Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

בקצה העליון של סקלת ה- RPM, התיבה לא נותנת לך להגיע לנקודה העליונה ופשוט מעלה הילוך במקום (מצב ידני אני מזכיר). כלומר היא דורסת את הידניות לטובת הבריאות של המנוע.

אז השאלה היא לגבי הקצה הנמוך של הטווח. נניח אזור 1200-1400RPM. יש את האפשרות ללחוץ את המצערת עד הסוף במצב הזה וכלום לא ממש קורה (אני עם מנוע 1.0 שם אין כוח בסל"ד זה. הסל"ד עולה לאט לאט עד שהמנוע מתעורר). אני יודע שמצערת פתוחה בסל"ד נמוך זה לא כ"כ בריא למנוע. אז השאלה, האם מתוך זה שה-DSG מאפשרת לעשות את זה (כלומר לא דורסת אותך ומורידה הילוך), אני יכול להסיק שהמהנדסים הגרמנים חשבו על זה ושזה לא רע כ"כ למנוע ?

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם (נערך)

בסל"ד נמוך אין הרבה מומנט גם ככה, ותוסיף על זה את העובדה שלמנוע יקח זמן לבנות גדישה בסל"ד כל כך נמוך. אני לא חושב שיש קשר לתיבה...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 27 דקות, nadavd4 כתב:

בסל"ד נמוך אין הרבה מומנט גם ככה, ותוסיף על זה את העובדה שלמנוע יקח זמן לבנות גדישה בסל"ד כל כך נמוך. אני לא חושב שיש קשר לתיבה...

אני שואל בעצם מה ההשלכות של לעשות את זה (פשוט ציינתי את זה שמבחינת התיבה זה בסדר - והיא לא מורידה הילוך כדי להגן על המנוע)ף מבחינת נזק\דלק
זה שמאיצים ככה לאט אני יודע (אבל יש בזה משהו נחמד)

פורסם
לפני 4 שעות, היו זמני בומבה כתב:

אני שואל בעצם מה ההשלכות של לעשות את זה (פשוט ציינתי את זה שמבחינת התיבה זה בסדר - והיא לא מורידה הילוך כדי להגן על המנוע)ף מבחינת נזק\דלק
זה שמאיצים ככה לאט אני יודע (אבל יש בזה משהו נחמד)

פורסם

זה מזכיר לי ששמתי לב שב-BMW במצב ידני, במקום להעלות הילוך כשהסל״ד מתקרב לנקודת הקצה, הרכב פשוט מגביל אותך והסל״ד יורד.

אכן זכרתי שב-VAG הרכב פשוט מעלה הילוך כדי ״לשמור״ שלא תעבור את הקצה.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אין שום בעיה עם מצערת פתוחה בסל"ד נמוך. זה היה בעייתי במנועים של פעם (כבר לא זוכר מדוע בדיוק), אבל במנוע הזרקה מודרני אין לזה שום השלכה שלילית (אולי מלבד צריכת דלק לא אופטימלית).

עריכה אחרונה על ידי chrono
אוטוקורקט מטופש
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...