Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, spring כתב:

דיברו פה על "היגיון" בהעדפת חשמלית על היברידית עם שני מנועים. נדבר על שני סוגים של נהגים אחד נוסע קצת עד 15000 קמ בשנה ואחד נוסע הרבה מעל 30.

מעל שניהם מרחפת חרב מסתובבת בעתיד הרחוק בדמות החלפת סוללה בעלות של 60 אלף ש"ח.

הסוג הראשון נוסע קצת, בצד היתרונות הוא חוסך ממש קצת לעומת היברידי שצריך לתדלק פעם בחודש. בצד החסרונות כשירצה למכור את הרכב בעוד חמש שנים נראה אותו מוצא קונה לרכב שעוד מעט נגמרת האחריות. וזה לעומת היברידי שאחרי חמש שנים מוכר עם קמ נמוך מוכר תוך יום מפרסום המודעה.

הסוג השני נוסע הרבה וחוסך קצת יותר לעומת היברידי אבל צריך לטעון כל יום לעומת היברידי ובעוד חמש שנים נגמרה האחריות לגמרי. וכל מה שחסך ילך במכירה.

שנה הבאה יכנס גם המס על החשמליות ואז החיסכון מול היברידית יתקזז לגמרי.

אני מבין את ההתלהבות מהתאוצה של טסלה אבל עד שלא ירדו מחירי הסוללות אני לא רואה "היגיון כלכלי" בהעדפת חשמלי על היברידי.

גילוי נאות: מחזיק בהיברידית שעברתי איתה חצי מיליון קמ בתנאים קשים.

אתה כניראה לא מעודכן בטכנולוגיות של סוללה

ב byd הסוללות הן מסוג lfp שנכון להיום נחשבת לטכנולוגיה מתקדמת אם ירידה מועטה בקיבול יחסית לסוללות שמותקנות בחשמליות אחרות בנוסף הסוללה מקוררת בקירור מים, אלה לא הסוללות של ההיברידיות שהן טכנולוגיה ישנה ולא lfp ואם קירור אויר ומאבדות קיבול בקצב מהיר יותר.

לפי byd הסוללה טובה ל 1.2 מיליון קילומטר, כדי להגיע למספר הזה בהיברידי אתה תוציא עשרות אלפי שקלים על מכלולים רבים שלא קיימים בחשמלי.

מציע לך לשאול כמה קיבול איבדת במוסך לאחר חצי מיליון קילומטר,הבעיה שככל שחולף הזמן בהיברידי והקיבול יורד מנוע הבנזין עובד יותר ואתה מתקרב לצריכה של רכב בנזין, יש פיראוסים ישנים שצורכים דלק כמעט כמו רכב בנזין.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, spring כתב:

דיברו פה על "היגיון" בהעדפת חשמלית על היברידית עם שני מנועים. נדבר על שני סוגים של נהגים אחד נוסע קצת עד 15000 קמ בשנה ואחד נוסע הרבה מעל 30.

מעל שניהם מרחפת חרב מסתובבת בעתיד הרחוק בדמות החלפת סוללה בעלות של 60 אלף ש"ח.

הסוג הראשון נוסע קצת, בצד היתרונות הוא חוסך ממש קצת לעומת היברידי שצריך לתדלק פעם בחודש. בצד החסרונות כשירצה למכור את הרכב בעוד חמש שנים נראה אותו מוצא קונה לרכב שעוד מעט נגמרת האחריות. וזה לעומת היברידי שאחרי חמש שנים מוכר עם קמ נמוך מוכר תוך יום מפרסום המודעה.

הסוג השני נוסע הרבה וחוסך קצת יותר לעומת היברידי אבל צריך לטעון כל יום לעומת היברידי ובעוד חמש שנים נגמרה האחריות לגמרי. וכל מה שחסך ילך במכירה.

שנה הבאה יכנס גם המס על החשמליות ואז החיסכון מול היברידית יתקזז לגמרי.

אני מבין את ההתלהבות מהתאוצה של טסלה אבל עד שלא ירדו מחירי הסוללות אני לא רואה "היגיון כלכלי" בהעדפת חשמלי על היברידי.

גילוי נאות: מחזיק בהיברידית שעברתי איתה חצי מיליון קמ בתנאים קשים.

כמה חוסר דיוק.

