Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, avizaz כתב:

אם את רוצה לצאת מהבית ולהתאוורר ולקנות ככה קפסולות לגמרי בסדר גמור, אבל מה הקטע בלעקוף בתור לחנות פרטית שזה לא הכרחי שתרכשי ממה ולא באתר, יצאת מהבית, תסבלי כמו כולנו בתור או תלכי לים.

לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

תקרא את ההודעה שקדמה לי

המקרה הזה אולי "נראה לא טוב"  אבל אין פה שום שימוש לרעה בפתור מתור (בהנחה שבאמת יש לה).

בפתור מתור אפשר להתשתמש גם בחניות/עסקים פרטיים.

אני כמובן לא יודע מה הסיבה שלה ספציפית לקבל פתור מתור, יש הרבה דוגמאות שזה  לא ממש ברור למי שמסתכל מהצד אבל הסיבה היא אמיתית ומוצדקת לגמרי.

למרות שאני יודע שלא חסרים רמאים אל תמהרו לשפוט..

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, avizaz כתב:

אבל מה הקטע בלעקוף בתור לחנות פרטית שזה לא הכרחי שתרכשי ממה ולא באתר, יצאת מהבית, תסבלי כמו כולנו בתור או תלכי לים.

ואתה תגיד לבנאדם איך לעשות את הסידורים שלו ואיפה? 

אוקי, הפריע לך. "חתכה" אותך בתור. המצאת סיפור עם האוןליין והתעצבנת עליו. 

יש עוד סיפורים שאפשר להמציא. 

כמו "על הדרך שלה למקום אחר היא עצרה לקנות את הקפסולות". 

"הייתה לה פגישה יותר מאוחר והייתה צריכה לקנות קפה לאורחים ולא יכלה לחכות למשלוחה". 

לכל הסיפורים האלו, שלך ושלי, אותו תוקף. כולם נכונים, ואף אחד מהם לא נכון (שרודינגר!) עד שכולם יקרסו חוץ מהאחד האמיתי. 

ובסופו של דבר- מה זה משנה. 

באותה מידה שזה לדעתך אביוז זה גם יכול להיות שימוש סטנדרטי. 

מה שאני מנסה להגיד. 

אני תמים. 

אני מנסה לא לשפוט ולא להניח הנחות, אבל זה לא אומר שהבנאדם צריך את הפטור\הטבה\הקלה או שהוא מתחזה. אני לא יכול לדעת, ולא מנסה לבדוק. אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר על משהו אמיתי וגומר עם זה. לא מקדיש לזה עוד מחשבה. 

אמרנו. תמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, el-chanan כתב:

אתה טועה

אני לא טעיתי. הבחור טען שהעליה היא בגלל תוים מזוייפים. דברים שלו, לא שלי.

זה לא יתכן, כי תוים מזוייפים לא נספרים בסטטיסטיקה שפורסמה.

פורסם

לא לשכוח שתוי נכה ניתנים גם להורים שיש להם ילד על הרצף האוטיסטי , גם עם הוא בתפקוד גבוה , זה ילדים עם בעיית קשב שעלולים לרוץ לכביש , הם נוטים לעיתים קרובות לא להקשיב או להגיב למה שאומרים להם ,ויש כאן סכנת דריסה מוחשית , על ידי הנהג הישראלי הממהר וחסר הסבלנות!

חניה בחניית הנכה מאפשרת בעיקר בחניונים , להמנע ממעבר דרך הכביש!

פורסם

כשעמדתי בתור להנפיק דרכון, עקפו אותי בעלי פטור מתור וגם כשהפקידה אמרה לי שעליי להמתין בגלל זה אמרתי לה ברור ושזה בסדר גמור, והמשכתי להמתין.

כשעוקפים אותי בתור לנספרסו זה לא ברור, לא מדובר על קניות בסופר, מדובר על מותרות כאשר יש לכך אלטרנטיבות במידה והיא צריכה קפסולות.

אי אפשר לתעדף אוכלוסיה על פני אוכלוסיה אחרת, היחידים שאני מוכן להחריג אלה נכי צהל שנכותם נגרמה עקב תרומה לכלל הציבור.

יש רחוב לידי שיש בו... אני לא צוחק, כ30-40 חניות נכה, כל הרחוב בתים פרטיים כשבכל בית יש נכה כך נראה, ומכל חניות הנכה האלה אין אפילו חניה אחת לרכב "אמיתי" של נכים.

