Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי רכב שני למשפחה

HaifaHaifa

פוסטים מומלצים

אשמח לייעוץ והכוונה לגבי רכב שני למשפחה - אחרי חפירות של כמה חודשים בפורום אני עדיין לא מצליח להינעל על מועמדים פוטנציאליים...
הדרישות:

• מרווח מאחור ל-3 ילדים (גילאי 7, 4 ותינוק) ותא מטען בגודל סביר+
  • אמינות ובטיחות ברמה גבוהה (עדיפות לכמה שיותר מערכות בטיחות אקטיביות)
  • עדיפות גבוהה ל-SUV של 5 דלתות (לצורך שימוש נוח יותר בתא המטען והכנסה/הוצאה קלה יותר של הילדים ממושבי הבטיחות)
  • עלויות סבירות לתחזוקה שוטפת ורמת סחירות נורמלית
  • מולטימדיה עם קישוריות מובנית ל-Apple CarPlay
  • הרכב לא מתוכנן לנסוע יותר מ-10,000 ק"מ בשנה, כאשר מרבית הזמן הנסיעה אמורה להיות בתוואי עירוני, כולל פקקים ועליות/ירידות (חיפה).
  • עדיפות כמובן לשנתון כמה שיותר גבוה (2019 ואילך) עם ק"מ כמה שיותר נמוך
  • תקציב - עדיפות לאזור ה-70K-80K, יש מצב אולי למתוח קצת בשביל אופציה שווה. פחות בעניין כרגע להשקיע 100K+ ולספוג ירידות ערך משמעותיות.

בהתחלה חשבתי בכיוון של סיאט ארונה, סקודה קאמיק וכו', אבל אז ראיתי את הביקורות על הרעידות במנועי 3 צילינדר ואת הסיכון המוגבר להחלפת מצמדים בתיבות DSG, במיוחד אם רוב הנסיעה היא בתוואי עירוני פקוק.
עד כמה כדאי להתרחק ממנועים ותיבות כאלה, בהינתן הדרישות הנ"ל...?

יונדאי וניו הייתה נראית אופציה נחמדה, אבל אז נתקלתי בתביעה הייצוגית על תיבת הגיר שמתפגרת מוקדם מהצפוי, וזה היה נראה לי הימור פחות מוצלח.
מכיר את המרווח הגדול מאחור של הסיטרואן C5 ואת הנוחות של פג'ו 3008, אבל עולה שוב שאלת האמינות.

אשמח מאוד להמלצות והכוונה בנושא!

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

3 מושבי בטיחות - הדגמים שאתה מציין קטנים מידי. אתה צריך לעלות לקטגוריית המשפחתיות (ומעלה), או הג׳יפונים התואמים, וגם ביניהם לבדוק היטב האם שהספסל האחורי מספיק רחב.

מבחינת העליות של חיפה מנוע הליטר של VAG, בשילוב תיבת ה-DSG, יעשו את העבודה בלי לצייץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, HaifaHaifa כתב:

מכיר את המרווח הגדול מאחור של הסיטרואן C5 ואת הנוחות של פג'ו 3008, אבל עולה שוב שאלת האמינות.

אנחנו עם 3008 דגם 1.2 משנת 2020, 3 ילדים שאז היו בגילאים שציינת.

רכב משפחתי מעולה, אצלנו טפו טפו הכל בסדר חוץ מטיפול שנתי.

למיטב ידיעתי מאז שנתון 2018 יש שקט מהדגמים האלו.

את הC5 אני מניח שתוכל למצוא בקלות מתחת למחירון ולעלות בשנתון.

באופן כללי גרסה 1.6 יותר מומלצת (גם ה1.2 עושה עבודה טובה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, sperial כתב:

3 מושבי בטיחות - הדגמים שאתה מציין קטנים מידי. אתה צריך לעלות לקטגוריית המשפחתיות (ומעלה), או הג׳יפונים התואמים, וגם ביניהם לבדוק היטב האם שהספסל האחורי מספיק רחב.

