Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, yulianx כתב:

גם לשירשור בנושא הפיורטק בפורום אפשר לקרוא סיפורים ושמועות.

ממש לא! כל מי שביקר במרכזי של לובינסקי (יצא לי מספר פעמים בעת שהחזקתי את ה-208 GTi) או הסתכל על ההיסטוריה של 308 ו-208 יוצאות הליסינג של לובינסקי (עם תעוד מלא), ראה בעיניים סטטיסטיקה שלא משתמעת לשני פנים. מנועי פיורשיט הוחלפו כמו גרעינים. אין שום מקום להשוואה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך אתה אומר לגבי הדי אס שיט- זה היה בהתחלה,היום יש פחות. גם פה אני יכול להגיד.

אני צודק? לא יודע. לאף אחד אין סטטיסטיקה מה קורה עם מקפידים על החלפות מוקדמות. לך אין מידע כמה מכטרוניקים  הוחלפו ב די אס שיט  מאז 2020.

אפשר להתבסס רק על מה שקורה בשטח. ובשטח אנשים מחפשים איך לתבוע ומה לעשות עם המכטרוניק.

״סיפורים״ שלא נגמרים.

IMG_2434.thumb.png.079e51669e6639ae3c17c619b1b98c25.png

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנה לא סטטיסטיקה לא מייצגת: שני חברים שלי בעבודה קיבלו סקודה אוקטביה בליסינג לפני קצת יותר משלוש שנים (שנת 2021ׂׂ). אחרי שנתיים אצל אחד היה צריך להחליף מכטרוניקס.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אבל איך זה יכול להיות? אומרים שאין יותר בעיות.😂

מזכיר לי את נציג הסוכנות ב2017 כשלקחתי איביזה לנסיעה. ״אין יותר בעיות, נכון היו בעבר וזה טופל.״ כן.. אין יותר בעיות.

• מצחיק 3

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לי בסיטרואן אמרו שכבר אין. ברור שאף אחד לא יגיד שיש בעיה, אחרת זה יהיה היום האחרון של הנציג בעבודה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 21 דקות, yulianx כתב:

אומרים שאין יותר בעיות.😂

למען הדיוק, אומרים שאין בעיות מהותיות (כשלים תכנוניים) - לאף יצרן אין אפס תקלות. לטויוטה יש מוניטין מעולים (ודי בצדק) אבל גם שם תמצא אנשים שהלכו להם תיבות רציפות (מי שנוהג בתנאים קשים ולא מחליף נוזל גיר - כי היבואן אומר ש״לא צריך״), אבל זה קורה במספרים קטנים יחסית לכמות המכוניות שמסתובבות על הכביש. יש גם סדרות ייצור דפוקות מדי פעם, אצל כל היצרנים.

מה שתמיד מהווה אינדיקציה אם יש בעיה מהותית בדגם מסויים זה המחירון הלאומי. ראה הפוקוס דור 3 אשר כשלים בגיר שלה פשוט שחטו את ערך הרכבים עד כמעט חיסול הדגם בארץ (מנוע ה-1.5 4 בוכנות עם הכשל בבלוק לא עזר לשקם את מעמדה של המכונית הזאת), וכן הערך של ה-308 וה-208 עם מנוע ה-1.2 המחורבן, או הדגמים עם מנוע THP 156 - ערכן נשחט. זה לא המצב באוקטביות שאף צי רכב לא נתקע איתן כשהן מסיימות שרות בליסינג. עם זה אף אחד לא יכול להתווכח.

ובכלל, כמות המכירות - הרי מכונית שיש לה שם רע, המכירות שלה יורדות. מכירות קבוצת VAG שמרו יפה מאד על כמויות כל השנים הללו.

פורסם

לצרפתיות בניגוד לגרמיניות תמיד הייתה תדמית על הפנים. אני לא זוכר מקרה שסופר מיני צרפתית עלתה כמו טיוטה יאריס או הונדה ג׳אז במחירון.

• אהבתי 2

פורסם

ומה לגבי הפוקוס הגרמנית? 

הפיג׳ו 208 GTi הייתה המכונית עם שמירת הערך הכי טובה שהחזקתי.

פורסם

יכול להיות בפורד המצב היה בכלל קטסטרופה. אני לא זוכר את התקופה. ואם להגיד את האמת, כשמדברים על גרמני, הרוב לדעתי יגיד אודי, פוולסווגן, סקודה פחות פורד, זה כמו אח חורג כזה. אולי בגלל אנשים וויתרו.

פורסם

אז קח עוד גרמניה - אופל, עם בעיות ה-LSPI שגמרו מנועים, גם היא נשחטה. וגם שברולט קרוז. 

רוצה יפנית? הונדה סיוויק עם מנוע 1.0 עם בדיוק אותה בעיה תכנונית כמו מנוע 1.2 של פיג׳ו - גם הם השתמשו ברעיון המטומטם הזה של רצועה טבולה (כמו פורד עם מנוע 1.0 אקובוסט) - גם היא נשחטה, למרות שהיא יפנית כשרה. יש גם את ניסן קשקאי דור קודם עם מנוע 1.2 הכושל של רנו. לא חסרות דוגמאות. אף אחד לא שונא ״צפרדעים״ סתם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 26 דקות, menir1 כתב:

מה שתמיד מהווה אינדיקציה אם יש בעיה מהותית בדגם מסויים זה המחירון הלאומי. ראה הפוקוס דור 3 אשר כשלים בגיר שלה פשוט שחטו את ערך הרכבים עד כמעט חיסול הדגם בארץ (מנוע ה-1.5 4 בוכנות עם הכשל בבלוק לא עזר לשקם את מעמדה של המכונית הזאת), וכן הערך של ה-308 וה-208 עם מנוע ה-1.2 המחורבן, או הדגמים עם מנוע THP 156 - ערכן נשחט. זה לא המצב באוקטביות שאף צי רכב לא נתקע איתן כשהן מסיימות שרות בליסינג. עם זה אף אחד לא יכול להתווכח.