החלפת סוללה - נגיד שזה לשניהם. אבל סוללה לרכב היברידי לא עולה 60 אלף ש"ח. גם על טסלה למשל פרסמו בשרשור הזה או בשרשור אחר - פחות מ-60 אלף ש"ח.

זה לא כל כך כוחות להשוות רכב שנסע 150 אלף ק"מ ב-5 שנים לרכב שנסע חצי מזה. גם לרכב היברידי שנסע 150 אלף ק"מ יהיה פחות ביקוש לעומת רכב היברידי שנסע חצי ממנו.

החיסכון מול ההיברידיות לא יתקזז לגמרי, עלות ק"מ עדיין נמוכה בכ-30% לעומת היברידי, בלי לשקלל את זה שאני לא משלם תחזוקה והביטוח שלי יותר זול משל היברידית מבוקשת.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 7 שעות, levy כתב:

אתה כניראה לא מעודכן בטכנולוגיות של סוללה

ב byd הסוללות הן מסוג lfp שנכון להיום נחשבת לטכנולוגיה מתקדמת אם ירידה מועטה בקיבול יחסית לסוללות שמותקנות בחשמליות אחרות בנוסף הסוללה מקוררת בקירור מים, אלה לא הסוללות של ההיברידיות שהן טכנולוגיה ישנה ולא lfp ואם קירור אויר ומאבדות קיבול בקצב מהיר יותר.

לפי byd הסוללה טובה ל 1.2 מיליון קילומטר, כדי להגיע למספר הזה בהיברידי אתה תוציא עשרות אלפי שקלים על מכלולים רבים שלא קיימים בחשמלי.

מציע לך לשאול כמה קיבול איבדת במוסך לאחר חצי מיליון קילומטר,הבעיה שככל שחולף הזמן בהיברידי והקיבול יורד מנוע הבנזין עובד יותר ואתה מתקרב לצריכה של רכב בנזין, יש פיראוסים ישנים שצורכים דלק כמעט כמו רכב בנזין.

1. אולי לא מעודכן בפיתוחים האחרונים בעולם הסוללות של BYD אבל כן מעודכן בעולמות הביטוח.  אם הטענה שלך נכונה למיליון ק"מ,  היה ניתן לבטח לפחות עד חצי מיליון וזה לא קורה.

2 . הפריוס שלי הלכה סוללה אחרי 370 אלף ק"מ ושילמתי 8700 ש"ח עבור חדשה. היום צריכת הדלק היא 1:19.  זו הסיבה שאני חושש מהחלפת סוללה ברכב חשמלי.

3. מעיון ביד 2 מתהדרים מספר בעלי טסלות שהרכב עם סוללה חדשה, הם חסרי מזל ?

4. אם תקנה רכב חדש ותרצה למכור אחרי 5 שנים ונניח עברתה את מגבלת הקמ ואין אחריות. תצטרך לשכנע את הקונה שהסוללה תחזיק לו 1.2 מילון ק"מ,  משימה קשה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, spring כתב:

1. אולי לא מעודכן בפיתוחים האחרונים בעולם הסוללות של BYD אבל כן מעודכן בעולמות הביטוח.  אם הטענה שלך נכונה למיליון ק"מ,  היה ניתן לבטח לפחות עד חצי מיליון וזה לא קורה.

2 . הפריוס שלי הלכה סוללה אחרי 370 אלף ק"מ ושילמתי 8700 ש"ח עבור חדשה. היום צריכת הדלק היא 1:19.  זו הסיבה שאני חושש מהחלפת סוללה ברכב חשמלי.

3. מעיון ביד 2 מתהדרים מספר בעלי טסלות שהרכב עם סוללה חדשה, הם חסרי מזל ?

4. אם תקנה רכב חדש ותרצה למכור אחרי 5 שנים ונניח עברתה את מגבלת הקמ ואין אחריות. תצטרך לשכנע את הקונה שהסוללה תחזיק לו 1.2 מילון ק"מ,  משימה קשה.

הסוללה בטויוטות ההיברדיות הן לא lfp מדובר בטכנולוגיה ישנה,זה מגוון טכנולוגיות של סוללות.

1:19 זה לא רחוק ממנוע בנזין שעושה 1:12 לעומת חשמלית שעושה 1:75 !

