Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבקטגוריית הסופר מיני, הרכבים הטובים הם אלו עם הסיכון לבעיות.

יש רכבים כמו יאריס, מזדה 2 שכבר מיושנת אבל גם אמינה ולא עגלה.

מה לעשות? אתה צריך להחליט, אתה הולך להוציא סכום גבוה מאוד של כסף.

מצד שאחד להוציא סכום כסף על רכב שיעלה לך חיוך או רכב שיתן לך שקט. קשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, menir1 כתב:

כולמר, אתה אומר אנשים מטומטמים - הגיר הזה משווק כאן משנת 2008 (16 שנה...) ועדיין לא למדו, אה? 

דווקא 3008 עם מנוע 1.6 שומרת יפה על ערכה ונחשבת מכונית טובה.

בעיקרון כן ולא, למה ? זה חדש שנאמר על השוק הישראלי שהוא שוק עדר ? 

מצד אחד המון רוכשים לא יודעים מה הם קונים בכלל עד שמגיעה המכה של התיקון ואז הם שונאים את המותג שזה טמטום גדול 

למה לא ? כי בליסינג ברור מאליו ששווה לקחת את הרכב כי אתה נהנה מבלי לדאוג לתחזוקה. ויש אנשים ספציפיים שקונים מבלי לחשבן בכלל לתקלות ומתוך אהבת המותג.

אוכלוסיות בגילאים מסוימים לא מתלהבים לקנות טויוטה יאריס וסיטרואן c3  ובסופו של דבר אין הרבה מתחרות ספורטיביות שגם אמינות לצורך העניין "פיורטק" או יונדאי i20 אפורה שהפסיקה להגיע בכלל לארץ

בכל מקרה העם מצביע ברגליים, לפי טבלת המסירות של יולי 24 הסופר מיני הכי נמכרת היא מאזדה 2 עם גיר פלנטרי. וזה לא כי היא הכי ביצועיסטית וחסכונית. היא פשוט מציעה חבילה שלמה של אמינות, זריזות סבירה ואיכות נחמדה. 

ובנוגע ל3008 אתה צודק היא שומרת על הערך אבל תשווה אותה לראב 4 בנזין באותם שנים, 3008 עם מנוע 1.6 שנת 2020 אפשר למצוא בין 108-120 אלף . ראב 4 בנזין 2.0 אתה מוצא בלפחות 135 אלף ואני מזכיר שמדובר ברכב שלא הצטיין בmoose test ולא מצטיין בשום תחום מלבד ירידת ערך ואמינות. מה הפואנטה בהשוואה הזו ? יש עוד פקטורים בשוק היפה שלנו חוץ מרק אמינות, יש רכבים טובים שיאכלו אותה במחיר סתם. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
כפל
פורסם
לפני 7 דקות, nissan1211 כתב:

המון רוכשים לא יודעים מה הם קונים בכלל עד שמגיעה המכה של התיקון ואז הם שונאים את המותג

אתה סותר את עצמך, כי למעלה טענת שלהסתמך על מחירון זאת לא דוגמה טובה - זאת בדיוק האינדיקציה, שאנשים נרתעים מדגם מסויים, המחיר שלו נשחט. במקרה שאנחנו לא חשופים לסטטיסטיקות שמחזיקות היצרניות על תקלות, זאת האינדיקציה היחידה שממנה הצרכנים יכולים ללמוד משהו. רוב האנשים לא חובבי רכב והם לא מעריצים של יצרן כזה או אחר.

בליסינג ברור מאליו ששווה לקחת את הרכב כי אתה נהנה מבלי לדאוג לתחזוקה

יש לא מעט חברות ליסינג שלא מוכנות לרכוש מכוניות של קונצרן PSA עם מנוע 1.2. כולן ישמחו להציע לך אוקטביה.

בכל מקרה העם מצביע ברגליים

שוב פעם אתה סותר את עצמך - זה בדיוק מה שטענתי, דגם שמזוהה ע״י הצרכנים כבעייתי, לא קונים אותו.

