Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, topop כתב:

היום זו שיטה נפוצה.

מתקדמים...

לפני 23 דקות, sperial כתב:

@רוןS השיטה של הוראת נהיגה במסלולי הטסט (או, ליתר דיוק, באזורי הטסט) ותיקה כימי הטסט. התלמיד צריך להכיר כל נתיב ותמרור.

לא יודע, ניסיתי רק פעם אחת.

אם אתה חושב על זה, בתקופה ההיא לא היתה חובת מינ. שעורים, אז מה כבר אפשר להכניס ב-15-20 שעורים ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

עושים את כולם באזורי הטסטים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

אתם מתנחלים? זו היתה הסטיגמה של הרכב..

בזמנו פתח-תקווה  לא היתה התנחלות אז אפשר לומר שלא, לא מתנחלים. הוא קנה אותה ממישהו ונסע עליה שנים בלי להחליף שמן אפילו, והאוטו לא רצה למות. לזכרוני הוא עוד מכר אותו לאחר כמה שנים.

הפיאסטה 83, בתור ילד, היתה השוס מבחינתי. 

אוטו שנראה קטן ומעצבן התגלה כרכב סופר נוח, ע-נ-ק מבפנים, אמין ופשוט. אחרי שנסעתי בו ממש אהבתי אותו (היו טונות ממנו בשנות ה 80). תקופה בלתי נשכחת.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

כתבתי על זה בפורום לפני כמה שנים כשהגרסה הזו הוצגה.

hyundai-venue-IMT.jpg

החידשו השני (שהוא לא ממש חידוש אלא יישום מודרני של טכנולוגיה שלא הייתה בשימוש בעשורים האחורנים) הוא גיר ידני עם קלאץ' אוטומטי ללא דוושה בכלל, הוצג ביונדאי Venue. 

בידית ההילוכים ישנם חיישנים שמזהים את תחילת הזזה של הידית ונותנים פקודה לאקטואטור, הוא זה שמפריד את הקלאץ'.

זאת אומרת הקלאץ' רובוטי והגיר ידני. ראינו את זה לפני 25 שנה ברנו טווינגו ובעוד כמה מכוניות. 

גרסת הקלאץ' האוטומטי לא מחליפה את הגרסאות האחרות אלא מוצעת במקביל לתיבה ידנית רגילה ולתיבה רובוטית דו מצמדית. 

תוספת מחיר לקלאץ' אוטומטי צנועה מאוד - כ 300 דולר, כאשר תוספת לתיבה דו מצמדית היא 1500 דולר. כולן מוצעות עם מנוע 1.0GDi

מהי הסיבה שאין כזה דבר בארץ?

פורסם (נערך)

@איציק נ. פיאסטה 83׳ זה דור ראשון. רכב נפלא. 

באביב 1978 אבי נכנס לסוכנות פורד על מנת להתעניין בפיאסטה, שהושקה כחצי שנה קודם. כשנכנס לסוכנות ראה מה מתרחש בה, ראה שנותרו 4 מכוניות, הזמין את הלבנה. נהנינו ממנה 6 שנים ואז הוחלפה לדגם החדש, הפעם עם מנוע 1.1 ליטר. נהנינו ממנה 6 שנים נוספות. כאשר הוחלט למכור אותה לקראת סוף 1989 היא פורסמה בעיתון המקומי של יום שישי. מישהו ששם יד על העיתון ביום חמישי בערב התקשר, הגיע, שם מקדמה, הבעלות הועברה בשישי ב-8 בבוקר. משך היום היו עוד 150 פניות (ספרתי), כולן, ללא יוצאת מהכלל, של בחורות צעירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הוצאתי רשיון ב93 , בעיקרון הייתי נוהג ברכב מגיל 15 , חבר של אבא שלי היה מורה נהיגה עשה לי שיעורים של 20 דקות תמורת 20 ₪ של אז, 20 שיעורים וטסט ראשון .  ראיתי את אחיין של אישתי שעשה 60 שיעורים עד שעבר טסט שלישי . 

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

@NEW10 הסיפור של הוותק בנהיגה הולך בשני הכיוונים כי, מצד אחד, אתה פחות מתלהב ולומד לזהות בעיות פוטנציאליות בשלב מוקדם, אבל, מצד שני, הרפלקסים פחות חדים. אז בקו התחתון, לפחות אצלי, סגנון הנהיגה הופך יותר ויותר רגוע, לפעמים עד שמי שלידי מתעצבן (וזה לא שאני איטי, אבל שומר יותר מרחק ומאיץ בהדרגה).