רכב היברידי הוא תחנת מעבר זמנית לרכב חשמלי.

יש כבר טסלות בארץ שעברו מיליון קילומטר ואיבדו רק 10% מקיבול הסוללה

להזכיר לך שבמיליון ק'מ רוב רכבי הבנזין יגיעו לגריטה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 10 שעות, dorsht כתב:

כמה חוסר דיוק.

החלפת סוללה - נגיד שזה לשניהם. אבל סוללה לרכב היברידי לא עולה 60 אלף ש"ח. גם על טסלה למשל פרסמו בשרשור הזה או בשרשור אחר - פחות מ-60 אלף ש"ח.

זה לא כל כך כוחות להשוות רכב שנסע 150 אלף ק"מ ב-5 שנים לרכב שנסע חצי מזה. גם לרכב היברידי שנסע 150 אלף ק"מ יהיה פחות ביקוש לעומת רכב היברידי שנסע חצי ממנו.

החיסכון מול ההיברידיות לא יתקזז לגמרי, עלות ק"מ עדיין נמוכה בכ-30% לעומת היברידי, בלי לשקלל את זה שאני לא משלם תחזוקה והביטוח שלי יותר זול משל היברידית מבוקשת.

דורשט היקר לא הבנתה כלום ממה שכתבתי.

1. מחיר סוללה לטסלה 60k, לא להיברידי.

2. נתתי דוגמה לשני סוגים של נהגים,  עבור כל אחד מהם השוויתי חשמלי מול היברידי, תפוחים מול תפוחים.

3. תיקח את כל החיסכון בחשמלי לעומת היברידי, תקזז את המס החדש על חשמלי,  ותקזז את הפחתת המחיר במכירה בתום אחריות או חו"ח בהחלפת סוללה, עדיין חושב שתישאר ברווח ?

• אהבתי 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני 14 שעות, levy כתב:

1:19 זה לא רחוק ממנוע בנזין שעושה 1:12 לעומת חשמלית שעושה 1:75 !

לא הבנתי איך אתה מודד צריכת דלק של חשמלית

אבל לומר ש 1:19 זה לא רחוק מ 1:12 זה כמו לומר שלהרוויח 19000 ש"ח נטו בחודש זה לא רחוק מלהרוויח 12000 ש"ח נטו בחודש. זה נראה ככה למי שמרוויח 50000 או יותר אבל לא למי שמרוויח 12000

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 31.3.2024 בשעה 10:22, motior כתב:

אבל לומר ש 1:19 זה לא רחוק מ 1:12 זה כמו לומר שלהרוויח 19000 ש"ח נטו בחודש זה לא רחוק מלהרוויח 12000 ש"ח נטו בחודש. זה נראה ככה למי שמרוויח 50000 או יותר אבל לא למי שמרוויח 12000

הכל ענין יחסי

עלות נסיעה של רכב חשמלי היא זולה משמעותית מול רכב בנזין בהשוואה לרכב היברידי מול רכב בנזין.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
בתאריך 31.3.2024 בשעה 10:22, motior כתב:

אני משער שלפי עלויות.

תחשוב על זה ככה, נגיד אצלי:

על קוט"ש אחד אני עושה 7.4 ק"מ. קוט"ש עולה בערך 60 אגורות. דלק עולה 7.72₪. כלומר בעלויות, ליטר דלק שקול ל-12.8 קוט"ש.

אז לכאורה יוצא לי 1:95.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
בתאריך 24.3.2024 בשעה 16:52, levy כתב:

גם לאחר מס נסועה עדיין יש פער גדול בין חשמלי להיברידי לעומת היברידי לבנזין

לוי היקר, המשפט הזה שגוי לחלוטין אפילו בלי מס נסועה 

יש כאן יותר מידי ויכוחים במילים במקום שמספרים צריכים לדבר. אפשר לספר סיפורים עד מחר על נסיעות לאילת בטעינה אחת וצריכה שלילית בירידות עם בלימה רגנטיבית. מספרים יורידו אתכם לקרקע ויעשו כאן סדר.

אז קבל סיפור במספרים ולמען הדיון ננקוב בנתונים שאתה רשמתה כלומר היברידי צורך 1:19 וחשמלי 1:75.

ונניח נסועה של 30K ק"מ בשנה.

