Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

כמו כן - אתה מנסה לצייר תמונה של שגרירים רעים של אנשים מחוץ לישראל - וכמה שהיא לא נכונה... (כי אתה פשוט לא חשוף לשיח על ישראל מחוץ לישראל) ועם המון עשייה , השפעה על הפוליטיקה המקומית לטובת ישראל , תרומות ומה לא.

אני לא חשוף לשיח על ישראל מחוץ לישראל?

לאן נראה לך שאני הולך (או הייתי הולך) כשהייתי בחו"ל ימי שבת?

בתי חב"ד וקהילות יהודיות או ברים. בשניהם זה מגיע לשיחות על ישראל אחרי כמה כוסות.

ובכל מקרה, הנקודה שלי לא הייתה על ההתנהלות כלפי חוץ (לא טענתי שמישהו פה מלכלך על ישראל בחו"ל), אלא על הצורך לספר לנו כמה חרא לנו פה.

עכשיו גם אני מלכלך על ארה"ב, על עזה ועל עוד מדינות עולם שלישי, רק ההבדל הוא שאני עושה את זה פה בפורום.

אני לא מרגיש צורך להיכנס לפורום אוקראיני למשל, ולספר להם שאני ממש מצטער בשבילם שהם נתקעו עם היהודי הלא נכון בשלטון, וכמה השלטון שלהם מושחת. זה ההבדל.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

אני לא חשוף לשיח על ישראל מחוץ לישראל?

לאן נראה לך שאני הולך (או הייתי הולך) כשהייתי בחו"ל ימי שבת?

בתי חב"ד וקהילות יהודיות או ברים. בשניהם זה מגיע לשיחות על ישראל אחרי כמה כוסות.

אתה לא.

אתה חשוף לשיח של ישראלים ישראלי תייר , או תתי קבוצות במקרה הרחב של בתי חב״ד וקהילות יהודיות. (אני אתן לך רמז - לא אני ולא רוב חברי מבלים שם ... )

זה מבחינתי כמו שתספר לי על לגור באמריקה על סמך הניסיון שלך בביקורים או על סמך השיחות אחרי כמה כוסות.

וד״א אם אתה חושב שזה שונה נגיד עם חברי האוקראינים שעדיין מדברים בקבוצות של אוקראינים אפילו שגרים פה , או אפילו אבא שלי שפעיל בקבוצות מרומניה ורומנים שבישראל למרות שגר בישראל כבר 40+ שנה....

אולי אתה לא - כי אתה לא מרגיש יותר קשר או הקשר לתרבות המקומית וקבוצות של אנשים שגדלת איתם וכו - חלקינו כן.

לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

לספר להם שאני ממש מצטער בשבילם שהם נתקעו עם היהודי הלא נכון בשלטון, וכמה השלטון שלהם מושחת. זה ההבדל.

אתה ממשיך לחזור על זה את זה - וזה לא קורא , בינתיים היחיד שאיחל למשהו שלא יצליח בפוסט הזה זה אתה לאנשים - וכולם (ללא יוצא מן הכלל) מדברים על המצב בארץ ועל מה הוא גורם. ואם כבר יש פה גם פוסט שלם בפורום שמדבר על רילוקיישן לטובה או לרעה , פוסט שלם שמדבר על טראמפ וביידן / האריס וכו ... 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 דקות, Liviur כתב:

אתה לא.

אתה חשוף לשיח של ישראלים ישראלי תייר , או תתי קבוצות במקרה הרחב של בתי חב״ד וקהילות יהודיות. (אני אתן לך רמז - לא אני ולא רוב חברי מבלים שם ... )

ואתה וחבריך מדגם מייצג?

כאילו שאם האמריקאי הממוצע, או הישראלי הממוצע שחיים בארה"ב ישמעו שאני תייר, אז הם פתאום ינהלו דיון שונה, ואני אף פעם לא אגלה מה זה שיח אמיתי של ישראלים שחיים בחו"ל. 

בוא, תפסיק לשכנע את עצמך. אתה אולי יודע טוב מה השיח בקהילה הספציפית או הקהילות בהן אתה מסתובב. זה ממש לא מייצג את שאר הקהילות בארה"ב, ככל הנראה.