לגבי רכב אוטומטי - היה קיים גם לפני שנות ה-80 ולא רק בקטגוריות היוקרה, אבל חוץ ממה שציין @Buki היה יקר מאוד, ולכן לא נפוץ.

אגב, שלושת הבנים שלי למדו על ידני, שניים מהם ניצלו זאת בשכירת רכב בחו״ל. אבל אם לפני עשור שכירת רכב אוטומטי במערב אירופה היתה יקרה מאוד כיום ההפרש מול אוטומטי זניח, ואם אני נוסע עם אשתי אני שוכר אוטומטי, כדי שבמידת הצורך היא תוכל לנהוג, למרות שיש לכל אחד מאיתנו ניסיון של למעלה מ-20 שנה על ידניות היא מסרבת לחזור מהאוטומט.

לגבי דרגות רישיון חוץ מ-B - אף אחד מאיתנו לא טרח להוציא, כי מעולם לא התעורר צורך. ואגב, אם שאלת על טנדר - אינו מצריך רישיון שונה, אלא לפי סוג הרכב - ובצבא בהחלט נהגתי על טנדר, וזה אפילו היה מפחיד כי היה מדובר בשילוב של רכב לא יציב, עם חוסר כוח, ידית הילוכים לא ברורה על מוט ההגה והזנחה טכנית פושעת.

תודה רבה לך וגם ל @Buki על המידע, לא ידעתי שאפשרות לימוד על אוטמט הייתה קיימת בשנות ה-80 וגם לפני זה, אני מניח שאז זה נחשב יקר ורוב האנשים בחרו ללמוד על ידני כי זה היה הרבה יותר נפוץ.

אתה צודק במה שכתבת על עניין הגיל, בגילאים המתקדמים הרפלקסים פחות חדים, אבל מצד שני, אתה נוסע הרבה הרבה פחות בדרך כלל, וכמובן פחות נסיעות ארוכות או מקומות מסוכנים+ סגנון נהיגה הרבה יותר רגוע. אני חייב להגיד שלדעתי ניסיון טוב בנהיגה זה לא משהו שקשור רק לגיל או לוותק, מישהו יכול לנהוג המון שנים אבל עדיין להיות נהג גרוע שלא מזהה מצבים בזמן או שלא שומר או מקפיד על החוקים ובפוקס עוד לא קרה לו כלום, ויכול להיות נהג צעיר שנוהג מצויין ובטוח לנסוע איתו+ יש כאלה שעושים קורס נהיגה מתקדמת בכל מיני מסגרות, בצבא או בעבודה, וכאלה שעשו רישיון על עוד רכבים חוץ מרכב פרטי(אוטובוס, משאית, רכבים צבאיים, רכבי חירום ורכבים כבדים אחרים), זה גם משהו שלדעתי יכול לתרום ליותר ניסיון בנהיגה- לדעת לנהוג ולשלוט על רכבים כבדים שהם לא פרטיים, אבל שוב, צריך לסייג ולהגיד שזה מאוד תלוי בנהג ובאישיות שלו.

יפה שהבנים שלך למדו על ידני, כנראה בגלל העידוד וההשפעה שלך, אחד מהם עבר בטסט ראשון, אם זה בסדר שאני שואל?

פורסם

נדמה לי שאתה מפספס. אני לא יודע מה נחשב אצלך גיל מבוגר, אבל מבוגרים ממש לא ממעטים לנהוג. אני לא מכיר את הסטסטיקה, סביר (אבל אין לי נתונים) שאחרי הפנסיה נוהגים פחות. אבל יש לא מעט שאולי לא נוהגים בעבודה, ומצד שני נוסעים מרחקים גדולים לביקור אצל הנכדים. או בטיולים. 

לגבי טיב נהיגה - שוב, מאוד אישי. צעירים, במיוחד זכרים, נוטים לתוקפנות באופן כללי, וזה מתבטא גם בכביש (וכנגזר מכך במחיר הביטוח). אבל לא צריך להיות בן 50 כדי להרגע, לא מעט נהגים צעירים רגועים, ומולם פראי אדם בני 65.

לגבי נהיגה מקצועית - אני לא בטוח שנהגים מקצועיים באמת יותר טובים. כל אחד והאופי שלו.

ולגבי הבנים שלי -אחד מהם עבר בטסט ראשון, אחד בשני והשלישי נתקע בגלל הקדמת גיוס ועבר רק בניסיון השלישי שאחרי הפסקה ארוכה.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, sperial כתב:

נדמה לי שאתה מפספס. אני לא יודע מה נחשב אצלך גיל מבוגר, אבל מבוגרים ממש לא ממעטים לנהוג. אני לא מכיר את הסטסטיקה, סביר (אבל אין לי נתונים) שאחרי הפנסיה נוהגים פחות. אבל יש לא מעט שאולי לא נוהגים בעבודה, ומצד שני נוסעים מרחקים גדולים לביקור אצל הנכדים. או בטיולים. 