מבחינת העליות של חיפה מנוע הליטר של VAG, בשילוב תיבת ה-DSG, יעשו את העבודה בלי לצייץ.

תודה על התגובה!
יצא לי פעם לעשות נסיעת מבחן על אוקטביה עם מנוע 1.0 טורבו 3 צילינדר, מסכים לגמרי שמבחינת כוח הוא עושה את העבודה גם בעליות של חיפה.
החשש שלי יותר מהשילוב של המנוע הזה עם תיבת ה-DSG הוא מהבלאי המואץ (בעיקר בתוואי נסיעה כזה עם פקקים), והעלויות שכרוכות בהחלפה של מצמדים.
לדעתך זה לא משמעותי ויהיה אמין כמו תיבה פלנטרית/רציפה?

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

אנחנו עם 3008 דגם 1.2 משנת 2020, 3 ילדים שאז היו בגילאים שציינת.

רכב משפחתי מעולה, אצלנו טפו טפו הכל בסדר חוץ מטיפול שנתי.

למיטב ידיעתי מאז שנתון 2018 יש שקט מהדגמים האלו.

את הC5 אני מניח שתוכל למצוא בקלות מתחת למחירון ולעלות בשנתון.

באופן כללי גרסה 1.6 יותר מומלצת (גם ה1.2 עושה עבודה טובה)

תודה על התגובה!
היית ממליץ יותר על המנוע החזק יותר (1.6) בגרסת הבנזין? או על גרסת הדיזל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיה ספורטאז' מנוע 2.0 יתאים לדרישות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל הכבוד לספורטאז' אי אפשר להשוות ל 3008, משום בחינה, לפחות לניסיוני הפרטי, למעט אולי מרווח עדיף במקצת במושב האחורי. הייתי נמנע מגירסת ה 1.2, לאור סיפורי הזוועות כאן על רצועת הטיימינג והולך על גירסת הדיזל או  1.6.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, HaifaHaifa כתב:

החשש שלי יותר מהשילוב של המנוע הזה עם תיבת ה-DSG הוא מהבלאי המואץ (בעיקר בתוואי נסיעה כזה עם פקקים), והעלויות שכרוכות בהחלפה של מצמדים.

השינוי המרכזי לנהג הוא שצריך להתרגל לנהוג בפקקים בלי חצי ברקס, אלא לפתוח רווח קטן מהרכב שלפנים ולנהוג עם נגיעה בגז. אני גם מזנק בעליה עם בלם יד - הרגל מ-25 שנים עם ידניות בחיפה - אבל כשהבן שלי קיבל לאחרונה את הארונה שלו הוסבר לו שזה מיותר.

חוץ מזה, בפורום הזה למדתי שעלות המצמדים של של VAG היאה חצי מעלות המצמדים של קוריאניות מקבילות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, HaifaHaifa כתב:

היית ממליץ יותר על המנוע החזק יותר (1.6) בגרסת הבנזין? או על גרסת הדיזל?

שאלה טובה.

הדיזל מצויינת ומאוד חסכונית, לוקח לה רגע לצבור כח, מעין בור בסל"ד נמוך בהתחלה אז אם זה לא מפריע לדעתי היא עדיפה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 11.9.2024 בשעה 18:05, vladclar כתב:

קיה ספורטאז' מנוע 2.0 יתאים לדרישות.

מאיזו בחינה בעיניך הוא עדיף על ה-3008/C5/כל אופציה אחרת? רק מבחינת המרווח מאחור או גם מבחינת אמינות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, גם בגלל האמינות,  כאשר אתה מתחיל מגיל 5-6 של הרכב

ספורטאז' 2.0 עם גיר אוטומטי ולא רובוטי, מנוע אטמוספרי מוכח בתור אמין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...