בנוגע ל3008 אתה צודק היא שומרת על הערך אבל תשווה אותה לראב 4 בנזין באותם שנים, 3008 עם מנוע 1.6 שנת 2020 אפשר למצוא בין 108-120 אלף . ראב 4 בנזין 2.0 אתה מוצא בלפחות 135 אלף

אתה מתעלם מהעובדה שראב 4 נמכרה במחיר יותר יקר כחדשה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם אתה מוכן לשלם מחיר על אמינות (כמעט) מוחלטת - קנה את היאריס על אף חסרונותיה.

לגבי ה-DSG רבות נכתב על הגיר הזה. מהניסיון במשפחה שלי עם למעלה מחצי מיליון ק"מ על ארבעה כלי רכב.

חוץ ממצמדים שהוחלפו ב-recall אי שם ב-2011, לא היו תקלות הקשורות בגיר.

סתם לידיעה כ-375000 מכוניות בישראל עושות שימוש ב-DSG זה קרוב ל-10% מכלי הרכב הנעים בכבישי ישראל. סביר להניח שאם היו תקלות סדרתיות היו שומעים על זה.

לגבי תביעות ייצוגיות - יש עורכי שעסוקים בהגשת תביעות כאלה כל הזמן. רוב היבואנים מעדיפים להתפשר ולשלם מעט  גם בתביעות לא מוצדקות כדי לא להסתכן בהפסד בתביעה ותשלום גדול. זאת מאחר שרוב התביעות הם לא בגלל מרדף אחרי הצדק, אלא בגלל מרדף אחרי הכסף.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני כשעה, leets כתב:

חייב להודות שהבחירה נעשתה עוד יותר קשה מהשיח הבונה שמתנהל פה - אם גם הפאביה וגם ה208 עשויות להכשל בסיברות לא מבוטלת, מה באמת הפתרון? לספוג את הסיכויים וללכת על מה שנראה יותר טוב/יותר מהנה, או להתפשר על הבסיסיות של היאריס כדי לקנות בראש שקט יותר? מה הייתם ממליצים?

יש רכבים בסגמנט שלא סובלים מהבעיות הנפוצות האלה ששווה להסתכל עליהם, והם לא סוחבים כמו עגלה וסוס?

יש 3 פתרונות 

הראשון הוא כפי שאתה אומר לבחור את הרכב המהנה יותר מבחינתך, בכל מקרה בשתיהם תצטרך להיות מוכן לתחזק בזמן וכך תחסוך בעיות גדולות ותוכל להנות מהרכב

השני הוא לחפש חלופה שתהיה בטוח לגמרי אמינה מאוד, אין בשוק כרגע היצע גדול של חדשות + אמינות + מוגדשות . אני מצליח לחשוב על דגם 1 

הרנו קליאו שאישית אני לא מכיר את המנוע שלה אם תרצה לחכות לחוות דעת נוספות. הגיר רציף עם תחזוקה נכונה אני לא רואה למה שיהיו בו תקלות חריגות 

אחרת יש את האפשרויות הלא מוגדשות - מאזדה 2 וכדומה שמראות אמינות יוצאת דופן עם ביצועים ממוצעים 

וכמובן האפשרות השלישית לרדת בשנתון ולמצוא דגם אמין ששווק פה או לעבור לסגמנט אחר שבו מוצעים דגמים כאלו. אבל לידיעה כללית הם מעטים

בעקבות תקנות זיהום האוויר המנועים האטמוספריים קטנו ורוב האירופאיות מוגדשות כל אחת עם בעיה אחרת ולכן קשה יהיה למצוא דגם מושלם .

בסופו של דבר אתה תיהנה בכל אחד מהרכבים האלה, הדברים המדוברים הם בטווח יחסית ארוך ועדיין הרכבים מעולים ולא תצא מהחברה עם רכב מקולקל באחריות. 

