Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

צמיגים הם ההוצאה השנייה בגודלה, אחרי החשמל.

האם השחיקה קשורה גם למשקל הרכב שמן הסתם כבד משמעותית מרכב בנזין במימדים דומים?

• מעניין 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 20 שעות, motior כתב:

האם השחיקה קשורה גם למשקל הרכב שמן הסתם כבד משמעותית מרכב בנזין במימדים דומים?

בוודאי! 

השילוב הוא קטלני לצמיגים: משקל של 2.1 טון (!!) יחד עם מומנט שמתקרב ל-70 קג"מ מאפס סל"ד

הוא הדבר שמבטיח הכי הרבה שחיקה גם בהאצות צידיות וגם בקו ישר.

זו תופעה ידועה ומוכרת בעולם החשמליות, שמסתובבות כולן עם משקולת חצי טון ומעלה בצורת סוללה...

ליצרן הצמיגים זה אתגר שכמותו לא היה קודם, כי אפילו מכוניות-על כבדות של פעם היו מגרדות את הטון-וחצי מלמטה וכעת הסטנדרט הוא 2 טון ומעלה. המילכוד - ככל שתייצר את הצמיג בדגש על תרכובת קשה שתתנגד יותר לשחיקה, כך יהפוך הצמיג לפחות ופחות אוחז בפניות, כי שם צריך יותר רכות ש"תדביק" אותו לכביש. מאידך, ככל שתייצר תרכובת רכה ואוחזת, תוותר על התנגדות לשחיקה.

המשחק פה הוא עדין מאד מבחינת התוספים שיש בכל צמיג, כגון סיליקה שמקשה אותו ומיני פלסטיסייזרים שמרככים אותו.

הדרישות המנוגדות הללו קיימות כמובן בכל צמיג, לכל רכב. המשקל הכבד של החשמליות פשוט מציף את הבעיה במלוא חומרתה ומותח את הכימיה של התרכובות לקצה. 

לפני 22 שעות, discoTD5 כתב:

וזו לא תקלה. זה פיצ'ר. 

נראה שזה הופך למוטו של יותר ויותר יצרני רכב (סיניים)?....😉

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

ליצרן הצמיגים זה אתגר שכמותו לא היה קודם, כי אפילו מכוניות-על כבדות של פעם היו מגרדות את הטון-וחצי מלמטה וכעת הסטנדרט הוא 2 טון ומעלה. המילכוד - ככל שתייצר את הצמיג בדגש על תרכובת קשה שתתנגד יותר לשחיקה, כך יהפוך הצמיג לפחות ופחות אוחז בפניות, כי שם צריך יותר רכות ש"תדביק" אותו לכביש. מאידך, ככל שתייצר תרכובת רכה ואוחזת, תוותר על התנגדות לשחיקה.

מעניין - כלומר צמיג למשקל גבוה שמתאים נגיד למשאית קלה עשוי מתרכובת יותר עמידה ועד הופעת החשמליות לא נדרש לביצועים כי משאית אבל במכוניות שנדרשות גם לביצועים זה יבוא בהכרח על חשבון השחיקה. ואגב צמיג שנשחק פי 2 אומר גם זיהום פלסטיק לסביבה פי 2.

עריכה אחרונה על ידי baer
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 23 דקות, baer כתב:

ואגב צמיג שנשחק פי 2 אומר גם זיהום פלסטיק לסביבה פי 2

אכן - יש פתאום הרבה יותר חומר ממוחזר לריצוף מגרשי משחקים, למשל...

הצמיגים לא עשויים מפלסטיק (לא פוליאולפין שמקורו בנפט) אלא מגומי (עם תוספים שונים), אבל מסכים לגמרי שזו עדיין בעיה גדולה מאד ברמה עולמית.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 10:11, הלוחש למכוניות כתב:

הצמיגים לא עשויים מפלסטיק (לא פוליאולפין שמקורו בנפט) אלא מגומי (עם תוספים שונים), אבל מסכים לגמרי שזו עדיין בעיה גדולה מאד ברמה עולמית

זה פחות משנה, הבעיה האדירה היא תהליך הצילוב, הוולקניזציה, שבגומי נוצרת על ידי הגופרית (ומכאן השם) אבל אפשר ליישם אותה גם על גומי סינטטי שמקורו בפלסטיק.