ובכלל, כמות המכירות - הרי מכונית שיש לה שם רע, המכירות שלה יורדות. מכירות קבוצת VAG שמרו יפה מאד על כמויות כל השנים הללו.

זו לא דוגמה טובה 

הפוקוס דור 3 עם כשלים חמורים בגיר הרבה יותר מהdsg ולכן היא התרסקה הרבה יותר 

מה הסיבה שאנשים קונים וואג וזה עדיין שומר על הערך ? מכמה סיבות 

1. הdsg לרוב מתפקד טוב בשנים הראשונות והרכבים יחסית איכותיים אז אנשים לא חווים בכלל את הבלאי ולא חושבים על התקלות האפשריות , אלה שכן לא חוזרים ולא ייקנו את המותג שוב.  הכיסוח במחיר קורה כשאנשים מפחדים לקנות רכב גרמני מזדקן בשנים המאוחרות

2. אנשים בישראל לא כולם מכירים את הקונצרן והשם סקודה פולקווגן סיאט נחשב ״גרמני״ איכותי למרות הפאשלה עם הגיר ולכן כל מי שלא מכיר את הגיר חושב וקונה את המותגים האלה מבלי לדעת מה זה בכלל גיר רובוטי או מה ההיקף של התקלות 

חבר אמר שסקודה זה טוב ודוד של סבא קונה רק ״ גרמני אורגינל״ 

3. הthp 156 הוא גם לא דוגמה טובה במסגרת המותג פיגו כי אנשים סולדים מאוד מהמותג הזה גם בדגמים מוצלחים ו208 gti הוא לא בר השוואה כי זה לא רכב עממי אלא רכב ספורט שאנשים מחפשים ספציפית . עובדה שפיגו 508 עם מנוע 1.6 זה רכב מוצלח עם שוק חלש במחיר וטויוטה קאמרי יקרה לעומתו

4.  אם כבר ציינו פה בתגובות מקרים אישיים בתור סטטיסטיקה , אצלנו במשפחה הייתה פאביה dsg 7 שיציאה מהחברה, לאחר 30 אלף קמ הוחלף מוח גיר

לאחר 70 אלף הוחלפו מצמדים ועדיין הגיר היה נתקע על הילוך לפעמים עד התנעה וכיבוי הרכב

בנוסף נסעתי על איביזה 2018 1.0 עם 60 אלף קמ עם רעידות בגז ומנורת p error שמופיעה על כמה שניות

לסבי הייתה סקודה סופרב חדשה מהחברה שב30 אלף קמ נקבע על ידי היבואן שיש בעיה במצמדים והוחלפו על ידי החברה בחינם . 

אפשר להתכחש לזה שיש בעיה קיימת בתיבה הזו , מבלי להשוות למנוע הפיור טק והכשלים שלו , יש אלפי לקוחות בארץ ובחול שסובלים מהתקלות האלה ויש עליהם גם סרטונים באנגלית. אחוז התקלות בגיר הזה הוא חריג ולא על גבול בלאי סביר. צריך לדעת את הסיכויים לבעיות שנכנסים לקנייה של הרכב הזה 

לא זה לא אומר שהרכבים הם זבל ואסור לגעת אבל גם לא ניתן להכחיש ולהגיד וואלה הכל נפתר אחרי 2017. גיר זה לא רק מצמדים בטח לא הגיר הזה שיש בו פילטרים ומכלולים מורכבים

פורסם

כולמר, אתה אומר אנשים מטומטמים - הגיר הזה משווק כאן משנת 2008 (16 שנה...) ועדיין לא למדו, אה? 

לפני 5 דקות, nissan1211 כתב:

הthp 156 הוא גם לא דוגמה טובה במסגרת המותג פיגו כי אנשים סולדים מאוד מהמותג הזה גם בדגמים מוצלחים

דווקא 3008 עם מנוע 1.6 שומרת יפה על ערכה ונחשבת מכונית טובה.

פורסם

אני מחזיק בקקטוס- פיורטק, למה?

כשחשבתי למכור ולקנות אוטומטית יד 2 חשבתי על פולו, למה?

ואחת המחליפות לספייס יכולה להיות פאביה/איביזה.

אז למה? כי כמו שנאמר הרכבים טובים, חלקם לוקחים סיכון, חלק מאמינים שאין בעיות, חלק יחליפו לפני שיתחילו הבעיות,חלק לא נתקלו בעבר ויקנו עוד. למשל הבחור שמכר לי את הקקטוס קנה 2008 חדשה 1.2.

פורסם

חייב להודות שהבחירה נעשתה עוד יותר קשה מהשיח הבונה שמתנהל פה - אם גם הפאביה וגם ה208 עשויות להכשל בסיברות לא מבוטלת, מה באמת הפתרון? לספוג את הסיכויים וללכת על מה שנראה יותר טוב/יותר מהנה, או להתפשר על הבסיסיות של היאריס כדי לקנות בראש שקט יותר? מה הייתם ממליצים?

יש רכבים בסגמנט שלא סובלים מהבעיות הנפוצות האלה ששווה להסתכל עליהם, והם לא סוחבים כמו עגלה וסוס?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...