אדון לוי נוסע 30K ק"מ  בחשמלית חדשה וצורך כאילו 400 ליטר נכפיל ב 7.50 יוצא 3000 ש"ח, נוסיף מס נסועה 4,500 ש"ח יוצא ביחד 7,500 ש"ח בשנה.

אדון ספרינג נוסע בפריוס ישנה  30K ק"מ שעושה 1:19 ולכן וצורך 1580 ליטר נכפיל ב 7.5 יוצא 11,850 ש"ח.

אז אדון לוי חוסך 4,350 ש"ח בשנה לעומת ספרינג. האם שווה ?

אמנם אפשר לשנות קצת את המספרים, חסידי החשמליות יטענו שמחיר הדלק צפוי לעלות וחסידי ההיברידיות יטענו שצריכת הדלק היא 1:25 ולא 1:19. אבל התמונה ברורה, במשך 5 שנים צפוי חיסכון של בין 15 ל 25 אלף ש"ח לטובת החשמלית. 

אז אחרי 5 שנים לוי חסך בערך 22,000 ש"ח לעומת ספרינג אבל בשלב זה נגמרה האחריות על הסוללה וצריך למכור את האוטו, האם שווה החיסכון ?

ונניח שמחליטים לא למכור שהרי זו גם אפשרות, אז אדון ספרינג מוטרד קצת בלילה בידיעה שאם תלך סוללה אז הלכו 10,000 ש"ח , ואילו אדון לוי מוטרד קצת יותר כי אמנם סיפרו לו  שסוללת ה LFP שלו תחזיק מעמד 1.2 מיליון ק"מ אבל בסטטיסטיקה יש  חריגים ואם הוא נופל בשגיאת המדגם אז אבוי הלכו להם 60,000 ש"ח וזה כבר ארוע משמעותי.

(ובקשר לציטוט: נניח רכב בנזין צורך 1:10 , היברידי 1:20 וחשמלי 1:75, ואפילו נניח שאין מס נסועה, מי חוסך יותר אדם שעובר מבנזין להיברידי או אדם שעובר מהיברידי לחשמלי ? רמז: זה לא מה שזה נראה במבט ראשון, הציטוט למעלה שגוי ואתה ממש לא תאהב את התשובה)

נוסע בפריוס 2008

פורסם
בתאריך 2.4.2024 בשעה 09:19, dorsht כתב:

על קוט"ש אחד אני עושה 7.4 ק"מ. קוט"ש עולה בערך 60 אגורות. דלק עולה 7.72₪. כלומר בעלויות, ליטר דלק שקול ל-12.8 קוט"ש

רכב בנזין מודרני עושה 15 ק"מ לליטר, כך שהיחס הוא רק חצי

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mottis כתב:

אין כמעט רכבי בנזין שצורכים 1:15 בממוצע

לפני 8 שעות, spring כתב:

יש כאן יותר מידי ויכוחים במילים במקום שמספרים צריכים לדבר. אפשר לספר סיפורים עד מחר על נסיעות לאילת בטעינה אחת וצריכה שלילית בירידות עם בלימה רגנטיבית. מספרים יורידו אתכם לקרקע ויעשו כאן סדר.

אז קבל סיפור במספרים ולמען הדיון ננקוב בנתונים שאתה רשמתה כלומר היברידי צורך 1:19 וחשמלי 1:75.

ונניח נסועה של 30K ק"מ בשנה.

אדון לוי נוסע 30K ק"מ  בחשמלית חדשה וצורך כאילו 400 ליטר נכפיל ב 7.50 יוצא 3000 ש"ח, נוסיף מס נסועה 4,500 ש"ח יוצא ביחד 7,500 ש"ח בשנה.

אדון ספרינג נוסע בפריוס ישנה  30K ק"מ שעושה 1:19 ולכן וצורך 1580 ליטר נכפיל ב 7.5 יוצא 11,850 ש"ח.

אז אדון לוי חוסך 4,350 ש"ח בשנה לעומת ספרינג. האם שווה ?

אמנם אפשר לשנות קצת את המספרים, חסידי החשמליות יטענו שמחיר הדלק צפוי לעלות וחסידי ההיברידיות יטענו שצריכת הדלק היא 1:25 ולא 1:19. אבל התמונה ברורה, במשך 5 שנים צפוי חיסכון של בין 15 ל 25 אלף ש"ח לטובת החשמלית. 

