציאלי לוקח את הרכב לבדיקה למוסך שמתמחה במותג, מכיר את הדגם הספציפי ויודע מה התקלות האופייניות. 
מי שקונה מכונית משומשת בארה״ב, קנדה או ניו-זילנד בד״כ מבין מספיק במכונאות לבדוק את הדברים העיקריים, ואם לא -- מביא איתו מישהו כזה.
בדיקה במכון בדיקה לא תעלה על בעייה בחשמל שקורה רק פעם בשבוע, וגם לא על בעיות שחיקה בתוך המנוע אם הן לא מתבטאות בקומפרסיה חריגה.
בדיקה אמיתית מלאה של רכב היתה דורשת פירוק לכל חלקיו, לוקחת כמה ימים ועולה אלפים רבים של שקלים.

לפני 40 דקות, llaavvii כתב:

לדעתי אתה מטעה

חובת גילוי נאות חלה רק על סוחר רכב, לא על מוכר פרטי. סוחר רכב חייב למסור לקונה מידע מפורט על הרכב, ולכן זו בעצם לא מכירת as-is :
https://he.wikisource.org/wiki/חוק_מכירת_רכב_משומש_(זכאות_למידע_וגילוי_נאות)

ראה סעיף 4(ב).
ולא, זה לא אומר שכדאי לקנות ממגרשי רכב (תמיד רעיון רע לדעתי, ללא יוצא מהכלל), כי החוק לא נאכף, ואין להם דרך להרויח בלי לרמות או להשתמש בידע אסימטרי כדי לדפוק לקוחות גם אם זו לא רמאות.

ללא כל קשר, אם מוכר, פרטי או מסחרי, מסתיר בעיה שידע עליה, זוהי הונאה.

פורסם (נערך)

סוחר רכב מחוייב להציג טופס גילוי נאות, מוכר פרטי מחוייב בגילוי נאות (לא מסמך) הכוונה לומר את התקלות שידועות לו ברכב. 

אני מכיר מס' תביעות שקונה תבע את המוכר וניצח בתביעה, גם בבית משפט וגם בבית דין רבני, בעבר העליתי פה סוגיה כזאת. 

דוגמא שהכרתי מקרוב: אדם פרטי מכר יונדאי i800, הרכב נבדק במכון בדיקה שרשם כסתח רגיל, מס' שעות לאחר העברת הבעלות הלך הגיר. 

השופט חייב את המוכר בעלות הגיר, העלות לא הייתה חלה על המוכר במידה והיה מחתים את הקונה שהרכב נבדק לשביעות רצונו. 

שמאי רכב שנשכר ציין שהתקלה הייתה קיימת באופן ודאי עוד לפני העברת הבעלות.

המכון בדיקה כמובן יצא נקי מאחר ורשום שאין אחריות לגיר אוטומט.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

החוק מחייב אותך כמוכר בגילוי נאות - לספר לקונה את כל מה שאתה יודע על הרכב.

אין לך אפשרות לספר על תקלה שאתה לא רואה, לא מרגיש ולא מודע אליה.

עכשיו השאלות - איך הקונה פתאום עלה על התקלה? 

אם הוא היה לוקח את הרכב לבדיקה והיו מגלים את התקלה - אז גם אתה היית יודע מזה.

אם הקונה לקח את הרכב לבדיקה אחרי שהוא עשה את העברת הבעלות - לך אין שליטה במה עבר על הרכב מרגע שהוא קיבל אותו עד הבדיקה.

חוץ מזה - מי אמר שזה לא ניסיון לעקיצה?

תכלס - לא הייתי מציע כלום לקונה, אחרת אתה פותח פתח ובעקיפין מודע שיש לך אחריות על האירוע.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 20.12.2024 בשעה 10:47, Morde כתב:

מצטרף לשאלה,

ממש מסקרן אותי...

כשהוא הניע את הרכב אצלינו הוא שמע את המנוע ואמר שיש לו רקע במכונאות ושהמנוע נשמע "לא כל כך עגול" וע"י "פיין טיונינג" ניתן לסדר ולקבל גם צריכה טובה יותר של דלק.

אני באמת שלא מבין בזה.

אני מניח שהוא רצה לטפל בזה ושם(במוסך) גילו שלא מדובר "בפיין טיונינג"...

בתאריך 20.12.2024 בשעה 14:26, איציק נ. כתב:

זאת שיטת מצליח של ישראלים שאומרים לעצמם "אני יתקשר אליו ויגיד לו שהלך המצבר, נראה מה יגיד".

אלו אנשים שבאופן סיסטמתי מנגנים על מייתרי המצפון והיושרה של אנשים תמימים.

קנית את האוטו, העברתם בעלות, שלום ותודה מרגע זה ה"תכשיט" שלך לטוב ולרע. אל תתקשר אליי לבקש תרומות.