מהרגע שהתהליך הזה קורה, הצמיג (או כל חומר גומי) לא ניתן לפירוק לרכיבים שאותם ניתן למחזר ברמה הכימית, הגומי שבו לא ניתן להתכה ויציקה מחדש, ובעצם הוא הופך לחומר יציב, שזה לטבע אסון מוחלט.

אז כשצמיג סיני עולה חצי אבל מחזיק שליש מהקילומטרז', אנחנו משלמים את ההפרש הזה עם ריבית.

פורסם

תודה רבה על העדכונים!
קראתי עכשיו את העדכון האחרון שלך.

אני בשלב חיפוש הרכב הבא שלי ואחרי הרבה חקירה כנראה ששתי המועמדות הסופיות הם BYD SEAL או טסלה 3 LR. (כיד 2, שנת 2024)

מצד אחד, כמעט כל הביקורות וההשואות שראיתי מכתרות את הטסלה כמנצחת במבחן ההתנהגות/ היגוי/ כיף מנהיגה.
כאחד שיורד מאלפא ג'וליה, זה הקריטריון הכי חשוב לי.

מצד שני, זה רכב משפחתי שיינהג גם על ידי אשתי עם 3 ילדים, אפילו יותר זמן ממה שאני אנהג עליו.

ובכל שאר הקריטריונים, הסיל נראת עדיפה על הטסלה.

האם כמישהו שנהג בשני הרכבים (אומנם גרסת הפרפורמנס ולא ה LR), האם ההבדל גדול בין התנהגות הטסלה לסיל?
אם תרצה להשוות את התנהגות הסיל לרכב ICE מקביל, האם זה היה דומה יותר לב.מ.וו סדרה 3, או טיוטה קאמרי? או משהו באמצע? 

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

למה שלא תרכוש קיה EV6? לדעתי, היא עדיפה על הטסלה ועל הסיל באיכות הנהיגה. והיא תהיה קרובה יותר לג'וליה, ובתור בונוס, היא נמכרת ב0 ק"מ ב210000 ש"ח. לדגם GT LINE

לדעתי היא תהיה המחליפה הראוייה ביותר 

פורסם

תודה @guy.a!

בזמנו הקיה נפסלה כי חשבתי שהיא SUV, ואני מעדיף סדאן עם מרכז כובד נמוך.

בדקתי עוד פעם אחרי ההצעה שלך, ואני מבין שזה לא באמת SUV, וגם לא באמת סדאן נמוך. זה משהו באמצע כזה.

לא נהגתי בשלושתם, אבל קשה לי להאמין שההתנהגות כביש היא יותר טובה מהסיל ובטח שלא טובה מהטסלה.

אשמח אם תפרט למה לדעתך היא תהיה הכי קרובה לג'וליה.

בדקתי גם מחירים וראיתי שהיא נמכרת בכ- 230 אלף ש"ח ב 0 ק"מ, שזה 50k מהתקציב.

אין לי בעיה להתפשר על דגם מתחילת 2024 יד 2, אבל זה עדיין מחוץ לתקציב.

עוד משהו מוזר הוא האחריות ל 3 שנים בלבד, נגד ה 6 שנים של BYD.

אשמח לעוד תובנות, בהחלט אשקול אותה אם פספסתי משהו!

(כמובן אם הייתה לי האפשרות לנסיעות מבחן זה היה מאוד מקל על ההחלטה, אבל זה מצריך שינוי בשעות העבודה אז אני משאיר את זה לסוף. בינתיים מנסה לצמצם אופציות.)

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

הקיה נמכרת במבצעים בהנחה גדולה יותר, כרגע היא נמכרת דרך "חבר" במחיר  עוד יותר נוח , מבחינת אחריות, זה מה שיש. טסלה נותנים 4 שנים או 80000 ק"מ , מבחינת התנהגות כביש, היא ספורטיבית ומהנה. מספיק שתקרא מבחני דרכים. צרפתי לך מבחן של יואב פולס. נראה לי שהוא חזר מבסוט מהאוטו.

https://car-pad.co.il/ev/kiaev6gtline/

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 8.6.2025 בשעה 03:37, BiG_BuG2 כתב:

מצד שני, זה רכב משפחתי שיינהג גם על ידי אשתי עם 3 ילדים, אפילו יותר זמן ממה שאני אנהג עליו.