לפני 43 דקות, menir1 כתב:

מ2020 - 

ה3008 1.6  עלתה בין 170-190 

הראב 4 בנזין עלתה בין 180-200 ובכל זאת הגרסה הכי זולה של הראב עולה יותר מהיקרה של פיגו בפער 

לפני 43 דקות, menir1 כתב:

אתה סותר את עצמך, כי למעלה טענת שלהסתמך על מחירון זאת לא דוגמה טובה - זאת בדיוק האינדיקציה, שאנשים נרתעים מדגם מסויים, המחיר שלו נשחט. במקרה שאנחנו לא חשופים לסטטיסטיקות שמחזיקות היצרניות על תקלות, זאת האינדיקציה היחידה שממנה הצרכנים יכולים ללמוד משהו. רוב האנשים לא חובבי רכב והם לא מעריצים של יצרן כזה או אחר.

יש לא מעט חברות ליסינג שלא מוכנות לרכוש מכוניות של קונצרן PSA עם מנוע 1.2. כולן ישמחו להציע לך אוקטביה.

שוב פעם אתה סותר את עצמך - זה בדיוק מה שטענתי, דגם שמזוהה ע״י הצרכנים כבעייתי, לא קונים אותו.

אין פה שום סתירה 

הפואנטה היא להראות שלא רק האמינות משפיעה על המחירון אלא גם קהל הרוכשים , הסטיגמה של המותג, מצב השוק. זה ממש לא רק אמינות = מחירון 

וכן להשוות את זה שפוקוס דור 3 עם גיר גרוע ביותר חטפה במחירון לdsg ששיעור התקלות בו פחות עשרת מונים זו טעות חמורה 

באשר לדוגמה של המאזדה - זורם איתך, אם הגיר dq200 לא בעייתי כפי שנאמר, מדוע הוא לא בראש טבלת המכירות ושמירת הערך ? הרי הקהל מעדיף מכוניות אמינות ולפי זה נקבע המחירון לטענתך. בפועל המאזדה שולטת כי הפיגו אופל סיטרואן יש להן סטיגמות משלהן + הפיורטק 

והdsg7 גם לא חף מתקלות והציבור יודע את זה 

אם זה לפי הלוגיקה הזו בוא תסביר לי איך במוו עם מנועי פרינס שמרו על ערכם בצורה טובה יותר מפיגו ואנשים עדיין ששים לרכוש את המותג ומחירו לא נשחט כשל סיטרואן לדוגמה ? פשוט מאוד כי יש להם קהל קבוע "מטומטמים" כפי שכינית אותם שרוצים להנות מרכבים איכותיים גם אם שלמו על תחזוקה יותר. אין זה אומר שאין ברכבים האלה בעיות שצריך להיות מודעים אליה. ולפיגו הבעיה הצטרפה לסטיגמה קודמת שממילא השוק של המותג לא היה חזק קודם לכן 

"יש לא מעט חברות ליסינג שלא מוכנות לרכוש מכוניות של קונצרן PSA עם מנוע 1.2. כולן ישמחו להציע לך אוקטביה." 

קודם כל זה לא מדויק כי לא חסר חברות גדולות כמו הרץ שמביאות אופל פיגו וסיטרואן לפי בקשת הלקוח. הסיבה היחידה שעלולה לאשר דבר כזה היא שהחברות לא מקפידות על תחזוקה מונעת של טיימינג מוקדם ושמן בתקן ולכן מפחדות (בצדק) שילכו מנועים בטרם עת. פה בשוק הפרטי  אנחנו כבר מודעים לבעיה ולא קונים את הרכב אם לא יודעים לתחזק אותו. 

לסיכומו של דבר. גם בפיג'ו וגם בסקודה יש נקודות חולשה בולטות באמינות. צריכים וחייבים להיות מודעים לכולן ואי אפשר להכחיש אותן. אני לא מסתמך על רמת שמירת המחירונים כשאני קונה רכב כי לראייה יש הרבה רכבי פח אשפה גם באמינות שממשיכים להימכר על אף התמורה האפסית שנותנים גם באבזור ובבטיחות. בהצלחה לפותח האשכול

פורסם
לפני 28 דקות, nissan1211 כתב:

באשר לדוגמה של המאזדה - זורם איתך, אם הגיר dq200 לא בעייתי כפי שנאמר, מדוע הוא לא בראש טבלת המכירות ושמירת הערך ? הרי הקהל מעדיף מכוניות אמינות ולפי זה נקבע המחירון לטענתך. בפועל המאזדה שולטת 