לגבי טיב נהיגה - שוב, מאוד אישי. צעירים, במיוחד זכרים, נוטים לתוקפנות באופן כללי, וזה מתבטא גם בכביש (וכנגזר מכך במחיר הביטוח). אבל לא צריך להיות בן 50 כדי להרגע, לא מעט נהגים צעירים רגועים, ומולם פראי אדם בני 65.

לגבי נהיגה מקצועית - אני לא בטוח שנהגים מקצועיים באמת יותר טובים. כל אחד והאופי שלו.

ולגבי הבנים שלי -אחד מהם עבר בטסט ראשון, אחד בשני והשלישי נתקע בגלל הקדמת גיוס ועבר רק בניסיון השלישי שאחרי הפסקה ארוכה.

ברור שיש גם אנשים בני 80+ ואפילו 90+ שעדיין נוהגים, הכוונה שלי לא הייתה רק לגיל, התכוונתי שאתה יכול להיות נהג מעולה גם בגילאי הפנסיה, אבל גם בגילאים צעירים כמו 18-28 לדוגמה, זה מאוד תלוי באופי ובאישיות של הבן אדם, בחינוך שהוא קיבל, בדוגמאות האישיות שהורא היה חשוף אליהן.

אני מתנצל אם הבנת שאני חושב שאנשים בגיל הפנסיה כבר לא צריכים לנהוג, זה לא מה שהתכוונתי, כן התכוונתי להגיד שיכול להיות שהם לוקחים הרבה פחות סיכונים מנהגים צעירים יותר, וכמובן נזהרים הרבה יותר בגלל שבגילאים מבוגרים החושים בכל זאת קצת פחות חדים ויש לזה השפעה, אבל שוב, כמו שאמרת, זה מאוד תלוי בבן אדם.

בקשר לנהיגה מקצועית- אני לא התכוונתי בהכרח לנהגים שעושים את זה לפרנסתם, אלא לכאלה שעשו רישיונות לרכבים כבדים בתקופות שונות בחיים שלהם, למשל בצבא, או שיצא להם לעבוד כנהגים מקצועיים בתור עבודה מועדפת אחרי צבא למשל, במקום נגיד להיות מתדלקים, לא מכיר אישית אבל יצא לי לשמוע על כאלה שאחרי צבא עבדו זמנית בתור נהגי אוטובוס, לא בתור מקצוע קבוע, או רכבים כבדים שונים בצבא+ עשו קורס של נהיגה מתקדמת. שוב, כמו שכבר כתבתי, זה ממש לא בהכרח אומר שהם יהיו נהגים טובים יותר מאחרים, זה תלוי באישיות של הבן אדם, אבל לדעתי זה משהו שיכול לעזור לרכוש ניסיון בנהיגה על הכביש אם לומדים להשתמש בניסיון הזה כמו שצריך, לקחת את מה שלמדת בהתנסות בנהיגה על רכבים כבדים וליישם את זה כשאתה נוסע עם הרכב הפרטי על הכביש, כדי להיות נהג הרבה יותר טוב וזהיר וערני לסכנות שיש בכביש כדי להיות מוכן להגיב אליהן בזמן.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספה של רווחים ועוד משפט
פורסם
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

הפיאסטה 83, בתור ילד, היתה השוס מבחינתי. 

אוטו שנראה קטן ומעצבן התגלה כרכב סופר נוח, ע-נ-ק מבפנים, אמין ופשוט. אחרי שנסעתי בו ממש אהבתי אותו (היו טונות ממנו בשנות ה 80). תקופה בלתי נשכחת.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

@איציק נ. פיאסטה 83׳ זה דור ראשון. רכב נפלא. 

באביב 1978 אבי נכנס לסוכנות פורד על מנת להתעניין בפיאסטה, שהושקה כחצי שנה קודם. כשנכנס לסוכנות ראה מה מתרחש בה, ראה שנותרו 4 מכוניות, הזמין את הלבנה. נהנינו ממנה 6 שנים ואז הוחלפה לדגם החדש, הפעם עם מנוע 1.1 ליטר. נהנינו ממנה 6 שנים נוספות. כאשר הוחלט למכור אותה לקראת סוף 1989 היא פורסמה בעיתון המקומי של יום שישי. מישהו ששם יד על העיתון ביום חמישי בערב התקשר, הגיע, שם מקדמה, הבעלות הועברה בשישי ב-8 בבוקר. משך היום היו עוד 150 פניות (ספרתי), כולן, ללא יוצאת מהכלל, של בחורות צעירות.

