Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. בספטמבר 2022 הייתה תאונה, הנהג השני לא הודה באשמה. היה סרטון ממצלמת הרכב שלי שהוכיח את אשמתו, אבל סוכנות הביטוח שלחה את הסרטון לחברת הביטוח באיחור. חברת הביטוח החליטה לשלם לי את הכסף עבור תיקון הרכב יום לפני שהם קיבלו את הסרטון. הסוכנות שלחה להם מכתב ערעור, אבל חברת הביטוח לא הגיבה בכלל.

לא נתתי אישור להפעיל את הביטוח שלי, הם פשוט יום אחד העבירו לי כסף. בסוכנות הסבירו לי שעכשיו אפשר רק להגיש תביעה על הפסדים, מה שאכן נעשה. ההפסדים כללו רק את ההשתתפות העצמית ששילמתי. לא ניתן היה לכלול את ההפסדים בגין הפרמיה הגבוהה יותר, שבזמן המשפט כבר שילמתי במשך שנתיים בגלל התאונה הזו, כי עד אז החלפתי רכב, סוכנות וחברת ביטוח.

התקיים משפט שקבע שהאשמה בתאונה מוטלת במלואה על הנהג השני. פניתי לסוכנות הישנה ולחברת הביטוח עם פסק הדין ובקשה למחוק את התאונה מההיסטוריה שלי, כדי שלפחות בשנה הבאה לא אשלם פרמיה גבוהה יותר. בסוכנות הודיעו לי שחברת הביטוח מסרבת למחוק את התאונה מההיסטוריה שלי, כי הם שילמו לי אז כסף במקיף עבור התיקון.

יוצא שלמרות שאני בכלל לא אשמה בתאונה, אני אשלם במשך כל 3 השנים פרמיה גבוהה משמעותית. בנוסף, אם חס וחלילה תהיה עוד תביעה, הם עלולים בכלל לסרב לבטח אותי, למרות שטכנית זו התביעה הראשונה ולא השנייה. איך זה יכול להיות, ומה אני יכולה לעשות? תודה.

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

תתלונני למפקח על הביטוח ראי מדריך כאן

איך זה יעזור?? התביעה נרשמה כדין כי שולם פיצוי למבוטח.בשביל למחוק התביעה צריך להחזיר את הפיצוי למבטחת ואז לנהל תביעה כנגד הנהג שאשם בתאונה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעה, fatboy1340 כתב:

איך זה יעזור?? התביעה נרשמה כדין כי שולם פיצוי למבוטח.בשביל למחוק התביעה צריך להחזיר את הפיצוי למבטחת ואז לנהל תביעה כנגד הנהג שאשם בתאונה

בזמנו הוגשה תביעה נגד צד ג בלבד. בשום שלב לא הייתה הסכמה להפעיל את המקיף ויש מייל שמוכיח את זה. אחרי שחברת הביטוח החליטה על דעת עצמה להפעיל את המקיף, נאמר לנו שאין מה לעשות, לא מחזירים את הכסף לחברת הביטוח ואפשר רק לתבוע הפסדים. אגב, עו''ד שהצג אותנו בבית משפט אמר שבמקרה של 85% חוסר אשמה לפחות, מוחקים את התביעה, ופה יש 100%. זה אותה חברת ביטוח לשני הצדדים כך שהיא גם ככה הייתה אמורה לשלם. נגיד והיינו מחזירים עכשיו את הפיצוי ותובעים את הנהג השני, הוא יפנה לחברת הביטוח שלו, שזאת אותה החברה, והיא תשלם לי בחזרה בעצם את מה שהחזרתי לה. כך שכן יש פה התנהלות לא תקינה של חברת הביטוח בהפעלת הפוליסה וגם חוסר היגיון.

לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

אם מילאת טפסים, ומסרת אותם לסוכנות, יכול להיות שהיגשת בעצם תביעה.

בפירוש דיברתי עם הסוכנות על צד ג בלבד. חברת הביטוח הפעילה את המקיף על דעת עצמה

פורסם
לפני 11 שעות, fatboy1340 כתב:

התביעה נרשמה כדין

לא בטוח. לכן יש גם מפקח. העניין הוא למה הפניה היא עכשיו.

פות"ש, אם חברת הביטוח שלך שילמה על הנזק לצד ג', למה שהתעריף לא יעלה לך, ושירשם שהייתה תביעה? זה עלה להם כסף, והסכמת לתביעת צד ג'.

פורסם

כשמבוטח תובע את מי שפגע בו (להלן צד ג') זה לא אמור לעלות שום דבר למי שנפגע.

זה מקרה קלאסי לטיפולו של המפקח על הביטוח כי הפוגע והנפגע מבוטחים באותה חברת ביטוח. כך שברגע שהוכח שהצד השני אשם, כל מה שצריך לקרות הוא שהפוגע יאבד את הנחת העדר התביעות שלו, והנפגעת תקבל את ההנחה כבעבר. לא צריך לעבור פה כסף בין הצדדים בגלל שמדובר באותה חברת ביטוח.

לא אתפלא אם שני הצדדים אבדו את ההנחת העדר התביעות...

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

להבנתי חברת הביטוח של פותש שילמה לו את הנזקים, כלומר הופעל ביטוח מקיף ולא צד ג. 

היות ששני הנהגים מבוטחים באותה חברה, באמת כדאי לבדוק על סמך מה בוצע התשלום. האם ניתן אישור כלשהוא בכתב או בעל פה? מה מהות הפניה הראשונית שבוצעה לסוכנות ? איזו פניה העבירה הסוכנות למבטחת? בהחלט ייתכן שפותש פנה בדרישה מסויימת לסוכנות , ואילו הפניה מהסוכנות למבטחת הייתה עם דרישה שונה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...