המאזדה 2 היא מכונית מיושנת שסיימה את דרכב ברוב השווקים המפותחים בהם מאזדה פעילה. היבואן ניצל זאת כדי להביא כמות גדולה של מכוניות ולהחדיר אותה חזק לציי רכב - זה כל ההבדל. במשך שנים האיביזה שלטה בשוק הסופר-מיני, מאז הקורונה וכל משבר שרשרת הערך, היצרן העדיף להקצות לשוק שלנו כמות מכוניות קטנה יחסית, כי אנחנו שוק עם רווחיות נמוכה באופן יחסי לשווקים באירופה (לאור שיעור המיסוי הגבוה מאד אצילנו).

לפני 31 דקות, nissan1211 כתב:

בוא תסביר לי איך במוו עם מנועי פרינס שמרו על ערכם בצורה טובה יותר מפיגו ו

BMW היצרן הכיר בבעיות והגיב בצורה טובה יותר לכשלים שהתגלו מפיג׳ו. זה כל הסיפור. PSA בצורה שדי חוזרת על עצמה מגיבה מאד לאט לכשלים, עד אשר היא מזהה פגיעה במוניטין (ומכאן במכירות) ואז היא מגיבה. המוניטין הבעייתי שלה מוכר גם במדינות רבות באירופה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, menir1 כתב:

המאזדה 2 היא מכונית מיושנת שסיימה את דרכב ברוב השווקים המפותחים בהם מאזדה פעילה. היבואן ניצל זאת כדי להביא כמות גדולה של מכוניות ולהחדיר אותה חזק לציי רכב - זה כל ההבדל. במשך שנים האיביזה שלטה בשוק הסופר-מיני, מאז הקורונה וכל משבר שרשרת הערך, היצרן העדיף להקצות לשוק שלנו כמות מכוניות קטנה יחסית, כי אנחנו שוק עם רווחיות נמוכה באופן יחסי לשווקים באירופה (לאור שיעור המיסוי הגבוה מאד אצילנו).

2015-2018 האיביזה מכרה בכמויות גדולות יחסית ומאז אני לא רואה שהיא מכרה יותר ממאזדה 2 בצורה בולטת על הטווח שנים של 2015-2024 , זה נכון שהייתה קפיצה ב2023-2024 אצל המאזדה אבל אין הוכחה לתיאוריה שהיבואן רקם תוכנית להכניס הכל לליסינג אלא יש הסבר פשוט שהיא תפסה את מקומה של הi20 . דווקא אפשר להגיד אחרת - האיביזה נמצאת בירידה מתמדת כי הלקוחות הבינו שיש בה תקלות בdsg אבל זה לא מבוסס ולכן אין להסתמך על 2 התיאוריות האלו.

מקווה שהנקודה עברה, אני נתתי את המלצותי

פורסם
לפני שעתיים, nissan1211 כתב:

מה הסיבה שאנשים קונים וואג וזה עדיין שומר על הערך ? מכמה סיבות 

בנוסף למה שאמרת - ב VW יש רמה אחרת של ליטוש ביחס ליצרנים אחרים, רמה גבוה יותר.
כן, יש הרבה מאוד אנשים שמוכנים להכניס את היד לכיס במקרה של תקלות ספציפיות שידועות טרם מעמד הרכישה בתמורה למכונית שהיא: רמה גבוהה יותר, ביצועים טובים, צריכת דלק מעולה ועוד.
ב VW (בנזין) יש עדיין בעיות רוחביות עם ה DSG היבש, מאיידים ומשאבות מים.

ועדיין, אם היית אומר לי לקנות רכב כזה ובאמת הייתי רוצה - לא הייתי מפחד. משאבת מים הייתי מחליף כצעד מונע, לקלאצ'ים\מכאטרוניקס הייתי מתכונן בשלב כזה או אחר - וגם למאייד.
יודעים היום להתעסק עם כל התקלות האלו והעלויות נסבלות, גם אם לא נעימות.