אישתי מאוד אהבה את ה3LR החדשה, כשנפרדנו ממנה לי זה לא הפריע, לה קצת נשבר הלב. כל עניין התפעול היא התרגלה אליו מהר והיא ממש לא גורו טכנולוגיה.
אני לא הייתי עושה מנושא התפעול עניין גדול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ממשק התפעול בטסלה מושלם ואינטואיטיבי תוך יומיים גג זה הופך לתפעול טבעי.

ואת זה אשתי אומרת אחת שממש לא חובבת עודף טכנולגי בשום תחום....חששתי מאוד לקנות טסלה בגללה והיא נהנית ממנה כל רגע.

כרכב יומיומי לשימוש אנחנו מאוד מרוצים אם כי הרכב מעט נוקשה.

אני בחרתי בטסלה מאלטרנטיבות האחרות בגלל אי הצורך בטיפולים (שתכלס הם מיותרים וכוללים סעיפים מעורפלים)

והיסטוריה מוכחת של הדגם.

וחשוב לא פחות מערכות הבטיחות עובדות בסינרגיה מושלמת יעלות מאוד! ולא מציקות הן כל כך שקופות שהיה לי ספק אם הן בכלל פעילות עד שקיבלתי תיקון היגוי חירום עקב כך שכמעט נכנסתי באופנוע ב100 קמ"ש שחתך אותי מימין והבנתי שאשכרה זה עובד.

(אני מודע לכתבות שמערכות הבטיחות בטסלה קיבלו ציון נמוך ממתחרות עלומות שם תתעלמו מהכותרת ותיכנסו לפרטים ותבינו כמה בלוף מוכרים לנו) 

אגב האחריות לסוללה ולמנועים היא 10 שנים ו192 אק"מ בלונג ריינג'. די והותר מבחינתי....

מה שלי אישית מפריע זה העיצוב הפנימי האנמי לדעתי הגזימו עם הקו היותר מדאי נקי הזה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 8.6.2025 בשעה 03:37, BiG_BuG2 כתב:

אם תרצה להשוות את התנהגות הסיל לרכב ICE מקביל, האם זה היה דומה יותר לב.מ.וו סדרה 3, או טיוטה קאמרי? או משהו באמצע

קודם כל, זה לא זה ולא זה...

הסיל, כרכב חשמלי, נטול כל היזון חוזר מההגה ולכן בוודאי שלא הייתי מתיימר להשוותו לתחושות שמתקבלות ברכב הנעה אחורית מעולה כגון במוו סדרה 3 למשל. עם זאת, יש בהחלט משהו שובב במצב eco, בו מתקבלת הנעה אחורית בלבד ואכן ניתן לזרוק זנב בפניות ללא קושי מיוחד, בייחוד בכביש רטוב.

מאידך, במצב ספורט ישנה בסיל תחושה מהודקת בהרבה מאשר ברכב כמו קאמרי, והיכולת האובייקטיבית שלו בכבישים מפותלים עולה לאין שיעור על הטויוטה.

זה פשוט שונה מכל מה שהכרתי עד כה,

הפואנטה היא שיש אפשרות להנות עם הסיל גם בכבישים מפותלים והיעדר ההיזון החוזר לא מוריד מהעובדה שהרכב ממש מהיר, אם כי נפרדתי לשלום מהחבילה השלמה שיש לבימר חזקה, אין יותר "נשמה", יש רק יכולת נטו...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מה לגבי עלויות טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

מרווח הטיפולים בסיל עודכן ע"י היבואן לפעם בשנתיים/30K ק"מ. עלות טיפול: 1200-1700 ש"ח.  למה יש צורך בהחלפת נוזל ממסרת כל 30K? לא יודע... אבל כשיש 2 מנועים - זה מייקר עלויות ביחס לדגם הדיזיין עם מנוע אחד. 

הוא כתב...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...