אכן, רכב ספרטני נפלא.

לכן, לא היתה כל מניעה אלא להמליץ לידידנו גיא שגב (לא זוכר את הכינוי שלו בפורום) לקנות את ה-MK2, רכב אשר האכיל אותו מרורים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 4 שעות, NEW10 כתב:

תודה רבה לך וגם ל @Buki על המידע, לא ידעתי שאפשרות לימוד על אוטמט הייתה קיימת בשנות ה-80 וגם לפני זה, אני מניח שאז זה נחשב יקר ורוב האנשים בחרו ללמוד על ידני כי זה היה הרבה יותר נפוץ.

אפילו לפני זה היה אפשר.

סבתא שלי ז"ל הייתה צריכה להוציא רישיון נהיגה מהר, אז למדה על אוטומט (בשנות ה-70 כמה שאני זוכר).

האמת שהאוטומט התחיל לתפוס תאוצה איפשהו כשאני סיימתי ללמוד נהיגה ב-2010 (אבל עוד לא היה נפוץ כמו היום, אז לדעתי משהו כמו 80-90% למדו על ידני), היום רוב האנשים לומדים על אוטומט.

כשאני שומע על בני 18-20 שהוציאו רישיון על ידני אני ממש מופתע.

בתכלס, אין ממש הצדקה ללמוד על ידני היום. רק אם יש לך רכב ידני בבית או אם אתה מתכנן לנסוע בתדירות גבוהה למדינות עולם שלישי.

בחו"ל לא נתקלתי בבעיה להשיג רכבים אוטומטיים, גם במזרח אירופה, במרכז אירופה ומערב אירופה בכלל זו לא בעיה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 7 דקות, dorsht כתב:

בחו"ל לא נתקלתי בבעיה להשיג רכבים אוטומטיים, גם במזרח אירופה

בשתי נסיעות למזרח אירופה ב 2022 וב 2024 נתקלתי בבעיה להשיג מכוניות ידניות...

הזמנתי ידני וקיבלתי שידרוג לאוטומטי בלי תוספת מחיר, ככשאלתי אם יש ידני אמרו שאין. 

בנסיעה ב 2023 לקחתי את הרכב היחיד שהיה ידני במגרש, לוגאן MCV. כל היתר היו אוטמטיים. 

פורסם

לפני חודשיים הייתי במונטנגרו - גם האוטובוס וגם רכב פרטי אחד שבו נסעתי היו ידניים (הרכב היה פיאט, נדמה לי כרומה, כבן 10-15, ולא היה חריג בסביבה מבחינת גילו).

כעקרון האוטומט התחיל לשלוט בשוק הישראלי בשנות ה-90. כאשר קניתי את האקסנט ב-1994 יכולתי לבחור בין 1300 אוטומטית ל-1500 ידנית באותו מחיר, בחרתי בידנית. אבל כשאבי קנה מכונית ב-1996, והיו לו 30 שנות ניסיון על ידני, קנה בלנו אוטומטית, וזה כבר לא היה חריג. אצלי בבית אוטומטיות מ-2001.

פורסם

עבדתי בתחנת דלק בשנת 1993. 

זוכר מלא לאונה אוטומטיות מהדור של 1980-1984 וגם כמובן מהדור שבא אחריו, קורטינות ואסקורטים אוטמטיים, היו אפילו מיני מיינור ורנו 5 אוטמטיות, סוזוקי סוויפט ודייהטסו שרייד המון , לא מעט גאסטי ECVT, סיטרואן BX אוטמטיות היו הרבה, אאודי וולוו אוטמטיות רובן. 

כמובן זה לא היה המוני כמו בשני העשורים האחרונים אבל ממש לא היה נדיר.

פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

משום שכל מילה עלתה כסף, היו צפנים: חח הכ נמ.

מודעה הייתה נראית ככה-

לאונה, שנייה, 125 אלף, 89, ה"כ, מזגן, ידנית, מכני מעולה, רופא 😆

לפני 17 שעות, tinoki כתב:

כי היה גם חצי אוטומט, כמו חיפושית.

"פול אוטומט" לא בהקשר של הגיר, אלא דווקא באבזור. היה שלב שככה היו קוראים לאוטו עם הגה כוח,  4 חלונות חשמל, מראות חשמל ונעילה מרכזית. 

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...