אם יום אחריי מישהו היה קונה ממנו את הרכב ב 10,000 מעל המחירון הוא היה מעביר 5000 למוכר של לפני יומיים "בשביל שירגיש טוב" ?

זה עובד לשני הצדדים ואני לא קונה את החארטה הזה.

שמע, מדובר באדם נחמד שבא עם הבת שלו, הכל היה בנעימים והבת שלו שלחה לנו הודעה שהיא ממש שמחה שפגשה אותנו שאנחנו אנשים נחמדים ותודה על הגל(לפני שגילו את הסדק). 

הוא גם אמר שזה טעות שלו ושזה אחריות שלו אבל רצה לשתף, ואנחנו כן השתתפנו ב-1000 ש"ח והרגשנו יותר מבסדר עם עצמנו.

בתאריך 20.12.2024 בשעה 16:20, asix כתב:

האמת, נראה לי שאין שום סדק.

יותר נראה לי שהוא שילם מחיר מעל המחירון ואנשים אמרו שהוא פראייר ( וישראלים לא אוהבים להיות פראיירים) אז הוא המציא איזה משהו כדי שיוכל לומר שהוא דפק את המוכר.

פות"ש, תמשיך בחייך ושלא ישב לך על המצפון.

תאמין לי שאם זה היה הפוך לא היית מספיק לסיים את המשפט והוא היה אומר לך "סע מפה" עם התנועה של היד.

יש סדק, שלח תמונות, ואכן זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי MrHicUp
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 דקות, MrHicUp כתב:

שמע, מדובר באדם נחמד שבא עם הבת שלו, הכל היה בנעימים והבת שלו שלחה לנו הודעה שהיא ממש שמחה שפגשה אותנו שאנחנו אנשים נחמדים ותודה על הגל(לפני שגילו את הסדק). 

הוא גם אמר שזה טעות שלו ושזה אחריות שלו אבל רצה לשתף, ואנחנו כן השתתפנו ב-1000 ש"ח והרגשנו יותר מבסדר עם עצמנו.

העיקר שזה מאחוריך. כל עוד אתה מרגיש טוב עם איך שפעלת - כל השאר בטל בשישים.

תכל'ס, רק שתדע, גם אם הרכב היה עובר במכון בדיקה ולא היו עולים על התקלה הזו, הם היו מכתס"חים את האמאמאמא של האוטו - ולא היה לו למי לבוא בתלונות.

בסעיף "מנוע" היה נכתב:
"רעשי יתר" (שזה אומר - כל דבר שיכול להרעיש, מגלגלת דפוקה, מיסב פנימי במנוע ועד סדק בסעפת), "לבדוק צריכת שמן", "הזעות שמן" וכו'.

שבוע טוב ובשורות טובות :-) 

איציק

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 דקות, MrHicUp כתב:

יפה מאוד שכך נסגר ברוח טובה לשביעות רצון שני הצדדים,

כמו שצריך להיות בין אנשים מהיישוב.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

על אף שהמלצתי לפעול אחרת, כנראה שנפלת על קונה שהוא אדם טוב כמוך ולכן זה נגסר לשביעות רצון כל הצדדים.

לרוב האינטואיציה שלנו לחשוד ו"להסגר" בגלל אי אימון לאחר שנפלנו פה ושם על אנשים לא אמינים.

פעלת ביושר והתחשבות - הלוואי והדברים תמיד היו נסגרים כך.

עריכה אחרונה על ידי Random
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 55 דקות, איציק נ. כתב:

העיקר שזה מאחוריך. כל עוד אתה מרגיש טוב עם איך שפעלת - כל השאר בטל בשישים.

תכל'ס, רק שתדע, גם אם הרכב היה עובר במכון בדיקה ולא היו עולים על התקלה הזו, הם היו מכתס"חים את האמאמאמא של האוטו - ולא היה לו למי לבוא בתלונות.

בסעיף "מנוע" היה נכתב:
"רעשי יתר" (שזה אומר - כל דבר שיכול להרעיש, מגלגלת דפוקה, מיסב פנימי במנוע ועד סדק בסעפת), "לבדוק צריכת שמן", "הזעות שמן" וכו'.

שבוע טוב ובשורות טובות :-) 

איציק

אני ממש מת על ההמצאה הישראלית הזו, ״הזעת שמן״. מתכת מהסוג שמשתמשים בה במנועים איננה נקבובית, ומנוע איננו עור אנושי שבנוי להזעה.
אם יש שמן מחוץ למנוע/גיר/בולם זעזועים, זו נזילה. נקודה. לא דווקא חמורה, אולי צינור גומי ב-20 ש״ח שצריך להחליף -- אבל נזילה.
באוסטרליה רכב עם נזילה כלשהי לא יעבור טסט.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...