ב THP החדשים (165\180) עדיין קטליזטורים מתים בק"מ מסוים, עדיין אפשר לשמוע על מכסה שסתומים\פורק לחץ\טרמוסטט שדורשים החלפה, עדיין יש צינור טורבו ספציפי שדורש החלפה.... זה עדיין לא מנוע BULLET PROOF וגם לא יהיה. שים את זה מול VW - שם אין בעיות רוחביות של קטליזטורים, אין בעיות של מכסי שסתומים וכו' וכו' - אבל יש בעיות אחרות.
אף אחד לא חף מבעיות - השאלה מה אתה מקבל בתמורה.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 31 דקות, איציק נ. כתב:

בנוסף למה שאמרת - ב VW יש רמה אחרת של ליטוש ביחס ליצרנים אחרים, רמה גבוה יותר.
כן, יש הרבה מאוד אנשים שמוכנים להכניס את היד לכיס במקרה של תקלות ספציפיות שידועות טרם מעמד הרכישה בתמורה למכונית שהיא: רמה גבוהה יותר, ביצועים טובים, צריכת דלק מעולה ועוד.
ב VW (בנזין) יש עדיין בעיות רוחביות עם ה DSG היבש, מאיידים ומשאבות מים.

ועדיין, אם היית אומר לי לקנות רכב כזה ובאמת הייתי רוצה - לא הייתי מפחד. משאבת מים הייתי מחליף כצעד מונע, לקלאצ'ים\מכאטרוניקס הייתי מתכונן בשלב כזה או אחר - וגם למאייד.
יודעים היום להתעסק עם כל התקלות האלו והעלויות נסבלות, גם אם לא נעימות.

ב THP החדשים (165\180) עדיין קטליזטורים מתים בק"מ מסוים, עדיין אפשר לשמוע על מכסה שסתומים\פורק לחץ\טרמוסטט שדורשים החלפה, עדיין יש צינור טורבו ספציפי שדורש החלפה.... זה עדיין לא מנוע BULLET PROOF וגם לא יהיה. שים את זה מול VW - שם אין בעיות רוחביות של קטליזטורים, אין בעיות של מכסי שסתומים וכו' וכו' - אבל יש בעיות אחרות.
אף אחד לא חף מבעיות - השאלה מה אתה מקבל בתמורה.

מסכים איתך לחלוטין

אני תומך בגישה של להכיר כל דגם ולשלם יותר בשביל איכות. כל קונה חייב להכיר את החולשות 

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, nissan1211 כתב:

אם תטפל בשמן מתאים ותחליף רצועה כל 4 שנים או 60 אלף קמ המנוע יחזיק ברמה סבירה.

סליחה, אבל על סמך מה אתה קובע זאת? מדובר בטענה שאינה מבוססת על שום נתון. בתור מישהו שנכווה ממנוע פיורטק, אני לא הייתי ממליץ על הרכב הזה לאף אחד. מעבר לכך, מדובר ברכב עם מוניטין בעייתי, שעלול לסבול מירידת ערך מואצת גם אם בעיית המנוע נפתרה (ואני מתקשה להאמין שזה אכן נפתר), כיוון שהמוניטין השלילי כבר נדבק לרכב ויהיה כמעט בלתי אפשרי לשנות את דעת הציבור. בנוסף, אני לא בטוח אם הבעיה תוקנה ב-208 החדשה, אבל ב-208 הקודמת המזגן היה מאוד חלש ובעייתי ולא מתאים כלל לאקלים הישראלי.

אם הייתי בנעלי הרוכש, הייתי בוחן את האפשרות של היאריס ההיברידית או חוסך קצת ורוכש את המאזדה 2. המאזדה 2 אומנם כבר די מיושנת, אבל זה עדיין רכב חביב עם ביצועים סבירים. אם יטפלו בו היטב, סביר להניח שיהיה בעל אמינות כמעט אבסולוטית בזכות השילוב הנדיר מאוד בימינו של מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי פלאנטרי יחד עם הרכבה יפנית.

