Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזק במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מסרתי רכב (סיטרואן פיקסו 2015) לטיפול שנתי סטנדרטי במוסך (שמן, מסנן אוויר, דלק וכו'). אחרי החלפת החלקים, התקשר אלי המוסכניק והודיע - "הרכב מת, אבל לא ידוע למה. בודקים". אחרי יום הוא הודיע שהוא איתר שהצילינדר השלישי מוצף בדלק, וצריך כנראה להחליף את האינג'קטורים. כמובן שהרכב עבד ונסע יפה לפני שהגיע לטיפול השנתי.

האם הגיוני שהתקלה נגרמה כתוצאה מהטיפול?

מה מקובל במקרה כזה - רכב מגיע לטיפול שנתי בסיסי ויוצא עם נזק שלא ברור האם בכלל קשור למהות הטיפול. מי אמור לשאת בעלויות התיקון (אני? המוסך? באילו יחסים)?

פורסם

נחכה לתגובת המקצוענים

אבל דבר ראשון - לתקשר איתם רק בצורה מתועדת (הודעות / שיחה מוקלטת) למקרה שיש כאן תביעה או משהו שיצריך הוכחות.

אם עד עכשיו התקשורת לא היתה מתועדת - לשלוח להם הודעה עם פירוט של המקרה כדי לקבל תגובה מאשרת או לפחות לא מכחישה על מה שהיה עד עכשיו

• רעיון טוב! 1
פורסם

נכנסת לשרותים... הדלקת את האור
סיימת, הורדת מים, יצאת וכיבית את האור.
מה מבטיח לך שבפעם הבאה שתחזור לשרותים הנורה תידלק?
לזה קוראים נסיבתיות.
יכול להיות שהם לא עשו כלום והמנוע פשוט התפגר במזל רע אצלם?

• מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יכול להיות, ללא ספק, אבל מה ההסתברות, מזרק מת ללא שום אינדיקציה לפני, או חוסר מקצועיות?

גם אבא שלי האמין למכונאי שלו, שאמר לו שהצינור טורבו נשבר סתם ככה, היינו צריכים להזמין מיפן ב3000 שקל.

ואז אני עשיתי את הטיפול הבא, בכדי לפתוח את מכסה פילטר האוויר, היה צריך לפרק מוט חיזוק, אם לא מפרקים - צריכים להפעיל כוח שיורד על צינור הטורבו, כעת אנו יודעים איך זה נשבר - עצלות + חוסר מקצועיות.

סיפורים מהסוג הזה, שגם קרו לי, זו בדיוק הסיבה שהתחלתי ללמוד לבצע בעצמי כמה שיותר, סומך על מי שבטוח לא ישקר או ינסה לחרטט.

זה לא החסכון בכסף או הסיפוק, כמו חוסר אמונה באנשי מקצוע

• אהבתי 2
  • מבאס 2

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעה, yairw כתב:

יכול להיות, ללא ספק, אבל מה ההסתברות, מזרק מת ללא שום אינדיקציה לפני, או חוסר מקצועיות?

גם אבא שלי האמין למכונאי שלו, שאמר לו שהצינור טורבו נשבר סתם ככה, היינו צריכים להזמין מיפן ב3000 שקל.

ואז אני עשיתי את הטיפול הבא, בכדי לפתוח את מכסה פילטר האוויר, היה צריך לפרק מוט חיזוק, אם לא מפרקים - צריכים להפעיל כוח שיורד על צינור הטורבו, כעת אנו יודעים איך זה נשבר - עצלות + חוסר מקצועיות.

סיפורים מהסוג הזה, שגם קרו לי, זו בדיוק הסיבה שהתחלתי ללמוד לבצע בעצמי כמה שיותר, סומך על מי שבטוח לא ישקר או ינסה לחרטט.

מזדהה איתך כל כך.

המקרה שלי קצת דומה לשלך ומצדיק את הטענה שלך כלפי "אנשי המקצוע"

מסרתי את הרכב שלי לטיפול רגיל במוסך שאני מטפל בו משחר הימים.

זמן קצר לאחר הטיפול נדלק קוד שהרכב ב Under Boost והטורבו פשוט נכבה במהלך הנסיעה. יצרתי איתם קשר והם טענו שאין להם מושג במה מדובר ואצטרך להשאיר את הרכב מספר ימים לבדיקה.

לקחתי את הרכב לבדיקת עשן ביבואן ונמצאה התקלה - צינור אינטרקולר - טורבו עם חתיכת פנס לאורכו.. נמצא ישירות מעל הבית פילטר והמסקנה שלי מהאירוע שרגע של פזיזות ועצלנות להוציא את הצינור עלו לי 600 שקל (הזמנתי מאמאזון והחלפתי את הצינור בעצמי במקום לשלם ליבואן 2300 שקל). 

התחלפו שם העובדים לאחרונה (חלקם צעירים מאוד) ואני משער שהיה פה גם חוסר ניסיון ומקצועיות.

לכן לנושא - הכל יכול להיות ..

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yairw כתב:

לגמרי,

אני  משתדל להמנע  מלתת למישהו שאני לא מכיר/סומך עליו ממש לגעת לי ברכב,

תמיד שואף לעשות בעצמי את העבודות מאותם טעמים.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...