אז אחרי 5 שנים לוי חסך בערך 22,000 ש"ח לעומת ספרינג אבל בשלב זה נגמרה האחריות על הסוללה וצריך למכור את האוטו, האם שווה החיסכון ?

ונניח שמחליטים לא למכור שהרי זו גם אפשרות, אז אדון ספרינג מוטרד קצת בלילה בידיעה שאם תלך סוללה אז הלכו 10,000 ש"ח , ואילו אדון לוי מוטרד קצת יותר כי אמנם סיפרו לו  שסוללת ה LFP שלו תחזיק מעמד 1.2 מיליון ק"מ אבל בסטטיסטיקה יש  חריגים ואם הוא נופל בשגיאת המדגם אז אבוי הלכו להם 60,000 ש"ח וזה כבר ארוע משמעותי.

(ובקשר לציטוט: נניח רכב בנזין צורך 1:10 , היברידי 1:20 וחשמלי 1:75, ואפילו נניח שאין מס נסועה, מי חוסך יותר אדם שעובר מבנזין להיברידי או אדם שעובר מהיברידי לחשמלי ? רמז: זה לא מה שזה נראה במבט ראשון, הציטוט למעלה שגוי ואתה ממש לא תאהב את התשובה)

אתה טועה הפער בין חשמלי לבנזין הוא גדול הרבה יותר מאשר היברדי לבנזין.

אין היברידי שצורך 1:25 בממוצע,היברידי ככל שעובר הזמן הקיבול של הסוללה יורד וצריכת הדלק עולה.

למיסוי חשמלית לפי ק'מ יש עוד שנתיים ולא בטוח שזה יעבור,בינתיים חשמליות חוסכות דלק.

בודאות מחירי הדלק ימשיכו לטפס והפער יגדל.

מחירי החשמליות ישמרו יותר על ערכן כי רוב השוק תוך שנים ספורות יהיה חשמליות ומה שהרוב הוא זה ששומר על המחיר.

איפה מחירי הטיפולים של היברידי ישן ובנזין? כל 10000 קמ צריך טיפול,היברידי זה רכב מסובך ומועד יותר לתקלות שהוא ישן.

לסיכום החישובים שלך מציגים פערים קטנים לעומת פערים גדולים שיהיו בעתיד.

רכב היברידי הוא תחנת מעבר לרכב חשמלי, רוב השוק יהיה חשמליות סיניות,אני מבין שיש עדיין אנשים שקשה להם לעכל את זה ועדיין חושבים שרכבי הלגאסי יהיו גם בעתיד אבל מצטער להגיד לכם שוק רכבי הלגאסי יתכווץ כולל היפניות והחשמליות הסיניות יהיה רוב השוק.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, mottis כתב:

רכב בנזין מודרני עושה 15 ק"מ לליטר

החזרתי אוקטביה 2020 לאיר 4 שנים ו-132k קמ.

צריכת הדלק הממוצעת היתה 14 קמ לליטר, זה היה רכב חברה ולא ממש השתדלתי לחסוך בדלק, אם הייתי קצת משתדל לנהוג קצת יותר חסכוני הייתי מגיע ל-15 קמ לליטר

פורסם
לפני שעתיים, mottis כתב:

איך חצי?

הצריכה אצלי (במונחי דלק) שקולה ל-1:95. חצי מזה זה 1:47.5. אין אפילו רכבים היברידיים שמתקרבים למספרים האלו. רק פלאג אין.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, mottis כתב:

החזרתי אוקטביה 2020 לאיר 4 שנים ו-132k קמ.

צריכת הדלק הממוצעת היתה 14 קמ לליטר, זה היה רכב חברה ולא ממש השתדלתי לחסוך בדלק, אם הייתי קצת משתדל לנהוג קצת יותר חסכוני הייתי מגיע ל-15 קמ לליטר

כניראה שרוב הנסיעות שלך היו בשיוט, suv בנזין לא מגיעים למספרים האלה

קח בחשבון שמחשבי הרכב מזייפים בכוונה כדי להראות צריכת דלק נמוכה בדיוק כמו הזיוף במד הדלק וכמו הזיוף של הצהרות יצרן 

עריכה אחרונה על ידי levy
  • תוכן חדש...