Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, nissan1211 כתב:

סלחתי , אתה שואל על סמך מה אני קובע את זה ואז אתה אומר שזו טענת חסרת ביסוס 

אז היא כן מבוססת , לאחר שיחות עם מוסכי מתמחי פיגו סיטרואן שראו עשרות רכבים כאלה ומקרים רבים של התפוררות הרצועה , אלה היום ההמלצות שלהם . ובצדק .

אני מודע להמלצה, מאחר שגם אני מטפל במנוע, אבל אין הוכחה לכך שצמצום טווח החלפת הרצועה ל-60,000 ק"מ באמת מונע את הבעיה. ייתכן שהמנוע יחווה תקלות אחרי קילומטרז רב יותר; אך אני עדיין לא הייתי שם 140 אלף שקל על רכב שבסבירות גבוהה ידרוש שיפוץ מנוע באזור ה-100 אלף ק"מ ומעלה. גם אם הוא ימכור את הרכב לפני כן, הוא יספוג ירידת ערך מואצת של פיג'ו. רק הוא יכול להגיד אם זה שווה לו בזכות התחושה שהרכב נותן לו. אני, אישית, הייתי מתרחק מכל רכב של קונצרן סטלנטיס שמשתמש במנוע הזה.

לפני 15 דקות, TZR84 כתב:

קצת חומר למחשבה

סוף הרומן: למה הישראלים כבר לא אוהבים מכוניות צרפתיות - וואלה רכב (walla.co.il)

אישית אני בעלים של 3008 עם מנוע 1600 180כס ואין לי ספק שהרכב הבא שלי יהיה גם 3008 החדשה שמגיעה בקרוב.

אבל חד משמעית לא מעט אנשים נפגעו מהצרפתיות בין אם באמינות, ירידת ערך וכו. הנתונים לא משקרים.

כבר 30 שנה ממחזרים את אותה הכתבה.

עריכה אחרונה על ידי CPA2.0
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 54 דקות, CPA2.0 כתב:

כבר 30 שנה ממחזרים את אותה הכתבה.

איך ממחזרים אם בכתבה יש נתוני מכירות של 2024 (מחצית ראשונה)

והתייחסות לחרם הטורקי ולמכוניות ש(לא) מגיעות משם?

פורסם
לפני 58 דקות, BoazB11 כתב:

איך ממחזרים אם בכתבה יש נתוני מכירות של 2024 (מחצית ראשונה)

והתייחסות לחרם הטורקי ולמכוניות ש(לא) מגיעות משם?

כבר 30 שנה מבלבלים את המוח עם כתבות בסגנון "ישראלים לא אוהבים מכוניות צרפתיות". נכון, לא אוהבים וכנראה בצדק.

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

הכתבה משולה לציור עיגול סביב מטרה והצגה כאילו החץ נורה באופן עיוור.

אם הכתב היה לוקח לדוגמא את שנת 2017 הוא היה מגלה שבאותה שנה נמכרו 28100 מכוניות מתוצרת פפיג'ו סיטרואן ורנו.

הוא לא הביא את הנתון הזה, כי הוא לא משרת את התיזה שלו.

העובדות:

הצרפתים אחרו להציג מכוניות הברדיות ופלאג-אין, ובשל תקנות האיחוד האירופי לא משתלם להם כלכלית למכור כאן מכוניות "נקיות" - זאת הסיבה העיקרית לירידה.

הבעיות עם מנוע הפיורטק לא ממש עוזרות למכירות, כמו גם העדרם של דגמים חשמליים (רנו) דגמים חשמליים עם טווח קצר ותמורה בעייתית לכסף (פיג'ו, סיטרואן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 3 שעות, TZR84 כתב:

אישית אני בעלים של 3008 עם מנוע 1600 180כס ואין לי ספק שהרכב הבא שלי יהיה גם 3008 החדשה שמגיעה בקרוב.

אני מ-מ-ש לא בטוח.

הנה פוסט בנושא הדגם החדש של ה-3008 שפורסם בפורום לפני כמה דקות.