לפני 13 דקות, Liviur כתב:

בינתיים היחיד שאיחל למשהו שלא יצליח בפוסט הזה זה אתה לאנשים 

איפה בדיוק איחלתי למישהו משהו כזה?

כמו שכבר כתבתי, אתם צריכים לצאת מהסרט שלמישהו איכפת מכם או מזה אם תצליחו או לא תצליחו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

בינתיים היחיד שאיחל למשהו שלא יצליח בפוסט הזה זה אתה לאנשים

היי היי זה לא נכון -

הוא לא היחיד, יש עוד כמה בסגנון :)

בתאריך 4.9.2024 בשעה 00:24, Ido.G כתב:

לא מאחל הצלחה למי שעוזב

אבל זה תמיד, תמיד, חד כיווני. מישראל -> החוצה. 

תגיד ליביו - הרי אתה גם נמצא בכמה קבוצות ובחלקן אנחנו שוהים יחד - ראית פעם מישהו שמאחל רע לאנשים בישראל, או כאלו שמהגרים חזרה לישראל?

אני טרם ראיתי כאלו, בפורום / פייסבוק / מציאות ובכלל. גם טרם פגשתי את כל אלו ש״מצהירים קבל עם ועדה על המעבר״ וכו׳, איזה קשקוש, רובם המוחלט מפחדים שאנשים ידעו. השלכה קלאסית.

את כמות הישראלים (בישראל) ששיחות רילוקיישן עושות להם טריגר- הפסקתי לספור. ״מה אתה עושה כאן בפורום!?״, המקבילה של ״תחזור לרוסיה״ שכולנו שמענו מהצד/ישירות (ואם לשפוט לפי הסגנון, מניח שחלק מחברי הפורום אולי גם אמרו בעצמם 😅). כאילו אני צריך לקבל אישור מאיזה טרול רנדומלי לכתוב בשפת האם שלי בפורום שאני חבר בו יותר שנים משנעים להודות העוסק בתחביב שאני לוקח די ברצינות 🏎️😬

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

ואתה וחבריך מדגם מייצג?

אני גר פה ומשתתף בכל מני פורומים מקומיים של ישראלים. (וזה היה ההקשר ישראלים לשעבר שעכשיו גרים בארה״ב)

אבל אתה צודק - רק עוד תת קבוצה - אבל שכוללת אלפים רבים בין הפורומים השונים של ישראלים מכל מני walks of life.

אבל בהחלט ידברו איתך שונה עם זה שאתה גר בישראל - לא מתוך קטע רע אלא רגישות ומתוך זה גם שחלק מהצרות שלהם שונות והיום יום שונה. (לדעתי ומניסיוני ו״מחברי״)

לפני שעה, gadik6 כתב:

איפה בדיוק איחלתי למישהו משהו כזה?

צודק - סליחה על הבלבול - אני כבר עושה סלט - זה לא היית אתה.

לפני 1 דקה, oryo כתב:

תגיד ליביו - הרי אתה גם נמצא בכמה קבוצות ובחלקן אנחנו שוהים יחד - ראית פעם מישהו שמאחל רע לאנשים בישראל, או כאלו שמהגרים חזרה לישראל?

טרם ראיתי - ולהפך - תמיכה ועזרה כמו שציינתי. גם לחוזרים מתוך הקבוצות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

עכשיו גם אני מלכלך על ארה"ב, על עזה ועל עוד מדינות עולם שלישי, רק ההבדל הוא שאני עושה את זה פה בפורום.

אני לא מרגיש צורך להיכנס לפורום אוקראיני למשל, ולספר להם שאני ממש מצטער בשבילם שהם נתקעו עם היהודי הלא נכון בשלטון, וכמה השלטון שלהם מושחת. זה ההבדל.

אתה מפספס נקודה קריטית אחת - אף אחד פה לא עבר לארהב *ואז* הצטרף ל carsforum בשביל ללכלך על ישראל. כולם היו חברים בפורום *לפני* המעבר ופשוט המשיכו את החברות שלהם בדיוק כמו לפני כן.

