Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מכונית סופר מיני או ג'יפון קטן. 

יצא לי לבחון סיטרואן C3 2021 וגם אופל קרוסלנד X שנה 2020 ממוכרים פרטיים.

בשתיהן שמתי לב שבהתחלת נסיעה (למשל אחרי רמזור) אני לוחץ בעדינות על דוושת הגז כדי להתחיל רגוע ואז האוטו מחכה שניה ורק אז מתחיל לסוע. זה חזר על עצמו לאורך כל הנסיעת מבחן שלי (לא רק בהתחלה). זה קרה לי בשתי המכוניות שבדקתי לכן הנטיה שלי לחשוב שזו לא תקלה ברכבים שבדקתי. אני מודה שלא הסתכלתי על מד הטורים. גם לא ניסיתי להעביר למצב ספורט כי הבנתי שזה רק גורם לגיר לחכות עם העברת הילוך עד שמגיעים לטורים גבוהים. 

מצד שני, בסוזוקי קרוסאובר 2014 שיש לי, אין בכלל את התופעה הזו. על כל לחיצה מזערית על הגז, האוטו מגיב מיד.

אני חייב להגיד שהתופעה הזו ממש הפריעה לי בזמן שנהגתי במכוניות. אני פשוט רגיל לתגובתיות מיידית על כל לחיצה על הגז.

חיפשתי ברחבי המרשתת אם זו תופעה מוכרת וכל מה שהצלחתיח למצוא זה שיש המלצות לגבי מכוניות עם מנועי טורבו - להתחיל נסיעה בטורים נמוכיםץ אבל לא נראה לי קשור. 

האם זו תופעה מוכרת ונורמלית? או שאולי מעיד על איזו בעיה בגיר או מכלול אחר?

פורסם

מערכת Stop&Start שנכבה את המנוע בעצירות, פעלה? נסית לכבות אותה?

ושנית בדגמים האלו הגיר יוצא לניוטרל בעצירה וכן יש השהיה של כמה רגעים עד שהוא משלב להילוך, זה פחות משניה ולא מאוד מורגש אבל נכון אין תגובה מיידית.

• אהבתי 1

פורסם

יש רכבים בשנתונים 2020 ומעלה שהגיר לא יוצא לניוטרל? שנשאר בהילוך כל הזמן? 

זה תלוי בתיבת ההילוכים?

פורסם

כן זה תלוי בתיבת הילוכים.

ברכבים מודרניים הגיר נכנס לניוטרל בעמידה כדי לחסוך דלק.

ואז כשמורידים את הרגל מהברקס תהליך הכניסה להילוך לוקח זמן.

פורסם

היצרנים נאלצו להוציא את הגיר לניוטרל בעצירה בשביל מערכת Stop&Start, התנעת מנוע מהירה וחלקה יכולה להתבצע רק בניוטרל לא בהילוך. אז הגיר כך או כך יוצא לניוטרל בעצירה. 

אם אין Start&Stop יכול מאד להיות שהיגר לא יוצא לניוטרל גם במכוניות מודרניות. 

פורסם

טוב, לטובת מי שההתנהגות השו מפריעה לו, הנה המכוניות שבדקתי שמאיצות מיידית כשלוחצים על דוושת הגז (מעצירה מוחלטת)

- מאזדה 2 (2020)

- טויוטה קורולה (2020)

- קיה סטוניק (2022)

המשותף לכולן הוא מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי רגיל או רציף. ואין מערכת Start&Stop

פורסם (נערך)

אכן גיר פלנטרי תמיד "בהילוך" ולכן לא אמורה להיות השהייה. אין גם השהיית טורבו במנוע אטמוספרי.

בלי קשר מאזדה 2 נחשבת לרכב זריז מאוד.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 4 שעות, taranta כתב:

אכן גיר פלנטרי תמיד "בהילוך"

גם במכוניות הראשונות שהוא בדק הגיר פלנטרי, כמ ושהוסבר הוא יוצא לניוטרל בעצירה לטובת Start&Stop. 

פורסם

שאלה למומחים שעלתה בי במהלך הקריאה של השרשור:

כשאני במצב ספורט/'ידני' ההילוך הנוכחי מופיע בלוח שעונים (יש  ברכב מערכת ה- Start&Stop אבל מכבה אותה תמיד)

כשהרכב בעמידה ברמזור למשל ומופיע לי '1' כלומר הילוך ראשון,

אז אני מניח שלמרות שזה מה שמופיע, הרכב עצמו עובר למצב N עד שאני מתחיל נסיעה.

האם אני צודק?

וולוו V40 1.6L טורבו. רובוטי.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 19 דקות, shilo_v כתב:

האם אני צודק?

כן אתה צודק.

אם היה מופוע N, היית חושב ששמת את הידית בניוטרל ומנסה לשלב חזרה ל D או ל M/S.

מכיוון שמבחינת התפעול שלך אתה בהילוך אז מופיע הילוך 1, אחרת זה היה מאוד מבלבל.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...