נכון לעכשיו הושק הדגם החשמלי. צפויים דגמים Mild Hybrid  ופלאג-אין (דיזל לא יהיה יותר)

אני בכלל לא בטוח שהדגמים הללו יגיעו לישראל, ואם לשפוט לפי המחירים של הדגם היוצא, אם הם יגיעו זה יהיה במחיר לא תחרותי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אישית הייתי הולך על ה208 \איביזה\ פאביה (1.5) למה? כי אני אישית מעדיף רכב שנוסע טוב, גם על חשבון צריכת דלק \ מוניטין אמינות . אבל איש איש ושיקוליו 

ולמרות הכל אני חושב שטיפול נכון לפי הנחיות היצרן בחלפים איכותיים, ולהקפיד על תקני היצרן (בכל רכב) במקרה של הפ'יגו להחליף את הרוצעה כל 60 אלף או 4 שנים 

ולגבי הdsg  ביציאה מהמקום לא לגמור את הגיר עם גז ברצפה, ופקקים לשמור מרחק ולא לזחול כל מטר על חצי קלאץ' מנסיון עם dsg במשך 7 שנים עם שתי איביזות מנוע 1000 וק"מ מצטבר של 120אלף בשניהם, הגיר עבד כמו חדש גם ביום מכירת הרכב, שני הרכבים ננהגו בצורה מודעת לגיר הdsg . שני הרכבים טופלו לפי דרישות היצרן בחלפים מקוריים, והחזירו באמינות מצוינת , למעט החלפת מצבר וסליל כרית אוויר באיביזה 2016(שניהם באחריות יצרן) .  באיביזה  השנייה שהייתה לי הרכב נכנס למוסך רק לצורך טיפולים שותפים. 

שוב אני בדעה כזו, אני מעדיף רכב שאני אהנה שאני נוסע ברכב, ולא כאשר אני אמכור אותו בעוד כמה אלפי שקלים פוטנציאלים, אבל זה אני.  

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אכן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עיצוב פנים מיושן

מערכות בטיחות מיושנות ומתקדמות פחות

גם לא מרווח ,יחסית לסופר-מיני

אבל יש לרכב כמה ייתרונות, ויש כאלה שמעדיפים אותו על אף החסרונות שהוזכרו פה.

פורסם (נערך)

לגבי היאריס החדשה - כאחד שבא מרכב צרפתי (אמנם 208 GTI) וממשפחה שבכלל קונה רק טויוטה, אמא שעכשיו קנתה את היאריס השלישית שלה לפני כמה חודשים והעבירה את שאר היאריסים במשפחה, החדשה בצורה מפתיעה מגיבה הרבהההההה יותר טוב מאשר הקודמות שלה, לטעמי יש שיפור משמעותי באיך שהיא נוסעת והתחושות בכללי בחווית נהיגה.

כל השאר? מעפן ברמות על, אבזור והנדסת אנוש על הפנים לדעתי, מרגיש כמו יפנית משנות ה90 😕 

עריכה אחרונה על ידי Ron321321
פורסם
בתאריך 30.9.2024 בשעה 22:44, Lior_Django כתב:

מאיזו בחינה?

אבזור? (יש את הדגמים pure-red-black-white)

וגם מבחינה בטיחותית, רכב נחות מסופר מיני מודרנית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדברים על המצורף למטה?.

האמת הפתעתם אותי קצת עם המיושנת. 😊

"מאזדה 2 – ארבעה כוכבים

מכונית הסופרמיני החדשה של מאזדה יצאה מסבב המבחנים חבולה מעט לאחר שזכתה בארבעה כוכבים בלבד. הציונים הם: 86% בהגנה על מבוגרים, 78% בהגנה על ילדים, 84% בהגנה על הולכי ו-64% באביזרי בטיחות.

ה-2 לא זכאית לכוכב החמישי בגלל ציון הגנה על ילדים שאינו מספק (מינימום 80%) שנובע מלחץ מעט גבוה על צוואר ילד בן 3 בזמן תאונה. בנוסף, ה-2 אינה מצוידת במערכת בלימה אוטונומית במהירויות גבוהות (כביש בין-עירוני, למשל), ולכן לא עומדת גם בסף התחתון של סעיף אביזרי הבטיחות (מינימום 6"

5%).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...