זה מרגיש לי כמו שיעור ראשון בלוגיקה לפסיכומטרי

• אהבתי 1
פורסם

ועוד משהו שחשבתי עליו כשנהגתי הביתה מהעבודה - כן, אנשים שירדו מהארץ מרבים לדבר על ישראל גם בינם לבין עצמם כי החברים הם בד"כ ישראלים, וזה הגורם המשותף. רוב מוחלט של האנשים שאני מדבר איתם שנאו ועדיין שונאים את העובדה שהם הגיעו לנקודת שבירה שהם היו חייבים לקום וללכת. רילוקיישן זה לא כיף. לדבר, לעבוד, להתראיין - לא בשפת אם שלך - זה לא כיף. לעקור את כל החיים שלך, לעזוב את המשפחה והחברים ולהתחיל מחדש במקום אחר - זה לא כיף. רילוקיישן זה לא כיף. עושים את זה כשמרגישים שהגיעו מים עד נפש, ונקודת השבירה, נקודת הרתיחה, שונה מאדם לאדם. 

אף אחד מאיתנו לא "שונא את ישראל" - אולי שנאים את הפנאטים שלקחו את ישראל כבת ערובה, אבל האם אפשר בכלל להמשיך לקרוא להם "הפנאטים" כשהם מתקרבים להיות הרוב? 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כוכב השחר, 

בתור אדם שגם זוכר דקויות חסרות משמעות כמו זה המכנה עצמו "המחפש" - כמדומני שם המשתמש שלך היה בכלל morning star, ו*לאחר* שנטשת את ישראל כמו אחרון הנמושות ביצעת מה שנקרא "ניכוס תרבותי" ושינית את שם המשתמש שלך מלעז לעברית. 

ואני רוצה לשאול - באיזו זכות?! מי שמך!? 

אתה לא חושב שזה "קצת" צבוע?? 

אז בוא. לפני שאתה מרצה לנו פה על קוואעטלק "נסעתי בחזרה מהעבודה" (חייב לדחוף אצבע לעין למי שאין לו עבודה, משרד או רכב הא? לא יכול בלי זה?) תתחיל להפסיק לגנוב שמות משתמש ליהודים אמיתיים תודה. 

*

כמו כן שתדע ששלשום ראיתי 911st שזה משהו שלא ידעתי שקיים בכלל, היא נראתה כמו סתם עוד פורש (שזו ההגדרה של כל פורש בתכלס) אבל כששמעתי את הspecs שלה יצא לי קצת ריר

20240904_194110.thumb.jpg.97049c51312969e0c794abe8e991fe1b.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 דקות, oryo כתב:

כוכב השחר, 

בתור אדם שגם זוכר דקויות חסרות משמעות כמו זה המכנה עצמו "המחפש" - כמדומני שם המשתמש שלך היה בכלל morning star, ו*לאחר* שנטשת את ישראל כמו אחרון הנמושות ביצעת מה שנקרא "ניכוס תרבותי" ושינית את שם המשתמש שלך מלעז לעברית. 

ואני רוצה לשאול - באיזו זכות?! מי שמך!? 

אתה לא חושב שזה "קצת" צבוע?? 

אז בוא. לפני שאתה מרצה לנו פה על קוואעטלק "נסעתי בחזרה מהעבודה" (חייב לדחוף אצבע לעין למי שאין לו עבודה, משרד או רכב הא? לא יכול בלי זה?) תתחיל להפסיק לגנוב שמות משתמש ליהודים אמיתיים תודה. 

*

כמו כן שתדע ששלשום ראיתי 911st שזה משהו שלא ידעתי שקיים בכלל, היא נראתה כמו סתם עוד פורש (שזו ההגדרה של כל פורש בתכלס) אבל כששמעתי את הspecs שלה יצא לי קצת ריר

20240904_194110.thumb.jpg.97049c51312969e0c794abe8e991fe1b.jpg

איך אתה בכלל מגיע למצב שאתה רואה משהו שיוצר פחות מ 2000 לכל העולם 😮

מאז שעזבתי את ישראל התחזקתי. בביקור האחרון אפילו ביקרתי בכותל והצלחתי להנות למרות שזה היה יום לפני ראש השנה והיו שם בערך 3128931258912 אנשים. לא האמנתי שהיום הזה יגיע.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

נראה לי שאתם, נפולת של whatever, צריכים להבין משהו.