עריכה אחרונה על ידי CPA2.0
פורסם

אגב גם בפיגו הגיר הוא יפני מוצלח במיוחד החדש בעל 8 הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, CPA2.0 כתב:

סליחה, אבל על סמך מה אתה קובע זאת? מדובר בטענה שאינה מבוססת על שום נתון. בתור מישהו שנכווה ממנוע פיורטק, אני לא הייתי ממליץ על הרכב הזה לאף אחד. מעבר לכך, מדובר ברכב עם מוניטין בעייתי, שעלול לסבול מירידת ערך מואצת גם אם בעיית המנוע נפתרה (ואני מתקשה להאמין שזה אכן נפתר), כיוון שהמוניטין השלילי כבר נדבק לרכב ויהיה כמעט בלתי אפשרי לשנות את דעת הציבור. בנוסף, אני לא בטוח אם הבעיה תוקנה ב-208 החדשה, אבל ב-208 הקודמת המזגן היה מאוד חלש ובעייתי ולא מתאים כלל לאקלים הישראלי.

סלחתי , אתה שואל על סמך מה אני קובע את זה ואז אתה אומר שזו טענת חסרת ביסוס 

אז היא כן מבוססת , לאחר שיחות עם מוסכי מתמחי פיגו סיטרואן שראו עשרות רכבים כאלה ומקרים רבים של התפוררות הרצועה , אלה היום ההמלצות שלהם . ובצדק .

זה לא אומר שב100 אחוז לא יהיה פירור של רצועה בכלל אבל זה בוודאות מונע מאוד התפוררות קטסטרופלית שגורמת לנזקים מיידיים בהחלפות יותר ארוכות .

אגב במוסכי היבואן זה לא קוצר ויש אנשים שלא החליפו מנועים גם בזמני החלפה הרגילים (כמובן עם יותר התפוררות רצועה לטווח הארוך) 

ידוע שהרצועה הזו מתחילה להתפורר בערך בטווח קמ/ זמן שציינתי בשימוש בשמן איכותי  בתקן של psa ולכן באופן מבוסס אפשר להגיד שהחלפה מחמירה כזו תמנע התפוררות משמעותית , כזו שתסתום את מעברי השמן ותהרוס את המנוע . ולא חסר הוכחות לאנשים שהחליפו בק״מ הזה את הרצועה והמנוע ממשיך לרוץ סבבה לגמרי . תוסיף על כל זה את העובדה שהיצרן החליף את הרצועה לאחת קצת פחות רגישה אחרי 2021 ולכן בשילוב עם ההחלפות המוקדמות זה בהחלט יכול לאפשר לו להגיע לקמ גבוהים . 

בקשר למאזדה 2 , זה לא רלוונטי לדיון 

מאזדה 2 היא אטמוספרית אמינה מאוד עם גיר פלנטרי . כל הדיון היה על 2 מוגדשות אירופאיות שלכל אחת יש בעיות ידועות מראש שצריך לקחת בחשבון.

פורסם
לפני 2 דקות, nissan1211 כתב:

כל הדיון היה על 2 מוגדשות אירופאיות שלכל אחת יש בעיות ידועות מראש שצריך לקחת בחשבון

הדיון המקורי (שאלתו של פות"ש) היה על 208 לעומת יאריס, ככה שמאזדה 2 לא מחוץ לתמונה להבנתי.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, שחר 1 כתב:

הדיון המקורי (שאלתו של פות"ש) היה על 208 לעומת יאריס, ככה שמאזדה 2 לא מחוץ לתמונה להבנתי.

היא מחוץ לתמונה בהקשר של כל הדיון באשכול והתגובה הזו בפרט שקשורה לרצועה. אם תשים לב כל העמודים הם בעיקר על פאביה וdsg מול פיורטק בלי הרבה קשר לדגמים אחרים ופות״ש ציין שהוא רוצה רכב חזק ומאובזר 

פורסם

קצת חומר למחשבה

סוף הרומן: למה הישראלים כבר לא אוהבים מכוניות צרפתיות - וואלה רכב (walla.co.il)

אישית אני בעלים של 3008 עם מנוע 1600 180כס ואין לי ספק שהרכב הבא שלי יהיה גם 3008 החדשה שמגיעה בקרוב.

אבל חד משמעית לא מעט אנשים נפגעו מהצרפתיות בין אם באמינות, ירידת ערך וכו. הנתונים לא משקרים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...