יש מספר אנשים מסביבי שיש להם תו נכה, אין לאף אחד מהם סיבה מספיק טובה בשביל זה לדעתי ואני יודע בדיוק למה הם קיבלו אז מבחינתי הם מייצגים את הכלל.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
Just now, Ron Poh כתב:

בתור להנפקת דרכון לא אמורים לעקוף אותך, מכיון שהתורים מוזמנים. במקום שבו יש אפשות להזמין תורים, פטור מתור לא תופס.

בטוח? כי בפעם היחידה שהייתי בדואר ב4 שנים האחרונות חיכיתי איזה אקסטרה חצי שעה כי כל הזמן הגיעו זקנים מעל גיל 80 שנכנסו בלי תור.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, avizaz כתב:

כשעמדתי בתור להנפיק דרכון, עקפו אותי בעלי פטור מתור וגם כשהפקידה אמרה לי שעליי להמתין בגלל זה אמרתי לה ברור ושזה בסדר גמור, והמשכתי להמתין.

כשעוקפים אותי בתור לנספרסו זה לא ברור, לא מדובר על קניות בסופר, מדובר על מותרות כאשר יש לכך אלטרנטיבות במידה והיא צריכה קפסולות.

אתה יכול להסביר לי מה ההבדל? כי אני לא מצליח להבין. 

אני חובב DIY. אם אלך לחנות כלים החביבה עליי ומישהו\י י\תעקוף אותי בתור בקופה כי היא קונה רק חבילת ברגים. זה שונה ממה שתיארת? איך ולמה? 

או שאתה טוען שנכים צריכים לצאת רק בין 2 ל-4, כשהם לא מפריעים לאף אחד, וגם אז להיות עם קולר וזמם כדי לא להפריע ל"נורמלים"?

או שאתה טוען שלנכים אסור ללכת לקנות מותרות, כאחד האדם? 

אני לא מצליח להבין את הטיעונים שלך פה. 

אלא אם כן מה שאתה מנסה לומר זה שהכל טוב כל עוד זה לא נוגע אליך ולא מפריע לך?

Just now, avizaz כתב:

אי אפשר לתעדף אוכלוסיה על פני אוכלוסיה אחרת, היחידים שאני מוכן להחריג אלה נכי צהל שנכותם נגרמה עקב תרומה לכלל הציבור.

המממ.

אז רגע. 

אתה אומר שאי אפשר לשים תרופות לסרטן בסל התרופות, כי זה מפלה את האוכלוסיה שמשתמשת בתרופות לקרוהן (או משהו אחר שלא בסל, אני לא בקיא לשמחתי)? 

אתה אומר שאי אפשר לתת הקלות מס לאוכלוסיות קשות עורף, כי זה מפלה את העשירון העליון שלא מקבלים הטבות במס הכנסה?

מה אתה מנסה להגיד? שלעזור לאנשים עם בעיות זה לא מוסרי כלפי אוכלוסיות "נורמליות"? 

Just now, avizaz כתב:

יש מספר אנשים מסביבי שיש להם תו נכה, אין לאף אחד מהם סיבה מספיק טובה בשביל זה לדעתי ואני יודע בדיוק למה הם קיבלו אז מבחינתי הם מייצגים את הכלל.

בלי טיפה אחת של ציניות: שמת את עצמך בנעליים שלהם לרגע? 

אתה מכיר אותם אינטימית, הכוונה את כ-ל הסיפור שלהם והרקע שלהם? 

אתה מבין ממה ואיך הם סובלים? 

כי אחרת אני לא מבין איך אתה יכול לצאת בכזו קביעה.

שוב: ללא טיפה אחת של ציניות- מנסה להבין. 

גם מסביבי יש כמה אנשים עם תווי נכה. לחלקם מגיע יותר מלאחרים, גם כשלא רואים עליהם שהם זקוקים לזה. אבל זה לא אומר שלאחרים לא מגיע גם כן. אני פשוט לא יודע כי אני לא מנסה להכיר אותם עד כדי כך לעומק ולהיכנס לנעליים שלהם. אולי אם זה יקרה דעתי תשתנה, אולי תתחזק. לא יודע. 

• אהבתי 4

פורסם
לפני 7 דקות, taranta כתב:

בטוח? כי בפעם היחידה שהייתי בדואר ב4 שנים האחרונות חיכיתי איזה אקסטרה חצי שעה כי כל הזמן הגיעו זקנים מעל גיל 80 שנכנסו בלי תור.

כרטיס פטור מתור לבני 80 ומעלה (מתוך אתר ביטוח לאומי)

ציטוט

שירותים ומצבים שבהם לא ניתן פטור מתור

טיפולים רפואיים

תורים שבהם ממתינים בתוך כלי רכב

תורים שנקבעים בתיאום מראש

שים לב לסעיף האחרון.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, taranta כתב:

לפני 1 דקה, Ron Poh כתב:

שים לב לסעיף האחרון.

