Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מחפש לקנות רכב בתקציב מאוד קטן (בין 10 ל15) לצורך נסיעות למילואים  ובגלל התקציב הנמוך אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק (לעליות כמו בחברון) ובאותה מידה חסכוני ושהרכב יהיה אמין וקל לתחזוק ההתלבטות היא בין פיאט פונטו איבו או דהייצו סריון (מה שמצאתי כרגע שנראה במצב מכאני טוב) ואם יש עוד הצעות אשמח שתשתפו🫶🏽

פורסם

מבין שתי אלו, פונטו רכב יותר נעים ונוח לנסיעות ארוכות, היא גם תהיה חדשה יותר מסיריון בכמה שנים טובות בתקציב נתון.

אין גיר אוטומטי לפונטו, אלא רובוטי מצמד אחד. לא יודע עד כמה זה רעיון טוב לקנות את הדגם הרובוטי בתקציב הזה, הוא באופן כללי פחות אמין מגיר אוטומטי וגם עובד פחות חלק.

אם יש לך רישיון לגיר ידני, פונטו ידנית זה אחלה דבר.

סיריון ביסודה אוטו אמין מאוד. אבל אלו שבשוק מתעייפות מזדקנות, החדשות ביותר מודל 2011.

סיריון יותר רועשת ופחות נוחה, גם תנוחת ישיבה בה פחות מתאימה לאנשים מעל גובה ממוצע.  תא מטען בסיריון קטן מאוד.

אבל היא בנויה למופת, אין תקלות חשמל, אין באגים מעצבנים, רוב התקלות זה בלאי טבעי שלא חסר במכוניות בשנים האלו. אין בקרת יציבות עד מודל 2009, ב 2010 ו 2011 יש. 

כל אוטו יכול לעלות לרמת הגולן ולחרמון אבל בשביל זה הוא צריך להיות 100% תקין.

תקלות שלא באות לידי ביטוי בנסיעה בעיר, יעצרו את האוטו בעליה לחרמון. 

מה שצריך זה מערכת קירור תקינה 100%, רדיאטור נקי בלי אבנית, מערכת בלי חלודה עם נוזל קירור נכון, גיר בלי החלקות, הכל צריך לתפקד תקין 100% ואז לא תהיה שום בעיה להגיע לכל נקודה בארץ. 

הבעיה זה למצוא רכב בתקציב כזה שעונה על הדרישה הנ"ל, זה לא פשוט.

פורסם

בתקציב הזה קונים רכב רק לפי האמינות שלו. כמו שבוקי כתב, כל רכב תקין יכול לנסוע בכל כביש בישראל. הכי גרוע צריך מעט סבלנות.

אני מציע לחפש סוזוקי שבתקציב. אלטו, סיריון, בלאנו, SX4...

בפורום כאן גם ממליצים הרבה פעמים על סוזוקי אטראז'/ספייס-סטאר.

יהיה מי שיגיד לך שרכבי מיני, בדגש על האלטו, לא מתאימים לנסיעה בינעירונית. אני חושב שבמכלול השיקולים זה רק עניין לא משמעותי.

עדיף לנסוע ברכב כזה והעיקר לא להגיע למוסכים.

האלטו רכב מאוד אמין, מאוד עמיד ומאוד זול להחזקה.  אכן לא מהיר ובעקיפות צריך סבלנות. אבל ייקח אותך לאן שצריך.

פורסם

הייתי בודק פורד פיאסטה 1.4, היחידה בקטגוריה עם 7 כריות אוויר, נעימה לנסיעה אך לא זריזה במיוחד.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ניסאן טידה.

לא מאד מבוקשת.

לא מאד זריזה.

לא מאד משוכללת.

לא מאד מאובזרת.

לא מרשימה בכלל.

אבל כן 4 גלגלים ומזגן שיקחו אותך ממקום למקום בלי בלגן והפגנות פתאומיות מהסוג של ילד בן שנתיים.

פורסם

ממליץ על פיג'ו 301 או סיטרואן c אליזה. רכבים פשוטים ואמינים, ואפשר למצוא בשנתון יחסית מתקדם. ממליץ רק על מנוע 1.6 ליטר ותיבה פלנטרית, לא הרובוטי! 

אם אתה רוצה יותר קטן אז יש את ה פיאסטה 1.4 שהומלצה כאן. 

פורסם
לפני שעה, בודק עובדות כתב:

ניסאן טידה.

לא מאד מבוקשת.

לא מאד זריזה.

לא מאד משוכללת.

לא מאד מאובזרת.

לא מרשימה בכלל.

אבל כן 4 גלגלים ומזגן שיקחו אותך ממקום למקום בלי בלגן והפגנות פתאומיות מהסוג של ילד בן שנתיים.

מסכים מנסיון של הבת שלי ובעלה עם טידה 2008 ומצרף לרשימה גם את אחותה ניסאן נוט 1.6 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, Nomtal כתב:

ממליץ על פיג'ו 301 או סיטרואן c אליזה. רכבים פשוטים ואמינים, ואפשר למצוא בשנתון יחסית מתקדם. ממליץ רק על מנוע 1.6 ליטר ותיבה פלנטרית, לא הרובוטי! 

אם אתה רוצה יותר קטן אז יש את ה פיאסטה 1.4 שהומלצה כאן. 

רק לדייק אם לרכוש אז עם תיבה בת 6 הילוכים ולא 4, התיבה החדשה הגיע בסוף 2016.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

והיא לא תעלה 10-15K ש"ח אלא מעט יותר...

מצטרף להמלצות על אלטו - אמינה וחסכונית להפליא ועל טידה שמגלדה שרידות טובה מאוד ונוחה ויחסית לסגמנת חסכונית.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...