כשישראלים בישראל קוראים ביקורת על ישראל של ישראלים שעזבו, ותהיה הביקורת המאוזנת, המדוייקת והכואבת שתהיה, זה אוטומטית מצטייר כזריקת חרא על המקום ש*אנחנו* נשארנו כדי להציל וש*אתם* עזבתם תמורת מקום יותר קל.

עכשיו הבהרות כי יש פה רגישות דור Z'ית (או Z'דית אם אתם מהעלוקות שאומרות zee ולא zed כמו צברים אורגינל) לעיתים במינון גבוה:

1. לא קראתי בפורום מעולם כמה חרא בישראל ואיזה כיף שעזבתי.

כן היו הערות כמו "לא אחזור לעולם" מכאלה שהגיעו למוווריקעע לפני יומיים אבל אנחנו לא בוואקום ואלו רגשות כנים אז מותר.

2. העובדה שמישהו בחר לעזוב לחיים שלדעתו טובים יותר, לא מבטלת את החיים הקודמים שלו.

מותר לו לדבר על ישראל ומותר לו לכתוב בקארזפורום.

3. אפשר שכולנו ננסה קצת להיות טיפה יותר מאוזנים? תודה.

4. Oryo הוא מנוול. חמותי שכרה בית צמוד לבית הקודם שלו אבל הוא ברח מפה. ועכשיו אני תקוע שם שעות בלי הצלה.

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, oryo כתב:

היי היי זה לא נכון -

הוא לא היחיד, יש עוד כמה בסגנון :)

קודם טענת באיזה דיון שאייל גולן היה מנצל קטינות עם אבא שלו, או משהו בסגנון, שזה כמובן שקר, ועכשיו גם אתה מספר שגם אני איחלתי למישהו לא להצליח. 

אז אני אולי טרול, להגדרתך, אבל אתה קשקשן שרק מחפש תשומת לב.

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

צודק - סליחה על הבלבול - אני כבר עושה סלט - זה לא היית אתה.

נכון, זה לא הייתי אני, וזאת בדיוק הנקודה שלי - אני אומנם מאמין ב"קונספט" של מדינה יהודית או מדינת ישראל כמדינת העם היהודי, אבל אין לי שום טענות למי שבוחר להגר, בדיוק כמו שקורה במדינות אחרות. הוא לא חייב כלום, לא לי ולא למדינה.

ויותר מזה - גם לא ממש מעניין אותי אם מישהו שבוחר להגר מכאן יצליח או לא יצליח.

עם זאת, אני לא אוהב כשמישהו שעזב, בא ומתחיל לספר לנו כמה אנחנו מטומטמים, כמה מדינת ישראל פח או איך אנחנו צריכים לחיות.

כמו בחורה ש"התגברה" על האקס שלה אבל ממשיכה לעקוב אחריו וללכלך מאחורי הגב.

ואז ברגע שמבקרים אותו, או עונים לו, אז זה כי אנחנו קנאים, או צרי עין, או ביביסטים שחיים על קצבה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

כמו בחורה ש"התגברה" על האקס שלה אבל ממשיכה לעקוב אחריו וללכלך מאחורי הגב.

ואז ברגע שמבקרים אותו, או עונים לו, אז זה כי אנחנו קנאים, או צרי עין, או ביביסטים שחיים על קצבה.

ומה אם האקס היה מכה אותה, אבל חוץ מזה הוא husband material והיא מקווה בתוך תוכה שהוא יקבל עזרה והם יחזרו? זה כשר?

פורסם (נערך)

אני הייתי זה שאמר שהוא "לא מאחל בהצלחה", ולאחר מכן הבהרתי שבאמירה זו התכוונתי לכך שאני לא עוסק בחיים האישיים של אף אחד, אלא פשוט חושב שהתופעה ברמת המקרו היא פסולה - ולא צריך לעודד אותה ולהלל אותה. כמובן שזה מצוטט עכשיו באופן מניפולטיבי.