יד על הלב.

אתם באמת יכולים לקרוא לזה ניצול ציני של הפטור? 

בני 80+?

אם זו הייתה סבתא שלכם, הייתם אומרים שזה ניצול ציני ולא ראוי? 

אם וכשיקרה לי, לא אצייץ.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 3

פורסם
לפני 21 דקות, Be roo כתב:

אני לא טעיתי. הבחור טען שהעליה היא בגלל תוים מזוייפים. דברים שלו, לא שלי.

זה לא יתכן, כי תוים מזוייפים לא נספרים בסטטיסטיקה שפורסמה.

אני לא יודע מי זה "הבחור" עליו דיברת. אם הגבת למישהו אחר שטען את זה, אז סבבה. השרשור התחיל מכך שהיתה עלייה בתווים ה*אמיתיים* (שכמו שאתה אומר נספרים כמובן כי הם הופקו על ידי הרשויות ורשומים במשרד הרישוי), והבעיה היא שהתווים אמיתיים - אבל הופקו במרמה לאנשים שלא מגיע להם.

אחר כך התפתח פה תת שרשור שלם על למי מגיע בכלל, אבל זה נושא אחר.

• אהבתי 1

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

יד על הלב.

אתם באמת יכולים לקרוא לזה ניצול ציני של הפטור? 

בני 80+?

אם זו הייתה סבתא שלכם, הייתם אומרים שזה ניצול ציני ולא ראוי? 

אם וכשיקרה לי, לא אצייץ.

לא דיברתי על ציניות, דיברתי על זה שבדואר נתנו פטור מתור גם כאשר אפשר רק עם תורים מוזמנים.

לצורך העניין - זה היה פשוט הזיה. נכנסו ברצף איזה 7-8 בעלי פטור מתור והאריכו בלפחות חצי שעה את התור. בדואר כמו בדואר אף אחד לא טרח להוסיף עובד שיזיז את התור הרגיל.

פורסם
לפני 12 דקות, el-chanan כתב:

(שכמו שאתה אומר

BE ROO זו היא, ולא הוא. אחת מהמשתמשות הבודדות שיש לנו בפורום.

לפני 6 דקות, taranta כתב:

לא דיברתי על ציניות,

אוקי, לוקח בחזרה.

דיברתי על זה שבדואר נתנו פטור מתור גם כאשר אפשר רק עם תורים מוזמנים.

לצורך העניין - זה היה פשוט הזיה. נכנסו ברצף איזה 7-8 בעלי פטור מתור והאריכו בלפחות חצי שעה את התור.

צ'מע. בני 80+, גם ככה לא נשאר להם הרבה זמן, למה שיעבירו אותו בתור?

אתה רציני? 

אתה שוכח שלחלקם הגדול, בנק הדואר זו האופצייה הטובה ביותר עבורם. שם הם מבצעים לא מעט פעולות. כל נושא התורים המוזמנים לדואר, בעצמו, פגע בהם בתור אוכלוסיה שהיא לא הכי טכנולוגית בעולם. אני כבר לא זוכר מה הקשר המדוייק, אבל בבנק הדואר הם מקבלים קצבאות, למשל. למיטב ידיעתי הם לא יכולים לעשות את זה במקום אחר, שוב- לא בקיא מספיק בפרטים (רק זוכר את התורים הענקיים בימים שבהם מחלקים קצבאות).

בדואר כמו בדואר אף אחד לא טרח להוסיף עובד שיזיז את התור הרגיל.

נו זו כבר בעייה אחרת לגמרי, ורקובה מהיסוד. 

בדיוק כמו שבסופרמרקט יש 15 קופות אבל רק 2 מאויישות, לא משנה באיזה יום ושעה אתה מגיע. 

(פלוס, הבאגים היחודיים וההזויים של הדואר, אבל זה כבר לשירשור אחר)

פורסם

חח הצחקת אותי.. בתורים של ביצוע פעולות התור דפק כמו שעון - כי שם הדואר מרוויח כסף.

בתור של איסוף החבילות שום דבר לא זז כי שם כבר קיבלו את הכסף שלהם.. (על כל אחד ששולח יש 100 שמקבלים).

ומודבר על השילוב של הדברים שמוביל למצב לא הגיוני שהתור שקבעת לא שווה את הנייר שהדפיסו לך אותו.

פורסם
לפני 40 דקות, el-chanan כתב:

אני לא יודע מי זה "הבחור" עליו דיברת. אם הגבת למישהו אחר שטען את זה, אז סבבה.

הבחור ודברים מצוטטים בהודעה שלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...