להגיד כמו רע פה וכמה צריך לעזוב, ושכל בן אדם "נורמלי" עוזב או אמור לתכנן עזיבה נהיה הספורט הלאומי, ואני לא אוהב את זה. זו זכותי, בדיוק כמו שזכותם של אנשים אחרים להגר לארה"ב.

לגבי ישראלים בחו"ל:

כן, באופן טבעי יש לאנשים נטיה לשמור על מעגל חברתי שקשור לתרבות ממנה הם באו. זה הגיוני וזה קל, אתה בטוח בשפה, ואתה בטוח במנהגים.

אני חושב שמבחינתי מה שהופך את זה למעט "צורם" אצל ישראלים לשעבר, זה שאלו נוטים להרבות במשפטים ביקורתיים על "הישראלים" ("רק הישראלים הם...").

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם
לפני כשעה, itaysamurai כתב:

כשישראלים בישראל קוראים ביקורת על ישראל של ישראלים שעזבו, ותהיה הביקורת המאוזנת, המדוייקת והכואבת שתהיה, זה אוטומטית מצטייר כזריקת חרא על המקום ש*אנחנו* נשארנו כדי להציל וש*אתם* עזבתם תמורת מקום יותר קל.

זה יהיה בכול מקום אבל, זה כול כך טבעי וברור. לא מבין מה החברים פה, שעוד טוענים לאיזו יכולת הבנה גבוהה לא מצליחים להבין. 

כשמישהו מתוך קבוצה מסויימת, יוצא ממנה ואז מדבר עליה בביקורתיות, אלה שעדיין בקבוצה הזאת לא אוהבים את זה. זה הכי אנושי וטבעי.

אם כבר, הייתי אומר שתופעה מוזרה באותו הנושא היא טורקים שעוברים לגרמניה/הולנד, וגם אחרי שהם משתקעים והכול, גם הם וגם הילדים שלהם ידברו ויעריצו את טורקיה כאילו הם לא יכולים לחזור. אבל זה לא הדיון :)

לפני כשעה, gadik6 כתב:

או שאתה נחסם 🙃

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 6.9.2024 בשעה 12:03, פינדר כתב:

כאמור, אני לא ראיתי פה מישהו מהיורדים פותח שרשור על כמה הוא חכם שעזב ואיזה טיפשים אלו שנשארו. כן חולקים חוויות וכן עונים על שאלות. וגם מסבירים מה המניעים שלהם לעזיבה

נכון, גם אני לא נתקלתי בשרשור כזה. אבל בקרב תגובות ודעות כאלה ואחרות יש לא מעט סאבטקסט, וזה מאוד סובייקטיבי כלומר תלוי מי קורא. במדיום הכתוב מאוד קשה להעביר תחושות וניואנסים מהסוג הזה לעומת בשיחה בלתי אמצעית בה יש אפשרות לראות את שפת הגוף, הבעות פנים וכו׳. מכאן קל מאוד לקבל רדוקציה לשיח של מחנאות או קבוצות כדורגל, אבל המציאות הרבה יותר מורכבת.

מה שמזכיר לי שנכחתי בשיחה עם מהגר בה כל שאר המשתתפים היו ישראלים, חוסר הנוחות של המשתתפים היתה מאוד ניכרת כשביקורת כזו או אחרת הועברה בין השורות. כנראה לא כולם שמים לב לניואנסים האלה גם בשיחות בלתי אמצעיות וחשוב לזכור את זה, בפרט בדיונים בפורמט כתוב.

לפני 22 שעות, oryo כתב:

"חוק גודווין לרילוקיישן", כמו בשיח על רוע שתמיד יגיע על היטלר

לא בדיוק, חוק גודווין מדבר על כל דיון מספיק ארוך באינטרנט.

לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

ומה אם האקס היה מכה אותה, אבל

אין 'אבל'. הרמת יד? שלום ולא להתראות.

מי שחצה את הגבול פעם אחת, עלול לחצות אותו שוב.

לפני 3 שעות, David32 כתב:

זה הכי אנושי וטבעי.

אם זה כל כך ברור, למה יש כאלו שממשיכים להעביר ביקורת בקרב הקבוצה אותה הם עזבו?

(לא מתכוון אלייך מן הסתם)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...